2009 Kasm Anneleri

yine guzel gecer merak etme ikinci daha keyifli geciyor hem bilgilisin hem oglusunla ilgilenip nasil bir afacan gelecek biliyorsun hem beraber ne guzel zaman gecirirler birlikte diye dusunuyorsun zaman cok cabuk geciyor ilkte benim ayyy bekle bekle zaman gecmiyordu offf iste yani cok hos seyler annen
hakli hem yaptim yapicam diyene kadar birkac ay gecer

ayyyyybu nartan tepemde yazdirmiyorrrr

kızlar kafayı yiycem ya çağan hiç susmuyo sürekli ağlıyo saçımı başımı yolasım geliyoyaaaaaaaaaaaaaa

tşk ederim cnm inş geçer bizde bahar hastanesinde ayla hnma gidiyoruz memnunum
ya bu arada bursalı 2009 anneleri topiği var orayada uğrasana güzel buluşmalarımız oluyo değişiklik olur hepimizde bebişler gittiğimiz yerden kovulacağız

slm kızlar nasılsınız biz ii değiliz ailecek hastayız cemroşumda iileşti ama ben atlatamadım korkuyorum yeniden geçer diye b arada kızım fena halde kudurdu geceleri uyumuyor oyun istiyor eşim ilgileniyor genelde sağolsun ben hastayım diyede ellemedi 2 saatlik uykuyla oda tam değil işe gitti adamcağız en oda değiştirip uyuyabildim emmekte istemiyor çok ta bağırıyoz oda bağırıyor hep bilmiom çocuğuma zarar mı verdik annemde dayanamıyor onunda sesi fazla ne bileyim psikolojisinimi bozduk kızımın yaaa canım çok sıkkın ne yapmalıyım bağarmıcam diyom istediği bişi olmassa herşeyi ellemk istiyor bağırmalar kendini geriye atmalar ne yapıcamı şaşırdım sabrımı zorluyor çokkk bizdenmi kaynaklanıo diyemeden edemiyorum dışarıda çıkamıoz hava buz gibi canımı sıkılıo acaba hiç arkadaşı yok büyük bir kızı var komşumun onunla yan yana koymak istemiyorum gözüne eelini sokup kucağına almak istiyo kolunu bacağını çıkaracak gibi davranıyor yakın olsak keşke çocumun arkadaşları olsa ay ne yazmışım

gecmis olsun canim oncelikle yani bu kucuk beylere kucuk hanimlara ses yukseltmemek icin gercekten peygamber sabri gerekiyor benim de arada sesim yukseliyor ama sinirlenince oda degistiriyorum ben de sakinlesiyorum oglum da sonra aglamayi bile kesiyor beni gormeyince ahhh canim ya sizden mi kaynaklaniyor bilemiyorum da cok asiler bacak kadar boylariyla.....

her dedigimi hemen hemen anliyor oglum ama yapma etme hayir dedigim hicbirseyi anlamiyor bu nasil oluyor ben diyorum zaten bu nartan in bilmedigi bes vakit namaz onu da ogretmedik henuz

bozma moralini hasta oldugun icin biraz tahammulsuz olabilirsin ama iyilesince eski sabirli anne olursun bence hem herseyi hemen unutirlarmis hafizalari zayifmis bu aylarda daha sonra da unutulur o ses yukseltmelerin merak etme

sağol canım ya moral verdin annem diyoki siz yokken hiç sesi çıkmıo sakin sakin oynuyo siz gelince böyle çok canlı konuşuyosunuz diyor halbuki sevdirmiyor bile kendini kaçıo başka şeyle ilgilenio bağırıp çağırıyor o bağırınca bizde tabi bir yere kadar ben aslında çok sabırsız biriyim meslekleede alakalı galiba ondan tahammül edemiyorum engellilerle uğraşıyorum benim çift özürlü öğrencim var ne sabır bırakıyor ne bişey dur yapma etme demekten günüm sinir içinde geçio hemde hasta çocuk kızamıyorumda ondan tahammül edemiyorum halbuki en kıymetlimiz ona ulaşmak kolay olmamıştı hakkım yok tahammül etmemeye o istemedi gelmek biz istedik nankörlük yapmama lazım değilmi canım akrep diyemi böyleler anlamadım ya benimkide aynı eline bez almış sandığı sil annem diyorum geçip silme işaretleri yapıo çokta bu kelimeleir kullanmam halbuki dediğin gibi cin bunlar cinn nartanı ve siizi öpüyorum

