2009 Kasm Anneleri

annem hep 'anne olunca anlarsin niye boyle yaptigimi'derdi simdi gercekten anliyorum gecen onada dedim anne olmak cok zormus diye...cocuklarimiz icin herseyin en guzeli en iyisi olsun istiyoruz o yuzden tabulari yikmak cok zor tabii..senin icin nasil rahat ediyorsa oyle yapman en guzeli.
mircan eylul 2007, efe kasim 2009 dogumlu.iki sene iki ay var aralarinda aslinda bana kalsa hic yas farki istemezdim pes pese olsun diyordum ama esim yurt disinda oldugu icin anca boyle oldu

sans mi degilmi orasini bilemem cunku her cocuk cok degisik tepkiler veriyor kardesine..kucuk daha anlamaz diyoruz ama herseyi anliyolar..benimki ilk basta cok sevmisti ama babasinin tavrina gore kiskanmaya basladi simdi efeyi hem istemiyo hemde onsus yapamiyo dengeyi kurmaya calisiyorum ama tek basima cok zorlaniyorum..sakin sizde ayni seyi yapmayin mumkun oldugunca onun yainda bebegi sevmeyin ilgiyi hep onun ustunde tutun hastaneden gelirken muhakkak nartanada onun cok sevinecegi bir oyuncak alin bunu bebek sana getirmis deyip verin ..

deryacigim cok cok gecmis olsun canim yaa ana ogul nazarami geliyosunuz nedir boyle..
c vitamini hakkinda bildigim sadece antibiyotikle birlikte alinmamasi..esim antibiyotik kullaniyodu bende iyi gelir diye portakal greyfurt sikayim dedim ama ilac kutusunun ustunde kesinlikle c vitaminiyle icilmemesi uyarisi vardi..ama neden bilmem

aaaa ciddimi hiç bilmiyordum canım bu topiğin bu özelliğini çok seviyorum hepinizden ayrı ayrı yeni şeyler öğreniyorum hepinize çok teşekkür ederim

bencede iyiki burdayız bazı toipklerde bir sürü kavga çıkıyo çok şükür bizim topikte hiç böyle bişey yaşanmıyo sizleri görmesemde hepinizi çok seviyorum

biraz arastirma yaptimda bu konuyla ilgili bak ne buldum daha oncedende buna benzer bisey duymustum bi arkadasimdan bunu okuyunca hatirladim..buraya kopyaliyorum ama bi yanlis yaparsam simdiden ozur dilerim yoneticilerden

Greyfurt, elma ve portakal suyu bazı ilaçların etkisini azaltabiliyor. Ve hatta ciddi sağlık problemlerine de neden olabilir. Kanadalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, portakal, greyfurt ve elma suyu ile içilen kanser, kalp damar, yüksek tansiyon ilaçları ile bazı antibiyotiklerin etkisinin büyük oranda azalabileceğini gösterdi. Kanada’nın Western Ontario Üniversitesi’nden David Bailey ve ekibi, önce meyve sularının etkilerini alerji ilacı kullanan sağlıklı bir grup üzerinde araştırdı.

Katılımcıların bazıları feksofenadin ilacını suyla diğerleriyse greyfurt suyu ile aldı. Greyfurt suyu ile alınan ilaç yarı dozda, suyla alınan ilaçsa tamamen vücut tarafından emildi. Yapılan klinik deney greyfurtta bulunan narinjin maddesinin bu ilaçların vücut tarafından emilmesini engellediğini, ayrıca greyfurt suyunun kolesterol ilaçları gibi ilaçların emilmesini sağlayan CYP3A4 enzimini engelleyerek etkiyi azalttığını ve hatta ilacı zehirli hale getirebileceğini gösterdi.

