2009 Haziran Anneleri!!

havacım üzülme bebeklerin eti çabuk iileşio bir dahaki sefere uyurken kes canım bişeycik olmaz kuzum kıyamam ya

kendin neden yıkıyamıosun valla ben yıkıosam herkes yıkar cünkü benm cadı ortalıgı birbirine katıo tüm lojman duyuyor çığlığını eşimle hiç yıkamadın 1.5 aydır kendim yıkıyorum inan 5 dk sürüyor banyo faslı kafasını yıkıyorum 2 kere vucudunuda 2 kere sonra bol su ama canım cıkıyor yıkayıncaya kadar

Teşekkür ederim canım ya, ama denedim, uykuayken denedim sinirleniyor, bazen hiç itiraz etmeden alıyor ama inadı tuttumu almıyor, göğsüm kör kalacak diye korkuyorum.
o zaman bi pompa alıp o gögüsünü boşaltmalasın sütün geri kaçabilir ve bebek emdikçe süt üretimi başlar bu yüzden eski sütü sağıp yeni sütü bebeşine içir madem diğer gögüsünü alıyo onu emzir diğerini sağıp ver başka yolu yok arada emzirmeyide dene emen gögüsünde emzirmeye başla hemen diğerine geç bakalım alıcakmı öle ölede almada pekmez sür ucuna çünkü ben öle yapıyorum kızım emmesse pekmezle kandırıyorum emiyo inş düzelir

canımm geçmiş olsun yaa sinüzit bendede var bilirim ne kadar fena bişey olduğunu hamileyken olmuştu bana 1 hafta ne gözlerimi açabildim ne kafamı kaldırabildim çok kötüydüm evet canım ikizler burcu bebekleri böle dengesiz bigün kızım ağlıcak gibi cee yapıyorum gülüyo gibi oluyo hem ağlamak istiyo hem gülmek inan 1 dk 1 dk sını tutmuyo bi ağlıyo bakıyorum elleri ağzında konuşuyo gülüyo benide dengesiz yaptı bu kız valla böleler sadece seninki değil canım alışıcaz bu hallerine

canım bebeğin ne kadarlık ben sma kullanıyorum hero baby veriyodum dr um onu verme dedi biz önermiyoruz o mamayı dedi ya milupa ya aptamil yada sma kullan dedi ama benim sana tavsiyem sma kullanmandan yana çünkü bebek onu çabuk hazmediyo ve anne sütüne hemen hemen eş değer ve hemen toparlar dedi bende ona başladım gerçekten toparladı bebişim

evet canım çevreyi tanıyolar şimdi ve bu zamanda emmemesi normalmiş arzucum senin kızınla benim kızım aynı kiloda korkma tek sen değilsin ve kilosuda normal 400 yada 500 alır daha fazlasını almaz dedi dr umuz buda onun için yeterli dedi tabi ek gıdalara başlanınca toparlar ama şuan için kiloları normal canım

ay evet canım ya sizin misafirlerde pek bi düşüncesiz 1 30 kadar oturulurmu sonuçta bebekli bi ev ve anneninde erken yatıp dinlenmesi lazım ne kadar düşüncesizler onu bıraktım eşinin düşünmesi lazım eşin çocuğamı baksın çaymı servis etsin sonra bide mutfağı toplamak var bebeklerin kalabalıkta düzenleri bozuluyo ahh bu erkekler niye düşüncesizlerr

evet canım büyüdükçe huyları değişiyo ben emziği pekmezle alıştırdım canım dr a sordm emzği alıştırırken azcık pekmeze banıp verdim bi zararı varmı yok dedi zaten 4. ayda yemeklerden tattırmaya başlıcaksın pekmezide tatsın bişi olmaz bence sen emziğe alıştır canım sonra parmak emmeye alışıyor yeğenime emzik vermediler ve 3. yaşını dolduracak hala paramağını emiyor emziği bırakıyolar bırakmaz felan diyolar ya bırakıyolar ayrıca bi zararıda yok damak yapsına diş yapısına burda eşimin arkadaşının hanımı var o kızına emzik vermedi zararlı diye halbuki zararı yok bende kızıma veriyorum diye ayy emziğe alıştırmışsın keşke alıştırmasaydın bende dedim emziğin bi zararı yok elini emeceğine emziği emzsin daha iyi hem anne içinde kolaylık ağlayınca veriyosun ve emzik daha çabuk uykuya geçiriyo çünkü bebek bişi emmek zorunda refleksi o o yzüden emzik iyi bişi alıştır bence canım