vallhi akrep burcu ne beklersiniz hanımlar çok inatlar kararlılar doğalgaz sobamız var odada arkasına gidip bütün oyuncaklarını dolduruyor artıık hayır yapma demekten yoruldum o yapmaya yorulmuyor vallhi ben yeme konusunda çok tahammülsüzüm onun harici bütün yaramazlıklarına tahammül ediyorumda yemedimi geliyolar bana sabır diyip geziyorum

bu davranışları umursamadığımız zaman cidden unutuyorlar bizimki istediği olmadımı kendine vuruyordu bundan 1 ay öncesi hiç umursamadın yapma demedim ve mesela düşse gidip düştüğü yeri döverdik artık dövmedim ve unuttu yani gelip geçicicir belkide bukadar asiliği kendini yerlere atması

nagieymen cnm o topiği bikaç kez okudum sonralarda unutmuştum bizimdde burda bir gurubumuz var sürekli görüştüğümüz en büyüğü 2 en küçüğü 7 aylık 7 tane bebğimiz var jimer annleri adı altında tanıştık şimdi hem dostluğumuzu hem çocuklarımızı büyütüyoruz adı altındayız bizde seni bekleriz topiğimize

ah canim senin isin de zormus o hasta cocuklarla ugrasmak hic kolay olmasa gerek allah yardimcin
olsun... bu bidiklarin bize simardiklari dogru valla bir yardimci baban vardi siz ol
madan ne guzel n
valla iki tane 19 aylik arkadasi var nartan in nartan onlarin yaninda melek resmen bence akrep olmalariyla alakasi yok bu olayin

evet cnm zaten hemen olmaz da düşünücez bakalım.
kızlar kafayı yiycem ya çağan hiç susmuyo sürekli ağlıyo saçımı başımı yolasım geliyoyaaaaaaaaaaaaaa
cnm ya çeneler bir açıldı pir açıldı bizimki de aynı şekilde. bi de tüm gün öğrencilerin sesini çekiyorum eve geliyorum Allahım kendi oğlum o daha sabırlı olmaya çalışıyorum ama çene durmuyo sürekli aynı ses tonuyla biteviye anne diyor ben de kaç gündür öyle yorgun ve uykusuzm ki sanki bi ay uyusam anca kanıcam uykuya of
cnm geçmiş olsun biz de yalnızız burda oğlumun tek arkadaşı anneannesi bazen dedesi de arkadşalık ediyo alsında tam ihtiyaçları olan şey arkadaş.. bence bu tavırları dönemsel hemen her bebek geçiyo aynı yollardan fazla takmamak lazım ama eğer yaptığı bişeye sinirleniyosam hemen dikkatini başka şeye çekiyorum bikaç kez daha deniyo malum çok ısrarcılar mesela oturuyorum yere onun en sevdiği oyuncaklarla özendire özendire oynuyorum hemen koşuyo yanıma aslında bağırdığı zaman sadece dikkat çekmeye çalışıyo nazlanıyo bi nevi ben de nazlatıyorum onu mesela zarar olduğunu bile bile ısrarla bşeyi yapıyo hem de ben kızıyorum die benm gözümün içine baka baka sanki inatlaşıyo benimle ben hiç tepki vermiyorum artık ama oturup onun oyuncaklarına yumuluyorum mesela oyuncak bi bebeği var onu kucaklıyorum ah gel oynayalım bekir diyorum (oyuncağın adı bekir de) zaten hemen geliyo serde kıskançlık da var ya... herkes onlarla ilgilencek öyle istiyorlar bu şekilde özgüven oluşturcaklar -ay ben de çok yazmışım kusura bakmayın yav-
+1 peygamber sabrı lazım gerçekten senin yöntem de iyiymiş ben bazen de koridorun kapılarını kapatıyorum di,ğer odalara girip zararlı şeyleri kurcalamasın die, açıyorum odanın kapısını onubirazcık özgür bırakıyorum gidiyo aynayı parmaklıyo camdan bakıyoruz oyun oynuyoruz sık sık kitap karıştırıyoruz benm kitaplığımı alt üst ediyo sonra yerine koyuyoruz elimize bi şişe alıp çiçek suluyoruz müzik açıp popo sallıyoruz:) ne biliyim uyduruyoruz işte bişiler bazen şarkılar söylüyoruz el çırpıyoruz bol bol d akonuşuyoruz biz de çıkamıyoruz maalesef dışarı havalar çok soğuk haftada bir o da avm ye veya markete gidebiliyoruz anca o da hava almaktan sayılmaz ki.

