o zaman bi pompa alıp o gögüsünü boşaltmalasın sütün geri kaçabilir ve bebek emdikçe süt üretimi başlar bu yüzden eski sütü sağıp yeni sütü bebeşine içir madem diğer gögüsünü alıyo onu emzir diğerini sağıp ver başka yolu yok arada emzirmeyide dene emen gögüsünde emzirmeye başla hemen diğerine geç bakalım alıcakmı öle ölede almada pekmez sür ucuna çünkü ben öle yapıyorum kızım emmesse pekmezle kandırıyorum emiyo inş düzelirTeşekkür ederim canım ya, ama denedim, uykuayken denedim sinirleniyor, bazen hiç itiraz etmeden alıyor ama inadı tuttumu almıyor, göğsüm kör kalacak diye korkuyorum.
günaydın kızlaar,
yine kötü bi gecee, kızım 2 saatte bi uyandı, ıhladı durdu uykusunda, beni de uyutmadı ve ben de çok kötü gribim, tüm sinüslerim dolu, başım ağrıyo ve taş gibi vee bebişime tek bakmak zorundayım, çok zor bazen yalnız olmak, eşim de işe gidiyo,(
bebişim de bi garip, sabaha kadar gazdan ıkınıyo, ağlıyo uykusunda, uyanınca sanki tüm gece gazı olan o değil, gülücükler gırla gidiyo, sizin bebişler de yapıyo mu böyle, anlayamadım derdinin ne olduğunu yaa
canım bebeğin ne kadarlık ben sma kullanıyorum hero baby veriyodum dr um onu verme dedi biz önermiyoruz o mamayı dedi ya milupa ya aptamil yada sma kullan dedi ama benim sana tavsiyem sma kullanmandan yana çünkü bebek onu çabuk hazmediyo ve anne sütüne hemen hemen eş değer ve hemen toparlar dedi bende ona başladım gerçekten toparladı bebişimmrb arkadaşlar benım kızımda sadece mama alıyor emmıyor bende aptamıl 1 kullanıyordum şimdı hero baby aldım onu kullanıcaz bana tavsıyelerınız varmı ek gıda olarak yardımcı olursanız sevınırım
evet canım çevreyi tanıyolar şimdi ve bu zamanda emmemesi normalmiş arzucum senin kızınla benim kızım aynı kiloda korkma tek sen değilsin ve kilosuda normal 400 yada 500 alır daha fazlasını almaz dedi dr umuz buda onun için yeterli dedi tabi ek gıdalara başlanınca toparlar ama şuan için kiloları normal canımgünaydınlarrr
bir haftadır bzdede emme sorunları başladı.hiç acıkmıyo sanki.ben zorla veriyorum.emmeye zor konsantre oluyo.kikir kikir gülüyo.ufacık bi ses bile onu emmekden sogutuyo.ama bunlar normal şeylermiş.kötü tarafı bu ay daha da az kilo alcak.zaten zayıf bu ay böyle kalcak galiba.dr 5ci ayda ek gıdaları tattırmaya başlıcaz dedi.belki ozaman toparlar.zaten iki defa pekmezli ıhlamur verdim.biberonla baya iştahlı içti.biz yemek yerken falan agzını açıp duruyo.hele dün resmen agzı sulandı.içim gitti vallaa
ay evet canım ya sizin misafirlerde pek bi düşüncesiz 1 30 kadar oturulurmu sonuçta bebekli bi ev ve anneninde erken yatıp dinlenmesi lazım ne kadar düşüncesizler onu bıraktım eşinin düşünmesi lazım eşin çocuğamı baksın çaymı servis etsin sonra bide mutfağı toplamak var bebeklerin kalabalıkta düzenleri bozuluyo ahh bu erkekler niye düşüncesizlerrherkese günaydınn..
dün akşam bayaa kalabalıktı bizim ev eşim sağolsun herkesi topladı ewe..kalabalığı çok sewio..
bi taraftan çay servisi,bi taraftan yağmur.sinirden delio oldum..
bide yağmur uyumadı..10.30 11 gibi uyuyan bebek 1 i geçiodu uyuduğunda tabi gece boyu uyandı..
zaten misafirlerde 1.30 gibi gittiler..sabaha karşı uyandı yağmur,emzirdim beşiğine yatırdım.
eşimi dürttüm kalk salla diekaydirigubbakcemile3
çok uykum var ilke sen salla dedi.benim senden daha fazla uykum var.
ewe misafir toplamayı biliosun salla dedim:):)
neyse salladı uyuttu ben uyudum tabi o aradasositososito
erkek milleti kafalarına göre takılıolar bazen..
