cevreden de duyuyoruz isvecten gelen komsum anlatiyor orada karli havalarda oyle pek giydirmweden gezmeye cikarirlarmis soguga alissin diye ama buralarda ne kadar da sicaga alistirmayalim desekte olmuyor yetistirilme tarzzi artik degisemeyiz biz boyleyizzzzz
sebnem senin iki cocuk arasi kac ay var ikiciye hamis olanlar grubumuz var orada bir bayanin cocuklari arasinda 11 ay olacakmis benim yine en azindan 16 ay o bayana gore daha sansliyim degil mi?????
tabi canım zorlamanın anlamı yok vallah şimdilik çağanın iştahı iyi bakalım ama grip hala ya ben şu c vitaminine taktım kafayı ben hergün bi tane portakal sıkıyorum intertte baktım ama bişey bulamadım onunla ilgili
nurannn,deryaaa ben geldim,siz gitmişsiniz.yeteneksizleri mi izlemeye gittiniz
deryacigim cok cok gecmis olsun canim yaa ana ogul nazarami geliyosunuz nedir boyle..
c vitamini hakkinda bildigim sadece antibiyotikle birlikte alinmamasi..esim antibiyotik kullaniyodu bende iyi gelir diye portakal greyfurt sikayim dedim ama ilac kutusunun ustunde kesinlikle c vitaminiyle icilmemesi uyarisi vardi..ama neden bilmem
aaaa ciddimi hiç bilmiyordum canım bu topiğin bu özelliğini çok seviyorum hepinizden ayrı ayrı yeni şeyler öğreniyorum hepinize çok teşekkür ederim
rica ederim canim ne demek bende cok sey ogreniyorum buradan iyiki burdayiz
bencede iyiki burdayız bazı toipklerde bir sürü kavga çıkıyo çok şükür bizim topikte hiç böyle bişey yaşanmıyo sizleri görmesemde hepinizi çok seviyorum
biraz arastirma yaptimda bu konuyla ilgili bak ne buldum daha oncedende buna benzer bisey duymustum bi arkadasimdan bunu okuyunca hatirladim..buraya kopyaliyorum ama bi yanlis yaparsam simdiden ozur dilerim yoneticilerden
Greyfurt, elma ve portakal suyu bazı ilaçların etkisini azaltabiliyor. Ve hatta ciddi sağlık problemlerine de neden olabilir. Kanadalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, portakal, greyfurt ve elma suyu ile içilen kanser, kalp damar, yüksek tansiyon ilaçları ile bazı antibiyotiklerin etkisinin büyük oranda azalabileceğini gösterdi. Kanada’nın Western Ontario Üniversitesi’nden David Bailey ve ekibi, önce meyve sularının etkilerini alerji ilacı kullanan sağlıklı bir grup üzerinde araştırdı.
Katılımcıların bazıları feksofenadin ilacını suyla diğerleriyse greyfurt suyu ile aldı. Greyfurt suyu ile alınan ilaç yarı dozda, suyla alınan ilaçsa tamamen vücut tarafından emildi. Yapılan klinik deney greyfurtta bulunan narinjin maddesinin bu ilaçların vücut tarafından emilmesini engellediğini, ayrıca greyfurt suyunun kolesterol ilaçları gibi ilaçların emilmesini sağlayan CYP3A4 enzimini engelleyerek etkiyi azalttığını ve hatta ilacı zehirli hale getirebileceğini gösterdi.
merallll bugunde sen yoksun derya yok sebnem yok kimse yokkkk nartan de yeni uyudu disardaydik arkadaslarin evinde barbeku partisi vardi oradaydik hava yumusakti ama yine de iceri disari usutecek diye korktum valla sonrada donerken arabada uyunca uyku saati sarkti.... ben de bir soluklanayim diye geldim sizlerede biraz laf yetistireyim bakalim neler var diye ama kimse yok.....
o zaman ben de vitaminleri alip yatayim bariiiiii hepnize iyi geceler:96:
ne kadar doğru acaba sebnem ya
cevap veren arkadaşlar saolun oo maşallah sizin kuzucuklar yiyio benimki daha ekmek bile kemiremio ki 5dişi olmasına rağmen büsküvi veriorum öğürüyo bizde kahvaltı bulama yemeklerde ona uygun değilse patates atıom mecbur yesin di zaten şu aralar yani 3 haftadır falan yemek yerken ağlıo katılıo napıcam bilmiorum dr umuz aktibol die bi ilaç verdi iştah açıcı ama hiç bi işe yaramadı çok zayıf napcam nasıl yedircem bilmiom tarhanayla büyüyo valla
haklisin sebnem bir iki oyuncak getirse bu kardes gelirken fena olmaz hani noel baba gibbitabi her cocuk farkli olur dedgin gibi tepkileri de farkli olur ama benim oglum kardesine cok cok kibar davranir gibi geliyor bana ama akli erse o yeni bebegi oyuncak gibi gorurmus int arastirdigim kadariyle yasip gorecegiz....
greyfurt hakkinda birseyler duymustum cevreden de yine de nolur nolmaz diye hic yemem suyunu da icmem cok sogudum zaten kendilerindenc vitaminiyse baska seylerde de var nasil olsa ondan aliriz degil mi?? unutup ilacla icmeye kalkismayalim da allah korusun....
biz de oyle degilmiydik senin cocuklar gibi kucukken hep kavga ama gozumuzde de iramazdik valla kardeslik boyle birsey iste buyuynce daha iyi anlarlar tabi kiymetlerini
Günaydın kızlar nasılsınız????geçen gün eşimin gazetede okuduğu beni kaç gündür bayağı üzen bir haberi anlatayım belki sizde okumuş olabilirsinz kadının 2.5 aylık bebeğini susturamayınca doktora götürmüşler bakmışlarki bebek açlıktan ağlıyo kadın emziriyor ama yemek yokki yesinde sütü olsun süt gelio zannedio doktorlarda aralarında para toplayıp mama alıyolar belli bir süre idare ediyolar ama sonra gene aynı durum kimsedende bişey istemiolar sonra gene hastane bu sefer bebiş açlıktan ölüyor ...çok acı değilmi.... bir önceki çocuğuda 3 yaşında aynı sebebten ölüyor bu olay adapazarında oluyor.. burnumuzun dibinde nasıl içimiz acıdı anlatamam biz ne derdindeyiz (kendi adıma)onlar neler çekio şimdi onların vebali boynumuza değilmi kim için ne yapıorum deyip durdum hiç kimse aç kalmamalı bundan sonra etrafıma daha dikkatli bakıcam insanlık ne unuttum resmen keşke bakıcı anne olsaydım kimsesiz bebişlere şevkat gösterip kimsesizliklerini bir nebze unuttururdum özel eğitimci olacak biri değilmişim
günaydın canım ya yazdıklarını okudum çok üzüldüm canım ya kıyamam halimize şükretmek ve etrafımıza daha dikkatli bakıp yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmemiz gerekir canım bize bunu hatırlatmakla çok iyi bişey yaptın canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?