2009 Haziran Anneleri!!

merhaba kızlar bugün temzliğimi yaptım şimdi oturdum kızımın yanında görümcemin oğlu vardı baktı ona işlerimi yaptım ayy allahım nasıl duruyo onun yanında ben olsam kaç kere ağlamıştı şaşırdım valla hiç sesi çıkmadı

nidacım bal sürerek verebilirsin ben öyle yaptım yoksa çok zor canım bu arada nice mutlu senerlere bebeğinle ve bebeklerinle allahım bir ömür boyu mutlu etsin sizi

ayy yerim ben o yusufla zeynepi ben çok benzettim onları birbirlerine maşallah ya çokda yakışıyolar

Canim tesekkür ederim..

Bal konusuna gelince cocuklara 1-2 yasina kadar bal vermek dehset zararli..Cocuklar da solunum felcine yol aciyor...Aman sakin bal vermeyin kizlar...

Normal beslenmenin şifalı ve vazgeçilmez tatlısı bal, süt çocuklarında solunum felcine neden olabilmektedir

Bal bebekleri için niçin tehlikeli olabilmektedir?

Bal içerisinde nadir de olsa Clostridium botulinum bakterisi sporları bulunabilmektedir. Erişkin için tehlikesiz olan sayıdaki bu bakteriler süt çocuklarının bağırsaklarında yuvalanarak aktif hale geçer ve sinir felcine neden olan toksinler üretebilmektedir.

Bunun çocuğa ne gibi zararları vardır?

Ortaya çıkan toksin damar mukozası üzerinden emilerek kan dolaşımına girebilir ve böylece tüm vücuda yayılma fırsatı bulabilir. Toksinin felc edici özelliği kendisini öncelikle inatçı kabızlık ile gösterir. Devamında yutkunma zorlukları, kısık sesle ağlama, kas zayıflığı ve mimik kaybı ortaya çıkar. Ağır durumlarda solunum kaslarının felciyle hayati tehlike söz konusu olabilir.

Bu hastalığın sıklığı nedir?

Aslında çok nadirdir. Yaklaşık 750.000 doğumda bir olarak görülmektedir. Elimizde destekleyici istatistik veriler bulunmamakla birlikte ani bebek ölümü ile de ilişkisi olabileceği düşünülmektedir.

Emziren anneler bal yiyebilir mi?

Annenin bal yemesi bebek için tehlike oluşturmaz. Ancak çocuğun ağzını tatlandırarak emzirmesini uyarmak amacıyla yer yer uygulanan meme başının ballı su ile silinmesi ya da emziğin bala bandırılması gibi yöntemlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Gelişmiş ülkelerin çoğunda satıştaki bal kavanozlarının üzerinde uyarıcı ifadeler yer almaktadır. Bunun yanında bal ihtiva eden hazır mamaların üretiminde kullanılan bal ise bu tehlikeyi ortadan kaldıracak şekilde yüksek derecelere kadar ısıtılmaktadır.

Çocuğa ne kadar süre ile bal vermemek gerekir?

ılk 6 ay bebeği kesin olarak baldan uzak tutmak gerekir, ama daha güvenlisi 2 yaşına kadar çocuğu baldan uzak tutmak en iyi koruyucu önlem olacaktır.

ALINTIDIR

a.s. oğluşumla teşekkür ederiz canım, çok yakıştılar gerçekten
bende balın verilmemesi gerektiğini biliyorum, ama pekmez çok faydalı 4 ayını bitirsin ben pekmez vermeye başlayacağım

sakın bal verme sakınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

aynı nida ben dün itibariyle tam 7tane emzik denedim yok yok yok almıyor
ne denediysem olmadı
bıraktım artık napim
eylülde beni emerek uyuyor çoğu zaman yada sallanarak

emzik ilk haftalardan itibaren alıştırılıyor diye biliyorum canım. Ben aventin emziğini denedim en son, en çok onu beğendi benim kızım. Bu arada biberonuda aventinkini kullanıyorum, belki ona alışkın olduğu için emziğide almıştır.

Bu arada birşey sorayım, bebeğini tek başına yıkayan anneler nasıl nerede yıkıyorlar ve kulağına su kaçmasın diye ne yapıyorlar?

bende avent biberon ve emzik kullaniyorum..
emzigin ucu damaksiz olusundan sanirim alisti bizimkide..
ben tek yikiyorum canim.
kuvette yikamiyorum ben
bebeklerin icinde kendini anne karninda hissettiren bi kova almistim armin onu cok seviyor..onda yikiyorm..kuveti sevmedi..
sen kuvette yikiyorsan sol elinle bebegin boynunu destekleyecek sekilde
bebegin sol kol altindan tut diger elinlede uzerine su at..bana ebe boyle gostermisti

Nidacım benim kızda emziği çok zor alıyor benim de evde 8 tane oldu. En çok avent'i tercih ediyor.Anne göğsüne en yakın ucun avent olduğunu söylemişlerdi.

