2009 Haziran Anneleri!!

selam kzılar.. pınoşum fırsat ayağına gelmiş.. ama dediğin gibi gitgel yapmakda zor.. kesin seçileceğini bilsen hemen git derim.. neymiş öyle ya.. 4 mülakat 1 final.. alala.. hayırlııs olsun canım..

merhaba kızlar neler yapıyosunuz ? canım kızım gülücüklere başladı en mutlu olduğu zamanlar meme emdiği zamanlar ben emzik vermiyorum kuzucumda bazı zamanlar memeye emzik mumelesi yapıyor.sağ memeyi alabilmek için ne çaba sarfediyor acayip canım yanıyor çok ayak ucumdan tepeme kadar acı ama ne yapayım sırf emsin diye çekiyorum acıyı lansınoh sürüyorum o hafifletiyor ama ucu çıkarasıya kadar çok acıtıyor.
dün burda hava serindi düğüne gidecektik açık hava olduğundan tulum giydirdim.zaman ne hızlı ilerliyor yarabbim tulumu küçük geldi.ona baktıkça insan yavrusunun ne kadar zahmetli ama bir o kadar da hızla büyüdüğünü farkettim.

arkadşlar size bişey sorucağım.. sizler bebişleri kaç saatte bir emziriyorsunuz.. yada iseğe göremi emzisiryorsunuz..yoksa saatlimi. ben iki saatte bir emziriyorum.. kızıım 2,5 aylık oldu nerdeyse.. sizce sıkmı azmı..??

cnm aynen dedğin gibi nazar olduk galiba
yaa geceleri 4 6 saat uyuyuan çocuk artık uyumuor.2 saat zor uyuuyorr napıcam delircem uykusuzluktannn:sinifsinif::sinifsinif:
sütüm önceden çoktu sağ sağ bitmiodu son 1 haftadır sağmorum kızım emio doyuyo ama eskisi gibi deil sütüm kızlar..
benim gibi bu durumu yaşayan varmıı..
sütüm azalıomu ne banamı öle gelioo..:Saruboceq::Saruboceq:
göğüslerim taş gibiydi önceden damarlar nasıl çıkıodu anlatamam ama artık yumuşacık göğüslerim.sıkıncca süt gelio kızımda emio ama ne biliyim bana azalıomuş gibi gelioo ne dersinizzz?**

armağancım
bende bu konuyu araştırıyorum aşağıdaki cetveli buldum
bana sorarsan fazla 2saatte bir mama veriyormusun
yada sütünü kaç cc veriyorsun 2saatte bi bunlarda önemli

ılk yıl içinde ortalama beslenme sayısı
DOĞUM - 1 HAFTALIK / 6 - 10
1 HAFTALIK - 1 AY / 6 - 8
1 AY - 3 AY / 5 - 6
3 AY - 7 AY / 4 - 5
7 AY - 9 AY / 3 - 4
9 AY - 12 AY / 3

Süt çocuklarının bir öğünde aldıkları yaklaşık besin miktarı
YAŞ 1 ÖĞÜNDE ALINAN MıKTAR
1 - 2 HAFTA 60 - 90 ml.
3 HAFTA - 2 AY 120 - 150 ml.
2 AY - 3 AY 150 - 180 ml.
3 AY - 4 AY 180 - 210 ml.
5 AY - 12 AY 210 - 240 ml.

Seda ben sana sormuşmuydum sen elektrikli pompa aldın mı denedin mi?
Benim bebeğim doğduğu günden beri gece uyumuyor ben artık delirmek üzereyim sabah yediden akşam yediye kadar uyuyor sadece emmek için kalkıyor.Ama gece hiç uyumuyor ve ağlıyor.Ne yapıp bu çocuğu gece uyutabilirim arkadaşlar dün gece ayağımda sallıyordum sabah 5 olmuş eşim çok fazla sallıyorsun zarar vericeksin bebeğe dedi aldı çocuğu bende ağlıya ağlıya sabahı ettim hala ağlıyor ve uyanıktı.Gaz sancısı diye önce zinco verdik 1 aya kadar daha sonra nurse harvey e döndük.Karnına zeytinyağı sürüp ovuyorum sıcak havlu koyuyorum açmı kalıyor diye mama veriyorum ama uyumuyo.ışe başlamama 1,5 ay kaldı.Aralıkta girmem gereken bir sınav var ben böyle giderse işe bile başlayamam çok çaresizim senağlama

yok canım manuel ama memnun değilim ya ,
sğamıyorum

aslında aynı şeyleri bende yaşıyorum ama benimki gece uyuyor gündüz uyumuyor,

bizde başta gece ayaktaydık gündüz uyuyordu
ben gece gündüz ayrımını öğrettim ona

