2009 Kasm Anneleri

kızlar bu sabah mert uyanınca yatak odasında ustunu değiştirdim.tuvalet masasında dove krem vardı onu istedi,verdim eline .oturma odasına bıraktım merti.ben mutfağa kahvaltısını hazırlamaya gittim bir geldim ki üstü başı,yerdeki ortu(halının ustunde ortu seriliydi allahtan),parkeler krem.beyefendi kapıyı açınca birde sırıtıyor.bir suredir kavonoz kapaklarını açıyordu ama benim aklımdan tamamen çıkmış.:2:
inşallah o kremden yememiştir,çunku hersey ağızda...

Baksen bücüreee
bizimkininde ondan aşağı kalır yanı yok ne kadar dikkat etsende bir anda yapıveriyorlar yapacaklarını..
Bizimki de sabah ben kahvaltısını hazırlanken mızmızlandı aldım onu mama sandalyesine oturttum eline oyuncak verdim bir ara salondan birşey almaya gittim mutfaktan bir gümbürtü koptu koştum baktımki bizimki mamasandalyesinden uzanıp ocağın üzerindeki pilav tenceresini çekmiş haliyle tencere ile beraber tüm pilav yere saçılmış. Küçük beyde gözlerini kısmış parmağı ağzında duruyo öyle sandalyede.. Çok tehlikeliler çokkk
Az öncede ben yemeğini yaparken gelmiş arkamda yap bidonun kapağını almış onu yalıyo.. Herşeye meraklılar... Yaramazlık öğreniyorlar...

valla cnm bende temizlikçi falan almıyorum ama sabrımın sonundayım artık alıcam galiba zaten az olan vaktimi doya doya oğlumla geçirmek istiyorum Allahtan benim eşim yardım eder hiç dırdır da etmez hele annesiyle asla kıyaslamaz sıkıyosa kıyaslasın sesimi çıkarmıyosam onun iyi olmasından ondanda aynısını görmesem çıldırırım galiba

alem bunlar ya korktun ama kapıyı açtığında o sırıtışışları süper dimi :)))

