aynı durumdayız seninle canım, sağ göğsüm inanılmaz deforme oldu, hamileyken biraz çatlamıştı, emzirmeye başalyınca yaralar oldu, iltihaplandı, kocaman olduuuuu, diğerine göre o kadar orantısız ki anlatamam, ama en çok sütü o güğsüm üretiyo. nasıl oluyo anlamıyorum.
önceki hayatımda inekmişim galiba, kızlar 750 cc süt sağıyorum bir göğsümden 1 günde :1shok: emirin emdiklerinin dışında.. bende şaşırıyorum kendime..
rekor 1250 ccmiş galiba diğer göğsümüde sağsam kırcam rekoru galiba...
ama sol göğsüm makul şartlarda ilerliyor, çok fazla büyümüyor, emzirirken ucu acımıyor falan filan..
ben her emmede 15 dk birini 15 dk birini emziriyorum, diğeri çok çabuk doluyor ama sağıyorum, günde 1 kere az bence canım..
herkese iyi pazarlar..
pınarım kolay gelsin tatlım..
didoşucuum çook geçmiş olsun canikom, güzel haberlerini alırız inşallah, dualarım seninle ve ihsoşla canım benim..
sende de durum aynı yani.ben çok kafama taktım ya.içim içimi yiyo.acaba sütümmü yetmiyo diyorum.sütümde biraz azaldı galiba.artık eskisi gibi gögsüm sertleşmiyo.sütün azaldıgı tam olarak nasıl anlayabilirimki????
kızım aslında öyle çok aglamıyo.aç olsa aglar herhalde.kafam okadar karışıkkı.şu idrar testini bi yaptıralımda olmazsa mama takviyesi yapıcam.
sen sadece anne sütümü kullanıyosun.
bide dr bize 3ayı biten bi bebegin en az 5400 oolması gerrekiyo dedi.bizimki onun altındaymış.o yüzden sorun ediyoruz.3ayı doldu 5150 gr.bıyu normalmış 58cm
hayırlı yolculuklar ist da iyi vakit geçirincok tskler canmmm..
evet benim icinde iyi olcak bu degisiklik..
annemler istanbuldalar canm..sicaklik normal demisti
hakaten ya ne bu üçüncü ay sendiromu yaşlanıyoruz diye pisikolojilerimi bozuluyo yoksa nerde çıktı sendrom şimdidelikafaduldendelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
canım benim kızımda 3. ayı bitirdiğinde 5400 yerine 5260 gr dı buy da 60 cm di
dr olması gerekenin altında ama önemli değil dedi
çünkü geçenlerde bir makalede okudum percentil diye bir şey var
her çocuk aynı persentilde doğmuyor
dr gelişimine bu persentiller ile bakıyor linki vereyim oku için rahatlasın
ayrıca doymasa ağlar ve huysuzlanırdı demekki doyuyor
dikkat et süt psikolojine bağlı da çekilir kafanı bu konuya çok takma Dr Nilüfer Toprakçı - Büyüme ve Gelişme Tablosu
hayırlı yolculuklar ist da iyi vakit geçirin
walla canım bilmiyorum ama bunlar doğuştan kaybediyorlar ikizler burcu olarak
saniyeleri birbirine uymuyor
iyi akşamlar herkesee,
didemcim Allah kolaylık versin canım, abası için de çok zordur yaa, doya doya sevememiş daha bebişini, inşallah kavuşursunuz bi an önce
ahh canım ya ver ben bakarım damadıma hemde gül gibi bakarım bence sen kamera kesinlikle koy düşünme bile bunu en kısa zamanda koy dünyanın bin bir türlü hali var şekerim kimseye güvenilmez bide ne kadar tanıyabilirsinki insanı çok zor inş düzelir yaa tabi altını aldıktan sonra ağlar acır çünkü ah kuzum yaa
aynen hayatım ağlayınca bi yerimi ağlıyo diye düşünmüyorum herşeyi çok iyi şükür allahım sağlık versin hepimizin çocuklarına maşallah senin kızınada değişyo yavaş yavaş inş büyüdükçe düzelir bide bazı çocuklar büyüdükçe aksileşiyo inş bizimkiler büyüdükçe düzene girer
ahh canım yaa inş en kısa zamanda eski düzenine geri dönersin ihsoşda iyileşir inş insan içinden diyoki o ağlamasa ben ağlasam o hasta olmasada ben olsam onun canı acımasada benimki acısa diyosun çok zor hastalık inş atlatır yaa allahım yardımıcın olsun tatlım
belkide ondandır inş ondandırda bakıcı iyi çıksın allah yardımcın olsun çalışınca çok zor oluyo bide çok küçük daha emen bi bebek bence en az 6 ay anne yanında olmalı bebeğin kendi büyütmeli ama mecbursa o ayrı ama kariyer felan bebekten önemli değil önce onun sağlığı ve gelişimi ondan sonra diğerleri ilk önce bebek inş iyileşir canım
didemcimm Allah ihsos a şifa versin sizi biran önce kavuştursun evinize eşine:Saruboceq:
slm kizlar...
