2009 Kasm Anneleri

kızlar merhaba 3-4 gündür kızımın bezinde hafif pembelik var dr. bu havalarda olur bol bol emzir dedi sıvı kaybından da olabiliyomuş var mı aynı sorunU yaşıyan.
ay cnm ben hi,ç duymamıştım böyle bişi geçmiş olsun ama dr ne diyorsa doğrudur cnm bol sıvı ver ben her aklıma geldiğinde suluğunu gösteriyorum oğlana içmek istiyorsa belli ediyor ben de içiriyorum zaten ben günde 3lt su içiyorum her içişimde ona da soruyorum
sen de bol bol su içir.
her gün aynı şeyi yemekten sıkılıyorlar şekerim onlaırn da bi dmak zevki var.
cnm biz kahvaltıda;
1 tatlı kaşığı labne veya yarım yumurta sarısı (tam vermiyorum ve gün aşırı veriyorum çünkü emişiyoruz ve havalar çok sıcak)
1 t k pekmez
bıçağın ucuyla tereyağ
ekmek içi
hipp 2 biberon maması ile ıslatıyoruz
bu tarife bayılıyor bizimki

ayrıca öğlene doğru yerse eğer elma suyu- elma- armut- şeftali- olgun kayısı bunlardan birini veriyorum ama azcık yiyor kesinlikle ısrarcı davranmıyorum yemiyorsa bırakıyorum

öğlenleri de
1- sebze çorbası: yarım patates, yarım kabak, varsa havuç, maydonoz bir iki dal, yeşil soğan, bezelye, taze fasulye gibi ne sebze varsa katıyorum ama yeni sebzeleri 2 gün dene sonra başkasına geç. ayrıca bu çorbaya her gün bir köfte kadar kıyma, 1 er tatlı kaşığı bulgur pirinç mercimek katıyorum bikaç gündür bir iki tane de makarna ekliyorum:)
yani uydurmasyon oluyor hatta haşlanmış buğday vardı ondan da ekledim geçen gün....
1- tarhana çorbası: bir tatlı kaşığı acısız tarhanayı su ile iyic e ezip karıştırarak pişiriyorum bu çorbaya baıylıyor
3- pirinci haşlayıp yoğurtla karıştırıyorum
her çorbaya daha sonra 1 tk z.yağ eklyorum

ikindi gibi mayalayıp yoğurt veriyordum artık yemiyor hazır aldım onu da yemedi elma püresiyle meyveyle karıştırdım çorbasına kattım yemedi ben de ısrar etmedim bi kaşık yese kar sayıyorum

akşamları biz ne yersek ondan yiyor artık. tencere yemeklerine tuz ve baharat atmıyorum baklagilleri soyarak veriyorum şimdilik bi sorun çıkmadı şükür. kuru fasulye pilav bile verdim mercimek çorbası verdim dün de pirinç çorbası içirdim naneli. bi sorun yok. balık hariç herşeyi yiyebilir dedi dr.

sonra zaten bişey yemiyor 8-9 arası uyuyor bzen saat 10 u buluyor babası geç geldiyse mutlaka babayı bekliyor ben de ısrarcı davranmıyorum

zaten ağırlıklı olarak emişiyoruz

bir kere akşam yemek yerine; haşlanmış buğday pirinç unu su ve irmikle bir de elma püresiyle bir muhallebi yapmıştım onu baya sevmişti o da baya tok tutmuştu

ama istemiyorsa asla vermiyorum sonra bıkar diye düşünüyorum... canı istiyorsa bi yiyişi var ki...:)
cnm kilo gayet iyi kaç kg doğmuştu hatırlayamadım ama bence mama verme aslında pirinç unu sadece kilo aldırıyor ne gerek var vit. kullanıyosunuzdur zaten... biz de bu ay 500 gr almışız azcık ek gıda alıyor halbuki ağırlıklı olarak emişiyoruz bence süt vaarken emzirelim sonra zaten bol bol ek gıda alcak. hazır mama yerine kendin yap canım eğer fırsatın oluyorsa. boy zamanla uzar. boy için bak geçen gün buğday filizi önerdi saraçoğlu ama bebekler yiyebilir mi bilmiyorum bi araştır istersen. sadece mama verme ama mamadan kahvaltısına az bişey de katabilrisin bizim mama bitmişti dr a bikaç gündür vermiyorum dedim ben bişey diyemem ama vermen daha doğru olur dedi organik mama alıyoruz biz hipp 2. en azından daha çok içime siniyor içinde emülgatör filan yok.

maşallah biz daha 7.500 gr:) ama dr çok iyi dedi biz 2870 doğmuştuk ona göre bakıyorlar sanırım. reçel vermesen pekmez versen daha iyi olmaz mı canım? reçel şekerli sonuçta. domatese alerjisi çıkmadı mı ben cesaret edemedim dha domaes vermeye domatesler de tam çıkmadı gerçi benm geçen yıldan dolaba attıklarımdan var daha ama ne bileyim. biz geçen domates çorbası içtik ona tarhana yaptım mesela.

