2009 Haziran Anneleri!!

cemrecim sakın kanfuru ile iş yapmaya alıştırma bebeğini canım eltrimde öyle yapıyordu kızı 1 yaşına girdi hala öyle yapıyor kız hiç durmuyor düşünsene 1 yaşındaki kocaman bebeği kanguruya takıp iş yapmak ne kadar zor olur insanın beli kopar ya

işe yarıyormu kanguru benimkide kucak istiyor yanlız bırakınca ancak 5 dakika duruyor sonra ortalığı birbirine katıyor ağırlaştıda zor oluyor hep kucakta tutmak..

aylin gülüm maşallah emirime kocaman olmuş:))
efede 2 aylık 6 kilo 300 gr olmuş bayağı hızlı ilerliyorlar bu tosuncuklar..
bende veremiyorum takıldım kaldım 1 kilo bile gitmiyor emzirdikten sonra birşey yemezsem başım dönüyor napcaz bakalım..
emzirme süresi kısa sürüyor bizim 5 - 10 dakika emiyor 3-5 saat uyuyor..

aylıncım masallah tosuncuga nazar degmesın aman.bu arada kac kılo dogmustu canım efe?benımkıde 2 ay 12 günlük ama 5 300 kılosu.2700 dogmustu onunla ılgısı varmıkı az kılolu olmasının .yoksa sütümmü yaramıyo?

slm kızlar

ya kızlar yapmayın 2aylık bebek kanguruya konurmu ya
rahatınız için yazık bebişlere
onlar bel ve boyunlarına daha tam olarak hakim değiller
o yüzden kanguruda bütün yük kol ve bacaklarına biner
ve bellerinide destekli tutamazlar

bide ek gıdalara sütünüz yetmediği takdirde 4.ayda meyve sularıyla başlanır

hülyacım tabiki hazır meyve suyu değill,kendin mesela elmayı cam rendeyle rendeleyip suyunu alacaksın

benim oglumda 2 ay 3 gunlukken 5300 ve 59 cm, normal dedi, ben de sutu azalanlardanim, pompa almistim ise baslayinca sagip birakacaktim ama hic kullanamayacagim sanirim

ben haziranda doğum yaptım:) şimdi 2 aylık bir oğlum var ... anne olmak dünyadaki en zor ama en güzel görev.. herkesin bebişine sağlıklı günler. gazsız sancısız bol uykulu tatlı günler

Bebek Eşyası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

--------------------------------------------------------------------------------
Doğru Kanguru Nasıl Olmalı?

Kanguru çoğu anne babanın satın aldıktan sonra asla vazgeçemediği bir ihtiyaçtır. Anne babanın omuzlarından asılarak bebeğin taşınabilmesini sağladığı ve ellerini boşa çıkardığı için anne baba diğer işlerini bebekleri kangurudayken kolayca yapabilir. Ayrıca dışarıda gezerken veya alışveriş yaparken oldukça pratiktir. Özellikle evde birden fazla bebek varsa ya da bebek sürekli kucak istiyorsa kanguru vazgeçilmezdir. Gazı olan bebekler için de kanguru oldukça rahat ve sakinleştiricidir.

Çoğu yenidoğan uzmanı ve pediyatrist bebek ile çok fazla vücut temasını önerir. Kanguru anne baba ve bebek arasında bu vücut temasını da sağlar.

Kanguru alırken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör bebeğin güvenliğidir. Yeni doğanların kemikleri henüz güçlenmediğinden vücutlarını ve başlarını dik tutamazlar bu nedenle küçük bebekler için kullanılacak kanguruların bebeğin omurgasını dik tutabilmesi için sırt desteği olmalıdır. Böylece bebek kanguruda dik durabilecek ve belkemiğine baskı olmayacaktır. Küçük bebekler için kullanılacak kangurularda sırt desteğinin yanı sıra baş desteği de olmalıdır. Küçük bebeklerin başları genelde vücutlarına göre daha ağır olduğundan başlarını kaldırmazlar ve başlarını dik tutana kadar özellikle uyuyorken baş desteği çok gereklidir.

Kangurunun bebek için olduğu kadar anne baba için de rahat olması çok önemlidir. Kangurunun omuz askıları geniş ve altları takviyeli olursa ağırlığı eşitleyerek taşımayı kolaylaştırır. Kangurunun en rahat kullanım şekli anne babanın kanguruda olan bebeğinin alnını öpebileceği kadar yukarıda taşımaktır. Bu pozisyon hem anne baba için hem de bebek için en rahat olanıdır.

Kangurunun takılıp çıkarılmasının kolay olması da çok önemlidir. Anne veya babanın tek başına kanguruyu takıp çıkarabilmesi önemlidir. Özellikle çıkarırken bebek uyuyorsa kangurunun pratik olarak çıkarılabilmesi büyük bir avantajdır.