ne kadar doğru acaba sebnem ya

Greyfurt içerken dikkat

Mutlaka aklinizda bilmeniz gereken bir olaydan bahsedecegim.
Bundan Yaklasik 1.5 yıl önce esim çok ciddi bir bas dönmesi yasadi.Aylarca sürdü.
Bas dönmesi o kadar kötüydüki oturdugu yerden yere düsüyor.Tv ile izleyemiyor hicbir seyi okuyamıyor.
Tekbasina yuruyemiyordu.
Hatta uyukusunda bile yataktan dusebiliyordu.
Ruyasinda bile basinin dondugunu söyledi.
Bu bas donmeleri sonucunda da surekli kusuyordu.
Bir sürü farklı doktor gezmemize ragmen care bulamadilar. Tum doktorlar klasik 1-2 bas donmesi ilaci verdi o kadar.
Ama hicbiri care olamadi.Kaynakwh webhatti.com:
Sorun 2-3 ay sonra bas donmesi gecerek tekrar eski haline geldi. Sonra cok arastirdim. Neden boyle olmustu ?.
Sonra bunu bulmayi basardim arkadaslar. (google sagolsun) Problem GREYFURT idi.
Esim hasta olmadan 1 hafta once cok agir grip olmus ve doktor bir suru ilac yazmisti yaninda da Greyfurt suyu icmisti C vitamini takviyesi diye.
Grip gectikten sonra da bu bas donmeleri baslamisti.
GREYFURT icilen ilaclarin karacigerde parcalanip atilmasini
engelleyen dunya daki tek meyveymis.
Boylece greyfurt ile ilac aliyorsaniz ve ilaca 1 hafta boyunca
devam ederseniz tum ilaclar sanki bir kere de yutulmus gibi vucutta duruyormus. Bu ilaclarin turune gore olumler bile olabilmekteymis. Biz Bas donmesi ile kurtardik. Kaynakwh webhatti.com:
Sizlere de bu uyariyi yazmak istedim.
Birkac yerde bununla ilgili mesajlar gormeye basladim ama cogu insan hala bilmiyor.
Lutfen ilac kullanirken GREYFURT yemeyiniz veya suyunu icmeyiniz.
Bu emaili arkadaslariniza gonderirseniz, insanlarin biliclenmesini saglamis olursunuz.

cevap veren arkadaşlar saolun oo maşallah sizin kuzucuklar yiyio benimki daha ekmek bile kemiremio ki 5dişi olmasına rağmen büsküvi veriorum öğürüyo bizde kahvaltı bulama yemeklerde ona uygun değilse patates atıom mecbur yesin di zaten şu aralar yani 3 haftadır falan yemek yerken ağlıo katılıo napıcam bilmiorum dr umuz aktibol die bi ilaç verdi iştah açıcı ama hiç bi işe yaramadı çok zayıf napcam nasıl yedircem bilmiom tarhanayla büyüyo valla

haklisin sebnem bir iki oyuncak getirse bu kardes gelirken fena olmaz hani noel baba gibbi tabi her cocuk farkli olur dedgin gibi tepkileri de farkli olur ama benim oglum kardesine cok cok kibar davranir gibi geliyor bana ama akli erse o yeni bebegi oyuncak gibi gorurmus int arastirdigim kadariyle yasip gorecegiz....

greyfurt hakkinda birseyler duymustum cevreden de yine de nolur nolmaz diye hic yemem suyunu da icmem cok sogudum zaten kendilerinden c vitaminiyse baska seylerde de var nasil olsa ondan aliriz degil mi?? unutup ilacla icmeye kalkismayalim da allah korusun....

biz de oyle degilmiydik senin cocuklar gibi kucukken hep kavga ama gozumuzde de iramazdik valla kardeslik boyle birsey iste buyuynce daha iyi anlarlar tabi kiymetlerini

daha cok yeniymis deryacigim cicegin bile burnunda yani ben 2005 yilinda ewvlenim bu kasimda 6 yil olacak gecen kasim 5. yil hediyesi nartan bey geldi bu sene ise 4 kisi olacagiz mitoz bolunme gibi cogaliyoruz yawwww darisi butun isteyenlerin basina... ama sen de 1 seneye cocuk yapmissin ne guzel masallah

merallll bugunde sen yoksun derya yok sebnem yok kimse yokkkk nartan de yeni uyudu disardaydik arkadaslarin evinde barbeku partisi vardi oradaydik hava yumusakti ama yine de iceri disari usutecek diye korktum valla sonrada donerken arabada uyunca uyku saati sarkti.... ben de bir soluklanayim diye geldim sizlerede biraz laf yetistireyim bakalim neler var diye ama kimse yok.....