bence de canım :) tek uyku kızlar daha fazlasına izin verriseniz siz yorulursunuz. bizim yumurcak da her gün kıyafet değiştiriyo ama kendi haytalığından. sürekli yerlerde giidp gidip parkelere yatıyo su bidonunu (kocaman olan var ya popmpalı olan)onu ittiriyo tepesine çıkmaya çalışıyo gidiyo bizim odaya ütüyü çekeliyo dün üstünü ıslamtış ütüden dökülen suyla bi dk durmuyo yani. bi de eli tozlansa bişeyle kirlense hemen uzatıp ee eee diyo yıkıycaz ondan sonra susyo ancak çok şeker ya...
Yaww kızlar sizinkiler kaç kg oldu bizimki kilo almaz oldu.. takıldık 9,5 kiloda kaldık. Kıpır kıpır velet ondanmı almıyor ki kilo...:26:
cnm artık eksisi kadar kilo almaz biizmki bu ay 500 gr almış çok bile aslında dr normalde 300 gr filan alır artık dedi boy uzuyo işte o da bu aylarda çok hızlı uzamazmış hemşire bu aylarda her gelişinizde bakmıyoruz aslında dedi yani dr lar normal diyosa bence endişelenmeyin her çocuk farklı kimi minyon olcak kimi uzun takılmayın bence bunlara.
eymende 10,200gr da takıldı hemde 9.aydan beri çok hareketli ama yürümek yok direk koşuyor aman cnm kiloya takılma sağlıklı olsunlarda çok tombişte zararlı
evet hareketliler cnm ondan dolayı da az kilo alıyolar artık biizmki uykuda dinleniyo sadece onun dışında oturmuyo bile hep ayakta.
hayır cnm dişleri yok ya henüz boşver ezip de ver. çiğnemiyo ki garibim.
aynen ben de aynını yapıyorum yemiyosa anında bırakıyorum acıkınca gelip paçama yapışıyo emmeee emmeee diye:) ben de veriyorum hiç dökmeden yiyo bi güzel. saatli olsun die zorlamamak lazım
cnm o belli bi süreçte yapılıyo ben hemen yaptırdım bitti bence bi an evvel yaptırın ateş filan olmuyo zaten merak etmeyin. benim de açık eşimle aram aynen cnm bakıyorum siz de yoksunuz az dertleşeyim diyorum ama olmuyor
kocaların işi az tabii onlar dışarda çlışıyorlar ya tamam bitiyo biz hem dışarda çalışıyoruz hem çamaşır ütü bulaşık yemek bebek bakımı alışveriş ve karılık yapıyoruz onlara. azcık aksamaya bile hakkı yok hepsi yapılcak benm eşim de ay ev çok tozlanmış, sildi tarık tüm tozları. diyo ya da yaptığım yemeği beğenmiyo sebze de yok ya ne pişircem sapıtıyorum tavuk yemez sebzelerin eski tadı yokmuş istemez ne yapıcam acaba? kurulardna bi tek fasulye yer et yer ç.orba içer artık içim şişti her gün düşünmekten. tatlı ister yaparım bi tane yer kalır gerisi. bi de ben öğretmenim ya evde de tonla iş çoluyo ders hazırlığı sınav hazırlama okuma, akşamları oğlan erken uyumayınca bazen mecbur salonda oturuyorum masaya beyfendi uznaıp tv izliyo oğlan benim paçamda anne anneee die ve kılını bile kıpırdatmıyo ben de orda yzılı hazırlıcam die cebelleşiyorum çocuk yatsın diyorum saat kaç oluyo beyfendi horluyo ben iş yapıyorum kafayı yicem yaaa yetiştiği yere kadar harap oldum ben bi de ikinci istiyo beyfendi ona bi iş yüklenmiyo nasılsa ben kafayı yiyeyim olsun bitsin kestirmeden!
evet bi de çocukla uyanık olduğu her an ilgilenmessem sanki kötü anne olucam gibi hissedyorum mutsuz oluyorum yaa temizlikçi almıyorum bende ama almamız lazım hayatım yoksa bu ruh haliyle çocukları da sağlıklı yetiştiremicez. kendime zaman ayırmak artık hayal sadece burda işte internete girince azcık nefes alıyorum o kadar sevsinler senin kocanı daaaa bi kere annesi çok iyi bakıyosa baksın salmıştor sokağa bırakmıştır kendi haline tamam başka türlü bakılır mı acaba ya da babası destek olmuştur.
ben de izletmedim cnm tv ben gelene kadar açılmıyo evde sonra ben çocukla iglileniyorum ya annem anca açıyo işte tvyi.

evet ya bayramda dalga geçer gibi çocuğa çikolata veriyolar diyorum tatlı tuzlu yemiyo olmaz diyolar boğuvercektim vallaaa.... şeker hastası mı olsun yaaaa
hehe aynı şeyi benm yeğenler de yapmıştı ama onlar iki tane olmanın avantajını kullanarak perdeden aynaya kirpiklerinden kıyafetlerine halıya kadar her şeyi dovelamışlardı:) bi an aklıma geldi o görüntüleri de baya komikti ama bi türlü çıkmamıştı deli olmuştum ablam görmeden temizlicem die

Ya kızlar biz bu tv olayını napcaz bilmiyorum..
Sİzizletmemişsinzi ne güzel bizimki küçükten alıştı izlemeye şimdi de tv olmayınca bir huysuzluklar çığlık atmalar olmadı ısırmalar. Kaç kere dedim izletmek yasak diye ama annem vazgeçmiyor ki çocuk izlemesin. Bir hafta kesin tavırla yasak koydum ama nafile eve geldiğimde ev savaş alanı gibiydi annemin suratı 5 karış. İki gün sonra pes ettim. Annem tam bir TV bağımlısı. İzletmiyorum diyor ama eminim izlettiğinden. Ben bile 3 gündür evdeyim ilk gün açmadım TV yi çıldıracaktı.. Sonra yine pes ettim. Dün akşam eşimle karar verdik önümüzdeki ay pedagog a götürcez. Çünkü Göktug kendi dünyasında yaşıyor. Kimse ile ya da oyuncaklarla ilgilenmiyor çok çabuk sıkılıyor. Birebir oyun oynamıyor kimseyle...
Anneme kalsa herşey çok normal..Ama işte pedegog napsın annemi ikana edecek hali yok ya off yaa off

ay ya sanki sorunlar hep aynı sizinki kadar çok olmasada aynı dert bizde de var bizde de reklam sesini duysun yetiyo biz işten gelince açmıyoruz ama babannesi ve dedesi bütün uyarılarıma rağmen hiç kapatmadıkları gibi durması için tv açıyolar ben söylemekten bıktım artık söylemiyorum ne yapıcam bilmiyorum sırf bu sebepten oğlumun az konuştuğunu düşünüyorum

