1-3 yas arasi gunluk c vit 40 mg yaziyor 1 portakalda 75 mg varmis ben de bugun 1 mandalina suyu kucuktu biraz portakal suyu 1 tane kivi elma 1 tane verdim ayyy gorunuse gore fazla oluyor ben de fazla c vitamininin vucuttan atildigini biliyordum ama yanlismis hay allah.....
günaydın kızlar nasılsınız???dersim boş size yazayım dedim benim kilolarımla başım dertte 90lardayım ya rejime girdim spor hakgetire adetimde 5 gün geçti kasıklarım inanılmaz ağrıyor ama gelen giden yok pcos olduğu için 2 ayda bir hep sarkıyor ağrım oluncada spor yapamıyorum ama zaten cemroşta izin vermioki meraklı taze hemen sırtıma çıkıo oyun oynuoz zannedio sütümde bariz azaldı galiba cemre 1 kere kalkardı gece emmek istiyor sürekli belli süt gelimo ne yapmalı sağlığımda tehlikede kronik şeker hastası adayıyım kalp genetik bizde dietisyende yok yalovada var 45 dak izmitte var 1 saat ben nasıl giderim kış kıyamet bebek ve iş sayesinde... 2 yaşa kadar emziricem ama yememem de lazım offf yaman çelişki bu kilolarla hiç bir doktor bana çocuk tedavisi yaptırtmazda 2.yi cemre için istiyoz daha doğrusu ben eşim yeter deyip duruyor tüm enerjimi aldı bundan iki tane ne yaparım diyor tembel tenekesol bacağım baştan aşağı ağrıyor nasıl anlatamam kasıktan başlayıp doktora gittim güya öyle yamalak baktı kilo vercen dedi yolladı ne hormon ne bişi bende utancımdan hiç bu kilaaya gelmediydim kızarıp çıktım kistim oluşmuş küçük küçük işte böle sabah sabah içinizi şişirdim ne yapayım kızlar çok karışık ama yemeden nasıl olur süt en başa döndüm gene
gunaydin derya nasilsin kalkip bir ezogelin corba ve bruksel lahanasi yapmam lazim ama cok halsizim kolum kalkmiyor uyaninca ne yiyecek yemek yok evde......
ayyy kizlar bu torba tulum var ya offf cok guzel birsey tabi ama hareketler kisitlandi uyuturken mesela cok kimil kimil olur bu sefer cok donemedi diye cok gec uyudu huzursuz oldu gece birkac mizildandi ama kisa sureli kalkip bakmadik sabahta 8 gibi kalkardi 7 de kalkti diyeceksiniz ki neresi super sabah baktim ayaklari bacaklari sicacikti hic usumemis umarim alisir ve sever daha ilk gundu..
meralllll tencereyi temizledin mi???? naptin???
günaydın kızlar nasılsınız???dersim boş size yazayım dedim benim kilolarımla başım dertte 90lardayım ya rejime girdim spor hakgetire adetimde 5 gün geçti kasıklarım inanılmaz ağrıyor ama gelen giden yok pcos olduğu için 2 ayda bir hep sarkıyor ağrım oluncada spor yapamıyorum ama zaten cemroşta izin vermioki meraklı taze hemen sırtıma çıkıo oyun oynuoz zannedio sütümde bariz azaldı galiba cemre 1 kere kalkardı gece emmek istiyor sürekli belli süt gelimo ne yapmalı sağlığımda tehlikede kronik şeker hastası adayıyım kalp genetik bizde dietisyende yok yalovada var 45 dak izmitte var 1 saat ben nasıl giderim kış kıyamet bebek ve iş sayesinde... 2 yaşa kadar emziricem ama yememem de lazım offf yaman çelişki bu kilolarla hiç bir doktor bana çocuk tedavisi yaptırtmazda 2.yi cemre için istiyoz daha doğrusu ben eşim yeter deyip duruyor tüm enerjimi aldı bundan iki tane ne yaparım diyor tembel tenekesol bacağım baştan aşağı ağrıyor nasıl anlatamam kasıktan başlayıp doktora gittim güya öyle yamalak baktı kilo vercen dedi yolladı ne hormon ne bişi bende utancımdan hiç bu kilaaya gelmediydim kızarıp çıktım kistim oluşmuş küçük küçük işte böle sabah sabah içinizi şişirdim ne yapayım kızlar çok karışık ama yemeden nasıl olur süt en başa döndüm gene
mevzey'cım bende emziriyorum,sut fazla yok geceleri emiyor arada da gunduz azıcık emiyor.ama inan emziriyorum daha fazla yemem lazım diye duşunmedim hiçç çok şukurde sutum yettı hep.son zamanlarda azaldı ama artık sadece bana bağımlı olmadığında tum gıdaları yediğinden onemsemiyorum.ilk gunden itibaren bol bol su içtim ve tum gıdalardan olçulu olarak almaya çalıştım.hamur işleri ve karbonhidratları kıstım.