o zaman ben de vitaminleri alip yatayim bariiiiii hepnize iyi geceler:96:

ben burdayım nurancım

ne kadar doğru acaba sebnem ya

ne kadar dogru bilmiyorum ama bazi gidalarin birlikte alinmasi birbirini etkiliyomus onu duymustum bide burada bazi ilaclarin ustunde uyari olarak yaziyo greyfurtla birlikte alinmasin falan diye .bende onlarin yalancisiyim

benimkinin sekiz tam iki yeni cikan disi olmasina ragmen hic cignemez direk yutar karsisina gecip cigneme hareketi yapiyorum gulmekten katiliyo ama genede cignemiyo sagligi yerindeyse yememesini fazla kafana takip uzulme senin stresinde yansiyor ona..yemeklerine tuz katiyormusun
bazi bebekler tuzsuz yemiyormus belki sneinkide oyledir benim buyukte yemezdi tuz hic koymazdim yemeklerine sonra dr arkadasim bebeklerin tuzada ihtiyaci oldugunu cok az eklenebilecegini soyledi sonra yemege basladi

cocuklarin tepkileri buyuklere bagli olarakta degisebiliyor nuran mircanda doguma kadar karnimi sevip operdi kardes gelicek kardes burda diye,geldi cok sevindi optu ama bi sure sonra babasi efeye cok yogunluk verdi efeyle mircani kiyasladi,yani mircanla cocuk olup oyle davrandi cok uyardim yapma etme diye kiskanmiyan cocugu kislkandiracaksin diye ama nafile(fazla gec olmadan duzelir ins..ama tek tesellim yapisinda olmamasi..

günaydın kızlar çağan bugün 6 da kalktı aksamda geç yatmıştık uykumu alamadımmmmm

Günaydın kızlar nasılsınız????geçen gün eşimin gazetede okuduğu beni kaç gündür bayağı üzen bir haberi anlatayım belki sizde okumuş olabilirsinz kadının 2.5 aylık bebeğini susturamayınca doktora götürmüşler bakmışlarki bebek açlıktan ağlıyo kadın emziriyor ama yemek yokki yesinde sütü olsun süt gelio zannedio doktorlarda aralarında para toplayıp mama alıyolar belli bir süre idare ediyolar ama sonra gene aynı durum kimsedende bişey istemiolar sonra gene hastane bu sefer bebiş açlıktan ölüyor ...çok acı değilmi.... bir önceki çocuğuda 3 yaşında aynı sebebten ölüyor bu olay adapazarında oluyor.. burnumuzun dibinde nasıl içimiz acıdı anlatamam biz ne derdindeyiz (kendi adıma)onlar neler çekio şimdi onların vebali boynumuza değilmi kim için ne yapıorum deyip durdum hiç kimse aç kalmamalı bundan sonra etrafıma daha dikkatli bakıcam insanlık ne unuttum resmen keşke bakıcı anne olsaydım kimsesiz bebişlere şevkat gösterip kimsesizliklerini bir nebze unuttururdum özel eğitimci olacak biri değilmişim

günaydın canım ya yazdıklarını okudum çok üzüldüm canım ya kıyamam halimize şükretmek ve etrafımıza daha dikkatli bakıp yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmemiz gerekir canım bize bunu hatırlatmakla çok iyi bişey yaptın canım...

ne demek canım hepimiz anneyiz artık daha farklıyız anne gözüyle bakıyoruz olaylara tabi babalarda aynnı hassasiyet içersinde ilk önce insanız bu duruma üzülmeyen insan olamaz tabiki sadece üzülmek yetmez birşeyler yapmak lazım kızmın kıyafetlerini beğenmedimi söylüyodum eşime oda bana bu olayı anlattı ne kadar kendimle meşgul olduğumu farkettim ne kadar şükretsek az bize verilenlerin karşılığını vermek zorundayız değilmi deryacım ????neyse elimizden geleni yapacağız siz nasılsınız çağan nasıl oldu???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…