şekercim çok güzel şeyler yazmışsın benim için çok faydalı oldu hatta yazıcam bunları ,domates mayıstan itibaren yenebiliyo biliyorum bir kaç kez denedim alerji olmadı çok seviyo bizimki domatesi çok da faydalı aslında dr. da sordum ama denemeden verme alerji olabilir tabi,pekmez koyayım bundan sonra ,sebze çorbalarını nasıl yapıyosun peki onuda yazarmısın tel süzgeçten mi geçiriyosun ne kadar su koyuyosun dr. blendırdan çok az geçirsen bile olur dedi pütürlü olsun dedi..koymamamız gereken sebze var mı mesela ,bu arada bebeklerinize bol bol su verin bezindeki pembelik havaların ısınmasıyla terleyen bebeklerin idrarında ürik asit kristalleri oluşuyormuş havayla temas ettiğinde pembeye dönüşüyor aklınızda bulunsun tabi fazla su içtiklerindede bu kez anne sütünü almıyolar sanırım kararında vermek lazım.

şekercim bir de kıymayı hergün mü koyuyosun çorbalarına ve nasıl veriyosun blendırdan mı geçiriyosun yani boğazına takılır diye korkuyorum...

slm kızlar çalıştığım için çok fazla giremiyorum 1 haftadır deniz öğlen eve gittiğimde ne yapsam emmiyordu bende hergün sağmadım 2 gündür göğsünüm bir bölümü sertleşti ve ağrı yaptı bugün drumu aradım 2 gün antibiyotik kullan emdikten sonra sağıp göğüsü boşalt sonra tekrar konuşalım dedi umarım geçer bizim tosba kahvaltı meyve sebze püresi ve mayaladığım yoğurttan yiyiyor arada çorba yapıyorum daha kıyma ve tavuk vermedi bizim dr salçasız ve tuzsuz yemeklerden tattır dedi bakalım bu kontrolde ne diyecek

Son düzenleme:

aynısı bendede oldu canım ve sakın sıcak bez yada ona benzer şeyler koyma dedi dr.soğuk iyi geliyor ben kelem yaprağını buzdolabında soğutup göğsüme sarmıştım ve sürekli emzirdim sağdım ancak geçti ceviz büyüklüğünde çok sertti,sıcak sütü yoğurtlaştırıyormuş süt kanallarını daha da tıkıyomuş..

tariflerin için cok tesekkur ederim cok guzel anlatmıssın yarından itibaren bende aynısekilde yapmaya calısacagım.kahvaltıya koydugun ekmek normal beyaz ekmekmi yoksa bebeklşer için hazırlanmıs ekmekler var ondanmıdır?

cnm yaptıklarımızı paylaşıyoruz işte. hepimiz bir şeyler anlatıyoruz. domates az daha beklesin korkuyorum ben
sebze çorbalarını süzmüyorum hiç... pişince çocuğun tabağına alıyorum cam kasemiz var sonra hani sarmısak dövdüğümüz tokmaklar var ya onunla eziyorum azcık pütürlü kalıyor öyle de kalsın zaten çocuk çiğnemeyi öğreniyor olmayan dileriyle bi çiğneyişi var evlere şenlik. blendirla ezmedim ben. metal değmesin diye .çok düşündüm sonunda tokmakta karar kıldım aklıma başka bişi gelmedi. benim bildiğim kadarıyla ıspanak koyarsak hemen o gün en kısa zamanda yemesi lazım bir de bakla verilmiycek diğerleri konabiliyor. mevsiminde sebzeler konacak işte.
bzim dr kivi çilek yok dedi kavun gaz yapıyormuş karpuzun da bir ekstresi olmuyormuş
ben bazen elma yemediğinde çorbasına bir dilm de elma koyuyorum:) çaktırmadan elma yedirmiş oluyorum napim:) su konusunda da teklif ediyorum istemiyorsa eliyle ittiriyor veya başını çeviriyor ama susadıysa hemen atılıp içiyor onlar biliyor susayıp susamadıklarını.
şekercim bir de kıymayı hergün mü koyuyosun çorbalarına ve nasıl veriyosun blendırdan mı geçiriyosun yani boğazına takılır diye korkuyorum...
canım dr her gün bir köfte kadar kıyma yiyecek dedi ama bizimki tabii o kadar yemiyor ama en azından ben koyuyorum kıyma 3 kez çekilmiş yağsız dana kıyma olcak. kasaplar da biliyor zaten. cnm pişince yani haşlanınca eziliyor kolayca az da pütürlü kalsın bişeycik olmaz onlar büyüdü artık. takılsa da çıkarırlar ben takılsa bile ki kıyma takılmıyor ekmek takılıyor parmağımla çıkarıyorum.