mesela dün ayakkabısını çıkarmış amış eline inceliyo sakın ağzına sokma annecim dedim cümlem biter bitmez direk ağzına götürdü inadına yapıyolar ay sabrımızı ölçüyolar
evt istediğini gösterip ıh ıh diyor biz vermiyoruz bazen ıh ıhlamaya devam ediyor hiç takmıyoruz onu başka bişey veriyoruz eline onu neden veremediğimizi söylüyoruz ay her çocuk i,çin çözüm farklı aslında ama burda da birbirimizden fikir alıyoruz işte.
ay ben de çok özeniyorum öyle bi grubmuz olsa die ama burda yok ki

he kızlar ben geçen gün kitapçıdaydım oğluşum çok seviyo kitapları ona her çıkışımda mutlaka kitap alıyorum ya-pa yayın pazarlama san ne ait bi kaitap aldım ilk sözlüğüm deyü

En ucuz YA-PA MERH. DİZİSİ İLK SÖZLÜĞÜM
elinden düşürmüyo çok sevdi

bi de babamızın doldurması için sabiha paktuna keskinin yazdığı bana seni anlat baba adlı mini kitabını aldım sorular var altı boş bırakılmış orayı baba dolduruyo değişik sorular var ona da bakabilirsiniz

Bana Seni Anlat Baba - Sabiha Paktuna Keskin - Boyut Yayın Grubu - Kişisel Gelişim - Kişisel Gelişim - Genel

bizdede remzi yayınlarının;ilk sozcukler kıtabi var.mert'te ona bayılıyor ordan birkaç sozcukte kaptı.
şekercik hafta sonu bende baktım sabiha hn.bu kıtabına ama kitap poşetliydi,içeriğini gormediğim için almadım.bırde bana seni anlat anne kitabı var onuda almak lazım.bende mert'e alınacak kitaplar listesi var akıllara zarar,kitap fuarını beklıyorum.

Son düzenleme:

selam canim babaniz hergun o deftere birseyler yazacak mi gercekten?? bir muddet sonra bunalir artik gibime geliyor.... ilk dogdugunda bir dogum defteri aldik babasi daha ilk duygularini yazamadi valla inanair misiniz???

selam canim babaniz hergun o deftere birseyler yazacak mi gercekten?? bir muddet sonra bunalir artik gibime geliyor.... ilk dogdugunda bir dogum defteri aldik babasi daha ilk duygularini yazamadi valla inanair misiniz???

bizimkıde yazmaz.o yuzden anneler için olanını almak lazım.

nurancım merhaba,nasılsın,nartan nasıl?iştahı duzeldımi?

selam canim nartan in istahi gittiginde ilk terkettigi sey olan yogurt haricinde birseyler yiyor ama benim de en onem verdigim sey yogurt yemeyince uzuluyorum resmen... benim belim agrimaya basladi artik normaldir herlade...

iki gundur ananesi geliyor gunduz oynuyorlar biraz enerjisini bosaltiyor resmen.... ben de biraz dinleniyorum iste....

sen nasilsin canim mert nasil uykusu eski duzenine dondu mu???

kızlar iki yaş sendromu diye birsey var biliyorsunuz deme gelecekte bizi daha zor gunler beklıyor:)kısaca soyle;
bu minikler herşeyı yapabileceklerini,dunyanın hakimi olduklarını falan zannediyorlar yapamayıncada sinirlrniyorlar,asileşiyorlar.onların bu halide bizim tahammul sınırlarımızı zorluyor.saonra onlar daha da sinirleniyorlan falan yani tam bir kısır dongunun içine giriliyor.bu donemi rahat atlatmak için hazırlıklı,donanımlı olmak lazım ama nasıl bilemiyorumbizimkiler bu iki yaş sendromuna erken mi girdiler acep?

ayyyy canim ya cok guldurdun beni tam donanimli olalim valla zirh falan vallahi nasil olacak bu bidiklar simdiden boyleler

olsun ya diğerlerini yiyormuş ya onuda yer birkaçgune kadr.bel ağrıları normal canım,allahtan annen yakındaymış,dinlenebiliyorsun.yardımcı işini halledebildiniz mi?

evet 2 gunluk değişiklikten sonra bugun eskı duzenimize donduk.sabah 9.30 kalktı.dışarı çıktığımızdan oyle uykusu 2'ye sarktı.2 saat uyudu.akşam 9 da uyumuş olmasını ümit ediyorm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…