2009 Kasm Anneleri

biz kuçuk odaya geçtık odada 2 çekyat bir kitaplık bir tv var.dar uzun oda karşılıklı çekyatı koymuştuk.kısa duvarı birinde tv,diğerinde kitaplık var.kitaplığın ilk iki rafını boşaltıp,rahatladım.çunku kıtaplar hergun aşagıya iniyordı.mertin oyuncaklarını dızdım raflara guzelde oldu,pek dizili bırakmasada orda oynuyor.onun koşesi ya mutlu oluyor orda.tv nin onune koca bir pufvar onu koynuştuk geçemiyordu.artık koltuk tepelerinde olduğundan fayda etmiyor.

siz iyi yapmışsınız,bebişler buyuyene kadar duzen falan aramamak lazım bizimde acıl bir çözum bulmamız lazım.hayırı,yapmayı oğretemedik,tedbir alalım o zaman.

sildirirmi acaba,akşam bir deneyım ben.her beslenmeden sonra,oyun şeklınde falan alıştırıp silmek lazım.

evet canım maşallah erkenden atlatmış, bebişler hasta olmasında biz bir sekilde toparlanırız.bu tur hastalıklarda ben ilaç kullanmam kendime,bol meyve,bol bitkisel karışımlar iyi geliyor.

deliksiz uyumadı,emmek için kalktı 2kere ama gerçekten dinlendim

merhaba aranıza yeni katıldım.benim oğlumda 3 kasımda doğdu şuan 14 aylık.bişiler sormak istiyorum bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim.oğlum 12 aylıkken yürüdü.şuanda sadece baba,dede,mama diyor.ama bunları bilinçsiz diyor yani babasını gördüğünde baba demiyor.geçiyor aynanın karşısına başlıyor baba,dede,mama demeye sizce normalmi böyle yapması.bir nesneyi getir dediğimde sanki anlamıyor gibi yapmıyor.ama benim tepkilerimi çok ii anlıyor.anne demiyor.su içecekmisin dediğimde konuşmuyor sadece ağzını açıp istediğini belirtiyor.sizce bir uzmana gitmelimiyim.kasım anneleri çocuklarınız konuşuyormu bide konyada olanlarla tanışmak istemirim

derya'cım herşey ust uste gelmiş.benimde yorgunluktan,sinirden ağladığım zamanlar oldu.makine değil,insanız sonuçta vucudumuzda bir sure sonra iflas ediyor.çağlar biraz toparlasın hersey yoluna girer, hastalıklarla uğraştı kuzu onun mızmızlıkları devam ediyordur.
gaz mert'tede oluyor ozellıkle sabaha karşı.

kızlar milupanın gece çayını kullanmaya başladım 3 akşamdır.acaba bu çay oğlumu rahatlattıda ondan mı daha iyi uyumaya başladı,yoksa tesaduf mu?bu çay gazınıda azalttı galiba:26:

merhaba,hoşgeldin.her çocuğun gelişimi farklı tabi,kıyaslama yapmak doğru olmaz.şunu biliyorum 2 yaşında ortalama 20 kelime soyluyor olması gerekiyor.basit bazı komutları yapıyor olması gerekiyor sanırım.
erken yuruyen bebekler,çevreleriyle iletişime geçmeyı tercih etmezlermiş,istediklerini kendileri halledebildikleri için.bu sebeplede geç konuşurlarmış.istisnalar vardır tabi ama genelde boyleymış.benim oğlum geç oturdu,geç emekledi,geç yurudu.ama dil gelişimi iyi.dediğim gibi her bebek farklı ama içini rahatlatacaksa bir uzmana git bence.