aynen cnım gece ne kadar güzel emiyor gündüz yok ağlayarak bırakıyor gece uykusu ağır olduğu için farketmiyor gündüz farkedincede almıyor işte bende canım takmıyorum artık biraz daha büyüyünce bırakmaz emer güzelce inş

bende sana kızdım şimdi canım ne demek ne biçim anneyim ne anneler var bebeklerine bakmıyo ilgilenmiyo sokağa bile atıyo yani onları görünce benim gibi bebeğine düşkün bi anne varmıdrı diye düşünüyorum bizim kadar kim bebeğiyle bu kadar ilgilenir düşünür yapma yani sen çok iyi bi annesin böle düşünme o bi kaza canım bilerek olmadı ya kazayla oldu herşeyi yaşayarak öğrenicez tatlım daha neler gelicek başımıza bunlara hazırlıklı olmalıyız böyle durumlarda ne yapmamız gerek onu bilmeliyiz gerisi kolay bişi olmaz canım hele bi emeklemeye başlasınlar düşücekler kalkıcaklar ohhoo neler neler olucak öyle öyle yürümeyi öğrenecekler bizde böyle öğrenicez o yüzden sıkma canını uyurken kes tırnaklarını ben hep öle kesiyorum çünkü uyanıkken elleri durmuyor

havvacım bende kesmiştim bidefa senin gibiçok kötü ağlamıştım saatlerce ağladım ben uyurken kestim zehranın tavsan uykusu olduğu için elini bi çekti bende baş parmagnın derisini kopardım
ama 3 gün sonra düzeldi öğrendimki okadar aglamam boşaymış
sende sakın üzülme hemen geçerrr

merhaba arkadaşlar .. nasılsınız .. melekler nasıl ...
zuzumurti ; üzme o kadar kendini içini ferah tut .. derileri çabucak iyileşir bebeklerin .. kendini beceriksiz ya kötü bir anne olarak sakın ama sakın nitelendirme . olur öyle şeyler .. sen yine cesaret edipte kesmeye çalışmıssın . ben bir kere denedim .. için gitti biyerine bişey yapıcam diye . ama ne kadar cesaretli olursan o kadar iyi .. bebek bu .. basına her iş gelecek .. düşe kalka büyüyecek . ne kadar dikkatli olsakta mutlaka bişeyler olacak yani ..

emme sorunları başlamış ... aynı sorun bizdede var .. karnı aç olursa maşallahı var .. çok iyi emer . ama eğer karnı çok aç olmazsa güler oynar kafasını eğer etrafa bakar falan .. öyle yaptığı zamanlarda zorlamıyorum bende .. acıkınca kendi saldırıyo zaten :) en iyi çare karanlık oda ...

Canım yapma böle, hepimizin başına gelebilir. Daha 1 aylıktı annem keserken kanatmıştı Elif'İn parmağını. İyileşir annesi üzülme opuyorumnanaktan
Gerçi diyene bak, benim kızda hasta ya o öksürdükçe ben kendime kızıyorum nasıl anneyim ben bakamadım çocuğa diye.

Kızlar bebişleri nasıl korucaz ya, herkes öle düşüncesiz ki. Hasta hasta bebişimin yanına geldiler.Elif'İ hasta ettiler. Bebişin yanına gelmeseler bile beni öptüler hiç sölemediler hasta olduklarını. Arkadaşım çağırı geçen gün bi gittik ki hem eşi hem de bebeği grip. Bile bile çağırdı bizi. O gün halamız yalap şalap öptü eşimle beni sonra da ayy çok hastayım diyo ya lmaz: Sonra babam geldi geçen gün içeri girdi , üşütmüşüm bi ilaç versene dedi. İlacı içip doğru Elifin yanına öpüp kokladı çocuğu hasta hasta. Babam sonuçta hiç bişi diyemedim. O gün kuzenim geldi bizim eve burnu şar şar akıyo. Kafayı yicem ya herkez ama herkes düşüncesiz. Elif hasta oldu benim yüreğim yandı. Kimseye bişi olduğu yok. :gitme: Var mı bu duruma bi çare bulan? Daha koca kış var önümüzde offfff

