2009 Kasm Anneleri

aynen canım bizimkide seninki gibi çığlık çığlığa çok ağlıyor yaşlar su gibi akıyor bugün üstüne düşmedim ama kaşık kadar kalıo suratı hemencecik kilo verio sinir hastası edcek bu velet beni yemicem diye

Bir dönem benim kızımda da iştahsızlık vardı. Doktor bize zinco verdi. Çinko içeriyormuş çok faydalı dedi ve iştahını açarmış. Kilosu nasıl?

kızlar hakkatten çıldırmak üzereyim bu defa dün çağan iyice kötüledi nefes alamadı çok bunaldı uyuyamadı aksam tekrar acile gittik muaynesi yapıldı soğuk hava verilecek dedi karnıda çok şiş dedi onada fitil verdi serum fizyolojik verdiiler bide ağız yoluyla ilaç verdiler...soğuk hava verilirken çağan yıktı ortalığı yarımsaat tam..akut bronşit dediler klamer antibiyotik verdiler ventolin kullankıyodum zaten...sabah kalktığımda yastığında kan gördüm dudakları susuz kaldığı için çok kurumuş çatlamış ve kanamış çok öksürüyoo bi iyileşseydi 10 günden fazla oldu ya..bende çok yıprandım zorlanıyorum artık...ALLAHım acil şifalar versin..bu arada bana doktor hiç vitamin vermedi acaba gerekmi görmediki

ahh yavruuum allahım acil şifalar versin
inş bian önce eski düzenine döner

doktor bize hasta olmadan kızım altı aylıkken çinko vitamini vermişti anne sütünde çinko altıncı aydan sonra azalır demişti. ekim ayında balık yağına başladık gün aşırı veriyorum. hastalıklara karşı önemli demişti. Multitabs verdin mi hiç. biz yeni bıraktık. iştahı nasıl?

ay canım allah acil şifalar versin yavruşcuğuna küçücük bedenler nasıl yıpranıyorlar onlara bişi olmasın biz hasta olalım onlar yerine dudaklarına nemlendirici sür canım nerdesiniz siz havası çok kuru bir yer galiba diyarbakırdayken ben buhar makinası alıcaktım ama buraya gelince gerek kalmadı öyle bişi alsan faydalı olazmı çağana acaba????yavrum ne uyuyor nede yiyordur şimdi ilaç kullanıyorya belki ondan vermiodur vitamin tekrar geçmiş olsun

slm kızlar
bende kasım annesiyim
bu ilaçlar konusunda merak ettim
ben sadece ferrum ve minadex veriyorum
balık yağı falan herkes veriyormu yahu
bizim dr az rahat bi tip ne sorsam cevap normal gerek yok falan

slm kasım anneleri ve akıllı yavruları
vallhi bizimkinin o önlüğü taktığıki çığlıkları yemşycem die sürekli kaşığı itmesi kaçıp kaçıp beni oturtmak için peşinden koşturması 8, aydan beri 6aydır bu şkilde beni mahfediyor ama oyun tv önüne her seferinde faerklı oyuncak bişekil ilgisini çekip biraz beslenmesini sağlayabilirsem benden mutlusu yok ama bizim gelişimimiz çok iyi allaha şükür doktorumuza yemiyor die her gidişimde yemiyorsa nasıl boyu unuyor nasıl kilo alıyor cvbını alıyorum benim çabamla dediğimde çocuklar malesef böyle büyüyor diyor aslında görünce iştahlı bebekleri imreniyorum

derfat cnm benim oğlumda bunu yaşadı 2 kez tıkandı ve bizede buhar verildi hastaneyi ayağa kaldırdı aynı şekilde iş. biran evvel iyileşir bende ventolin kullandım mecburen balgam söktürücü asisit kullandım çeyrek ölçek ve antbiyotik artık hastalığın son evresi oluyor ve antbiyotik mecbur oluyor
doktorum bana eğer biraz hapşuruk kırgınlık burun akıntısı hissedersen grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan şuruplardan ve alerji şurubundan içir die tembih etti bişey varsa bastırır dedi antibiyotik kullanıp buhar almasından iyidir demişti mecbur kalınca kullanıyorum
bizde pazar avm deydik ve oğlum aynı bahsettiğiniz gibi o mağaza senin bu mağaza senin bzi bebek arabasıyla arkasında babsı peşinde biraz arabada biraz kucakta idare ediyoruz vallhi istediği tarafa gitmeyince çıldırıyor ama napalım onlarda enerjilerini atmaya yer arıyorlar

ben ferrumu bıraktım minadex hiç kulanmadım bana drumuz minadex gibi adını tam hatırlayamadığım bir vitamin yazmıştı iştahsız dediğim için aile hekimimiz alerjiyi tetkler bu tür vitaminler dedi beni caydırdı en güsel vitamin supravit dedi hemde devlet karşılıyor dedi onu aldırdı
balık yağı hiç kulanmadım 1 yaşına kadar balık 2 kere yemiştir hiç yemedi yediremedim uğraşlarıma rağmen yer acele etme dediler şimdi bizimle yiyor alıştı allaha şükür her hafta mutlaka yediriyorum artık gerek yok zaten

iyi akşamlar nurancım nasılsın?nartan nasıl?bakıcı işini naptın..bu arada çağan daha iyiydi şimdi uyuyo

deryacigim allahim acil sifalar versin tekrar tekrar ne kadar yiprandigini tahmin edebiliyorum isin cok zor ama gecer isallah bak ilaclarini alsin hemencik toparlar.....

