2009 Haziran Anneleri!!

Gaz Yapıcı Gıdalar:

1. Meyveler: Portakal, kivi, elma, armut
2. Sebzeler: Lahana ve türevleri, karnabahar ve türevleri, pırasa, yeşil sebzeler, salatalık, turşular, bunlarla yapılan yemekler, çiğ soğan ve sarımsak (pişmiş değil)
3. Bakliyat-tahıl: Kuru fasulye, bulgur ve mercimek başta olmak üzere tüm tahıllar, bunlarla yapılan yemekler. Gaz yapmayan tek tahıl pirinç.

Bu listeyi görüpte “e ben şimdi ne yiyeceğim?” diyebilirsiniz. Anne her zamanki gibi bu seferde fedakarlığı gösteren taraf oluyor. Korkmayın en güzel şeylerden yiyorsunuz.

1. Çorbalar: Et-tavuk suyu çorbalar, tarhana çorbası, unlu çorbalar (yayla çorbası, şehriye çorbası, pirinç çorbası..) Bunlar hem gaz yapmayan hem de sütü arttırıcı özellikteki çorbalar.
2. Yemekler: Et-tavuk yemekleri, patates yemekleri, kereviz yemeği, enginar yemeği, makarna, pilav
3. Süt-Yoğurt: ıçerisine gazını alması için şeker ya da tuz ekleyip tüketebilirsiniz. Şeker-tuz, sütün-yoğurdun içindeki gazı alıyor.
4. Hamur işleri: Hamur işleri gibi kuru olan şeyler çoğunlukla gaz yapmıyor. Sütlü tatlılar da şekerli olduğu için yenilebilir.
5. Meyve:Muz

merhaba kızlar leocum bu gaz yapmayan yiyecekleri yesek sadece eminimki kilo veririz diyet listesi gibi bişey bu diğerlerinden yemezsek bebişler nasıl vitamin alacak nasıl beslenecek sadece enginar kerevizle patatesle olmaz ben valla herşeyi yiyorum onu yeme bunu yeme vitaminsiz kalır hem bebek hem ben aman bunu yazanlarda çok biliyo önemli olan sebzeler ve meyveler zaten çorbayı zaten her sofrada oluyo valla ben pek uymuyorum bunlara maşallah kızımda gazını çıkartıyo gaz ilacıda veriyorum daha rahat çıkartsın diye

sizler nasılsınız kızlar bebişler nasıl yaramazlık yapan varmı

walla ben dikkat ediyorum yediklerime denedim çünkü ..
sonra uğraş dur yazık bebeklere yaa..
mesela sarmısak yediğim zaman kızım çok rahatsız oluyo..
turşu falan asitli yiyecekler bunlardan kaçıorum açıkcası.
pilav makarna patates yemekleri çorba bunlar zaten kilo yapan yiyecekler ..diyet gibi değilki..
3 4 aydan sonra pekte önemli deil zaten..

bende doğumdan beri hiç dikkat etmedim.. sadece kola gibi içeceklerden içmedim.. onun dışında herşeyden yedim.. yyiyorumda.. çok şükür gazlı bir bebek değildi benim kızıım.. biizm uyku düzenmizi çok şükür 1,5 aylıkdan itibaren oluştu..şükürler oslun..

canım senın damat çok huysuzdu ama son zamanlarda kuzu gibi maşallah..öyle huysuzlukları kalmadı..ama bizimki de hareketli.eller ayaklar hiç durmuyor..olsun canım gelinim her haliyle kabulümüz.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

merhabalar arkadaşlar.benim kuzucuk ana kucağında kesinlikle durmuyor.daha koyar koymaz çığlık çığlığa.sizler nasıl alıştırdınız miniklerii?teşekkürler.

canım benimki de ana kucagına bayılıyor..orada uyuduğu zaman daha uzun uyuyor..alışması için özel bir şey yapmadım ben..oraya koydugum ilk andan itibaren çok sevdi.

:lepi: kızlaaaar merhaba :sm_cool: nasılsınız umarım hepiniz ve bebişleriniz iyisinizdir
ben 1,5 aydır yoktum annemlerin yanına gittim bu sürede de hiç giremedim nete.neler yaptınız bebişler nasıl meraktan çatlıyorum eski sayfaları da okumam mümkün değil.
benim kızım çok problemli çıktı çok çekiyorum gazı tuzu bitmedi uyku düzeni oluşmadı valla fenalık geliyo bana inş. izin verirse arada girip katılacam aranıza ama şu an bile uyandı bağırıyo yaa 5 dakika olmuştu uyuyalı:1no2:kafamçokkarıştı

ben de yediklerime dikkat etmiyorum..ne olursa yiyorum..cokacimcoookbir ara göbeğim inmiş gibiydi..şimdi tekrar çıktı zaten..:icecream:bir de artık şu süt yapar şunu yiyeyim de demiyorum..sütümü arttıracağım diye üzerine düşüp kafama taktıkça azaldı.
ben de adet olmadım henüz..halimden de memnunum açıkçası..delikafadulden

kızlar geçende haberlerde gördüm keçi sütü anne sütüyle aynı besin değerlerine sahipmiş anne sütüyle birebir aynıymış allahın işine bak ya bebekler aç kalmasın iyi beslensin diye keçiyle bizim sütümüz aynı

anaaaa bıcırığa bak hele anne karnında buna eğilimli oldukları için nasılda duruyo suda anam bi ben öğrenemedim şöyle suda durmuyo küçücük kız duruyo yahu:1shok::1shok:

ya salı günü aşı olduk hala etkisi sürüyo, hani yeni aşılar ateş yapmıyodu?
Önemli sayılacak ölçüde ateşli değil ama soydum yoksa ateşi daha da çıkacak belli..

nazcım canım bizde salı günü aşı olduk ama verem aşısı ağır olabiliyomuş ağrısı olur ilk gün bizimde ateşemiz 38 5 ti yarım fiti verdik hem ağrısını kesmek için hem ateşi için valla ne ateşi kaldı ne ağrısı mışıl mışıl uyudu o gece şimdide iyiyiz ama ebe bize 3 gün banyo yaptırma kolu ağrır suylada temas etmesin demişti dikkat edicez kolunun ağrısından huzursuz olabilirler

off ya kızı dışarı çıkartayım hava alsın istiyorum ama çok rüzgarlı burası eve tıkınıp kaldık gezemiyoruz bu gece sahura kalkılıcak tutamıcaz galiba sonra tutucaz artık ne yapalım

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız.siz nasılsınız bebişler nasıl.ben salı işe başladım öğlen gidiyorum emziriyorum kokluyorum oğlumu geliyorum.sütü günde 2 defa elektrikli pompa ile sağarak veriyorum hiç problem olmuyor oldukça iyi doyuyor.hatta ilk gün abarttım çok doyurduk rahatsız oldu oğluşum.

ben de hiç kasmıyorum normal yiyorum herşeyden.gaz yada problem olacaksa oluyor.oğlumda ilk günden itibaren ne gaz nede uyku problemi olmadı çok şükür o yüzden çok kalay gçiyor günlerimiz.darısı herkezin başına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…