cnm nasıl severse öyle yapmak lazım cnm ben bebeğe özel bi ekmek almıyorum o kadar çok yemiyor ama ekmek yemeye başladığında evde ben yapıcam zor bişey deil geçen gün denedim gayet güzel oldu ama yapamasam da bizim yediğimizden vericem. biizmkiler daha tam olarak yemiyor bence gerek yok ama siz bilirsiniz. bazı arkadaşlar buna bebe bisküvisi koyuyorlar ama ben gene kk da bi topikte okumuştum bebe bisküvisinde normal kare pötibörlerden daha fazla katkı maddesi varmış. hem de şekerli diye vermiyorum ben. bbe bisk. tarifleri de kkda vardı deniycem güzel olursa yazrım buraya da içine pekmez filan konuyor.

yesin bebişlerimiz ben de az önce biraz irmik biraz pirinç unu az su ve yarım armut rendesi ile bir muhallebi hazırladım içine tok tutsun die azcık hipp 2 de kattım bikaç kaşık anca yedi ama yedi bakalım nolcak:)

şekercik cnm kahvaltıyı senden öğrendik zqaten diğer öğünlerimizde aynıymış bencede bu düzen süper alıştıda kuzum maşallah diyeyim ama emişmek işte yok bzide bıraktı iyice mecburen ama var çok üzülsemde herşeyi kendim aypıyorum besleyici olmasına özen göstererek gel gelelim ama veriyorum hiç içime sinmeyerek

cnm ben de dr un dediğini yazdım size:)
bu düzen cidden iyi
ama biz daha alışamadık pek yemiyoruz olsun artık diyorum
olsun cnm hepsi bu kadar bile emmiyor arkadaşımınki 4 ay anca emdi o da mama destekli. arkadaşım hiç özen göstermedi emzirmeye, abisi de o kadar emdi hak geçmedi dedi bir de; kendisine dikkat etmedi hiç. biz en azından emzirmeyi istedik elimizden geleni yaptık kendini hiç de kötü hissetme. nasibi bu kadarmış yavrucağın. şimdi de besleyici olsun diye elinden geleni yapıyorsun bence bizim bebişler çok şanslı bizim gibi dikkatli anneleri olduğu için. Allah hepsine sağlık versin inş.

bazen ben kahvaltı istemedi mi sıkıldığını düşünüp içine bir meyve de ekliyorum tadı değişsin diye. kayısı elma armut gibi bir şey. armutu da geçen gün aldık kurtluydu:) çok sevindim bu doğal demek biliyosunuz :roflol:

ya benimki anladımki tuzluları seviyor çorba yoğurt ve içine tatlı katmamışsam kahvaltı favorileri meyveyi bitraz nazlı yiyor bende kahvatıya ne meyve ne pekmez nede mama katıyorum severek yesin die pekmezide meyvesine katıyorum
ama mama konusu çok canımı sıkıyor emseydi miss gibi çok uğraştım hep çevremdekiler gördü çabamı ama yok ilk günden beri naz naz üstüneydi 6 ay bile mucize oldu anne sütü mucize tertemiz keşke emseydi

benm dr onların da damak zevki var demişti. bunu kabul etmeliyiz bence de mesela benim oğlan ısrarla vitamin şuruplarını içmedi dr en son toz halinde vermek zorunda kaldı bunun tadı yok çaktırmadan ekliyorum bi kaşık yemeğine... ve çok şaşırdı dr çocuklar genelde içerler bunu dedi ve gariptir ki bizim oğlan ferruma bayılıyor akşamları babsı ilaç şişeini gösterince hemen sırt üstü yatıp kollarını iki yana ağzını da sonuna kadar açıp babası dökmeden damlatsın diye bekliyor be her damladan sonra yalanıyor:) bu da enteresan bence çünkü iğrenç bir tadı var o damlanın! ben olsam asla içmem:) ama bizmki bayılıyor. kendi seçimleri var şimdiden.. onlara göre hareket edicez ama her şeyden yedirmye çalışıcaz şimdi bir blog okuyordum çocuklara asla oyunla tv karşısında ısrarla yemek yedirmeyin iki kaşıksa iki kaşık yedirin önce 3 tane makarna verin yerse devam edin diyo ne kadar doğru geldi bana. bak ne güzel anlamışsın işte ne sevdiğini ona göre ayarlarsın artık.
6 ay emmesi yeterli o kadar ememeyen bebekler de var sen elinden geleni yaptın artık ek gıdalara geçtin mamalar da kötü değil olsa dr lar önerir mi hiç? hem ben de kahvaltısına muhallebisine katıyorum mama. dr mutlaka mama katmalısın dedi sonra düşündüm ben suni bişey vermek istemiyorum ama mamalara vitamin mineral gibi bir sürü şey ekleniyor ben yediklerimden o kadar vit alıyormuyum acaba? mamayı o nedenle tavsiye ediyor olmalılar.

