2009 Haziran Anneleri!!

günaydın kızlar,biz bugün 6,5da kalktık halada uyumaya niyetimiz yok

albüme resim ekledik

gecede görümceme gittik geç bi saatte gittik,dönmemizde geç oldu uyumak istiyorummmmmmmmm

ben mısırın sütü azalttıgını duymuştum ibrahim saracoglundan o yüzden yemiyorum:bbo:

kızlar ben çok yoruldum, oğlumun uyku düzenini kuramadık bir türlü..
tam bi gece normal uyudu diyorum ertesi gece sabahlıyoruz.
Siz nasıl gece uyumaya alıştırdınız. ınternetteki makaleleri falan okudum ama sizlerden daha iyi yöntem çıkar belki

kızlar bende süt mısırı yiyorum ama çok şükür bişey olmadı gayet kıvamlı geliyo sütüm hemde haftada 2 3 kere alıp evde pişiriyorum ben tavsiye ederimm:ecrin_bebek:

nazcım ben neslihanada anlatmıştım

benimki gece uyuyor gündüz uyumuyor,

bizde başta gece ayaktaydık gündüz uyuyordu
ben gece gündüz ayrımını öğrettim ona

1.cisi karanlıkta uyuması gerektiğini anlaması lazım
ben ilk gün gündüz çok uyutmadım

ve o gece odayı iyice karanlık yaptım o odada 3-4 saat bende kaldım
onunla hiç konuşmadım,oynamadım sevmedim sadece emzirdim pışpışladım uyuttum onu
(tabi çokta kolay olmadı baya bi ağladı)
sabah aydınlanınca kaldırdım yine çok uyutmadım
gündüz uyursa bile kısa uyut ışıkta uyut ve yanında radyo gibi ses çıkaran bişeyler olsun
gecede çok çok az ışık sessiz bir ortam sağla ve sen yatmadan besle

sormak istediğin bişey varsa yardımcı olurum canım

bende bu yöntem işe yaradı
4.gün tamamen düzene girdi maşallah

yerimseniben
canım ben mesela sabah kızımı en geç 8 8,30 dedinmi uyandırıyorum odanın perdelerini açıyorum ışık hatta güneş gözüne geliyoki uykusu açılsın diye ve emziriyorum tekrar uyutmuyorum gazını felan çıkartıyorum altını temziliyorum üstünü felanda iyice uykusunu açıyorum anlıcan 1 1,5 saat onu oyalıyorum iyice uykusu geliyo hatağında mızırdanınca iki dakka pış pış emziğini veriyorum tekrar uykuya geliyo 2 saat kadar uyuyo uyanıyo sonra yine emzir alını üstüydü biraz öylece sakin duruyo kendi kendinee çok ağlarsa felan uyutuyorum oda zatenn en fazla yarım saat felan uyuyoo böyle akşama kadar aralarda 10 dakikalık uuykularla akşamı ediyoruz:) akşamda saat 8,30 da banyosunu yaptırıyorum güzel uyku öncesi yağlıyorum masaj yapıyorum vücüdana çokta keyif alıyo giydiriyorum emziriyorum derken saat 9,30 gibi uyutuyorum 1 kaç yatırma denemeden sonra derin uykuya geçiyo yani saat 10,30 gibi uyuyo en geç istersen böyle dene fazla uyutma gündüzzyerimseniben

nasılsınız bakalım kıslarrr
uyku düzeninden bahsetmişsiniz ben 41 kere maşalla diiim bu ara zehranın uyku düzeni harikaa
benim kız büyük tuvaletini bi gün arayla yapıyo kslar sizdde öylemiyaaa
ben ilk ayında mama veriyodum sarılık olduğu için sonra kestim şimdi dnedim yok almıyo nptıysam aldıramdım tadınımı beğenmedi anlamıyorumm bende bazen sütüm yetmiyo başlıyo ağlamaya bide biimkinde katılma huyu var
doktorda asla ağlatma okadar dedi kucagna al salla dedi bende hepsini yapıyorum iice alıştı bel fıtığı olcam yakında sürekli kucagımda ağlamasın diye elimden geleni yapıyoruzz ailece seferber oldukk ama maşallah bu ara çok aglamıyoo
kızımın resmini akledim topiğee
şimdilk böle öpüyoruzz kızımla hepinizi

