2009 Kasm Anneleri

mevzey canım,çalışıyorsun dışarının zorluğu zaten seni geriyor.çok haklısın tahamülünün azalmasında.boyle anlarda uzaklaş biraz ondan.beş on dakika yalnız kal,dinlen.eminim iyi gelecektır.

donanımlı olmak gerekır derken kitaplar falan var ya iyilerinden gerçekten işe yararlarından bulup okumak lazım aslında.pedegoga falan gitmeyeceğimize göre iyi kitaplardan bulmamız lazım.o kıtapları ne zaman okuruz o da ayrı bir konu tabi

umarim uyur 9 da baya gec uyumus kucuk bey... yok canim halledemedim kocamin arkadasinin ikizlerine 2.5 sene bakan yatili tabi turkmen bir bayan ama o da 850 dolar istiyormus offf dedim yani baya cok istiyor daha arastirmadayiz bakalim hem tanidik olsa hem fiat bize uysa offffff yani zor is

KIZLAR BUNLAR BELKİ ŞİMDİ OLMASA BİLE İLERİDE İŞİNİZE YARAYABİLİR.bloglarda gorduğum yararlı olabilecek yazılerı dosyalıyorum,buda onlardan biri

1- BEKLE: Uğraştığı şeyden koparılan çocuk kıyameti koparmasın diye -"Oyuncak/park/banyo sen burada bekle, biz yeniden geleceğiz, tamam mı? Bay-bay oyuncak/park/banyoooo!!!!" Bu yöntemin pek çok çocukta işe yaradığı anneler tarafından onaylandı. Hatta geçenlerde, oyuncakçıda forkliftle oynayan Çınar'ı bu yöntemle foklift başından kaldırıp, ağlayıp sızlanmadan dükkandan çıkarmamız mümkün oldu! (Teşekkürler Anneyazar)

2- 5-3-1: Bir uğraşı bitirirken - "5 dakika sonra bitiriyoruz canım", " 2 dakika sonra bitiriyoruz canım", "1 dakika sonra bitiriyoruz canım" diye uyarıp, 1 dakika dolduğunda uğraşı gerçekten bitirmek. İlk başlarda "n'oluyoruz ya" deseler de sonradan alışıyorlar-mış! Biz dakika değil de, banyodan çıkarken, ya da bazı uğraşları bitirirken "10'a kadar sayıyoruz"... temelde aynı şey!

3- Yelkovan: Saati gösterip "uzun kol (yelkovan) şuraya gelince bitiriyoruz" demek ve bitirmek.

4- "1 dakika/kez/tane": 1 yaşına girdiğinde Çınar'a parmağıyla 1 yapmayı öğretmiştik, "yaşın kaç?" diye sorduğumuzda parmağıyla bir yapıyordu! Sonra bir gün benden bir şey istediğinde "1 dakika tatlım" dedim ve o yine parmağıyla bir yaptı. Böylece kendi kendine "1" kavramıyla tanışmış oldu. Şimdi son bir kez bir şeyler yapabilmeyi dilediğinde, ya da bizi ikna için "1" yapıyor, biz de izin veriyoruz. Ama 1 kez bittikten sonra olayı da bitiriyoruz.

5- Konuşarak anlaşma: Göz hizasına inip, sakin ve basit cümlelerle neden istediğinin olamayacağını anlatmak. Bunu yaparken kilit nokta "kabul etmek" (bunu yapmak istiyorsun, biliyorum) ve "onun tarafındaymış gibi görünmek" (keşke yapabilsen, ben de isterim yapmanı ama...).

6- Sakin olmak: Aslında herşeyin başı bu. Anne-baba da kontrolü kaybedince, sorun daha çözümsüz hal alıyor.

7- Sabır/Tolerans: Süre kısıtınız yoksa, istediği şeyi istediği kadar yapmasına izin vermek (kendine/başkasına çok zarar vermeyecek şeyler).

8- Büyükler ve Küçükler: Kola içmek isteyen, küp şeker yemek isteyen, ya da diğer bazı sizin yaptığınız ama onun yapmaması gereken şeyleri yapmak isteyen çocuğunuza "bunu büyükler/anneler/babalar yapar canım" diyebilirsiniz, işe yaradığı oluyor. Ama önerilen bir yöntem midir? Onu bilemiyoruz...

