2009 Kasm Anneleri

ayyyy kimse;er ugramamis ugrayanlar yazmamis yeni yilda da topigimiz aynen devam edecek desenize

:)))aynen devam edeceğinden hiç şüphem yok.bizim topik için yeni yılda bol bol katılım diliyorum

yeni başlangıçlar her zaman heyecan vericidir,bu heyecanımızın,huzurumuzun her daim devam etmesi dileğiyle........

amin canim cumlemize isallah:79: selam cok mesgul kasim anneleri nasilsiniz bugun??? nartan uyuyor bende pirasa yemegi yaptim zaten sever bidik ben de yiyecegim sebze yemem gerek ne de olsa degil ki??

birkac foto yukledim yilbasi ve 1 ocak oyle kafamizda kukuletalar falan yoktu ama yilbasi iste 12 de sampanya patlatilan ehhh fena degildi oglumuzla birlikte yeni yil nerede olsa guzel olurdu zaten

amin canim cumlemize isallah:79: selam cok mesgul kasim anneleri nasilsiniz bugun??? nartan uyuyor bende pirasa yemegi yaptim zaten sever bidik ben de yiyecegim sebze yemem gerek ne de olsa degil ki??

afiyet olsun,bende bayılırım zeytinyağlı pırasaya,dolabımda da biraz var dunden

sonunda dün sinemeya gidebildim,sakin sakın alışveriş yaptım, eşimle başbaşa olmakta guzeldi ama oğlumuda çok ozledim.o da beni ozlemiş gorunce boynuma sarıldı.anne meme diye mızmızlandi biraz.
her dakika birlikte olduğumuzdan babasının yanında bana pek pas vermezdi.babasıyla değil benimle ilgilendi sinemedan gelince

birkac foto yukledim yilbasi ve 1 ocak oyle kafamizda kukuletalar falan yoktu ama yilbasi iste 12 de sampanya patlatilan ehhh fena degildi oglumuzla birlikte yeni yil nerede olsa guzel olurdu zaten

hemen bakacağım.bizim bir fotomuz bile yok yeni yıldan.annemlerdeydik,ablamlar,yeğenlerim falan guzeldi bizim içindemert 8.30 da uyudu,bizde tv izledik,kıtlıktan çıkmış gibi yedik

nurancım fıstık gibi hamilesin maşallah.bende aynen senin gibiydim hamilelikte sadece koca bir gobek vardı.kırmızıda çok yakışmış,saçlarda sarı olunca
nartana en kocamanından

nurancım fıstık gibi hamilesin maşallah.bende aynen senin gibiydim hamilelikte sadece koca bir gobek vardı.kırmızıda çok yakışmış,saçlarda sarı olunca
nartana en kocamanından

tesekkur ederim canimcim annem de hamile degil de karnina bir top koyup hamile taklidi yapiyor gibisin diyor

rahat rahat birseyler yapabilmene sevindim insan kus gibi hafif hissediyor kendini degil mi? laf aramizda ben anneme birakip ara sira da olsa 1-2 saatligine alisverise falan cikiyorum cok iyi geliyor dogrusu... bu arad ahngi filme gittin???

slm kızlar nasılsınız?biz kötüyüz çağanın ciğerlerini üşütmüşüz 40 derece ateş düşmüyo 2 gündür acildeydik iğneler antibiyotikler fitiller çocuğum perişan oldu bizde tabiki hiç halimiz kalmadı şimdilik ateşi fena değil in çıkmaz yine

merhaba canım çok geçmiş olsun,çok uzuldum.bende derya'dan hiç ses yok diye düşünuyordum.meğer nelerle uğraşıyormuşsunuz.dualarımız sizinle...