meraba kızlar. biz de en çok aventin emziğini sevdik.çok emzikçi olmasa da uyumak istediğinde alyo kızım emziği.
biz ilk başta şekerli su kaynattık , ona batırıp vererek alıştırdık.

hayırlısıyla şu 3 ayı bi doldursaydık yaa, kızım bi gün iyi iki gün kötü gidiyo, bugün her gözünü açtığında çığlık çığlığa, ben de anestezili gibi sürekli uyutuyorum, bakalım gece ne olacak mafoldumben

sağol canım, demek çoğu bebek avent emziğe alışmış.

kızlar bende kolay alıştırdım emziğe hiçbişey sürmedimm..
bende avent kullanıorum..
iyi oluyor bi bakımdan ..
ama baazen korkuoyorum mikrop kapar die..
gerçi yıkıorum dewamlı ama yinede aklım kalmıor değil.
siz sterili nasıl yapıosunuz emziklerinn...***

saol canım .dostlar sagolsun
mafoldumbenkızlar kimler gögüs kalkkanı kullanıyodu? bana alerji yaptı etrafı kabardı hep( gece cıkarıyor muydunuz benim sütüm aktıgı için gecede takıyodum offfffffffffffff
ben kullanıyorum canım evet bendede isilik oldu ama ben kullanmaya devam ettim.çünküçatlak kadar acıtmıyordu:))))) halada devam ediyorum gece gündüz kesintisiz ama yıkamaktan bıktım(((
saol canım benim.amin tatlım allah başka acı göstermesin ama mümkün deil tabi allah ömür verdikçe görücez malesef.allah evlat acısı tattırmasın kimseye. canım atayım mesaj bende kontör fakiriyim bu aralar yahu nerden çıktı bu hat degiştirme ne güzel konuşuyorduk uzuuuuuun uzuuuun fırsat buldukça
canım bu zmanın parasıyla ne kadar ödeme yapıyormuş ben ödeyebilirim sanırım ayda 50 anlarsana biraz
canım gördüm resimleri maşallah miniklere
canım ya merak ettimbak nasıl bi kova bu çekip koyarmısın resmini uygun oldugunda sana zahmet:))))))))))))))))
meraba kızlar. biz de en çok aventin emziğini sevdik.çok emzikçi olmasa da uyumak istediğinde alyo kızım emziği.
biz ilk başta şekerli su kaynattık , ona batırıp vererek alıştırdık.

kızlar yol oglumu sarstı sanırımbi huy degiştirdi sorayın ne güzel uyuyordu gündüzleri 5 saat kadar uykuyu 1 saate indirdi şimdi . sanırsam benim oglum uykuyu samsunda unuttu

canım benim kzı uynamyor..bende saati kuruyorum gece 3 e ama ..emmiyorki.. sonra 5de kalkıyorum. o zaman biraz olsun emiyor...mama benimkide yemiyor.. sütümde iki gündür bay aaldı.. ne yapcamı şaşaırdım kaldım.. ne zaman zarzor mama yedirsem kusuyor.. mamayı değiştircem artık.. sanırsam bu mamayı sevmedi benimki(

nidacım ncie senelre canım..

merhabalar hanımlar.minik kuzucğumk alyacık bugun 49 günllük oldu.1 haftadır tatildeydik.buzgibiydi gittiğimiz yer.son 2-3 gündür kızımın kaka sayısı artmadı ama cıvıklaştı.bu ishalmi?üşüttükmü biz minnoşu.dün akşamda okadar çok ağladıki sesi kısıldı.bizde kolik deyip bişeleri gözdenmi kaçırıyoruz diye acile gittik.idrar tahlili yaptıramadık takamadılar bitürlü.kolik için ilaç kullanmıyoduk oyuzden doktorda bize kolik için neobaby adlı şurubu verdi.bu sabah başladık.bugun daha rahatız.şimdi içime kurt düştü.acaba kuzucuğum ishalde bitkinmi düşüyo yoksa şurup işemi yaradı?ne dersiniz?

havvcaım başınzısağolsun cnaım.. Allah geride kalanalra uzun ömürler versin..çok zor..
saol canım

HAWACIM bu dedigim kova..daha once eklemistim kacirmissinkaydirigubbakcemile3

canım kaçırmışım haklısın ama nasıl yıkanıyoki bunda kafasından aşagı sumu döküyosun tekrar anlatırsan sevinirim tatlım ya bide ne güldüm kendi kendime .özlem ya biz bu kadar anne karnında olduklarını hissettirmeye çalışıcaktık madem niye dogurdukki bunları kalsalardı içerde. aman iyiki çıkmışlar valla yoksa ne çok özlerdim ben oglumu

iyi geceler herkese, bizim kız kabızdı derken sanırım şimdi de ishal oldu, kakası yemyeşil, acabaa mamadan mı ki?
biraz önce kızımla bir şarkısın seni seyrettik, bayıldı, bize yapmadığı kadar agucuk yaptı şarkılara zemuszemus
herkese ii geceler diliyoruuz, inş. saadet de sağ salim kavuşmuştur evine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…