kilosunu hesaplamak için bebeğin bulunduğu aya 9 ekleyip 2 ye bölmek gerekiyormuş . ama sağlıklıysa bebek zayıf olsa bile bence takmamak gerekiyor kof şişman olmaktansa zayıf olsun daha iyi benim bebeğimin kilosu önde gidiyo ben de obez olur mu diye soruyorum dr.a .doktor da anne sütü obez yapmaz dedi.
kızlar regl oldum ama erken oldum ya bir sene olmayanlar var gerçi seviniyorum belki daha kolay kilo veririm
ve tasedüf işte hamilelik öncesi son regl tarihimde oldum.
tosbaa aşı olcaz demişsin sanırım 3 aylık oğluşun bu ayda ne aşısı
Günaydın kızlar,
Arzucum bende denedim hep 97 çıkıo
Nazar Boncuğu benim kızımda çok kusuyor, günde 5 defa kıyafet değiştiriyoruz. Fazlasını çıkartıyordur kilo alımı normalse korkma.
Aşı olayına gelince benim kızım ateşlendi aşıdan sonra inşallah sizde problem olmaz.
arzucum her mamadan sonra bezi dolu ise doyuyo demekmis sutun yetmiyo diye dusunuyosan ek olarak mama verebilirsin ... hem uzulme bak benim yavrum daha 40i cikmadan mamaya basladi sutum yokduda...bunada sukur canim takma yetmiyoda deme
öncedeb bezi doluyodu ama şimdi dolmuyo.bakalım bugün bezini takıp etcem
ne güzel canım, dinlenmiş eğlenmişinizdir, biz de bayramda antalyaya idicez annemlern yanına ama yoldan çok korkuyorum , çocukla 10 saat yol
sizin nasıl geçti canım yolculuk dicektim ki siz zaten izmirdeymişiniz, bebişini denize soktun mu bakiim
canım dediğin gibide yaptım hep 97 üzerinde çıkıyo.galiba hata var.
ona tıp ta damar genişlemesi mi ne diyorlar cnm s,zede öle dediler mi???
inşallah emelcim, emir hiçbir aşıdan sonra ateşlenmedi bakalım bundada olmaz umarım..kızlar merhaba, benim oğlumda uyudu şimdi, ananemiz vardı kucaktan kucağa yoruldu tabi, artık kendi kendine uyumaya alıştırcam, bu akşam başladım , yoruldu esnemeye başladı, emzirdim yatağına yatırdım , ışığıda kapattım , oynarken uyumuş yavrum, alışsın da biraz rahat edeyim ben
Didoşum geçmiş olsun canım, inşallah çabucak iyileşir, bir daha hiiç hasta olmaz kuzucuk
Özlemcim iyi yolculuklar tatlım, ananeye gidiyor demek Armincik
Pınarcım delisin kız, ben birine bakamıyorum üç çocuğa nasıl bakıyorsun sen :)
Allah yardımcın olsun canım
Aylincim inşallah ateşsiz , sıkıntısız atlatırsınız aşıyı , çok zor aşı günleri ve sonrasındaki iki gün
pnömokok aşısı olduk bugün..kilosunu hesaplamak için bebeğin bulunduğu aya 9 ekleyip 2 ye bölmek gerekiyormuş . ama sağlıklıysa bebek zayıf olsa bile bence takmamak gerekiyor kof şişman olmaktansa zayıf olsun daha iyi benim bebeğimin kilosu önde gidiyo ben de obez olur mu diye soruyorum dr.a .doktor da anne sütü obez yapmaz dedi.
kızlar regl oldum ama erken oldum ya bir sene olmayanlar var gerçi seviniyorum belki daha kolay kilo veririm
ve tasedüf işte hamilelik öncesi son regl tarihimde oldum.
tosbaa aşı olcaz demişsin sanırım 3 aylık oğluşun bu ayda ne aşısı
canım benim dediğimde 97 falan olmaz.sanırım 3 ay yeni bitti o zaman 3+9=12 12/2=6 kilo olması gerekir
günaydın kızlar
şu dişleri başımıza bela oldu.akşamadan beri emerken acayip ısırıyo emzirmeye korkuyorum heralde dişlerinin çıkması çok yakın çünkü dişetleri o kadar sertleşmiş ki canımı çok yakıyor napıcaz ya dişleri çıkınca kara kara düşünüyom.
canım trosyd ben de kullandım ama sürekli kullanmak zararlıymış üzerindede yazıyo.bi dr. trosyd yerine zeytinyağı kullan eni iyiysi dedi daha önce de söyledim ısrarla yağa devam et düzelecektir bir de önceden pamuk ıslatıp hazırlıyorum bikaç hafta kullanıyorum ıslak mendil kullanma canım.
slm kızlar bende haziran annesiyim 29 haziran da doğum yaptım
canım benim kızımda 3. ayı bitirdiğinde 5400 yerine 5260 gr dı buy da 60 cm di
dr olması gerekenin altında ama önemli değil dedi
çünkü geçenlerde bir makalede okudum percentil diye bir şey var
her çocuk aynı persentilde doğmuyor
dr gelişimine bu persentiller ile bakıyor linki vereyim oku için rahatlasın
ayrıca doymasa ağlar ve huysuzlanırdı demekki doyuyor
dikkat et süt psikolojine bağlı da çekilir kafanı bu konuya çok takma Dr Nilüfer Toprakçı - Büyüme ve Gelişme Tablosu
canım o persentile baktım ama kilosu 97 üzerinde çıktı.sonra denemek için bikaç deger daha girdim.yani 3aylık bebeğe 3000kiloya bile 97 persentil üzerinde diyo.yani çokmu ii oluyo.bana saçma geldi
canım ben dr un verdiği tablodan bakıyorum
benbim kızım %25 ile doğmuş şimdi %50 olanları yakalamış görünüyor
ben o makaleyi sadece persentilin ne demek olduğunu ve dr ların bebek gelişimini nasıl takip ettiğini anlatmak için gönderdim evet dediğimn gibi 97 çıkıyor bende 97 çıkınca şaşırdım onda bir yanlışlık var
ama dr a gittiğinde ondan bu tabloyu isteyebilirsin
ayrıca dr sana bunu daha güzel açıklayabilir
hoş geldin canım aramıza bebeğin hayırlı olsun allah analı babalı büyümesini nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?