şekercik,oğluşun nasıl oldu.tamamen iyileşti mi,dokuntuler var demiştin nasıl bir sey onlar kızamık gibi mi oluyor?kaşıntı yapıyormuydu acaba.

kızlar hepatıt a aşısından bahsetttimi sizin doktorlar.ben 2 yaşında yapılıyor o aşı diye biliyordum.geçen ay su çiçeği aşısını yaptırınca sağlık ocağındaki hemşire bir ay sonrada hepatıt a aşısını yapabiliriz deyınce şaşırdım.sizin doktorlar ne diyorlar?

evet koşuşturmadan rahat rahat dolaşmak iyi geldi.bu bana bir sure yeter artık.av mevsimine gittik,guzel bir filmdi,zamanın nasıl geçtiğini anlamadım sinemada..

kızlar bir kaç sorum var sizlere:)
1.bebişlere verdiğiniz yoğurdu kendiniz mi yapıyorsunuz.babymix falan mı alıyorsunuz.yoksa evdeki hazır yoğurtlardan mı veriyorsunuz?
2.bebişlerin dişlerini temizliyormusunuz?okuduğum birkaç yerda gazlı bezle silin diyordu.ama bizimkini ağzını açtırabilmek ne mumkum.siz silebiliyormusuz?
3.uyanıkken tırnaklarını kesmenin bir yolu var mı?
4.bebişlere bebek çayı,rezene,nane gibi sıcak içecekler veriyormusunuz?geçen sene veriyordum ama bu sene vermedim,geçen gun annem nane çayı hazırlamış yarım çay bardağı kadar içti.devamlı vermek gerekir mı acaba.

Son düzenleme:

1. 1 yaşına kadar günlük pastörize süt alıp, baybmix le mayalayıp öyle yediriyordum ama artık hazır yoğurt yediriyorum. arada da büyümix tarzı meyveli yoğurt ya da içim smart tarzı şeyler yediriyorum.
2.bi tv programında dr bebekler emmeyi bıraktıktan sonra yani 2 yaşı civarında gece mama verilmemeli, sadece ihtiyaç varsa su içirilmeli ve mutlaka yatmadan önce dişlerini gazlı bezle ya da tülbentle silinmelidir demişti.benim henüz gece emdiği ve daha sadece 2 dişimiz çıktığı için silmeye henüz başlamadım ama birkaç dişi daha çıkınca başlamayı düşünüyorum inş.
3.benim oğlum tvde reklam izlemeyi çok sevdiği için reklam açıp rahatlıklakesebiliyorum tırnaklarını. eğer reklam izlemiyorsa sevdiği bir oyuncağı ya da eşyayı öteki eline verip kesmeyi deneyebilirsin.
4.ben de çay çok fazla içirmiyorum. sadece arada kahvaltılarında şekerli rezene çayı içiriyorum. şekersiz içmediği için şeker katıyorum.

umarım faydam olmuştur.

sağol canım ,olmazmı oldu tabi.ben kendim mayalamaya devem ediyorum gunluk değilde.3 gunluk 200gramlık kavonozlara mayalıyorum.artık evdekı yoğurtttan versem mı diye duşunuyorum,o yuzden sordum

tv izlerken kesmeyı bir deneyeyım bakalım.benim kıpırcan pek durmaz ama denemekte fayda var.

bahsettığın programı bende izledim.gece oğlumda emiyor o yuzden onun dediklerini uygulamak pek mumkun değil.orda emzirmeyın,biberon vermeyın alışsın diyordu ama ben daha emsin istıyorum.

arada sıcak şeyler içirmekte fayda var sanırım.nasıl biz istıyorsak,iyi geliyorsa.onlarada faydalı olur midelerini rahatlatır sanırım.şeker yerine azıcık bal koysan nasıl olur?