9- Muadilini bulmak: Yapmak istediği şeyin yerine benzer başka bir uğraş önermek. Bir nevi dikkat dağıtmak, ama mesela şöyle: elindeki oyuncağıyla cama vurarak ses çıkaran ve bunu çok eğlenceli bulan çocuğunuza dehşetle "yapmaaa!!!" deyip eğlence dozunu 2 katına çıkarmak yerine "bak yere vurunca da acayip güzel bir ses çıkıyor, hadi bir de bunu deneyelim" deyip daha zararsız bir aktiviteye yönlendirmek. Yere vurduğunda önce bir süre yanında yer alıp, sonra umursamamak; böyle böyle onun vurmaya olan ilgisini azaltamaya çalışmak (ya da öyle olacağını ummak) gibi...

10- Düzen kurmak: Önce eşyaların yerleri olduğunu öğretip, oyunu vb. bitirmek istediğinizde "haydi bunu yerine koyalım" demek. Çocuklar düzen severler, düsturundan yola çıkılmış!

11- Dikkat dağıtmak: Damla çok güzel http://www.kitubi.com/2010/07/30/kisir-donguyu-kirmak/" rel="nofollow" target="_blank"> yazmış:

Belki de buna dikkat dağıtmak değil, konuyu değiştirmek demek lazım (yetişkinlere yapılana “gündem değiştirme” deniyor). Biraz derin nefes alıp kendinizi sakinleştirerek daha hızlı ve zekice düşünmeye çalışın. Aslında yapmaya çalıştığınız onu kandırmak değil, yapılamayacak bir şeye takılıp kendisini üzmesi yerine, yapılabilecek bir şeyle zamanını güzel geçirmesi ve mutlu olması. Bunu ona hissettirerek “konuyu değiştirme”nin her yaşta bir yolunu bulabilirsiniz.

12- Dr. Karp Mağara Adamı Yöntemi: Onun tepkileriyle karşılık vermek -bağırıyorsa, onun gibi bağırın, ağlıyorsa ağlıyormuş gibi yapın! Geçenlerde arabada "memeeeee memeeeeee" diye bağıran Çınar'a "eveeet, memeeeeee, istiyorsuuuun, ama burda yooookkk, evdeeeee" diye bağırarak yanıt verdim, gözleri kocaman kocaman açıldı, sonra da sustu :) (Muhtemelen "delirdi bu, daha fazla uğraşmayayım" diye düşünmüştür!)

13- Sonunda kaybedecek gibiysen hiç inatlaşma: Bu kilit bir nokta! Kaybedeceğini bildiğin durumda güç yarışına girip de anne-baba olarak küçük düşmeye gerek yok!

14- "Hayır"lar "Evet" olmasın: Ağladığında, aslında yapmayacağınız bir şeyi dayanamadığınız için yapıyorsanız, bu çocuklara yalnızca daha çok ağlamayı ve istedikleri bir şeyi elde etmek için ağlamanın iyi bir yöntem olduğunu öğretiyor!

15- Suç ortağı olmak: Ona zarar vermeyecek ama onun hafiften yaramazlık olsun diye yaptığı şeyleri birlikte yapmak -koltuktan atlamak, deli gibi yolda koşmak, su birikintilerine şap şap basmak... Böylece, her zaman ona karşı olmadığınızı göstermiş oluyorsunuz!

16- Ayıcığı konuşturmak: Çok sevdiği bir oyuncağı varsa, kendi istediklerinizi ona söyletebilirsiniz! "Hmm, Çınar'ın altı çok kirlenmiş, hadi bezini açalım arkadaşım!"

17- Tehdit: "Şapkanı takmazsan sokağa çıkamazsın!" deyip, takmadığında gerçekten sokağa çıkarmamak (Çınar bu numarayı yutmadı hiç, ben artık denemiyorum). Bu tabii, türlü dil döküldüğü halde meram anlamamakta direnen yavrular için!

18- Hafiften sert çıkmak: Hiçbir şey işe yaramıyorsa, sizin de sınırlarınız olduğunu bilmesi için. Çok arada sırada uygulanmasında sakınca olmayabilir...

