2009 Haziran Anneleri!!

Müminecim cok sagol hayatim...ikinci bebek kismet ... bakalim...:kedi:

Düsünsene tüm haziran anneleri toplanirmisiz, herkes bebekleriyle cümbür cemaat...ay ne hos, ne hos olur...Herkes bize komik komik bakar her halde sokaklar dakaydirigubbakcemile2...

canım ben de medela nın mini elektrikli makinesini kullanıyorum memnunum şimdilik..10 dk da sağıveriyorum hemen..tek kötü yanı biraz gürültülü çalısıyor..o yüzden gece sağmak istersem sagamıyorum.ben de işe başladıgımda sabah işe gitmeden sağmayı düşünüyorum.hiç dolaba koymadan aynı gün içerisinde verir bakıcımız.off..işe başlamak dedim de içim daraldı..iyiydim böyle..

sorma canım ya, çok zor olucak işe başlayınca,
benim bir arkadaşım gündüz işyerinde sağıp eve götürüyordu annesi ertesi gün bebeğe veriyordu o sütü ama getir götür yollarda bozulmazmı?
nasıl büyücek bu çocuk hiç bilmiyorum

mesala buzlukta bir ay ,deepfreze de 3 ay duruyorsa sütün çok oduğu günler stok yapılabilir

Özellikle çalışan anneler için oldukça dikkat edilmesi gereken bir konu; anne sütünün saklanması. Göğüslerin sağılması için tasarlanmış elektrikli veya elle çalışan süt çekme pompaları sayesinde hazırladığınız sütleri doğru bir şekilde saklamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Alman Hastanesi’nden Uzm. Dr. Alper Soysal hazırlanma ve temizlik aşamasının önemine dikkat çekiyor.

* Göğüslerinizi sağmadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın.
* Göğüslerinizi temiz tutmak için günde bir kez banyo veya duş almak yeterlidir.
* Her kullanımdan önce pompanın setlerini sıcak sabunlu su ile yıkayın.
* Hastaysanız ve bir ilaç almanız gerekiyorsa doktorunuza danışın.

Dr. Soysal anne sütünün nasıl muhafaza edileceğini anlatıyor.

* Her seansta sağdığınız sütü plastik, temiz bir şişeye veya plastik süt toplama poşetlerine koyabilirsiniz.
* Şişeleri ucunda emziği olmadan kapak ile sıkıca kapatınız. Poşetler ise lastik bir band ile kapatılabilir.
* Sağdığınız ve poşetlediğiniz her sütün üzerine bebeğinizin ismini ve tarihi yazmayı unutmayın.

Sema Hastanesi’nden Dr. Arzu Gebeşçe anne sütünün saklama sürelerini şu şekilde toparlıyor:

* Anne sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklanabilir.
* Süt, tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2°C arasında) 3 haftaya kadar, iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir.
* Sütünüzü derin dondurucuda (-18 °C nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.

Donmuş sütü eritirken dikkat edilmesi gerekenler

* Buzdolabında yavaş olarak eritiniz (100 cc sütün erimesi birkaç saat sürebilir).
* Sıcak suyun altında bir kap içinde daha hızlı olarak eritme de yapılabilir.
* Donmuş sütü oda sıcaklığında bekleterek eritmeyin.

* Sütü ısıtırken dikkat edilmesi gerekenler
* Soğuk süt, akan ılık su altında veya bir biberon ısıtıcısında ısıtılabilir.
* Sütü fazla ısıtmayın. Sütün kesilmesine ve bazı proteinlerin hasar görmesine neden olabilir.
* Sütü eritmek veya ısıtmak için mikrodalga fırınların kullanılması önerilmemektedir.