hamur işleri en buyuk duşmanımız ozellıkle beyaz un.biraz dıkkat edersen ve spor yaparsan zamanla verebilirsin.senda yazmışsın fazla kılolar bir takım sağlık sorunlarına sebep olmuş.kendin için bir diyet listesi hazırlasan,porsiyonları kuçutsen,ekmekden uzak dursan faydası olabilir bence.
bizde de durum tam tersi eşim ufak ufak başladı 2 bebek için isteklerde bulunmaya.geçen mertte diyor ruyanda kardeşini gordum kızdı onu opuyordun falan.bende dedim ancak ruyanda gorursun zaten:31
tamda dediğiniz gibi yaptım kızlar azalltım herşeyi ama benimle yaşayanlar sen yemeden değilde hareketsizlikten alıyon diyolar bencede öyle ama ne yapayım kızımla yapamıom spor neyse bulucam bir formül pcosda tetiklio kilomu zor veriyorum normal insanlara göre şeker direncim var ama 3 gündür tatlı bişi yemiom meyve dışında oda 2 porsiyon günde çayında şekerini tamamen kessem süper olucak yada çay içmicem çarem bu sağolun kızlar insan paylaştıkça derdide azalıo sankigunaydin canim isin zor gercekten ama umitsizlige kapilma yavas yavas hallolour hersey gelir gecer hicbir aci hicbir sorun sonsuza dek surmez onun icin plan yap bence yediklerine dikkat et once beyaz ekmek hamurisi yeme bu bile biraz kilo vermeye yardimci oluyormus diyorlar......
valla kimi gorsem 2. cocugu kocalar istemiyor birkac gece uykusuz kaldilar mi zora gelemiyorlar anlamiyorum bu kocalari herseyini ceken biz istemeyen zorlanan onlar... ama tabi biraz daha herseyi duzene koyup cemre de buyur sonra dusunursun ikinci bebegi ama hayirlisi tabi once saglikli anne lazim iki cocuk icin
mevzey'cım bende emziriyorum,sut fazla yok geceleri emiyor arada da gunduz azıcık emiyor.ama inan emziriyorum daha fazla yemem lazım diye duşunmedim hiçç çok şukurde sutum yettı hep.son zamanlarda azaldı ama artık sadece bana bağımlı olmadığında tum gıdaları yediğinden onemsemiyorum.ilk gunden itibaren bol bol su içtim ve tum gıdalardan olçulu olarak almaya çalıştım.hamur işleri ve karbonhidratları kıstım.
hamur işleri en buyuk duşmanımız ozellıkle beyaz un.biraz dıkkat edersen ve spor yaparsan zamanla verebilirsin.senda yazmışsın fazla kılolar bir takım sağlık sorunlarına sebep olmuş.kendin için bir diyet listesi hazırlasan,porsiyonları kuçutsen,ekmekden uzak dursan faydası olabilir bence.