1.cisi karanlıkta uyuması gerektiğini anlaması lazım
ben ilk gün gündüz çok uyutmadım

gece odayı iyice karanlık yaptım o odada 3-4 saat bende kaldım ve emzirdim uyuttum onu
sabah aydınlanınca kaldırdım yine çok uyutmadım
gündüz uyursa bile kısa uyut ışıkta uyut ve yanında radyo gibi ses çıkaran bişeyler olsun
gecede çok çok az ışık sessiz bir ortam sağla ve sen yatmadan besle

sormak istediğin bişey varsa yardımcı olurum canım

canım 1haftada tamamen düzene girecek

biz şimdi gece 10gibi uyuyoruz gece 2 kere kalkıyor 5-10dk emip tekrar uykuya dalıyor sabah 8e kadar uyuyor

ama gündüz çok huysuz o ayrı

valla gece uykusu gibisi yok

gündüz uyutmadığım zamanlarda ağlıyor ağlamasın diye gezdiriyorum bu sefer kucağımda yine uyuyor.Emzirsem yine uyuyor.Gece de ne yaparsam yapayım uyumuyor.

ya bigün bunu başarabilirsen gece uyuyacak ve otomatikmen düzene girecek

uyusabile uyandır canım ,elini yüzünü yıka ,sürekli oyna ,konuş,orasını burasını gıdıkla,burnunu sık,uykusunu dağıt ağlasın biliyorum çok zor ama ben bu şekilde başardım
ilk geceden farkediyor

işe başlayınca mahvolursun

o gaz ağlamaları bizdede var ,gündüz kucaktan aşağı inmiyor
ama gece bunlar daha zor geliyor

Son düzenleme:
Kızlar 4 mülakat 1 final oluomuşşş çok uzun ben her hafta ist gidemem kafam karıştı...

canım ben senın yerınde olsam kesın gıderdım oglumu bırakırdım esıme atlardım ucaga gelır gıderdım fırsatı kacırma derim ama bıde fınalıde gecersen nasıl yapıcaksın kac ay yarısıcaksın belkı 7-8 ay yarısamıycaksın onlarıda dusun en dogru kararı sen verıceksın tabi cnm yerimseniben

teşkler canım.. ama ben göğsümden ne kadar süt geliyor bilmiyorumki.. o kadar çıktığınıda sanmıyorum.. galiaba mama ya başlıcaz bu gidşle sütüm yetmiyor aartıık(

selam kızlarr biz bugün yeni bi dokora gittik doktorumuzu beyendik oda kızımı beyendi sakin uslu bi bebek dedi kalça usg temiz çıktı bu hafta arasıda işitme testi yapıcaz bakalım inşallah iyi çıkarr bundan 17 gün önce sağlık ocağında tartılmıştı kızım 4100 gram gelmişti bügün tartıldı 4350 gram geldi ve moralim çok bozuldu doktora pek beyenmedi kilo kontrolüne aldı haftaya salı bi görülür derecede değişiklik yoksa bakıcaz bi çaresine dedi ve çok üzülüyorumm sütüm yaramıyo sanırım((

pinar mutlaka git, batuhanin gelecegine katki olur katilirsan kazandigin para, gerci 6-7 ay yarisamayanlar var, ama olsun..bence denemeye deger

üzülme canım napalım olmadı mama verirsin ,
bende veriyorum allah çaresiz dert vermesin

eylülde 3380gr doğdu 1hafta sonra 3010gr düştü dr mamaya başlattı 30.gün 4100gr olmuştuk çok mama vermediğim halde hemen toparladı bizde perşembe günü 57 günlük oluyor bakalım ne kadar oldu kızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…