bebisler ve sizler iyisinizdir ins...
didosum gecmis olsun canm
nurcum ins iyi,vicdanli bir bakici bulabilirsinn..
cok gecmisi okuyamadim kizlar..gelen gidende bu sira cok oldu malum herkes tatilden dondu artik...
gelelim bize...armin ve ben pazartesi 13.30da ucuyoruz..
ananneside cok istiyor..hawalarda musaitmis..
ordanda girip bakarim sizlere ama hbr vereyim dedim...
simdiden hepinizi opuyoruz..yarinda son hazirliklarimizi yapicaz..
kendinize ve bebislerinize cook iyi bakin..
canım demek karar verdn gt bakalım değişiklik olur ve ii gelir sana ve armine..
hayrlı yolculuklar cnmm...
evet puan verilioo...terazi işareti var sağda oraya tıklayıp oluoo olumlu yada olumsuz puan verebiliosunnnn
didomm canım yaa çok geçmiş olsunn kuzumm kıyamam ben ihsoşaaa
yavrum yaaa....
aynı durumdayız seninle canım, sağ göğsüm inanılmaz deforme oldu, hamileyken biraz çatlamıştı, emzirmeye başalyınca yaralar oldu, iltihaplandı, kocaman olduuuuu, diğerine göre o kadar orantısız ki anlatamam, ama en çok sütü o güğsüm üretiyo. nasıl oluyo anlamıyorum.
önceki hayatımda inekmişim galiba, kızlar 750 cc süt sağıyorum bir göğsümden 1 günde :1shok: emirin emdiklerinin dışında.. bende şaşırıyorum kendime..
ama sol göğsüm makul şartlarda ilerliyor, çok fazla büyümüyor, emzirirken ucu acımıyor falan filan..
ben her emmede 15 dk birini 15 dk birini emziriyorum, diğeri çok çabuk doluyor ama sağıyorum, günde 1 kere az bence canım..
herkese iyi pazarlar..
pınarım kolay gelsin tatlım..
didoşucuum çook geçmiş olsun canikom, güzel haberlerini alırız inşallah, dualarım seninle ve ihsoşla canım benim..
Didemim geçmiş olsun canım bnim...tez zamanda geçer inşallah...
evet gezdirince susuyo ama gazını alttan çıkartıyo genellikle üsten pek çıkarmıyo ama her emisinde aynı demekki gazından dolay dediğini denicem canım inş işe yarar çok saolgaz olabilir arkadasım, benim kızımda da oluyor bazen feryat figan aglıyor, omuzuma atıp 3-5 dakika gezdiriyorum, oyle bir gaz cıkıyor ki inanılmaz..sonra sakinlesiyor, emzirmeye devam..