hay allah bu afacanlar cok fena bizim nartan bey de tezgahta bicagi hafif ucuna koy
yada kapak tabak ne olursa cekmeye calisiyor firinin demirini cekecek bir gun cisss diyorum yok
anlamiyor bir nde 125 ekran lcd var ona iki eliyle var gucuyle vuruyor hayir dedik belki
100 kere anlamiyor baska ne desek anliyor hayirlar disinda cok ta hayir diyen'
insanlar degiliz ama an la mi yorrrr cildiracagim ben de sinirden nasil anlatacagiz
kizlar bu hayirlari.....

si cicegi asisi yaptirdim bugun ocavax dedi dr bir de salgin var dedi biran once
yaptir bir de hamissin dedi yaptirdim yoksa 15. aya kadar yapiliyormus
su ana kadar ates falan olmadi kucuk bidikta dr takip icin erken birsey varsa
bile su an goremeyiz ama yine de birsey varsa dogduktan sonra gorulur ve takibi
yapilir dedi 1 hafta onden gidiyormus iyi simdilik merak edilecek birsey yok...

kızlar valla bu miniklerin hepsi yaramaz olmuşlar.gozumuzun onunden ayırmaya gelmeyecek artık,neler yapmışlar oyle.hayırdan,durdan,ellemeden anlamıyorlar allah yardımcımız olsun.

begonvilll su çiçeği salgını mı varmış,hemen yaptırıyorum o zaman.sağol valla iyiki yazmışsın,nartan iy aşıdan sonra demişsin.gece falan nasıldı,ateş oldu mu?
canım mumkunse tv'yı duvara monte etseniz nasıl olur allah korusun çok tehlikeli..

televizyon izletmeme konusunu anneler kadar kimse onemsemiyor anladığım kadarıyla.bizde de eşim tv manyağı,işten gelır tv açılır,gece yatana kadr kumanda elindedir.işten gelişiyle mert'in uyuması arasında 2 saat var. mert'le ilgilenir,oynar ama tv hep açık.çok sınır oluyorum bu duruma bende,2 saat goruyorsun çocuğu zatan doğru duzgun oyna,sev deme .ben tum gun açmıyorum,o illa açacak:

slm kızlar beni unutmadınız değilmi?netim kaapandı giremiyorum annemlerdeyim bugünde geçmişi okuyamdım öyle yazdım kendinize iyi bakın öpt hepinizi....

canim nartan da hic bir belirti olmadi allaha sukur gece de kontrol ettik icin rahat etsin baldirindan yaptilar 65 tl ye aldik 67 tl imis saglik ocaginda yaptirdik...

tv acik olsa da nartan izlemiyor ki babasi da aksamlari diger beyler gibi tv yi acik tutuyor ... laremcigim tv yi duvara asma sansimiz az gibi ama kocacigima bir sorayim ...

nartan biryas kontrolunde 10880 gr idi saglik ocaginda tartildi yine ayni cikti baya ishaldi yeni gecti sanirim o gunlerde kilo alimi durdu .. ama zaten kilosu iyi degil mi ???

slm kızlar beni unutmadınız değilmi?netim kaapandı giremiyorum annemlerdeyim bugünde geçmişi okuyamdım öyle yazdım kendinize iyi bakın öpt hepinizi....

deryacigimmm hic unutur muyuz seni ozledik hatta online konusmalari yapiyorduk cok hos oluyordu umarim biran once gelir internetin cagan da iyidir umarim opuyoruz ikinizi de nuran-nartan

birsey sorabilir miyim kizlar?? playskool hem tekerlekli surulebiliyor hem de bisiklet oluyor ama pedalsiz ayaklariyla surecek alalim kocacigim oyalanir dedi ama ben tan bur gereklilik olarak gormedim 70 kusurdu sanirim siz ne dusunuyorsunuz ?? alsak mi iki gunde sikilirsa bosuna gidecek kocaman da sey biryere de sukistiramam kafam karisti

begonvil ilk arabamdan mı bahsediosun eğer oysa alma derim çünkü 2gün oyalanıp bırakıyolar ben şimdi deh deh alıcam o da hem gidio hemde olduğu yerde sallanıyo çok hoş vakit geçirdi kızım arkadaşın evinde vardı tüm gün inmedi tepesinden ama yinede sen bilirsin çocuklar haklı hep değişik şeyler istiyolar...