bizde de durum tam tersi eşim ufak ufak başladı 2 bebek için isteklerde bulunmaya.geçen mertte diyor ruyanda kardeşini gordum kızdı onu opuyordun falan.bende dedim ancak ruyanda gorursun zaten:31
gunaydin canim isin zor gercekten ama umitsizlige kapilma yavas yavas hallolour hersey gelir gecer hicbir aci hicbir sorun sonsuza dek surmez onun icin plan yap bence yediklerine dikkat et once beyaz ekmek hamurisi yeme bu bile biraz kilo vermeye yardimci oluyormus diyorlar......
valla kimi gorsem 2. cocugu kocalar istemiyor birkac gece uykusuz kaldilar mi zora gelemiyorlar anlamiyorum bu kocalari herseyini ceken biz istemeyen zorlanan onlar... ama tabi biraz daha herseyi duzene koyup cemre de buyur sonra dusunursun ikinci bebegi ama hayirlisi tabi once saglikli anne lazim iki cocuk icin
:)nuran'cım tencere bankoda beni bekiliyor ama ben burdayım.mert uyumuşken temizleyıp birşeyler yapmam lazım oğlen için.
sen de haklısın canım ya iyice ağırlaşmışsındır,allah yardımcın olsun.sende tembel çorbası tarhana yap bugunluk:)
ilk gun olduğundan yadırgamıştır tulumu alışır birkaç gune.
kızlar ben nasıl başardım bilmiyorum oğlumu pişik yaptım hemde feci şekılde poposu ciger gibi olmuş.dun akşamustu 6.30 civarı ağlamaya başladı sanki etını koparıyormuş gibi derler ya oyle,ne yaptıysam susmadı.20 dk kadr ağladı kafyı yedim ne olduğunu bulamadım sonra altına bakayım dedim kakasını yapmış ve ben farketmamişimçok kızdım kendime.4.30 gibi yapmıştı kakasını bezide doluydu.değiştirdikten sonra devamını yapmış demekkı ama o kadar çok değildi.onca saat altında kalınca pişik olmuş,kremde surmuştu oysa kı.popoyu yıkadım,troyds diye bir merhem var onu surdum rahatladı sanırım.şimdi saat başı bakıyorum bir sey varmı diye:94:daha tam geçmedi popo ama dune gore ıyı sayılır.
biz de sık sık kalkıyoruz gecleri en az 4 kez emiyor:) saat gibi maşallah yavrum 2 saatte bir uaynıp anneee die beni çağırıyor hemen koşup emziriyorum:)nurancım,20 derece iyi aslında bizim ev o kadar bile olmuyor geceleri,tabi ustunu açınca uşümüştür.biz 3,4 kez kalktığımızdan ortme imkanımız oluyor.
ben normal kollu bacaklı tulumlardan kullanıyorum.oğlumun koları hep başının yanında olduğundan kolları uşumesin diye boyle tercih ettım.altına uzun kollu çıtçıtlı badi,onun ustunede alt ust pijama onun ustune tulumu giydiriyorum.birde ınce yorganıyla ortuyorum uzerini.
cnm geçmiş olsun burun akıntısına pediatus die bi şurup var dr bize beş gün 3 defa bi çay kaşığı önermişti ben de verdim şu an bi sıkıntımız kalmadı bence ver bi ya da dr a sor ne diycek?tulum giyse 20 iyi ama sadece pijama giyiyor ve ustunde yorgan battaniye hicbirsey yok usudu o gece eminim ben hemen sabah burnu akmaya basladi halbuki iyiytdi ilaci kesmeyi bile dusunmustum sonra tekrar basladi bugun hayvanat bahcesine gidecektik baktik esiyor vazgectik burnu da akti zaman zaman offf ya ne kadar zor su tulimlar gelsin icim rahat eder iceriyi 22 derece yaparim oyle diyor zaten.....
