2009 Kasm Anneleri

mircanda her sey saatli ve duzenliydi yemek aralarinda hic abur cubur vermezdim.. dort saatte bir yemek verirdim biri bi sey yedirse kiyametleri koparirdim yemek saati degil diye ama bence cok yanlismis neden dersen mircan istahli bir cocukmus bide hic bisey ayirt etmezdi yerdi ne versem cocuk erken acikiyomus ben vermiyomusum saati degil diye ee sonra istahi gidiyordu yiyodu ama istahli degildi sonra duydumki istahla ydigi az bile olsa yararken istahsiz yedigi ne kadar cok olursa olsun yaramiyo.. hani hep deriz ya saglikli olsun da sisman olmasin diye aman olsun canim azcikta sisman olsun nolcak ki simdi mircan ne zaman isterse yediriyorum ne kadar yedigi degil ne yedigi onemli..efeye o yuzden degisik uyguluyorum saglikli besleniyor ama strateji farkli :))bu bebeklere surekli degisik strateji uygulamak lazim kendimizi kaybediyoruz ama olsun deger

benim ogunler 4 saat arayla olmuyor tabi o 4 saati gecerse kan sekeri dusermis bir meyve bir sey vermek lazimmis benim aralarda o kadar saat olmuyor daha az oluyor aciktigini dusunmuyorum

bu gune kadar dr lari hic dinlemedim uzaktan davulun sesi hos gelir o nerden bilsin benim cocugumun ne istedigini ne zaman doyacagini ezbere konusuyolar ama eminim anneyseler ayni sekilde davranmiyolardir..ilk olarak kahvalti, iki bucuk saat sonra cok az meyve puresi,bir bucuk saat sonra corba yada yemek uyku uyaninca gene yemek yada corba aynisi yada usenmessem baska yapiyorum
meyveli yogurt pek vermem sade yogurt,bazen ayran koyarim biberonuna yogurt sonrasi yemek yada sut biskuvit artik aklima ne eserse yada pirinc unu yaparim elmali sade degisik yatarken sut icine alti yedi tane bebebiskuvisi gece ayni yada hani toz kahvaltiliklar varya milupanin yada ulkerin onlardan koyarim sutune cok fazla gibi gorunsede az yedigi icin tam oluyor .sporcularda boyle yiyor az ama cok bi ara trde spora gitmistim hocamiz her dk yemek yerdi vucutcular olurya ondan ama adam cop gibi belinden iple baglanmis gibi yukarisi kas yigini gobek mobek yok az yeyin cok yeyin derdi bize

benim ogunler 4 saat arayla olmuyor tabi o 4 saati gecerse kan sekeri dusermis bir meyve bir sey vermek lazimmis benim aralarda o kadar saat olmuyor daha az oluyor aciktigini dusunmuyorum

ben boyle yapiyorum ama tabiki ayni uygulamayi yap demiyorum her cocuk bunyesi farkli bide benimkinin abisi cok etken mircan bisey yedigi zaman oda yemek istiyor bende veriyorum yazdigim seylerden hangisi olursa yakinda sende goreceksin iki cocuk olunca yemek isi biraz daha hafifliyor etki tepki meselesini iki cocuk arasinda cok seviyorum :)) biri yerse oda kiskanip yiyor ya

slm kızlar beslenmeden bahsetmişsiniz (
benimde yarayan kanam oğluma babannesi baktığı için saat falan hak getire bana tamam diyo bildiğini okuyo mesela sabah çorba içiriyo öğle uykusuna yatmadan kahvaltı karışımını yediriyo
uaynınca öğle yemeği ikindi yoğurt akşamları ben yediriyorum köfte yoğut salata makarna çorba ne varsa ama bende illaki ekmek yediririm yada çorbaya koyarım gece yatmadan pirinç unlu mama gecede 200cc süt

himmm sevdim bi isi oglum pek istahsiz olmadi hic kardesi icin iyi olacak o zaman sebnem havalar nasil oralarda kar kiyamet mi yoksa??

bizim ufacik cekirdek ailemizde yani esim ,iki oglum ve bende sabahlari corba iceriz bazi bazi ufff hele bide tarhana olunca cocuklar ayila bayila yiyor :)) saglikli beslenmeye hatta abartili bir sekilde dengeli beslenmeye calisirim ama ara sira disina cikmanin kotu oldugunu dusunmuyorum corba guzel bi sey mideyi yormaz ki... cok guzel besleniyo cocugunuz niye uzulupte yipratiyosunuz kendinizi

hem aksam yemegi hem gece muhallebisi saat kacta yiyor bunlari saat 8 ded aksam yemegi yiyen ogluma 8.30 da sut verip uyutuyorum siz aksam yemeklerini erken veriyorsunuz sanirirm bir de ben saat 6 gibi yogurt veriyorum ve 1 meyve genelde muz

kizlar makarna nasil veriyorsunuz yani ogun olarak nartan iki yer sonra yemez yani ogun sayamiyorum daha kivamli sulu seyler yiyor... nasil makarna yedirecegim ben bilmiyorum sulandiramam ki makarnayi