bu arada yağmur biraz öksürüyo kızlar ne yapablirim?**
evet canım büyüdükçe huyları değişiyo ben emziği pekmezle alıştırdım canım dr a sordm emzği alıştırırken azcık pekmeze banıp verdim bi zararı varmı yok dedi zaten 4. ayda yemeklerden tattırmaya başlıcaksın pekmezide tatsın bişi olmaz bence sen emziğe alıştır canım sonra parmak emmeye alışıyor yeğenime emzik vermediler ve 3. yaşını dolduracak hala paramağını emiyor emziği bırakıyolar bırakmaz felan diyolar ya bırakıyolar ayrıca bi zararıda yok damak yapsına diş yapısına burda eşimin arkadaşının hanımı var o kızına emzik vermedi zararlı diye halbuki zararı yok bende kızıma veriyorum diye ayy emziğe alıştırmışsın keşke alıştırmasaydın bende dedim emziğin bi zararı yok elini emeceğine emziği emzsin daha iyi hem anne içinde kolaylık ağlayınca veriyosun ve emzik daha çabuk uykuya geçiriyo çünkü bebek bişi emmek zorunda refleksi o o yzüden emzik iyi bişi alıştır bence canımbugün aşımız var.babamızı bekliyoruz.işi bitmezse gelemicek.ilk defa kızımla başbaşa çıkmak zorunda kalcaz.nasıl olcak bakalım.şimdi mışıl mışıl uyuyo.hiç emmesin uyusun sadece nasıl rahat.hayret bişey.hep yeni yeni huy ediniyolarrr,
bu arada parmak emme işide baya fazlalaştı.artık engel olmaya çalışıyorum ama çok sinirleniyo.emziğide bi türlü almıyo.bi daha pekmezleyip verdim ozaman emdi ama pekmez tadı bitince attı.bende her seferinde öyle vermek istemiyorum.ama parmaklar hep agzında.nasıl bırakcak bunu bilmiyorum
aynen cnım gece ne kadar güzel emiyor gündüz yok ağlayarak bırakıyor gece uykusu ağır olduğu için farketmiyor gündüz farkedincede almıyor işte bende canım takmıyorum artık biraz daha büyüyünce bırakmaz emer güzelce inşbence bebeğin sewip içiyosa sorun yok verebilirsin kabızlık ve ishal yaparsa kesersin..
bizde 5. ayımızda başlıcas canım ama ben yavaş yavaş meyve sularından 3 5 çay kaşığı veriyorum ama sen sadece mama veriyosan erken başlayabilirsin
demek herkesin bebeği emmiyo benimki gece çok güzel emiyo gündüz zorla emmek için yatırıyorum aman allahım bi kafasını atıyo ayaklarını diretiyo anlatamam sanki çocuğu boğuyom ilk günler çok üzülüyodum ama artık takmamaya çalıyorum
bende sana kızdım şimdi canım ne demek ne biçim anneyim ne anneler var bebeklerine bakmıyo ilgilenmiyo sokağa bile atıyo yani onları görünce benim gibi bebeğine düşkün bi anne varmıdrı diye düşünüyorum bizim kadar kim bebeğiyle bu kadar ilgilenir düşünür yapma yani sen çok iyi bi annesin böle düşünme o bi kaza canım bilerek olmadı ya kazayla oldu herşeyi yaşayarak öğrenicez tatlım daha neler gelicek başımıza bunlara hazırlıklı olmalıyız böyle durumlarda ne yapmamız gerek onu bilmeliyiz gerisi kolay bişi olmaz canım hele bi emeklemeye başlasınlar düşücekler kalkıcaklar ohhoo neler neler olucak öyle öyle yürümeyi öğrenecekler bizde böyle öğrenicez o yüzden sıkma canını uyurken kes tırnaklarını ben hep öle kesiyorum çünkü uyanıkken elleri durmuyorslm kızlar
çok kötüyüm ağlamaktan helak oldum
kızım oyu halısında oynarken tırnaklarını keseyim dedim
baş parmagını etiyle kesmişim nasıl ağladı nasıl kanadı anlatamam kan hiç durmıcak sandım .eline yara bandı yapıştırdım işallah bişey olmaz.
kendime çok kızdım ya beceriksizim işte kızıma bakamıyorm tırnagını kesemiyorum tek başıma yıkayamıyorum ben nebiçim anneyim ya.
slm kızlar
baş parmagını etiyle kesmişim nasıl ağladı nasıl kanadı anlatamam kan hiç durmıcak sandım .eline yara bandı yapıştırdım işallah bişey olmaz.
kendime çok kızdım ya beceriksizim işte kızıma bakamıyorm tırnagını kesemiyorum tek başıma yıkayamıyorum ben nebiçim anneyim ya.
slm kızlar
aaynn cnm ya bende anlamadım..
tükürüğünü yutamıo bzn.ıhlamuru wericem bugünde..
bi zararı yok nasılsa doğal..