meralcigim neseli tuvaletten aldik pek resimdeki gibi cikmadi parcalar cok kolay ciktigindan nartan bey alip yerlere vurmaya basladi bile simdi onu tuvalete koyup zaman zaman oturtmaya cisssss demeye baslayacagim dua edin kizlar cabuk ogrensin kardes gelince psikolojisi nasil olacak bilemiyorum valla.....
erken öğrenen bebekler var hatta kendileri söylüyorlar ama dr lar bunu onaylamıyorlar... acele etmeyin bence...tulumlar gelince rahat edersiniz canım,keşke kış başında alsaymışınız.senin verdiğin linke baktım çok guzel tulumlar gule gule kullanın.
inşallah çabuk oğrenir tuvaletini de,rahat edersiniz.kk da çocuğumuzu buyuturken bolumunde okudum 10 aylıkken ogrenmiş bir bebiş.:nazar
nurancım sen şimdiden nartrana kardeşin gelcek,şoyle yapcaz boyle yapcaz gibi anlat.herseyı biliyor bu bucurler
şekerim beni,m de stüm eskisi gibi deil bunu anneme söylediğimde annem de "düşün bi sütün eskisi gibi çok gelse bebek hepsini ememicek emerse yemek yiyemicek Allah tarafından sütün azalır azalmazsa kötü, zaten zamanla iyice kesilcek bitecek sütün bebek en fazla 2 yıl emecek" dedi bu da bana çok mantıklı geldimevzey'cım bende emziriyorum,sut fazla yok geceleri emiyor arada da gunduz azıcık emiyor.ama inan emziriyorum daha fazla yemem lazım diye duşunmedim hiçç çok şukurde sutum yettı hep.son zamanlarda azaldı ama artık sadece bana bağımlı olmadığında tum gıdaları yediğinden onemsemiyorum.ilk gunden itibaren bol bol su içtim ve tum gıdalardan olçulu olarak almaya çalıştım.hamur işleri ve karbonhidratları kıstım.
ay yavrum kıyamam aynı şeyi annemde bende 1 er kere yaptık nasıl kızıyom kendime anlatamam ishal gibi olunca oluyo pişik üstünede çiş yapınca ciğer gibi oluyo totosu kuzumun ayyy acısı berbattır ya ne yapsın kuzucuklar bazen 5 saatte bişi olmuo bazende yarım saatte yanıolar korkma annesi hemen söner merhem sürdüysen
himmm meralcigim son bir hamle ile kalkip bir ezo gelin corbasi yaptim kiymali ve et sulu nartancigim 1 tabak yedi valla masallah bir de etli bruksel lahanasi yaptim aksama yemek derdi yok rahatim ohhHH
simdi de oynuyoruz bidikla iki satir yazdirmiyor mazallah......
yarin babamiz gidiyor ne yapacagim simdiden icim daraliyor...:18: biraz olsun rahat ediyordum yaaaaa:44:
canim ben hafif kizarsin hemen bepanten suruyorum hucre yenileyici ya iyi geliyor offf ya o yumusacik tenleri nasil da hassas kiyamam isallah cabuk gecer yavrucak napsin aciyordur.... esine katiliyorum meral kardes konusunda bak benden sansli olacaksin mert buyumus olacak biraz daha abilik yapabilir
larem canım kendini suçlamaktan vazgeç artık ya hepimiz yapıyoruz böyle şeyler ama bi kremle çözülüyo her şey biz niveanın kremini kullanıyoruz bi seferde geçiriyo bi de sebamed var bizde pişik kremi bizim sünnet olduktan sonra bezinin ön kısmına da sebamed sürüyoruz baya bi toparlıyo ondan önce de bepanten sürdük o bitti sebamede geçtik krem sürmeye başladıktan hemen sonra toparladı yavrum sen de sebamed düşünebilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?