2009 Kasm Anneleri

şekercik sana katılıyorum cnm buranın tadı bir başka ayrıca bizim bebişlerimiz 1 yaşını doldurdu artık gündüz tek uyku yeter diye düşünüyorum biz babannesiyle bu konuda epey kargaşa yaşadık ne yapayım uykusu gelince yatırıyorum diyodu bende en sonunda mahsus mu yapıyosun benim ki can değil mi diye çıkıştım şimdi tek uyutuyo ama yatırsan yinede uyur ikindi vakti inatla yatırtmıyorum
çalışan anne olmak çok zormuş bakıcı denedik olmadı şimdi babannesi bakıyo oluyo mu derseniz asla anne gibi değil herşeyi yediriyo benim yasakladıklarımı bile eee tabi görmüyorum ya soruncada yok vermedim diyo mesela bütün elbiseleri leş gibi her akşam baştan aşağıya değiştiriyoruz bizden çok çamaşırı oluyo kimse anne gibi o-la-maz stop

Ben evde olmadığım için bilemiyordum tabi ama şimdi iki günüdür bakıyorumda saat 11:30 da yatıp 2 de kalkıyor. Bana 2,5 saat çok gibi geldi aynı şekilde akşamda uyuyor gece 10 a kadar oturuyor 10 da yatıp 3 te kalkıyor yaramaz..

Haliyle yemek saatleride şaşıyor. Bi ara ben mi beceriksizim, bakamıyorum çocuğa diye düşünmeye başladım walla..

Zawallı miniklerimiz yaww anne işte napsın uykuıya veriyor kendini yawrum.. geldi paçama sarıldı şimdi bebişim benimm..

Yaww kızlar sizinkiler kaç kg oldu bizimki kilo almaz oldu.. takıldık 9,5 kiloda kaldık. Kıpır kıpır velet ondanmı almıyor ki kilo...:26:

eymende 10,200gr da takıldı hemde 9.aydan beri çok hareketli ama yürümek yok direk koşuyor aman cnm kiloya takılma sağlıklı olsunlarda çok tombişte zararlı

eymende 10,200gr da takıldı hemde 9.aydan beri çok hareketli ama yürümek yok direk koşuyor aman cnm kiloya takılma sağlıklı olsunlarda çok tombişte zararlı

Zaten tombiş olsun diye bir amacım yok olmadıda ama işte normalde alması gerekeni alamıyor mu acaba diye düşünüyoruım. Birde ara ara kusuveriyor yedirdiğimi..Dr. reflüsü var dedi 2 aydır ilaç kullanıyoruz ama azalsada geçmedi..
O yüzden yemeklerini hala blendırdan geçirip veriyoruz.Normalde çatalla ezip vermek alıştırmak gerekirdi..

valla cnm bence hiç sıkıntı yapma kendine blendırdan geçir ne olcak ki bende çoğunlukla öyle veriyorum elbet bir gün ısırarakta yiyecekler hep lapa yiyen insan mı var böyle giderse onlar büyüyene kadar biz sinir hastası oluruz kusmasına gelince yemeği reddettiği an bırak verme belki çok gelince kusuyodur artık drlerede inanasım kalmadı bak ben ne yapıyorum 1-2 kaşık veriyorum yemiyosa hiçççç zorlamıyorum acıkınca paşa paşa yiyo bende böyle çare buldum

slm hanımlar benim oğlumda 10 aylıkkeb sanırım gece kalkıp oturmaya başlamıştı 4-5 gibi ciddden uyanıyordu hiç lamba açmadan ayağıma alıp sallıyordum çünkü toktu yada mamasını içip yinede oyun bekliyordu ayy anne için felaket yorucu oluyor odurum bşrde siz çalışıyorsunuz ben salladım salladım gece çocuk sallamakta çokzor 10g ün sonra pilim biti inat ettim ve beğişinden almadım pişpişleyip yatağında yatmasını sağladım 1 gece 2 gece alışto ve bu durum düzene girdi ama uyandırıp oyuna başlarsanız bunu alışkanlık haline getirebilir kararlı olmak gerek
benim oğlumda akşam uykusuna 11 lere sarkıtmıştı çünkü akşamüzeri uyuyordu ve uyku yetiyordu şimdi sbh 10 gibi kalktığı için 2 ye kadar oyalıyorum 2 gibi yatırıp 4 gibi kalkıyor ve akşam en geç 9,30 da uyumuş oluyor gece geç yatan çocuk annelerine tavsiyem kesinlikel 4,5-5 ten sonra çocuğu uyutmayın erken uykuları geliyor eğer yatmazlarsa bende bu durum acayip işe yaradı günde tek uyku 2 saat civarı ama az uyuyorsa sbh erken aklkıyorsa 2 uyku yapması normal ama 5 i geçmemk şartıyla