canım demek istediğim 3. ayda çevrelerini tanımaya başlıyolar ya emmiyolar 3. ayda düzene girecek derken çevre merakı yüzünden düzenleri yerine oturmuyo o yüzden dedim yanlış cümle kurdum galiba demek istediğim buydu allah korusun ne sendromu ben öle şakasına demiştimsırnaşık şeygünaydın kızlaar,
hülyacım yaa o üçünü ay sendromu neymiş, daha gazlar tam bitmeden başka bişey mi geliyo, hiç duymamıştım ben onu
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 sen çok yaşa emi havva güldürdün benihakaten ya ne bu üçüncü ay sendiromu yaşlanıyoruz diye pisikolojilerimi bozuluyo yoksa nerde çıktı sendrom şimdidelikafaduldendelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
ahh canım çok zor günler geçiriyosun ama geçicek inş düzene girecek herşey sana ihtiyacı var çok üzülüpte sütünü etkileme allah büyüktür inş evine dönecek bizede ihsoşun yaramazlıklarını anlatacaksın üzülme çok tamammı canım benim öptüm ihsoşunu nisada öptü arkadaşını a.s.canlarım benim hepiniz çok sağolun ihsoşumun son 1tane iğnesi kaldı hergün hastaneye gidip gidip gelmekten harabolduk valla yarında gidip tahlil vercez idrar tahlili çok zor oluyor yaa bekle bekle yapmıyor yapsada dışardan bakteri girmiş bidaha verin diyolar çatlıyoruz yani inşallah bişey çıkmaz buseferde ameliyatımızı oluruz biranevvel bugün gerzek hemşire oğluşumun bacağını çok feci kanatmış ben bakmamıştım annem vardı yanında hemen kapatıvermiş bantla eve bir geldimki pantolonu hep kan olmuş yavrumun hele çok ağlamıştı canım benim off şu sonuncuda bir bitseydi hayırlısıyla onun acı çekmesine dayanamıyorumsenağlama
nurcum özellikle anitiyotik alan bebeklerde pişik oluyor nasıl bi ilaç kullanıyorsur bebeğin benim kızda 3 günden beri antibiyotik kullanıyor dün başladı kızarmaya bugün biraz daha fazlalaştı
nurcum Allah kolaylık versin bu bakıcı işi pek zor ya
iyisine denk gelmek herkoşulda şans biraz da
annen veya kayınvaliden yakın oturuyorsa en azından bir kaç gün gelsede bakıcıyı gözlese
biraz seninde bu konuda için rahatlar
ayrıca bebişin cildi hassassa antibiyotik yan etki gösterebiliyor
benimde aynı bu yaşa geldim hala antibiyotik kullanınca hemen mantar enf oluyorum
en hassas yer o bölge olduğu için demişti dr um
belki senin minnoşta çok hassas bir cilde sahiptir annesi
didocum sana da Allah kolaylıklar versin
eşin olmadan herşeyin üstesinden gelmek çok zor ben Zeynepte yaşadım bu durumu
6 ay eşimden ayrı annemlerde kaldım
anne yanında ama eş gibi olmuyor haklısın
ama sonunda inan herşey unutuluyor geçmişte yaşanan sıkıntı olarak kalıyor hafızalarda
sadece biraz daha sabır gülüm
Allah yardımcın olsun İhsoşuma da geçmiş olsun canım benim hemen iyileşir inşallah
Günaydın kızlar.... ben hala üç çocukluyum(((( evim savaş alanı gibi ((bugün bitiodu çilem ama malesef bitmiyo çarşamba uçuyo kuzenimin çocukları ve çarşambaya kadar burda kalmak istediler...batuhanı çok seviolar bende kıyamadım ok kalın dedim...
Nurcum çok üzüldüm canımm...bence sayılı bez bırak bak bakalım değiştiriomu??torbada topla dersen değiştirir sık sık..anlamazsın...inşallah ilaçtandır...kıyamam kuzuna ...
Özlemcim çok sevindim canım değişiklik olur senin ve Armin için annede doyar sze...
Kızlar şöle bir geçmişe baktım okumadığım varsa kusura bakmayın...
Malum üç bebişim var :)))
Bu arada çok merak ediyorum üçüzü, dördüzü falan olanlar ne yapıyor :))) şaka gibi....
nurcum nıvea nın pişik kremi çok güzel bide ben bitane kullanıyodum oda güze dexpantenno diye oda geçiriyo ben denedim benim kızımda işe yaradı istersen al bi dene o ilacı niçin kullanıyosun hayatım
nurcum nıvea nın pişik kremi çok güzel bide ben bitane kullanıyodum oda güze dexpantenno diye oda geçiriyo ben denedim benim kızımda işe yaradı istersen al bi dene o ilacı niçin kullanıyosun hayatım
ah cnm kıyamam ben ihsoşaacanlarım benim hepiniz çok sağolun ihsoşumun son 1tane iğnesi kaldı hergün hastaneye gidip gidip gelmekten harabolduk valla yarında gidip tahlil vercez idrar tahlili çok zor oluyor yaa bekle bekle yapmıyor yapsada dışardan bakteri girmiş bidaha verin diyolar çatlıyoruz yani inşallah bişey çıkmaz buseferde ameliyatımızı oluruz biranevvel bugün gerzek hemşire oğluşumun bacağını çok feci kanatmış ben bakmamıştım annem vardı yanında hemen kapatıvermiş bantla eve bir geldimki pantolonu hep kan olmuş yavrumun hele çok ağlamıştı canım benim off şu sonuncuda bir bitseydi hayırlısıyla onun acı çekmesine dayanamıyorumsenağlama
canım doğum lekemiz vardı onun için kullanıyorum..şimdi epey bir geçti çok az kaldı ama dr kontrolüne kadar kullanmaya devam edecegım..insallah kontrol sonrası tamamen bıraktırır ilacı dr umuz..ilaç vermek çok sıkıntı yarattı bende.