kizlar istahsiz bebeklerle ugrasmak gercekten zor nartan arada yemek istemiyor ben cildiriyorum bogazimdan bir lokma ekmek gecmiyor ki oglum doymadi diye isallah biran once duzelirler istahlari yerine gelir...

bu bebisleri tutabilene askolsun ozgur vili gibi bir de arkasina bakmadan bir gidisi var akillara zarar pesin de ben ve koca gobegim bugun de oglumun biraz burnu akti 3-4 kere hapsirdi parka gidiyoruz kac gundur hava guzel diye ama belli olmaz ki hasta olacak diye korkuyorum ama disari cikmayinca evde hapsoluyor bunaliyor beni de bunaltiyor isteeee boyle boyle buyuyecekler hanfendiler beyefendiler....

iyi akşamlar nurancım nasılsın?nartan nasıl?bakıcı işini naptın..bu arada çağan daha iyiydi şimdi uyuyo

selam canim ayyy cok sevindim bak iyilesir dedim ben sana... ne yapayim canim gurcistanli bir bayan geldi bugun basladi orta yasli turkceyi cok iyi bilmiyor ruscasi iyi ama iyi olursa anlasabiliriz turkceyi de ilerletir diye dusunuyorum eve alismasi zor olacak bizim de ona alismamiz ama bakalim hayirlisi olsun sen nasilsin bu arada cagan iyi sen iyi.....

teşekkür ederim canım bilgin için

kesinlikle nartan beyın ilgisini çeker o tuvalet zira çok guzel.h.sonu jokerde baktım bende onlara çok işlevli sifonu var,muziklı,daha sonra klozote adapte edilebiliniyor...nartandan sonra ufaklıkta kullanır vereceğin paraya değer,yınede sen bilirsın tabi.
ben basit bir sey almayı düşünüyorum.fisherda gezegen froggy var,o tarz oturak kısmı çıkıp takılabilinen bir şey istıyorum.şimdiden alıp,gıysılerıylede olsa oturtmak falan gerekiyormuş.

sut olayını soyle yaptım nuran'cım;pınarın 500 ml lık sutlerinden depoladım anneme orda kutu,evde şişe sut kullanıyorum.

Oyuncak mı? Lütfen komik olmayın!
Yüzyıllardır, en büyük yanılgılarınızdan biri de çocuklara eğlensinler, öğrensinler, yetişsinler ve gelişsinler diye saçma sapan oyuncaklar almak oldu. Gittiniz, plastik bir oyuncak telefon aldınız misal, oysa onun gözü sizin arkadaşlarınızla saatlerce çene çaldığınız gerçek telefondaydı. Gözü de kulağı da sizdeydi, kendi elindekinin bir benzer, bir imitasyon olduğunu sonuna kadar fark ederek... Ve bilseydiniz gerçek telefonu şöyle bir evirip çevirdiğinde daha doğru bir deneyim ve eğlence yaşayacağını, siz de almazdınız zaten oyuncak olanını. Yani aslında çocuklar suretten değil asıldan, oyuncaktan değil gerçek eşyalardan hoşlanıyor. Sandığımız gibi puzzle’ların, zekâ küplerinin, kelime ya da sayı saymayı öğreten oyunların zekâya o kadar da büyük katkısı yok.
Çocuklar için üretilen oyuncaklar, oyunlar, DVD’ler, eğitim programları anne-babaların ‘yufka yüreğinin’ cömertliğinden beslenen birer pazar. Ve bu pazara akıtılan paralar dudak uçuklatacak düzeyde. Bunu bilip biraz uyanık olmakta fayda var. Çocuklar en çok kendi bildikleri yöntemle izlerken, gözlerken öğreniyor. Yani ona bir şey anlatmak yerine kendiniz doğru dürüst davranırsanız sizi gözlemleyen çocuğunuz iyi bir şeyler öğrenecektir.
Biliyorsunuz, mucize çocuk yetiştirme yöntemi yok. Her çocuk özel ilgi ister ama onları sıkmayın. Size tek bir önerim var: Çocukların kapasitesini artırayım diye o kadar çaba harcayacağım derken, düşürmemeye gayret edin. Onlar zaten yeterince zeki, hatta korkunç zeki; sadece onları engellemeyin, önlerine çıkmayın, kendi bildiklerinizi dayatıp onları sıradanlaştırmayın. Onların şu anda pırıl pırıl bir beyni, acayip iyi işleyen zihinleri var ve inanın sizden daha zekiler!

The NY Times’dan çeviren: Elif Türkölmez

makalede diyor ya;onları engellemeyın,onlerine çıkmayın,onları sıradanlaştırmayın.benimde en korktuğum şeyler bunları yapıp olduğundan farklı birine çevirmek onu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…