Kzılar bi sıkıntım daha var, Ocakta çalışmaya başlıcam ya Allah izin verirse, annem bakıcaktı Elif'e. Ama annem olsa bile güvenemiyorum ben ya. O gün bi iki saatliğine bıraktım reçel vermiş el kadar çocuğa üstü başı yanakalrı her tarafı reçeldi, yani öle böle değil ne kadar yedirdiyse artık. Kızınca da seni de böle büyüttüm diyo. Öğretmen olucak bi de ya lmaz: Sonra babamın hasta olduğunu bile bile o gün almış gelmiş babamı, engel olabilirdi sonuçta. Kızınca da yok baban hasta değil ki diyo. Adam ağır grip yafu körmüyüm mafoldumben O gün de oturtturmuş ELif'İ eşim söledi. Babam desen sürekli bıyıklı bıyıklı öpüo çocuğu. :çok üzgünüm: Kafayı sıyırdım anlıcanız ben iyice. Herşeyden sakınmaya başladım kızımı, böle giderse psikolojik olarak zor durumda kalıcam ama elimde değil. kafamçokkarıştı Var mı bi çaresi? Rahat olayım diyorum ama nafile :sm_confused:

ozzge , şu hastalık konularında haklısın .... millet düşüncesiz olabiliyo .. bizim kadar kimse düşünemez bebeğimizi . biz ne kadar sakınmaya çalışsakta düşüncesiz birileri çıkar mutlaka ..o kadar çokta takıntı haline getirme bence .... allah korusun meleklerimizi .
annenin bakmasına gelince ... benim bebeğimde annemde kayınvalidemde kalıyo işe gelirken bırakıyorum .. çok aşırı değil tabi onlarda veriyolar bişeyler .. karşı gelmiyorum .. hatta ben bile tattırıyorum bazı şeylerin suyundan .ağır gelmeyecek şekilde .. nede olsa kaç çocuk büyütmüşlükleri var . bizden daha iyi bilirler .. çok mu geri kafalıyım ben yaa ...

havvacım, üzüldüğün şeye bak, muhtemelen hepimizin başına en az bikez gelicek bu, Allah büyük kazalardan korusun kuzularımızı,

Özgecim seni çok iyi anlıyorum, söylemek bile kar etmiyo insanlara, en çok da kendi yakınlarımıza, ne de olsa onlar beklemiyo çocuklarının başını,
bebişe bakma konusunda da, annen öyle yapıyosa başkaları neler yapmaz, mecbur annelerimiz bakıcak, ben 1 yaşından sonra kreşe vermeyi düşünüyorum, ama tabi zaman ne gösterir bilinmez, bu sorunların malesef kesin bi çözümü yok, kuzularımızı çevreden izole edmeyiz ki

:)) herkesin annesiaynı demekki.benım annem de kaşla göz arası hep bişeyler vermeye çalışıyokızıma.başı göğe erecek çünkü:))
valla hasta bırı varsa ben çatır çatır söylüyorum.bırak kucağa alıp öpmeyi elini bile surdurmıuyorum babam dahil.

Ayyy haklsıınız aslında biras daha rahat olmak gerek ama. Yok anacım ben sıyırttım kabul ediyorum da bu işin sonu ne olucak çok merak ediyorum.
Kızlar benim minnoş çok uyumaya başladı hasta da ondan mı acaba? Yoksa ilaçlar mı yan etki etti. Gündüz uyumayan minnoş iki saattir uyuyo maşallah.

Bu ıhlamur olayına bende mi girsem ya? Kansızlık yapıo filan diye duydum. Aam göğsünü yumuşatır dimi? Balgamı sökmesi lazım bizmkinin. AÇık ıhlamır vericez dimi? Aktarlarda satılanlardan? Ölçüsü nasıl kızlar? Bı de ne kadar vericez? Ayy amma sordum :)

özgecim ilaçlardan uyuyo olabilir, maşallah diyelim de uyanmasın kızın

benim kız bugün beni kesin sınav yapıyo yaa, ben hastalıktan geberiyom, bu kızın canı uyumak istemiyo, uykusu geliyo mızır mızır ağlıyo, uyutuyom yarım saat olmadan cam gibi açıyo gözleri, çok yoruldum ama ben yaa , kucağıma da almamaya çalışıyorum gribim diye, napcamı şaşırdım valla