kızlar hey maşşalah almış başınızı gitmişiniz zaten okuyamıyom hızlı hızlı geçiom neyse siz yazışında gerisi önemli değil fırsat buldukça bende katılırım aranıza minnoşlar çok yaramaz değilmi birde benimkinin çok canı sıkılıyor dışarı çıkar çıkmazda hasta oluyor nasıl koruyacam bu çocuğu bilmiom terlememesi lazım ama çok çabuk terliyor ....bu tv olayı benimde canımı sıkıyor annem kadın sıkılıo ne yapsın açıyor ses olsun diye izlemez ama bizimki alışmış reklamlardada sevdiğğine bakardı bugün dikkat ediyozda filme bile bakıyor bende kapatıp oyun oynadım ama belli tvnin etrafında dolanıp durdu olmadı babasının canına okuyarak atçılık oynadılar hiç sıkılmıyor dıgı dıgıgııı kabak tadı veriyor .. bizde böle şekerler arada yazarım ama hep okurum:)))))))))))

himmm canim bu deh deh playskol mu acaba internetten bir inceleyeyim
fikrim olsun benim bahsettigim playskol ilk arabam....

bir de senin bebek konusu vardi bence biran once olsun o oldum olacak oldu
deyinceye kadar kizin da buyur aslinda rahat olunca pit diye geliveriyor
sonraya birakirsan yine stres yapacaksin yine gecikecek su an bu olaylari
dusunmedigin kizinla ilgilendigin bir an ben de soylemesi canim

valla bu tv olayinda benim annem de ayni sana gelince cok bunaliyorum tv yi bile acmiyorsun
diyor yaaani anneme birakiyor olsaydim surekli aynen tv karsisindan ayrilmazdi bizim bidikta
aslinda izlemesin diyor uzmanlar ama bu mumkun mu acaba hasbel kader izliyorlar iste
bizim bidiga da babasi mac izletiyor besiktasin maclarini tazhurat falan eglenceli geliyor
gol kacirirlarsa falan eliyle pehhhhh size isareti ediyor bidiklar iste boyle sen ise baslamadfin
tekrar degil mi????

slm kızlar bebişler büyüdü biraz rahat edicez derken kış geldi ve hastalıklar başladı kızım bronşit oldu görünürde bi hastalığı yok gayet iyi oynuyor gülüyor yemek yiyor ateş yok burun akıntısı yok öksürme tıkanlıklık yok ama bronşit bende bu işten bişi anlamdım nasıl oluyo yakuzumun bronşları dolu hastanede yattık bi gece serumlar antibiyotikler artı antibiyotik iğneleriçok sıkıldım valla ha bid ediyarbakırda olmak ailenin uzakta olması yardımcı olacak kimsenin olmaması birsürü derT işte biizm tv ile bi sorunumuz yok şükür bi açarsam bayb tv oda sadece müzik bi ses olsun diye onun haricende ondanda sıkılıyor gidip televizyonun düğmesine basıp kapatıyor elimden tutuyor ouncaklarını çıkarıyor otutturuyor yanına oyun oynTTIRIYOR BİDE pc yi kesinlikle istemiyor hemen kapağını kapatıyor laptopun odadan çıkar çıkmaz bağırıyor peşimden geliyor çok sıkılıyor evde dışarıda çıkartamıyorum kimsemizde yok burda alıp götürebilceğim üst katta arkadaş var onunda kızı var uykusu saatleri denk gelmiyor falan filan akşamları oyun oynayabiliyorlar bakalım çarşamba doktora götürcez inşallah düzelmişyit kızım sizde dua edin teyzelier olurmu öpüyoruz hepinizi kocamn bide beişleri

canim cok gecmis olsun umarim kurtulmustur bebegin ama anlamadim hic bir belirti yok
peki nasil anladiniz birseyler olmustur herhalde hastane de yatacak ve o kadar igne yiyecek cok uzuzldum onlara birsey olmasin da valla biz harap oluyoruz dogrusu psikoljikmen yikiliyoruz zaten...
havalar oralar da soguktur zaten biz burada soguk diyorsak artik burasi antalya oralari dusunemiyorum... once allaha emanetler sonra bize napalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…