ya canım 2 gündür iki gögsümden vermeye başlamıştım ama benim sütüm yetmiyo galiba.2saat geçiyo hala gögüslerim dolmuyo.eskisi gibi tek memeye geçmem gerekcek galiba.zaten öylede kızım doyuyodu yani bana göre doyuyo çünkü hiç aglamıyodu.sadece kilosu az o kadar.
canı gögüslerin dolunca sertleşiyomu? bende 1aydır hiç sertleşmiyo.acaba yinede süt varmıdırki? bu konuya çok taktim biliyorum ama napim kzım doyuyomu açmı anlayamıyorum:sinifsinif:
arzucum bugun eve ebe geldi kontrol icinbutun sikayeetlerimi dedim cok kustugunu soyledim oda yeni bebeklerin henuz midesi ile bagirsak arasindaki mide kapagi henuz tam kapanmiyo dedi mamayi icirdikden sonra bebegini yarim saat dik tut dedi emerkende 10 dk emsin kaldir gazini al sonra devam et dedi ama benimki sabirsiz hepsini bi anda hizli hizli icmek istiyo cekersemde bagiriyo dayanamiyorum ama bi an once cozulse cok sevinicem cunku gunde 4 yada 5 kere kiyafet degistiriyorum bi soyle takim giydiremiyorum iki dk temiz durmuyo...
he bide kiloolayini sordum ilerde kilo alma yavasliycakmis bebeklerde artik gr olarak alicakmis...paylasiyim dedim :)
Arzu eger kizin ac olsa, merak etme basar yaygarayi , avazi ciktigi kadar aglar...Korkma benim de hep cok sert olmuyor ancak 6 saat falan uyudugu zaman geceleri oluyorlar..Kesin sütün yetiyordur...Her cocukta cok kilo alacak diye birsey yok..Korkma yani..
Arzucum ben tek meme veriyorum benim tosbiğe. 2,5 ya da 3 saatte bir.10 ya da 15 dk emiyor. İkisini verince ya da süreyi uzatınca çok kusuyor.Yaklaşık 1 aydır tek meme devam bizde. Zaten tek tek vermessem sütüm dolmuyor. İkisini de boşaltıyor eee 2.5 saat sonra bende tık yok :) Tek memede doyuyor benim tosbik Allaha şükür.
Havvacım 'tel sarar yavrum tel sarar tel bulamassa ne sarar' diye manisi olan bi oyun. Bunu söylerken de parmakların yukarı bakacak şekilde elini açıp çeviriyorsun durmadan, ayy anlatamadım galiba :) Bebiş de bi süre sonra şarkıyı duyunca elini çevirmeye başlıyo.
QUOTE]
bende öyle yapıyodum canım.ama az kilo lınca acaba benmi az emziriyorum dedim.ama 2gündrü seninde dediğin gibi gögüslerim dolmuyo.yine tek memeye döncem.doyudur inşllh
ya canım 2 gündür iki gögsümden vermeye başlamıştım ama benim sütüm yetmiyo galiba.2saat geçiyo hala gögüslerim dolmuyo.eskisi gibi tek memeye geçmem gerekcek galiba.zaten öylede kızım doyuyodu yani bana göre doyuyo çünkü hiç aglamıyodu.sadece kilosu az o kadar.
canı gögüslerin dolunca sertleşiyomu? bende 1aydır hiç sertleşmiyo.acaba yinede süt varmıdırki? bu konuya çok taktim biliyorum ama napim kzım doyuyomu açmı anlayamıyorum:sinifsinif:
kimsecikler yok mu?, bebişler yaramaz demek bugün :)
biz doktordan geldik, 6900 gr. olmuş kuzum maşallah, doktor öksürük şurubu verdi , öksürdüğü için boğazı tahriş olmuş dedi, birde destinox jel verdi ,dişetleri kabarmaya başlamış, sürünce rahatlar dedi
bir gülücükler doktora , bir oyunlar , bayıldı doktor ablamız sevdi kuzumu
ıhlamur çok iyi geldi artık vericem arasıra
öpüyorum hepinizi, saat 15 te kalça ultrasonumuz var , biraz dinlenelim ana oğul
canım ya ben bayıldım bu yataga çizip yaptıracagım marongoza burda görmedim böyle bişey çünki.yatagımızla elbise dolabımız yan yana ve ikisinin arasında 1 meyrelik boşluk varkaryola giriyor ama dolabın hiçbir kapagı açılmıyor.çok zor durumdayım yaniiiiiiiii. ama artık 3 aylık oldu bebek üç ay içinde yaptırsammı bilmiyorum çocuk odası alıp odasında yatmasını saglamayı planlıyordum ama bakalım kendimizi toparlıyabilecekmiyiz. düşün düşün dur işteKizlar gecen gün topik de konusulan yataklar burada cok satiliyor...Ve cok kullanisli olduklari söyleniyor..Ben de cok düsündüm alsam mi diye ama uykuda cocuga kolum carpar vs. panigiyle vazgectim...