Leo cum ne yemek yaptın bugün:)) ben kabak yaptım kıymalı oturtmasını bı de akşama cacık ohh:) ay akşamada arkadaşlar aradı gelıcez dıye,daha yenı gelıyolar bebek görmeye 4ay oldu.iyi barı dedim okula başlamadan gelceksınız.p.tesi de okuldaki öğretmen arkadaşlar gelıceklermış aqradılar sabah.yaz bıttı ya başlıyo mıllet.ah ahh ben nerelere gıtsem.herkes işte evde olmaya alışmamaışım yıllardır her sabah jkalkıp okula gıtmeye alışmışım(

canım ben bazen sallama bile veriyorum, içebildiği kadar 20-30 cc falan, ama açık olanı daha iyi olur mutlaka

maşallah kız ne hamaratsın öyle,

iş konusunda da haklısın, ben de hastanemi özledim, arkadaşlarımı özledim(en sevmediklerimi bile), ama işe başlayınca da kızımı özlerim (-tatlicadiarzu-

özgecim bence çok takıntılı olmamak gerek.hastalık konusunda katılıyorum sana.
sölesen bi dert sölemesen.,kendi ailene sölüosunda eşininkine zor oluo..
kayınpeder birkaçgündür grip yağmuru kucağına alıp öpüo şapur şupur.
eşim baba öpme desede tınlayan yok.sonrada neden nezzle oldu diolar..
bu işler zor..
annene gelince bence annene güvenmelisin,herşeyin derinine inme boşwer senide o büyyüttü unutma.
allah yavrularımızı korrusunn aminnnnnnnnnnn...:Saruboceq:

merhaba kızlar nasılsınız?biz iyiyiz hergün yeni bişey yapıyo bizim cadı çok tatlılar.artık kahkahalar atıyor hiç ağzı susumuyor maşallah.

canım benim de aynısı olmuştu bi ara sadece sağ göğsümü emiyordu ama şimdi alıştı o göğsünü mutlaka pompayla boşaltman gerek yoksa tıkanabilir süt peynirleşir.arkadaşım ameliyat olmuştu göğsünden bu yüzden.o göğsünü sağıp buzluğa at hazır varken.

ay canım ya benim kızım ıkınırken etraftakilere gülücekler atıp ıkınmaya devam ediyordu.

parmak emme bizim başımızın balası ama 6 aya kadar emsin psikolojik olarak etkilenir dedi doktor.6 aydan sonra oje falan sürerz vazgeçiririz dedi bakalım vazgeçicek mi?

bu ne biçim laf canım ya eşim bi kere kesmişti abartısız her tırnağının yanı kan iziydi bana da hiç söylememişti.hem ben de daha tek başıma yıkayamıyorum.

ay aferin nasıl yıkayosun ya biz eşimle zor yıkıyoruz.

ilaçlardan uyuyordur geçmiş olsun özgecim.ben de çok pimpirkliyim bu yüzden herşey bizi bulur eğer rahat olsak ince düşünmesek herşey yolunda gider ama yapamıyoruz işte

cnm merabaa..bende patlıcan yaptım oturtma ..pilavda var..yanına bi salata tmm..
dün gitmedim kayınvalideye bugün düşüünnüorum bakalım..
bize daha kimse gelmedi bebek görmeye birden yüklencekler heralde.
gerçi perşembe temizlik var ewde.
kayınvalide yağmura bakıcak bende temizlikçi kadınla evin altından girip üstünden çıkmam lazım.uzun zamandır yapmadım genel temizlik..
bir sürü ütü var camlar silincekk ..
evim temizlensinde sonra gelsinler...zemuszemus

Kızlar internetten bakdım da şimdi. Ihlamur yaprağı ve çiçeği farklı farklı amaç için kullanılıyormuş. Balgam ve öksürük için 1 bardak kaynamış suya 1 tutam ıhlamur çiçeği konulup 10 dakka bekletilip içilmesi gerekiyormuş. Ihlamuru kaynatmak iyi değilmiş. Hııım evde yaprağı var akşam çiçeğini alıyım da onu veriyim bari. Bı de yemekten sonra hazmı güçleştiriyormuş öğün arasında ya da yatarken verilmesi gerekiyormuş.

Ayyy ben daha yemek yapıcam. Kız uyuyo diye ses yapmıyorum. Tavuk kızartma, makarma, domates çorbası ve salata hayalim var ama. Hadi hayırlısı. Bı de dün patlıcanları ve domatesleri kış için hallettim de ıki kilo kadar kırmızı biber közlenmeyi ve ayıklanmayı bi koca torba dolusu yeşil biber de kesilip buzluğa atılmayı bekliyo. Ben de rahat rahat oturuyorum maşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…