Diğer öneriler…

* Eritilmiş sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
* ıkinci kullanımdan sonra kalan sütü atın.
* Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın.
* Sütü buzdolabının kapağına koymayın.
* Sütler bir termos içinde buz ile birlikte taşınmalıdır.

alıntıdır..

yararlı olacagını düşündüm..

ben de 3 haftadır ek mamaya geçtim.sütüm var ama benım sorunum da yağlı olmaması,yanı beslemıyomuş kılo aldıran sütün yağıymış.aptemil pre kullanıyoruz.gun de 4 efa 2 si 90 ml ye 3 ölçek diğerleirde 120 ye 4 ölçek.ilk başra çok gücüme gitmişti mama vermek ınsan uzuluyo ben doyuramıyorum bebeğimi dıye.sonra dedım kı şükret hastaneler bebek dolu,dedim derdimiz bu olsun sağlıklı olsunşlar da ha mamayla ha sütle.herkese sevgiler.

bebegin beslenmedigini nerden anladınız canım . ya bende aynı şeyden şüpheleniyorum .sütü sagdıgımda farkettim 100mlsütte 1 parmak kalınlıgında yag var sadece.sütün yaglı olmasıda zararlımıymış yani bebegimin isali hala geçmedi.kaka tahlilimizde temiz ama neden olabilirki bu isal başka ayrıntılı anlatırmısın tatlım

havvacım ne zormuş bu işler yaa, sen kakalı bez görmekten bıktın bense temiz bez görmekten ( bugün fitil koyduk onunla bile tam yapamadı bebişim

merhaba kızlar biz hala bir düzene girmedik ne aman gircek bu kuzular düzene ya kızım bugün 52 günlük oldu gece yarımdan önce uyumuyor bu gece saatini nasıl öne çekcem bilmiyorum sabah 6:30 kaldı meme emdi 8de uyudu 9:30da kalkdı şimdi yeni uyuttum zombi gibiyim ya allahımın gücüne gitmesin çok şükür ama ne rahatmışız da haberimiz yokmuş kocamla başbaşa saatlerimiz bile hızlı:kedi:direk sonuç yani:roflolpuyorumnanaktanhiç oynaşcak zaman bile yok uyancakmı ağlıcakmı diye

Kızlarr selamm... artık ev işi,çocuk bakımı,beslenmesi,yemek pişirme kocaları görcek hal kalmadı yakında boynuzlanan kadınlar topiği açmak zorunda kalmayız inşallahh zamansızlık ve ilgisizliktennn

Kızlarr selamm... artık ev işi,çocuk bakımı,beslenmesi,yemek pişirme kocaları görcek hal kalmadı yakında boynuzlanan kadınlar topiği açmak zorunda kalmayız inşallahh zamansızlık ve ilgisizliktennn

sselam pınarcım nasılsın.
aynen katılıyorum zeynep uyurken hangi işi yapacagımı şaşırıyorum.yakındır otopiği açmamız.daha hiç bişey yapamadık kaydirigubbakcemile3

sselam pınarcım nasılsın.
aynen katılıyorum zeynep uyurken hangi işi yapacagımı şaşırıyorum.yakındır otopiği açmamız.daha hiç bişey yapamadık kaydirigubbakcemile3

İyiyiz tatlım ütü yapıcam koynumdaki minik erkeğin uyumasını bekliyorum , bi yandanda sana yazıyorummm...ev harp alanı gibi heryer her yerde onamı yansam , kocama zaman ayıramadığımamı sölicem bi olga bulsun artık hem çocuğa baksın hemde onaa delikafadulden

ay çocuk içerde yatarken insan karı koca sıfatlarını kazanamıyorki direk anne babasın zaten.sevişme falan yok diyorum ya direk sonuç oda haftadan haftaya zaman bulunursa:kedi:at eski günler gelde arama ama evlat da çok güzel ya uyusun diye bakıyom çok uyuyunca da uyandırasım geliyor özlüyorum dişlerimi sıkıyom onu severken çenem ağrıyor bugün.gülücüklerde başladı bide içime sokasım geliyor diyorum eşime daha yeni çıkardın nerye yolluyon çocuğumu diyolmaz:

kızlar çok güldürdünüz beni yaa, Allah da sizi güldürsün.Eskiden napıyolarmışki, bi sürür çocu, sobalı evde hepsi tek odada
gerçekten ibişeye vakit yok, yi uyuduğu zaman bile yorgun hissediyorum kendimi, uzun süre tek bişeye odaklanmaya alışamadım sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…