[/URL][/IMG]
kız bebek olunca zor tabi. biz oglum için idrar verirken çok rahat etmiştik.ilk seferde verdik45 derece açıyla tutyorum canım dr söylemişti.ama bizimki rahat durmuyoki.emerkende çok kıpırdıyo.
kustugu için idrar testi vermişlerdi ama 4 idrar torbaıs bitti bizm kız çiş yaptı ama hep bezine akmış.anlamadım gitti.bu idrar torbası bana saçma geldi.yapışkanı gidiyo.
yarın yine dra gidicem ultrason isticem.reflü yoksa.bi şekilde idrarını yaptırıp bakteri varmı ona bakcaz
oda temizse demekki bizim kız minyon olcak.
demek artık daha az kilo alcaklar... bi 6kiloyu geçemicez galiba:gitme:
canım benemmesi bitikten sonra gögsün ucunu sıkıp bakıyorum süt bitmişmi diye sende öyle yap eger bi damla bile çıkıyorsa 10 dakika boyunca süt içmiş oldugunu bileceksin.için rahat eder birde memeyi kendi bırakıyorsa bebegin kesin doydugundan bırakıyodur.için rahat olsun doyuyordur minnoşyani doyuyodur demi.çünkü tek memeden 10dk emiyo.oda yetiyo herhalde çünkü aglamıyo
Göğsünün sert olması gerekmiyor ki, ilk 2 ay öyle lurmuş 3. ay yumuşarmış zaten. Benimde göğsüm sertleşmeden oğlum acıkıyor ama maşallah sütüm iyi geliyor bebeğim doyuyor, hem zaten bebeğin doymassa ağlar, bence sütüm azmı çok mu diye düşünme, bu düşünce bile sütünü etkilermiş.
Birde bebeğimin doğduğu gün doktorum yanıma gelip göğüslerimi eliyle kontrol etti ve sert olan göğsüm için acıkınca bu gögünü ver sertleşmiş sıkıntı olur sana demişti. Bilgin olsun diye yazıyorum, lütfen ukalalık olarak algılama. opuyorumnanaktan
kız bebek olunca zor tabi. biz oglum için idrar verirken çok rahat etmiştik.ilk seferde verdik
canım benemmesi bitikten sonra gögsün ucunu sıkıp bakıyorum süt bitmişmi diye sende öyle yap eger bi damla bile çıkıyorsa 10 dakika boyunca süt içmiş oldugunu bileceksin.için rahat eder birde memeyi kendi bırakıyorsa bebegin kesin doydugundan bırakıyodur.için rahat olsun doyuyordur minnoş
Göğsünün sert olması gerekmiyor ki, ilk 2 ay öyle lurmuş 3. ay yumuşarmış zaten. Benimde göğsüm sertleşmeden oğlum acıkıyor ama maşallah sütüm iyi geliyor bebeğim doyuyor, hem zaten bebeğin doymassa ağlar, bence sütüm azmı çok mu diye düşünme, bu düşünce bile sütünü etkilermiş.
Birde bebeğimin doğduğu gün doktorum yanıma gelip göğüslerimi eliyle kontrol etti ve sert olan göğsüm için acıkınca bu gögünü ver sertleşmiş sıkıntı olur sana demişti. Bilgin olsun diye yazıyorum, lütfen ukalalık olarak algılama. opuyorumnanaktan
Arzucum ben tek meme veriyorum benim tosbiğe. 2,5 ya da 3 saatte bir.10 ya da 15 dk emiyor. İkisini verince ya da süreyi uzatınca çok kusuyor.Yaklaşık 1 aydır tek meme devam bizde. Zaten tek tek vermessem sütüm dolmuyor. İkisini de boşaltıyor eee 2.5 saat sonra bende tık yok :) Tek memede doyuyor benim tosbik Allaha şükür.