Leo cum ne yemek yaptın bugün:)) ben kabak yaptım kıymalı oturtmasını bı de akşama cacık ohh:) ay akşamada arkadaşlar aradı gelıcez dıye,daha yenı gelıyolar bebek görmeye 4ay oldu.iyi barı dedim okula başlamadan gelceksınız.p.tesi de okuldaki öğretmen arkadaşlar gelıceklermış aqradılar sabah.yaz bıttı ya başlıyo mıllet.ah ahh ben nerelere gıtsem.herkes işte evde olmaya alışmamaışım yıllardır her sabah jkalkıp okula gıtmeye alışmışım(
Canım ıhlamuru nasıl vereceksin, ölçüsü nedir ve açık ıhlamur mu?
Kızlar ne olur bişeyler önerin bana:çok üzgünüm:
Bebişim sol göğsümü emmiyor, günde bir kere veriyorum onuda gece uyurken gönlü olursa alıyor. Hep sağ göğsümü emiyor ve doyuyor. Sorun aslında bu da değil.:çok üzgünüm:
Tek gösümü emdiği için diğer göğsüm çok doluyor ve benim göğüs pompam yok elimle sağarken çok canım yanıyor. Şİmdi sağdım 1 bardak süt çıktı ve hala göğsüm sert ama canım yandığım için sağamıyorum.Birde süt memede kaldığı için salgılanmaz ve süt çekilir diyorlar. emmediği göğsümünde sütünün çekilmesinden korkuyorum :çok üzgünüm:
günaydın kızlaar,
yine kötü bi gecee, kızım 2 saatte bi uyandı, ıhladı durdu uykusunda, beni de uyutmadı ve ben de çok kötü gribim, tüm sinüslerim dolu, başım ağrıyo ve taş gibi vee bebişime tek bakmak zorundayım, çok zor bazen yalnız olmak, eşim de işe gidiyo,(
bebişim de bi garip, sabaha kadar gazdan ıkınıyo, ağlıyo uykusunda, uyanınca sanki tüm gece gazı olan o değil, gülücükler gırla gidiyo, sizin bebişler de yapıyo mu böyle, anlayamadım derdinin ne olduğunu yaa
bugün aşımız var.babamızı bekliyoruz.işi bitmezse gelemicek.ilk defa kızımla başbaşa çıkmak zorunda kalcaz.nasıl olcak bakalım.şimdi mışıl mışıl uyuyo.hiç emmesin uyusun sadece nasıl rahat.hayret bişey.hep yeni yeni huy ediniyolarrr,
bu arada parmak emme işide baya fazlalaştı.artık engel olmaya çalışıyorum ama çok sinirleniyo.emziğide bi türlü almıyo.bi daha pekmezleyip verdim ozaman emdi ama pekmez tadı bitince attı.bende her seferinde öyle vermek istemiyorum.ama parmaklar hep agzında.nasıl bırakcak bunu bilmiyorum
slm kızlar
havacım üzülme bebeklerin eti çabuk iileşio bir dahaki sefere uyurken kes canım bişeycik olmaz kuzum kıyamam ya
kendin neden yıkıyamıosun valla ben yıkıosam herkes yıkar cünkü benm cadı ortalıgı birbirine katıo tüm lojman duyuyor çığlığını eşimle hiç yıkamadın 1.5 aydır kendim yıkıyorum inan 5 dk sürüyor banyo faslı kafasını yıkıyorum 2 kere vucudunuda 2 kere sonra bol su ama canım cıkıyor yıkayıncaya kadar
Ayyy haklsıınız aslında biras daha rahat olmak gerek ama. Yok anacım ben sıyırttım kabul ediyorum da bu işin sonu ne olucak çok merak ediyorum.
Kızlar benim minnoş çok uyumaya başladı hasta da ondan mı acaba? Yoksa ilaçlar mı yan etki etti. Gündüz uyumayan minnoş iki saattir uyuyo maşallah.
Leo cum ne yemek yaptın bugün:)) ben kabak yaptım kıymalı oturtmasını bı de akşama cacık ohh:) ay akşamada arkadaşlar aradı gelıcez dıye,daha yenı gelıyolar bebek görmeye 4ay oldu.iyi barı dedim okula başlamadan gelceksınız.p.tesi de okuldaki öğretmen arkadaşlar gelıceklermış aqradılar sabah.yaz bıttı ya başlıyo mıllet.ah ahh ben nerelere gıtsem.herkes işte evde olmaya alışmamaışım yıllardır her sabah jkalkıp okula gıtmeye alışmışım(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?