hem aksam yemegi hem gece muhallebisi saat kacta yiyor bunlari saat 8 ded aksam yemegi yiyen ogluma 8.30 da sut verip uyutuyorum siz aksam yemeklerini erken veriyorsunuz sanirirm bir de ben saat 6 gibi yogurt veriyorum ve 1 meyve genelde muz

ahanda uyandi benim cucukler,bugunku maratonumuz start verdi guguklu saatlerim benim

tşk ederim şebnemcim deneyimli bir anneden bunları duymak rahatlattı beni :)

eymen çok erken uyanıyo 7:30da ayakta bir kez uyuyo öğlenleri onun için 18/18:30 gibi akşam yemeği 20:30da gece muhallebisi 21/en geç 22 de uyuyo oda zorla gündüz bizi görmediği için bizimle oynamak istiyo görseniz dün akşam bir boğuştuk 6 tane dişiyle ısırıyo yanaklarımı

kizlar makarna nasil veriyorsunuz yani ogun olarak nartan iki yer sonra yemez yani ogun sayamiyorum daha kivamli sulu seyler yiyor... nasil makarna yedirecegim ben bilmiyorum sulandiramam ki makarnayi

ben kabak,havuc,domates sogan makarna karistirip az suyla pisiriyorum ama suyunu sen ayarlican hic suzmeden catalla ezip yediriyorum bazen bizim makarnadan yiyor ama zorlaniyo tabii kuru oldugu isin yogurtlada yenebilir

sağol canım özen özen ara vermemek belki daha iidir hadi bakalım sıra sende o zaman

ay şekerim benden belli olmaz:)

canlarım merhaba

muhabbet yemek üstüne dönmüş...

benim oğlum sabah 6. dedin mi ayaktadır beni bi emer sonra ceviz peynir ekmek süt ekmek içi petek bal dan oluşan kahvaltısını yapar
saat yok bizde annem acıktın mı diye sorar o da gider önlüğünü getirir veya mama der öyle anlaşırlar:) saat artık gereksiz zira büyüdüler acıktılar mı belli ediyorlar...
sonra çorba içer genellikle içine mutlaka ekmek içi doğranmıştır çünkü ekmek önemli bi besin bana göre ve oğlum da çok seviyor... vermezsek herhalde kıyamet kopar.
arada bir muz soyuyoruz gelip gidip ısırıp elimizden yer tamamını bitirmesine izin vermem genelde yarıdan fazlasını yiyor ama.
canı istiyorsa gelip elma der elma da soyar bi dilim veririm eline
ben okuldan gelince mutlaka emer tok da olsa az da olsa emiyor
uyur uyanır ben artık ayrıca bir öğün olarak yoğurt vermiyorum süt peynir yoğurt hepsi gereksiz geliyor bana bi de emişiyoruz ya halen. yemeklerin yanında veriyorum yoğurtu. akşam biz ne yersek damağına uymuşsa o da kucağımıza oturup yiyor. uymamışsa eline bi ekmek kabuğu alır gezinir:)
saat 9-10 arasında uyuyor uyumadan önce bazen süt içiriyorum ama biberon kullanmıyoruz biz bardaktan içiyoruz o yüzden....
gece de 2 saatte bir genellikle uyanır emer uyur....
uykusu yeme saati tamamen kendisi tarafından belirleniyor ben asla sıkmıyorum zaten uyumak istediği veya acıktığı belli oluyor

siz 7.30 erken kalkıyor demişsiniz ben her sabah 6 da kalkıyorum bazen 5.30 oluyor:))))
bi de sonra işe gidiyorum kalkıp.
napalım bizimki de böyle her biri farklı işte diğerinden :26:

havalar coooooookkk soguk disari ciktigimda ki dun alisverise ciktim dondummm eve geldim yarim saat kendime gelemedim oyle carpiyorki burda soguk anlatamam

ahhh canimmm kardesim de amerika da yasiyor orasi da cok sogukmus sen gelsen burada donarsin abla diyor valla biz antalya da pek soguk gormedigimizden ben hic dayanamam sanirim

irmik yediriyormusunuz bebislere ??
irmik ben çorbalarına katıyorum bazen eğer açsa mama diyor irmik süt karıştırıp muhallebi yapıyorum içine haşlanmış pirinç de katıyorum ama pirinç unu kullanmıyorum kof şişmanlık yapıyo die.
bizimki de asla tatlı sevmiyor:) tuzlu da yemiyor dün akşam çorbaya bayıldı biizmle oturup içti üstüne patatesli pilavlı tavuk vardı ondan yedi arada biz yiyoruz die turşu yedi): ama turşuları çıkardı tuzlu ya ben tuzlu yedirmemeye çalışıyorum evet tuz gerekli ama zaten yediğimiz tüm besinlerde biz katmasak bile tuz var bi çimdik de yetiyo üstelik...
sekercik,derya hos geldiniz ..nasilsiniz bu gun
hoşbulduk eccük canım sıkkın ama iyiyim siz nasılsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…