Havvacım 'tel sarar yavrum tel sarar tel bulamassa ne sarar' diye manisi olan bi oyun. Bunu söylerken de parmakların yukarı bakacak şekilde elini açıp çeviriyorsun durmadan, ayy anlatamadım galiba :) Bebiş de bi süre sonra şarkıyı duyunca elini çevirmeye başlıyo.
QUOTE]
bende öyle yapıyodum canım.ama az kilo lınca acaba benmi az emziriyorum dedim.ama 2gündrü seninde dediğin gibi gögüslerim dolmuyo.yine tek memeye döncem.doyudur inşllh
ne güzel bir oyunmuş bu ya sözlerini yazabilirmisin canım bizde oynayalım tepki veriyormu peki senn bebeginkaydirigubbakcemile2
canım çok ama çok geçmiş olsun ne kadar zordur senin için şimdi aman sen dikkat et kendine inş kısa zamanda iyileşirler yaaCanlarım ben bitik durumdayım, babası da hasta oldu tam denk geldi, doğru dürüst hiç uyumadım , biraz uyuyor ağlayarak uyanıyor, ıhlamur kaynattım şimdi soğusun vericem, doktoru aradım, bugün ıhlamur ver, sabaha göreyim dedi, dua edin bize çok zormuş
dünden beri 2 kilo vermişim tek faydası bu sanırım,
geçmiş olsun dileklerinize hepinize teşekkürler a.s.
Havvacım maşallah ardamıza , kulağına bende mi damlatsam oksijen suyu acaba,
su kaçmasın diye dikkat etmek hatamıymış ??
ahh canım ya bazen oluyo öle yorgunluktan kolun kalkmıyo canım şimdi sinir sistemin daha zayıf bide bebek var uyumaz bazen sürekli ağlar susturamazsın o yüzden daha asabi olabiliyosun bide ev işi az o işi az bu işi yapayım derken çok yıpranıyo insan ay yemek yok ay şu yok ay bu yok diyoruz kafaya taktıkça asabi olduk ben saldım çayıra mevlam kayıra hiç sallamıyorum artık öfff insan dayanamıyo ona yeteyim buna yeteyim derken yavaş yavaş sinirlerin alt üst oluyo fazla takma boşver bencede önlük tak ben öle yapıyorum ayy takmasam var ya kusmayı bırak nasıl tükürük çıkartıyo yaa üstü baştan aşşa su gibi oluyo önlüğü değiştiriyorum oluyo bitiyokafayı yemek üzereyim kızlar ya..şu doğum sonrası sendromunu atamadım galiba benn..herşeye çabucak öfkeleniyorum..bir de benim ufaklık sürekli süt keşiği gibi kusup duruyor..salyaları da bir yandan yarım saatte bir üst değişitiriyorum..gına geldi...inanır mısınız yeni oturabildim..daha doğrusu oturmadım serildim yorgunluktan resmen..
ohh ne güzel canım sevindim rahat gidip gelmene annen özlemiştir tornunu sende o bakarkan dinlenirsin kafanı dağatırsın değişiklik oldu hem senin için gezersin ohh keyfine diyecek yok valla kaydirigubbakcemile5 o kadar ihtiyacım varki şöle dinlenmeye gezip kafamı dağıtmaya kendime gelmeye ama olmuyo bebiş olunca biyere gidemiyorum malesef o büyüyünce artıkslm kızlar...
hepiniz iyisinizdir umarım bebişlerle..
şuan annemden yazıyorum..
saolsun annecım bakıyor bende gece gündüz geziyorumkaydirigubbakcemile3..yeni fırsat buldum internete..
oğluşumla çok rahat bir yolculuk geçirdik...inişte ve kalkışta mamasını içti diğer zamanlarda uyudu..
tek başıma nasıl götürcem diyordum ama iki arkadaş gibi rahatça geldik...:kedi:
bizden kısaca böyle..öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?