kızlar ben de tavuklu şehriye çorbası yaptım bizim küçük bey severek yedi yani yedi
sevdiği birşey yok ta işte yerse pek uğraştırmadan sevmiş demek oluyor
tarifini vereyim 1 parça tavuk eti ben önceden haşladım
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tel şehriye 1 domates
tereyağı ve unu tencereye koyup kavuruyoruz daha sonra rendelenmiş
domatesi koyup pişiriyoruz daha sonra pişirdiğimiz tavukları küçük parçalar
halinde didikleyerek en son da şehrşyeyi koyuyoruz....
afiyet olsun bebeklerimize.....

slm kızlar napıosunuz ???biz toplanıyoz bebişle çok zormuş evladım sıkılıo biz iş yaparken nasıl çığlık atıyor gözden kaybolunca ağlıyor offf hayırlısıyla gidip yerleşeydik birde ne kadar çok karışık ev anlatamam ne yapmışız böle taşıncağımızı düşünmeden almışızda almışız gidince kutuların hepsini açmıcam kendi evimi alınca yerleşirim artık:Saruboceq: tam manasıyla allahım inş.eşimde atnır yanıma daha fazla sıkıntı çekmem

inşallah canım,hakkınızda hayırlısı olsun.

cnm ay Allah kolaylık versin biz de taşınıcaz ama ev bile bakmadık daha
zaten eş durumundan her yer açılcak mıu belli değil
hadi açıldı iyi okullar olcak mı belli değil
ilçe istemiyorum merkez olur mu belli değil
istedim diyelim o okullara ben mi giderim torpilliler mi belli değil
bunca belirsizlik içinde sanırım büyük ihtimalle ben gene burdayım bu sene
ayrıca eşimin işi ne olcak o da belli değil aylardır maaş alamıyor şirket batıyor sanırım, başka iş de çıkmıyor ki
ct günü tartıştık bu nedenle. sıkıldım ben burda diyorum burdan nefret ediyorum diyorum ama onun da elinden gelen bişey yok
inş eşin de gelir bi an önce yanına

:
ay canım senin durumunda benden aşağı kalır yanı yokmuş ama merak etme eş durumundan inş. güzel bir yere gidicen bebişinin şansına güven bize uğurlu gelecekler inş.eşininde işleri umarım düzelir sıkma canını rabbim açar kapı mutlaka bunalana:lepi::lepi:

mevzeycim ben sanırım eş durumuna bakıcam ama istemicem eşimin işi sallantıda çünkü gdersek orda başka iş nası bulcak büyük ihtimal eşim bi yerde iş bulacak ama başka bi şehirde, ben yazın yapılan tayini kaçırmış olcam eşim gidecek ve biz babamızdan ayrı kalıcaz bi de eşim 6 gün çalışıyor hafta sonu gelemez... biz de bebekle gidemeyiz. şubat tatiline kadr dayanıcaz o zaman bi gayret tayin isticez sanırım en akla yakını bu... bu işyerinde olmuyor çünkü. bari maaşlarını alabilse.... bak bugün de şehirdışına gitti mesela deli gibi çalışıyo ama karşılığı yok...

Allah yardımcınız olsun canım bayağı karışık işler ne dyeyim herşey gönlünüzce olur umarım özel sektör zor ya devletteyizde aksamadan alıyoz yoksa halimiz haraptı sen ücretsiz izindeydin sanırım neyse canım az kaldı dayanma gücü versin mevlam

karışık valla biz de çıkamadık içinden. en son eşimle konuştuk evet bakıcaz ama istemicez büyük ihtimalle. özelde çalışması çok zor... ben altı aydır ücretsiz izindeyim her şey yavrumuz için. ona şimdiye kadar baktım ama artık çalışmam lazım yoksa fena sıkıştık. cebimde beş lira dahi kalmadı. tam da yaz geldi insanın canı tatil istiyor memleket istiyor patronların köküne kibrit suyu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…