slm hanımlar
-yoğurdu yaşına kadar yaptım 2 aydır yapmıyorum babymiks alıyorum yaşından itibaren ama yoğurdun yerini tutumadığına inanıyorum hazır yoğurtlardan veriyorum artık
-dişlerini temizlemiyorum ağzını yemek yeme için bile açmayan çocuk asla temizletmez diş temizliğği 2 yaşından itibaren inş. düzene sokarız die ümit ediyorum
-uyanıkken tırnaklarını asla kestirmiyor hatta uyuyorsa bile uyanıyor nasıl bişeydir anlamadım ama sonuçta haftada bir olduğundan pekte sıkıntı yok o konuda elbet akılları ericek ve kestiricekler
-bebe çayı yada diğer hiçbir türlü çay içmiyor benimki ne bişey yiyor nede içiyor su harici uyku arasında sadece gece süt içiyor biberonla çokta gerekli olduğunu düşünmüyorum çayların varsın
içmesin

bütün hasta yavrulara geçmiş olsun tez zamanda iyileşirler inşallah

ah canim cok gecmis olsun ben de nerede diye dusunuyorum... allahim acil sifalar versin biran once iyilesir isallah nasil usutmus o kadar acaba?? ne kadar da kalin giydirsek bilemiyorum yani nasil koruyacagiz bu bidiklari

canim ben yogurt mayalamayi beceremedigim icin 6 ayliktan beri sutas baby mix onermisti dr ondan veriyorum hala ama bizim yedigimiz hazir yogurda gecsek daha iyi olur bence....

bu dis konusu benimde kafama takiliyor gazli bezle silmek gerekirmis ama agizlarini actirmak zor olur nartan in bir dis fircasi var ve sabahlari dislerini fircaliyor ama aksamlari degil

birkac kez uyanikken tirnaklarini kestim ufff olursun bak yuzunu cizersin dedim kestirdi valla ama bugun kestirmedi 1 tane kestim kaldi yeni dis geliyor sanirim yine mizmiz ve istahsiz gunlerine dondu

dr bize her turlu bitki cayi icebilir demisti ama nartan a 10 vitaminli bebek cayi aldim icmedi papatya aldim icmedi isirganotu cayi aldim icmedi kisacasi icmedi ama iciyorsa ne guzel icsin sivi almis olur
ama bence surekli degilde degistirerek ver hep aynisi olmasin....

selam kızlar nasılsınız ben çok yorgun ve hastayımmm hüma uyumuyo yemiyo delircem bide mızmız dişmi gelcek keyfimi kaçıo anamadım hastaykende çok zor oluyo bakmak yaaa...kızlar sabahları kızım ekmek yemioo büskivi tereyağı süt bal yada pekmez ceviz labne yumurta karışımı yiyü pütürlü hiç bişi yemioo siz neler veriosunuzzz

kızlar selam tarık artık iyileşti şükür ama iştahsızlık olduğu gibi duruyo paso beni emiyo ben de çalışıyorum ben işten gelene kadar azcık yiyo beni bekliyo bi heves gece de sabaha kadar oturup emişiyoruz çıldırma noktasına gelicem az kaldı:)
döküntüler çok az minik kızarıklık gibi pütürüklü. ama hemen geçti kaşınıyomu bilemem kaşımadı çünkü
ama bi sıkıntı olmadı
tek derdimiz bu hastalıktan sonra kalan iştahsızlık ve nazlanma alışkanlığı. bana da aşırı düştü. sürekli anne die sayıklıyo işe giderken içim parçalanıyo
hasta olan bebişlere çok geçmiş olsun olcaksa oluyo hastlaık ne kadar sakınsak da boş .
ben bayağı bi zamandır hazır yoğurt veriyorum bizim yediklerimizden ama eskisi gibi meyveli yoğurt filan yemiyo olabildiğince emmeye çalışıyo sanki
tırnaklarını anca uyurken kesiyorum o bile zor oluyo bikaç kez bak çıt çıt yapıcaz deyü kandırdım ama bi sustu iki sustu üçüncüde başladı kıpırdanmaya genelde sonumuz tırnak makasına saldırması ve benim kaçmamla bitiyo
diş temizliği yapmıyoruz henüz doktorumuz bişi demedi bu konuda bence biraz erken hala emişiyoruz şekerli bişi yemiyo gece yarısı mama da içmiyo o hazır mamalardan filan yemedi ki hiç. hem bence çok zor bişi dişini gazlı bezle filan silmek bizde toplamda 6 diş var bence 2 yaş iyi diş fırçalamak için ama doktora sormak lazım tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…