İnş geçer canım yaa kıyamam ben damadımadr bir ilaç söyledi derma trosit diye..p.tesi alıp onu kullanmaya başlayacagım bakalım işe yaramazsa söylediklerinden de alıp denerim canım..johnsons baby ,zinco ,travocort,zeytinyağı ne buldumsa denedim evde..
bizdede var ama bizimki kafasında kırmızı kırmızı duruyo boynunda vardı geçti o kendiliğinden geçiyo diye biliyorumki geçti bizimki seninki çokmu kötüydü canım yani bi zararı varmıydı inş iyice geçerde ilacıda bırakırsınızcanım doğum lekemiz vardı onun için kullanıyorum..şimdi epey bir geçti çok az kaldı ama dr kontrolüne kadar kullanmaya devam edecegım..insallah kontrol sonrası tamamen bıraktırır ilacı dr umuz..ilaç vermek çok sıkıntı yarattı bende.
dimi bakardım valla ikisi bir büyürlerdi işte mecbur kalınınca elden bişey gelmiyo geçinmek zor çocuğun geleceği için iyi bi hayat için mecburdünürüm aynı sehirde olsa bırakırdım sana ..gelinimle güzel güzel büyür giderlerdi..
haklısın hatta 1 yaşına kadar en az anne bakımında olmalı ama bizimki mecburiyetten işte..el kadar çocugu bakıcıya bırakmak zorunda kalıyorum..aklım hep evde kalıyor..
ah cnm kıyamam ben ihsoşaa
yavrumun bacağını kanatmış demekkk
bebeklere adamakıllı iğneyi yapamayanlara uyuz oluyorummm
yada kan almak için kaç yer delipde anca becereblenlere
işinn ehli olanları bu işlere görevlebdrseler çok iii olckk....
cnm senn bakıcı bu seferde bezleri değiştiriyormuş gbiii
alıp çantaya atmasnnn
sayılı bıraktığını anlayıpta
allahım allah korkusu versnn
küçücük yavrucaa kıymasnn... :Saruboceq:
bu arada cnm o ilaç doğum lekenizi geçirdimiii
iremnde sağ bcağında var lekedee
bze doktorlar hiç ilç fln vermedi
sadece takip ednn büyüme si olursa lekenn getrn tahlil yaparız dedilerr de
İnş geçer canım yaa kıyamam ben damadıma
bizdede var ama bizimki kafasında kırmızı kırmızı duruyo boynunda vardı geçti o kendiliğinden geçiyo diye biliyorumki geçti bizimki seninki çokmu kötüydü canım yani bi zararı varmıydı inş iyice geçerde ilacıda bırakırsınız
dimi bakardım valla ikisi bir büyürlerdi işte mecbur kalınınca elden bişey gelmiyo geçinmek zor çocuğun geleceği için iyi bi hayat için mecbur
cnm çok geçmiş olsun dayanılması zor durumlar atlatmışsınncanım dediğin gibi allah korkusu olacak..yoksa ben ne yapsam boş.ama kamerayı araştırıyorum..uygun fiyatlı alıp onunla izleyeceğim.:kedi:
doğum lekemiz epey bir geçti canım..ama sadece ilaç kullanmadık.iğne yapıldı lekenin üzerine..iğne yapılırken kıpırdar tehlike yaratır diye narkoz verildi..ameliyathanede yapıldı iğnesi..ameliyathaneye götürmek için kucagımdan aldıklarında hüngür hüngür nasıl ağladım eşim sarıldı teselli etmek için..orada bekleyen tüm herkesi de aglattım..çok zordu..ya uyanamazsa narkozdan dedimmafoldumbendakikalar geçmedi..
iğne daha etkili geldi ilaçlardan..yapıldıgı gün yarı yarıya küçüldü..beslenme duyma görme fonksiyonlarını etkilemiyorsa müdahale edilmiyor doğum lekelerine..bize de ilk başta takip edilecek kendiliğinden geçene kadar dendi ama bizimki büyüyünce tedaviye mecbur kaldık..ama çok şükür ki durumu iyiye gidiyor..
meraba kızlar bi konuda bana yardımcı olurmusunuz,
ben ocak ve mini fırını ayrı kullanıyordum.şimdi fırınımı değiştirmem lazım, yine mini fırın mı alsam, yoksa ocaklı büyük fırınlar daha mı iyi acaba, karar veremedim bi türlü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?