cnm saol neden bezden kurtulmasını bekliyorsunuz ben ne kadr erken o kadar iyi diye biliyordum hemen kurtulsun istedim bizde de sorun yoktu seçimimizden dolayı hemen yaptıralım dedik iyi de oldu dr bize bez mutlaka bağlayın çiş yarayı daha çabuk iyileştirir dedi biz de bağlıyoruz hem azcık da bol bağlıyoruz değmiyor yani. ay çocukların hastalığı daha çok yıprtıyor insanı bi de eşler yeterinde destek çıkmıyor insan çıldracak gibi oluyor ben de bazen ağlıyorum:) ona kızamıyorum o daha masum ben de kendi kendime ağlıyorum işte bu da bi tür sinir boşaltma yöntemi çocuğa BAĞIRSAM daha mı iyi olcak yani? bence kendini suçlu hissetme hepimiz zaman zaman öyle deli oluyoruz ama geçiyor hepsi geçecek biliyoruz her yıl bi öncekinden daha da zorlu olcak kolay mı insan yetiştiriyoruz biz.
bizimki kitaplığı fazla kurcalamıyor bazen gidip alttaki raflardan bi kitap alıyor ama yırtmıyor öyle kapağına bakıyor işte. ama sen de iyi düşünmüşsün benm de aklıma gelmişti ama o kitapları koycak yer bulamadım bi türlü. biz koca salona zor sığıyoruz annem babam da yanımızda bi de oğlanın salıncağı yürüme arabası (hala duruyo kaldırmadık) koca kamyonu sallanan atı bi dünya oyuncağı var bi takım koyduk salona bi de tekli çekyat başka çare yok anca sığıyoruz :) hayırı öğrenecek yaşta deiller ama denemeler yapmamız lazım
sildirirmi acaba,akşam bir deneyım ben.her beslenmeden sonra,oyun şeklınde falan alıştırıp silmek lazım.
her beslenmeden sonra gerek yok cnm gece son beslenmeden sonra diyor uzmanlar. bi kere sildirseler şükür zaten
cnm hoşgeldin aramıza
her bebek bi diğerinden farklıdır biz hamilelikten beri burdaki kızlarla tnaışıyoruz her birimizin bebeği farklı zamanlarda emekledi yürüdü konuştu benim doktorum 2,5 yaşında anne baba demesi ve yürümesi yeterli oluyor bizim için diyor ama birçok bebek daha erken yürüyor konuşuyor bu bi avantaj mı deil mi tartışılır elbette ama dr lar herhangi bi gelişim geriliği olmadığın söylüyorlar şimdilik ufaklıklar sadece taklit ediyorlar ama içine sinmiyorsa bilmiyorum yapıyormusun ama renkli resimli ve yanında yazılar olan kitaplardaki nesneleri ona tanıt hikayeler uydur anlat o da karıştırsın bırak sayfaları çevirsin bu çok işe yarıyor bi de olabildiğince az tv açmak lazım o da gelişimlerii yavaşlatıyor bebeklerin yani hareketleri azalıyor konuşmaları daha geç oluyor ben bebek kanallarını bile açmıyorum nadiren açılıyordu hep tv şimdi annemler var daha çok açılıyor ama bizimki pek takılmıyor bile alışkın olmadığı için herhalde. yani canını sıkma ama içine de sinmiyorsa bi doktora gidebilirsin.
cnm o çaylar cidden işe yarıyor olabilir dr bana az ıuyuyor sık sık uyanıyor die ıhlamur papatya melissa çayı önermişti ama bizimki bi çay kaşığı bile içmemişti tadını beğenmemişti aktarlar da belli bi aydan sonra sanırım 6. aydan sonra bebekler daha rahat uyusun diye bebek çayı hazırlıyorlar

slmm kizlar ben geldimmm nabersiniz?bebisleriniz nasil insaallah iyisinizdir..ben ve iki oglum donuse uc gun kala grip olduk ve hala gecmedi salya sumuk akisip duruyoruz eridik bittik valla...gecmis yazilari okumadim ama firsat buldukca okuyacagim merak ettim yaa neler olmus bitmis :) evimi cok ozlemisim yahu gelince anladim neresi olursa olsun insanin kendi evi gibisi yok valla...eee sizler neler yaptiniz bebekler ne alemde hangi devredesiniz....

bence telaşlanmanıza gerek yok benim oğlumda çok konuşmaz ama komutları uygular
mesela şuan ağzında 4 dişi var çoğu bebiş nerdeyse tamamladı dişlerini hala fazla iri şeyleri dişleri olmadığı için yiyemiyor eziyorum yani her bebek farklı hiçç dert etme derim

selam arkadaslar yorgun ve hasta savasci ben iki ara bir dere de bile bakiyorum buraya ne istikrar ama degil mi??? ayyyy beni gorenler aaaaa bu ne karnin cok asagi inmis erken dogum reski mi var? ciger gelistirici igne vuruyor mu dr ayyyy cildiricam ben de 15 gunde bir kontrole giden insanim yani oyle birsey olsa dr soylemez mi? dr u ma anlattim bir de nebicim dr un var senin anlayamamis mi senin erken dogum riskin var demislerdir diyor!!!! valla onu da soylerler yakinda hemen dr a gittim yok dedi kafasi yukardaymis asagi dogum kanalina inmemis icim rahatladi ama agrilarim oluyor ona da yapacak birsey yok.......

