ay cnm ben hi,ç duymamıştım böyle bişi geçmiş olsun ama dr ne diyorsa doğrudur cnm bol sıvı ver ben her aklıma geldiğinde suluğunu gösteriyorum oğlana içmek istiyorsa belli ediyor ben de içiriyorum zaten ben günde 3lt su içiyorum her içişimde ona da soruyorumkızlar merhaba 3-4 gündür kızımın bezinde hafif pembelik var dr. bu havalarda olur bol bol emzir dedi sıvı kaybından da olabiliyomuş var mı aynı sorunU yaşıyan.
sen de bol bol su içir.
her gün aynı şeyi yemekten sıkılıyorlar şekerim onlaırn da bi dmak zevki var.merhabalar ben aralık annesiyim yardımlarınıza ihtiyacım var.ek gıdalara erken basladık 4 gun oncede kahvaltıya basladık kahvaltıya basladıktan sonra yedgımız seylerı bıle yemez olduk ne yapmam gerekıyor tavsiyeniz ne olur oglum seftalıyı cok severek yiyordu ama simdi 2-3 kasık gerisi yok birde degisik tarifleriniz varsa benimle paylasırmısınız? acaba cok mu ısrar ettımkı yesin diye yoksa sişler gelecekte ondanmı istahı kesıldı bilemedim ne yapsam
cnm biz kahvaltıda;
1 tatlı kaşığı labne veya yarım yumurta sarısı (tam vermiyorum ve gün aşırı veriyorum çünkü emişiyoruz ve havalar çok sıcak)
1 t k pekmez
bıçağın ucuyla tereyağ
ekmek içi
hipp 2 biberon maması ile ıslatıyoruz
bu tarife bayılıyor bizimki
ayrıca öğlene doğru yerse eğer elma suyu- elma- armut- şeftali- olgun kayısı bunlardan birini veriyorum ama azcık yiyor kesinlikle ısrarcı davranmıyorum yemiyorsa bırakıyorum
öğlenleri de
1- sebze çorbası: yarım patates, yarım kabak, varsa havuç, maydonoz bir iki dal, yeşil soğan, bezelye, taze fasulye gibi ne sebze varsa katıyorum ama yeni sebzeleri 2 gün dene sonra başkasına geç. ayrıca bu çorbaya her gün bir köfte kadar kıyma, 1 er tatlı kaşığı bulgur pirinç mercimek katıyorum bikaç gündür bir iki tane de makarna ekliyorum:)
yani uydurmasyon oluyor hatta haşlanmış buğday vardı ondan da ekledim geçen gün....
1- tarhana çorbası: bir tatlı kaşığı acısız tarhanayı su ile iyic e ezip karıştırarak pişiriyorum bu çorbaya baıylıyor
3- pirinci haşlayıp yoğurtla karıştırıyorum
her çorbaya daha sonra 1 tk z.yağ eklyorum
ikindi gibi mayalayıp yoğurt veriyordum artık yemiyor hazır aldım onu da yemedi elma püresiyle meyveyle karıştırdım çorbasına kattım yemedi ben de ısrar etmedim bi kaşık yese kar sayıyorum
akşamları biz ne yersek ondan yiyor artık. tencere yemeklerine tuz ve baharat atmıyorum baklagilleri soyarak veriyorum şimdilik bi sorun çıkmadı şükür. kuru fasulye pilav bile verdim mercimek çorbası verdim dün de pirinç çorbası içirdim naneli. bi sorun yok. balık hariç herşeyi yiyebilir dedi dr.
sonra zaten bişey yemiyor 8-9 arası uyuyor bzen saat 10 u buluyor babası geç geldiyse mutlaka babayı bekliyor ben de ısrarcı davranmıyorum
zaten ağırlıklı olarak emişiyoruz
bir kere akşam yemek yerine; haşlanmış buğday pirinç unu su ve irmikle bir de elma püresiyle bir muhallebi yapmıştım onu baya sevmişti o da baya tok tutmuştu
ama istemiyorsa asla vermiyorum sonra bıkar diye düşünüyorum... canı istiyorsa bi yiyişi var ki...:)
cnm kilo gayet iyi kaç kg doğmuştu hatırlayamadım ama bence mama verme aslında pirinç unu sadece kilo aldırıyor ne gerek var vit. kullanıyosunuzdur zaten... biz de bu ay 500 gr almışız azcık ek gıda alıyor halbuki ağırlıklı olarak emişiyoruz bence süt vaarken emzirelim sonra zaten bol bol ek gıda alcak. hazır mama yerine kendin yap canım eğer fırsatın oluyorsa. boy zamanla uzar. boy için bak geçen gün buğday filizi önerdi saraçoğlu ama bebekler yiyebilir mi bilmiyorum bi araştır istersen. sadece mama verme ama mamadan kahvaltısına az bişey de katabilrisin bizim mama bitmişti dr a bikaç gündür vermiyorum dedim ben bişey diyemem ama vermen daha doğru olur dedi organik mama alıyoruz biz hipp 2. en azından daha çok içime siniyor içinde emülgatör filan yok.allah sifasını versin topiğede yazdım okuyacağım
kızlar bugun dr kontrolune gittik.kilo 9100 boy 66 boymuz kısa gerci annede kısa baada kısa ama kilomuza dr normal edi bu ay 460 gr almış.dr inatla devam sütü ver diyor sütüm var emziyorumda napsam gece tahılı ve sabah kahvaltı tahılı ver diyor ben kahvaltı çorba meyve ve yoğurt veiyoum gece muhallebisi vermiyorum kilo almasın diye ölçümüzde kahve fincanı fazla vermiyorum napayım kafam karıştı bunu söyelyen doğumdan beri takip eden dr aslaında çok memmnunum oğlumun diğe hastalığı için ggittiğim profda asla mama ve mama benzeri ürünler verme dedi napayım
canım açıkçası bende vermiyorum mama ve benzeri devam sütlerinden bende emziriyorum biz 7 aylık olduk ve 8450 gr. dık bu ay ve dr. çok ii kilosu dedi ben sabahları yumurta peynir kendi yaptığım reçel veriyorum 1 kaç saat sonra meyve rendeliyorum yoğurduna onu veriyorum aralarda sık sık emziriyorum ikindi gibi evde ne varsa sebze püresi ve akşam 8 gibi de domates çorbası yada benzer çorbalar akşam bizle beraber meyve yiyiyor ve gece de sık sık emziriyorum yani şimdiye kadar hiç mama vermedim ve raf ömrünü uzatmak için koruyucu madde katıldığına inanıyorum korkuyorum açıkcası bizi de annelerimiz ne bileyim böyle büyütmüş bu tahıllı mamalar falan yeni ürünler doğal beslenmeleri daha doğru geliyor bana özellikle artık katı gıdalara geçildi mama yerine evde kendi hazırladığımız menüler daha uygun pazar çok ucuz ve daha sağlıklı tabi benim fikrim sevgiler...
maşallah biz daha 7.500 gr:) ama dr çok iyi dedi biz 2870 doğmuştuk ona göre bakıyorlar sanırım. reçel vermesen pekmez versen daha iyi olmaz mı canım? reçel şekerli sonuçta. domatese alerjisi çıkmadı mı ben cesaret edemedim dha domaes vermeye domatesler de tam çıkmadı gerçi benm geçen yıldan dolaba attıklarımdan var daha ama ne bileyim. biz geçen domates çorbası içtik ona tarhana yaptım mesela.