çok istıyormuş birde dolar uzerinden ha,tl de kurtarmıyor demek.biz boşuna unıversitelere gitmişiz.bakıcı olmak varmış:)inş bulursun istediğin gibi birini,tanıdık olsa daha rahat edrsin tabii..

bugun annanesi ve teyzesiyle pazara goturduk beyefendiyı ondan gecikti uykusu..

copyaladığım yazıyı tekrar okudumda şimdide işimize yarayabilir aslında,çıktısını alıp asmak lazım dort bir yana.

nurancım mert durmuyorum,çıkıyorum.optum sizi...

copyaladığım yazıyı tekrar okudumda şimdide işimize yarayabilir aslında,çıktısını alıp asmak lazım dort bir yana.

nurancım mert durmuyorum,çıkıyorum.optum sizi...

sagol canim eline saglik aramissin bulmussun gercekten ince ayrintilar ve yararlanabiliriz bizim yazici da bozuk bu sayfayi unutmayayim da bari acar acar bakarimmm

opuyoruz sizi cok cokkk iyi aksamlar

sorma ya bende de acayip bir heves alıcam kitap deyü allahtan oğluş da seviyo
cnm ben baktığımda poşetsizdi inceleyip aldım yani
anneler için de olanı var ama ben oğluma hamile olduğumu anladığım yani o iki çizgiyi gördüğüm andan beri günlük tutuyorum hamişken daha çok yazıyodum şimdi pek fırsatım olmuyor ama elimden geleni yapıyorum haftada bir en azından yazıyorum yani bana gerek yok sanki
ben remzi yayınlarının kitabını bulamadım ama bu da hoşuma gitti

selam canim babaniz hergun o deftere birseyler yazacak mi gercekten?? bir muddet sonra bunalir artik gibime geliyor.... ilk dogdugunda bir dogum defteri aldik babasi daha ilk duygularini yazamadi valla inanair misiniz???
cnm her gn yazmıyo 1 ocakta başladı 3 günlük yazdı şimdi haftasonunu bekliyoruz haftasonları bi haftalık yazıveriyo günlü yazılması gerekn şeyler deil zaten benim günlüğe de yazmmaıştı bütün ısrarlarıma rağmen çocuk 6 aylıkken anca yazabildi o da bi sayfa:) olsun erkekler de böyle eninde sonunda yazdırıyorum ya:) bi de sürekli dır dır ediyorum yaz yaz diye...

biliyorum o kitabıda o da çok guzel,gule gule kullanın

günaydın derfat
nasıl oldu oğluşun

iyi canım şimdi dün iğne yaptırmak için hast gittik ama yaptırmadık test yapıyorlarya alerji testi alerji yaptı çağana doktorda tekrar muayne etti ve zateb iyileşmiş dedi iğneden sonra daha kötü olabilir dedi keyfi filan iyi çok şükür..sen nasılsım canım?

günaydın güzel kasım anneleri ve bebekleri nasılsınız bugün bakalım?

merhaba kızlar.ben iyiyim.mert'te uyudu biraz soluklanayım dedim attım kendimi kk'ya
sizler nasılsınız.derya çağan nasıl oldu?ilaçlara devam ediyor musunuz?
nagihan cnm,eymen nasıl gribi geçtı mi?

yavrum ya kıyamam,ilaç mı alerji yaptı?

biliyorum o kitabıda o da çok guzel,gule gule kullanın
saol cnm ben en çok kitap alıyorum oğluma anneannesi soruyo bu kitabı kim aldı die hemen anne diyo arabayı soruyo kim aldı die baba diyo:) yumurcak biliyo kimin ne aldığını....
evet canım ya iğne yaptı penisilin ya
ay penisilin öyle hemen verilir mi yahu ben korkarım çok penisilinden cnm çok çok geçmiş oslun bebişlerin hastlaığı tam bi felaket oluyo biz de bitiyoruz valla

selam arkadaslar nasilsiniz?? biz iyiyiz sukur anneme geldik bugun de nartan bey ogle uykularini 1 saate indirdi yani indirmek gayet kolay oldu uzatmak zor indirmek var ne yapayim ki bilemedim tekrar ikiye mi cikarsam bu uykulari...

antalya da olmanin avantaji tabi oglum ananessiyle parka gitti yine de aklim onda usutmese bari yavrummmm kiyamam

meral selam canimm mert tam bir reklam bebegi izmir de ajansa falan basvursan reklam icin falan dusundun mu? ist da olsam ben de basvuracagim ama ant kisitli bir sektor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…