Kanguru alırken dikkat edilmesi gereken başka bir önemli nokta da farklı yaşlarda kullanılabilmesi için büyüyebilmesidir. Bazı kanguru modellerinde bebek 3-4 aylıkken yüzü öne dönük de taşınabilir.

Kangurunun kumaşı kaliteli ve yıkanabilir olmalıdır. Tüm kilitleri ve metal aksamı kuvvetli olmalı ve sivri uçlu kısımları olmamalıdır.
ALINTIDIR

seda 0-3,3-12 gibi uretilmis kangurular var(yenidoganlara uygun)..ve bunlar patentli urun..
anneler rahatlari icin bebislerine zarar vermis olmuyor yani...
anakucagina gelince oda patentli olmasina ragmen 1veya 2 saatte fazla icinde kalmamali...
yukardada yazdigi gibi kanguru hem bebegin hemde annenin rahati icin uygundur...zaten takip aksama kadar oyle kalacak halleri yok..

Son düzenleme:

dünürüm damadın çok iyi..boylu poslu maşallah..ta karnımdayken dr um uzun boylu olacak demişti.babasına çekmiş.kaydirigubbakcemile3gelinim nasıl..cadalozluk yapıyor mu yine..gelinimin tombiş yanaklarından öp benim yerime deopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ayy canım ya geçmişi şimdi okudum da.aynı sekilde bizimki de..karnı doysun yeter ki..ilk başlarda çok yardımcı oluyordu..yemek yapmayı unutmustum hep eşim yapıyordu..şimdi elini bile kaldırmıyor.ev derli toplu olsun diye canım çıkarken üstüne üstlük o hiç düzenli değil.klava:klava:bebekten önce idare ediyordum ama artık çok batıyor...ben de burnu sürtsün diye yüz vermiyorum..:umursamaz::umursamaz:zaten sosyal hayatım sıfıra inmiş durumda eve kapandım kaldım..üstüne ev işi ,çocuk....bazen çok anlayışsız davranıyorklava:

ben sütüm yeterse 6.aya kadar bir sey vermeyi düşünmüyorum..dr umuz da 6. aya kadar sadece anne sütü dedi..insallah idare eder..hiç sanmıyorum ama.çünkü şimdi bile güç bela yetiyor..

ya maşallah ufaklıklara allah nazarlardan saklasın
çağatay 2 aylıkken sadece 5 kg ama 60cm oldu
sizinkilerin maşallahı var ancak bu kadar büyütebildim
2600e kadar düşmüştü 10günlükken
dr uma göre ii kilosu çok hareketli bi bebek ondan bu kadar alıyomuş bakalım bu ay ne kadar alıcak
öle aman aman tombul bi bebe olmadı oğluşumm napalım bunada şükürrrr
dr erken hareketlenir üzülme kilosu çok normal dedi
ben başta takıntı yaptım ama artıkın sallamıyorumm

selam kızlar zeynebi yıkadık babasıyla uyuyorlar çok tatlılar ya.onlara bakıp şükrettim allahıma böyle güzel bir yavru ve eş verdiği için
şimdikte bitaraftan yemek yapıyorum
pınarı(kity) aradım selamı var.teknede geziyolarmış oh yerimizede gez dedim bugün dönüyolarmış galiba.
ya kızlar akşama mercimek çorbası yaptım bende işsem gaz yaparmı acep nedersiniz.

Canlarım nasılsınız? kuzucuklar nasıl ? Biz iyiyiz kronik uykusuzluğumu saymassak
uyanmasını bekliyorum kayınvalideme iftara gidicez bu akşam

bende bazen yediğim şeyden tattırıyorum ek gıda denemez ona tabi çaykaşığının çeyreği bile değil , geçen gün biber dolmasından tattırdım :roflol: 1,2 tane pirinci suyuyla ezdim onu verdim , şapır şapır yedi yavrum maşallah
çok nadir kavunun karpuzun suyundan veriyorum ama çok az çay kaşığı kaar bile değil
tadına alışsın diye kaydirigubbakcemile2

ek gıdalara mümkün olduğu kadar geç başlamak istiyorum, anne sütü tüm gıdalardan daha üstün çünkü

Dünürümm nasılsın? Allah mutluluğunuzu bozmasın canım , eşinle evladınla

pınarı bende arıyım diyordum bugün iyi gezdi maşallah

canım Yusuf Kayra artık dördüncü ayına girdiği için pek gaz sorunumuz kalmadı , ama senin daha 1 ayın var gazı olur kuzumun, ama mercimek çorbası gaz yaparmı bilmemki
vitaminli daha iyi değilmi

iyim dünürcüm napim yemekle uyraşıyorum.iyi dileklerin için sagol canım benim
yicem valla çok güzel koktu az yerim bende napim.oh bugün yemek derdin yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…