deryacigim hersey ustuste gelmis dayanmak zor aglama nobetleri bende de var bir de hamislik var tabi gecer tatlim gecer azicik sabir...

ben tam iyilesemedim bunyem oyle zayif ki anlatamam ya ne zaman iyilesirim bilmiyorum nartan iyi masallah.....

sebnemmm hosgeldin annende internete girersin zannettim ama giremedin olsun hosgeldin gecmis olsun bu arada acil sifalar...

benim yardimci geldi ve gitti yine kaldim oyleeeee kadin az turkce biliyor demislerdi hic bilmiyor ev islerini cekip cevirecek gibi durmuyor ve agzi kokuyordu bebegimle ilgilenecek veeee offf ya ne zor butun kan testlerini yaptirdik acele ettik tabi nartan in dr u hemen yaptirin dedi halbuki daha karar vermemistik 1. gunuydu neyse saglik olsun basimizin gozumuzun sadekesi olsun diyoruz

benim oglum da baba mama al bak gibi bazi sesler cikariyor babasina bakip baba demiyor oyle sesler cikariyor bence erken daha simdilik boyle sesler cikariyor bol bol iiiii iiiiii aaaaaaa aaaaa bagirmalari meshur ne desem anliyor isine gelirse tabi

hoşgeldin şebnemcim nasılsın?özledik seni annenlerde nete girersin diye umuyordum ama girmedin bu arada çok geçmiş olsun canım ALLAH acil şifalar versin

nurancım öyle diyenlere bakma sen çağanda o lafı o kadar çok duydum ki bende ama ben 43ncü haftada doğum yaptım doktor bebeğin kafası yukarda dedi sen kimseye bakma demişti banada sen içini rahat tut bence bu arada çağanda baba,anne,mama, gibi şeyler söylüyo ama tabiki bizede aynı bilinçli söylemiyo bazen telaşlansamda daha küçük zamanla daha iyi olacak diye düşünüyorum

Nasılsınız kızlar bayağıdır giremiyorum internete ama çok sıkıldım.Şu kayınvalide muhabbetinden aldığı sattığından..... Neymiş tatile gidersek çok soğuk olurmuş orası mont almamız lazımmış sanki 1 haftalık tatilde nereleri gezecekse çocuk...... off sinir oluyorum düşündükçe....

Son düzenleme:

evet canim sinir olsam da korksam da napim bugunler de gececek kulak asmamak imkansiz ama sen de masallah ya 43. hafta oooooo bizim aceleci dr 38 arti 3 te aldi nartan i 3.5 kilo dogdu gerci gecen muayenede himmm almasak mbeklesek demekki 4 kilo dogarmis demez mi????/

canım ben ısrarla normal doğum istedim maşallah benimde ne sancım vardı nede suyum gelmişti son ana kadar normal insan gibi geziyodum hatta doğumdan bir gün önce annem taş düşürdü kimse yoktu ben götürdüm hast bekledim basında hatta zorla doğum yaptırdılar bana suni sancıyla filan demekki çağana kalsa daha bekliyecekti sıpa karnımda nartan sezeryanlamı dünyaya gelmişti

hoşgeldin şebnemcim nasılsın?özledik seni annenlerde nete girersin diye umuyordum ama girmedin bu arada çok geçmiş olsun canım ALLAH acil şifalar versin

hos buldum canim iyiyim bu gun. cok sukur ayakta atlatiyoruz iste.. annemden giremedim nete onlarin bilgisayari bozulmus yenisini alasiya ben dondum zaten :)) ee sen nasilsin cagan nasil

hos buldum canim iyiyim bu gun. cok sukur ayakta atlatiyoruz iste.. annemden giremedim nete onlarin bilgisayari bozulmus yenisini alasiya ben dondum zaten :)) ee sen nasilsin cagan nasil

bende iyiyim canım ayın birinden bu yana çağan hastaydı ateş filan sonra bronşit oldu şimdi daha iyi çok şükür bende bi değişiklik yok canım sen neler yaptın orda bakalım?

iyiym deryacigim nasil olsun birseyler ye iste ancak oturabildim... nARTAn in yeni huyu babasinda uyurdu eskiden simdi yok illa ben olacagim uyutmkta oyle kolay olmuyor en az yarim saat neden boyle oldu ki anlamadim???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…