CAnım bizimkinin şimdiye kadar uyku düzneni süperdi gece 9 gibi yatar sabahta 7-7:30 gibi kalkardı sonra 10 da yatıp 12 de kalkar öğlenden sonra da 4 te yatıp 5-5:30 gibi kalkardı..
Bu yeni huy çıktığından beri tüm dğzen şaştı. Yani sabah 8 de kalkıyor 11 de yatıyor 2 de kalkıyor akşam üzeri uyutmazsam deli oluyor ağlıyor huysuzlanıyor gecede yine 10 da yatıyor 3 te ayaktayız..

gule gule giysin nartan beyimiz

of annesi mis gibide çorba yapmış,lop lop etsin olsun minik adama.
annem ve ablam vardı bugun nete giremedim,yoksa sohbette devem ederdik.
yarın aşı yaptıracakmısın?

gule gule giysin nartan beyimiz

of annesi mis gibide çorba yapmış,lop lop etsin olsun minik adama.
annem ve ablam vardı bugun nete giremedim,yoksa sohbette devem ederdik.
yarın aşı yaptıracakmısın?

yok canim bugun kalbinde bir delik var demislerdi tip fak hocaya
goturduk bakti gelisimine kalbini dinledi nabzina bakti cok iyi
endiselenecek birsey yok dedi eger kalp te sorun olsa bebek gelismezdi
dedi hersey yolunda dedi icimizzzz cokkk rahat etti anlatamam.....

asi olayini yarin dokt arayip yaptirayim mi diye soracagim onumuzdeki
ay derse o zamana birakirim belki ayyy sanki erteleyince asi olmayacak
ben de bu yukten kurtulacagimmm bir an once yaptirsam iyi olacak...

ohhh ohhh sohbetler muhabbetler anneyle abla mert te sevinmistir
nartan bayiliyor teyzesine ananesine oyle peslerinde...

kizlar ya gece uykusuzlugu cok onemli bir an once duzelir insallah
gecici bir donemdir oglumda o donemlerden gecti bir iki mizikladi agladi'
kalkip almadim yatagindan yatagi oyle gusulecek gibi degil bakti
gelip alan yok kesmisti uyanmayi simdi birkac gundur ufaktan agliyor
babasi da dayanamayip gidip uyutuyor ama oyle tam bir uyanma degil
gece iyi uyunca tahammulu de cok oluyor insanin cunku zaten gunduzleri
de peslerindeyiz...

kizlar yarinda isallah kucuk bidigimin doktoruna gidecegiz bakalim bobreklerinde
ne var diyecek doktor meraktayim isllah iyidirrrr

kizlar burada firtina cikti ruzgarin sesinden nartan korktu
kucagimiza gelmek istedi off ben bile korkuyorum hala ruzgar firtina
gokgurultusu kucuk yavrucak napsin?? tam da deniz kenari daha da siddetli oluyior burada
muzik actik biraz uuuuuu dedik gulduk ki korkulacak birsey olmadigini anlasin

kızlar yazamıyorum ama hep aklımdasınız zman zman okuyorum yazdıkalınızı su çiçeği aşısı ile ilgili kafam karıştı kimiis 13 kimisi 15 kimiis 18 ay diyo bizim dr 13 ayı tamalasın gel dedi napcanız yaptırcanızmı
ay bide yazdıklaınzı okudukca ayna gibi olduğunuzu düşündüm oğluşumla çok zor günler geçiriyoruz bu arada eşim ile de aram acık mutsuuzm yorgunum işe başlayınca çok yıprandım hiçbişeye yetişemiyorum offff ya

cnm ya bu aralar bütün ufaklıklar aynı galiba dün bende eymeni bonyo yaptım 8de normalde 9 da uyurdu uyku gözünden akıyo uyumadı 2 saat salladım sonra yatağına koydum ağladı en son gittim eşimi uyandırdım sağ olsun çerezini yemiş içeceğini içmiş bütün salonu dağıtmış bide yatmış uyumuş bazen isyan etmek işten bile değil sabaha kadarda uyumadık oğlumla erkek olmak varmış be yetişemiyorum iş ev çocuk yemek ütü çamaşır vs vs eski evimden düzenimden eser yok pasaklı bişey oldum bütün bunlara rağmen nadirde olsa eşim surat yapınca deliriyorum

Al benden de o kadar..
hiç bir işe yetişemiyorum depresyonun birinden çıkıp birine giriyorum. Kendimi kötü yetersiz ve ilgisiz bir anne olarak görmeye başladım çünklü ev temiz olmazsa, yemek yoksa ya da çamaşırlar yıkanıp ütülenmemişse eşim başlıyor dırdıraa.. E çalışıyorum eve temizlikçi almıyorum herşeyi kendim yapmaya çalışıyorum haliyle yetişemiyorum. Evin işine gücüne dalınca bu sefer göktuğ huysuzlanıyor onu ihmal etmiş oluyorum kendimi daha kötü hissediyorum..
Nasıl başa çıkıcam bilmiyorum... Birde sürekli annesini örnek veriyor.. 4 çocuk iki yaşlı insana bakmış birde çalışmışş annesi nasıl yapmış mış falan filan....