selam kizlar,
bugün bebek masajina ve benim icin de dogum sonrasi jimnastigine basladik..
Masaj da ilayda cok sakindi ,bayildi valla.Ben banyodan sonra ona hafif hafif masaj yapiyordum zaten ama bu masajla usulünü de ögrenmis oldum...
Masajdan sonra bebekler yorgun bitkin uyurken biz anneler de jimnasitigimizi yaptik..10 hafta sürecek tam...Ilayda bu arada 4780 gram olmus..
Sizler ve bebisler umarim iyisinizdir...opuyorumnanaktan

kızlar ya söylediğiniz yöntemleri deniyorum ben; ama bizimki kolik
geceleri tutuyo sancıları. Örneğin dün oyalayım dedim ancak 11'e kadar dayandı. Mamasını yedirip yatırdım, bin nazla aldı mamayı çünkü bir saat önce emmişti ve mamayı hiç iştahlı yemedi şimdiye kadarki denemelerde. Ama erken acıkmasın diye verdim yediği kadar. 12'yi biraz geçiyodu uyandı saat 4'e kadar emzir, gazını al,pışpışla uyutmaya çalış altını değiştirle geçti. Uyutmaya çalışırken acıkıyo yeyince gazlanıyo ve başlıyo bağırmaya acayip ağlıyo . Işıkları açmadan evde dolaşıyorum ancak saç kurutma makinası ile susuyo zaten. Sakinleşmeden ağlaya ağlaya yatırmak da istemiyorum inatlaşmasın diye.

Ve sonrasında da 2 saatte uyanıp eme eme uyudu. Sabahda 8'de uyandı ve perdeyi onunla birlikte acıp ışığı gösterdim sabah oldu aşkım uyandık şimdi dedim spor yaptırıp altını değiştirdim emdi ve uyudu. Tabi ben de sızdım:gitme:
Sonrasında da onun uyanmasını bekleyerek hareket ettim tabiki çünkü gece uyumadı. Akşama doğru uyanık bırakmaya çalışıcam şimdi uyusunda. Gaz sorunu yüzünden düzen kuramıyoruz.

Tabi geceleri saat başı emdikçe de sütümüz bitiyo ve ben bitkin düşüyorum

canım nasıl bir masaj ve jimlastik bize tarif edersen biz de yaparız

Hepinize merhaba, bende sizin gibi haziran annesiyim, hamileliğimin ilk günlerinden beri yazdıklarınızı takip etsemde aranıza katılamamıştım. Şimdi sizlere birşey sormak istiyorum, resimlerden gördüğüm kadarı ile bebeklerinizin eldivenlerini çıkarmışsınız. Ben kızımın tırnaklarını ne kadar kısa kesmeye çalışsamda eldivenlerini takmadığımda yine yüzünü çizmesine engel olamıyorum. Sizler bu işi nasıl hallettiniz. Zavallıcık eldivenleri yüzünden ellerini kullanmaya geç öğrenecek.

kızlar selamm..
gece 10 da emdik 11 e kadar oyalandık uyuduk 4 de kalktıkk..emdik kakamızı yaptık.
8 e kadar uyumadık walla..
en son eşim salladıda 1 saat uyudum.
kayınvalide geldi sağolsun.ben ewi süpürdüm sildim..
şimdide bakayım dedim napıyosunuz die.
alıştım galiba uykusuzluğa 4 saat yetio walla:)))
düzene gircez bakalım ne zamann...
mısırı duymamaıştım süt yaptığını ee boşuna dememişler süt mısır diekaydirigubbakcemile3

canım nasıl bir masaj ve jimlastik bize tarif edersen biz de yaparız

canim tarif etmesi aslinda cok kolay degil, görmek gerekiyor.Ebe`nin elinde bir plastik bebek vardi , o plastik bebege masaj yapti biz görelim diye , biz de gördüklerimzi uyguladik..
Ellerini yagliyorsun, ilk önce bebegin karnina ellerini koyup bebegi masaja alistirmakla basliyorsun ise..Sonra yumusak hareketlerle karnina , kollarina, elerine ,bacaklarina ve ayaklarina masaj yapiyorsun...

Böyle bir link buldum bir de sizin icin..

Bebeğimize nasıl masaj yapabiliriz? - UZMAN TV

cnm hoşgeldinn..
öncelikle bir doktordan dinlemiştim eldiven bebeklerin kendilerine olan güvenlerini engelliyomuş.
bende giydirdim ilk zamanlar ama artık pek giydirmiorum..
özellikle emzirirken ellerini tutuyorum dokunuyorum,oda bana tabii..
bırak biraz ellerini kullansın.bence kes tırnaklrını gündüz giydir biraz eldivenleri.
ama genel olarak fazla giydirme cnm
zaten bebeklerin derileri hemen yeniliomuş.çizsede hemen geçer merak etme.
:1hug::1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…