selam bayanlar sanirim su an genelde hep ayni seyleri yasiyoruz
kocalar genelde ayni..... ancak benim kocam evde olduktan sonra
nartan la benden cok ilgilenir bakar altini degistirir oynar gece uyninca
kalkip bakar sutunu hazirlar yemegini yedirir ama ev isi konusunda bana
yardimi yoktur ama niye yemek yok bu ev neden daginik asla demez
nispeten daha anlayisli o konularda bir de ben haftada bayan aliyorum
ev genelde temiz kaliyor oglumla ikimiz pek batirmiyoruz dogrusu ben
tabi surekli ev toplama halindeyim onu oraya bunu buraya ativeriyor....

hele ki calisan bayanlar ev temizliginde bir yardimci olmasi gerekir yoksa
basetmek gercekten zor o zamanki anneler bakmis evet hala da 2-3 cocuk
bakan var yardimsiz amaaaa cocuktan cocuga da degisir bu ayrica bakmadan
bakmaya da degisir anne var cocugu tv karsisina koyar eline de abure cubur
birseyler verir cocuk butun gun tv izler o da rahat eder bizler de o yok
ben hic tv izlettirmedim su an istesem de izlemiyor zaten alismadigi icin....

bugun su cicegi asisini yaptiracagim dr salgin var sen de hamilesin
aslinda 15. aya kadar yaptirabilirsin dedi.....

9.ayda 10,200 muydu maşallah ya mert ayın 29'unda 14 aylık olacak daha yeni 10,600 oldu.kilo almaması çok da onemlı değil senin dediğin gibi artık çok hareketlendiler,boyları uzuyorsa sorun yok

innuk canım,bebişiniz bazı şeylere alerjisi vardı diye hazırlıyorum.şimdi durumlar nasıl?

canım,nasıl sevindim anlatamam,inşallah minik bidiktada bir sorun olmayacak içini ferah tut.
hiç sorma mert nasıl mutlu oluyor onları gorunce annini,teyzi diye peşlerinden ayrılmıyor.onlar var diye oylende uyumak istemedi.zorla uyuttuk 1 saatte uyanıverdi.tabi bütün duzen alt ust oldu.akşamüstü yatırdım,saonrada akşam 11'e kadar oturdu

geçen hafta içinde bizde de oldu2 gece ustuste gece uyannıp4 gibi uyanıp1,5 saat oturmalar.nedendir bir anlam veremedim keyfıde ıyıydı,açda değildi,oynamak istedi,bizde yatakta oynaştık,tabi ertesi gun ruh halınde dolaştım evde.

innuk canım,bebişiniz bazı şeylere alerjisi vardı diye hazırlıyorum.şimdi durumlar nasıl?

Alerjimiz devam ediyor canım ama artık bazılarını yendik çok şükür. Şu an sadece süt ve süt ürünü yiyemiyor. Onun dışında herşeyi yiyor çok şükür. Süt alerjisinide inşallah 1,5 yaşında atlatacağız. Dr. öyle dedi.. olmazsa 2 yaş ama artık sabır kalmadı. Biz ne yersek o da yemek istiyor. Hadi şimdi evde kolay onun önünde yemiyoruz olup bitiyor. Ama yaz gelince dışarı çıkınca napcaz bilmiyorum. Çocukların elinde çikolata bisküvi vs. Görünce isteyecek napcaz o zaman bilemiyorum..

kayracım allah yardımcınız olsun senin ve tum çalışan annelerin.evdeyım ve yoruluyorum zaman zaman sizlerin işi daha da zor.kucağında dunya tatlısı oğlun var bu bile mutlu olmana yeter,oğluna sıkı sıkı sarıl...ah bu erkekler neden anlayışsızlar ve bizlerden ne kadar çok şey beklıyorlar.ne yapsak bunlara da akılları başına gelse,hepsini biryere toplayıp bırseyler yapmalı ama ne

su çiçeği aşısı 12. ayile 15.ay arasında yaptırılıyor.ben daha yaptırmadım,bir an once yaptırıp kurtulmak lazım..

Son düzenleme:

geçici bir donem demak,1,5 yaşa ne kaldı.bundan sonra bol bol sut içer..
evet bizde de durum aynı ne yersek istıyor.abur cubura alıştırmak hiç istemiyorum.şeker,ç,kolata,asitlı içeceklerle mumkun olduğunca geç alışsın diyorum.dedesi falan bayramda çikolata vermeye kalktı bir değil iki değil,dellendim valla.ben çikolata yedirmeyeceğim diyorum,guluyorlar bana..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…