mircanda her sey saatli ve duzenliydi yemek aralarinda hic abur cubur vermezdim.. dort saatte bir yemek verirdim biri bi sey yedirse kiyametleri koparirdim yemek saati degil diye ama bence cok yanlismis neden dersen mircan istahli bir cocukmus bide hic bisey ayirt etmezdi yerdi ne versem cocuk erken acikiyomus ben vermiyomusum saati degil diye ee sonra istahi gidiyordu yiyodu ama istahli degildi sonra duydumki istahla ydigi az bile olsa yararken istahsiz yedigi ne kadar cok olursa olsun yaramiyo.. hani hep deriz ya saglikli olsun da sisman olmasin diye aman olsun canim azcikta sisman olsun nolcak ki simdi mircan ne zaman isterse yediriyorum ne kadar yedigi degil ne yedigi onemli..efeye o yuzden degisik uyguluyorum saglikli besleniyor ama strateji farkli :))bu bebeklere surekli degisik strateji uygulamak lazim kendimizi kaybediyoruz ama olsun deger
mesela corba var oglen yemeginde onu iki kere mi iciriyorsun yada 3 kez yada karnibahar varsa onu iki kerede mi yediriyorsun sut hala devam sutu kansizlik yapmiyor demir cinko takviyeli bir de sutun icine bebe biskuvisi mi eziyorsun? gece beslenmesi sutte olsa iyi degil tabi uyuyabiliyorsa demisti doktorumuz
benim ogunler 4 saat arayla olmuyor tabi o 4 saati gecerse kan sekeri dusermis bir meyve bir sey vermek lazimmis benim aralarda o kadar saat olmuyor daha az oluyor aciktigini dusunmuyorum
ben boyle yapiyorum ama tabiki ayni uygulamayi yap demiyorum her cocuk bunyesi farkli bide benimkinin abisi cok etken mircan bisey yedigi zaman oda yemek istiyor bende veriyorum yazdigim seylerden hangisi olursa yakinda sende goreceksin iki cocuk olunca yemek isi biraz daha hafifliyor etki tepki meselesini iki cocuk arasinda cok seviyorum :)) biri yerse oda kiskanip yiyor ya
slm kızlar beslenmeden bahsetmişsiniz(
benimde yarayan kanam oğluma babannesi baktığı için saat falan hak getire bana tamam diyo bildiğini okuyo mesela sabah çorba içiriyo öğle uykusuna yatmadan kahvaltı karışımını yediriyo
uaynınca öğle yemeği ikindi yoğurt akşamları ben yediriyorum köfte yoğut salata makarna çorba ne varsa ama bende illaki ekmek yediririm yada çorbaya koyarım gece yatmadan pirinç unlu mama gecede 200cc süt
slm kızlar beslenmeden bahsetmişsiniz(
benimde yarayan kanam oğluma babannesi baktığı için saat falan hak getire bana tamam diyo bildiğini okuyo mesela sabah çorba içiriyo öğle uykusuna yatmadan kahvaltı karışımını yediriyo
uaynınca öğle yemeği ikindi yoğurt akşamları ben yediriyorum köfte yoğut salata makarna çorba ne varsa ama bende illaki ekmek yediririm yada çorbaya koyarım gece yatmadan pirinç unlu mama gecede 200cc süt
himmm sevdim bi isi oglum pek istahsiz olmadi hic kardesi icin iyi olacak o zamansebnem havalar nasil oralarda kar kiyamet mi yoksa??
hem aksam yemegi hem gece muhallebisi saat kacta yiyor bunlari saat 8 ded aksam yemegi yiyen ogluma 8.30 da sut verip uyutuyorum siz aksam yemeklerini erken veriyorsunuz sanirirm bir de ben saat 6 gibi yogurt veriyorum ve 1 meyve genelde muz
bizim ufacik cekirdek ailemizde yani esim ,iki oglum ve bende sabahlari corba iceriz bazi bazi ufff hele bide tarhana olunca cocuklar ayila bayila yiyor :)) saglikli beslenmeye hatta abartili bir sekilde dengeli beslenmeye calisirim ama ara sira disina cikmanin kotu oldugunu dusunmuyorum corba guzel bi sey mideyi yormaz ki... cok guzel besleniyo cocugunuz niye uzulupte yipratiyosunuz kendinizi
hem aksam yemegi hem gece muhallebisi saat kacta yiyor bunlari saat 8 ded aksam yemegi yiyen ogluma 8.30 da sut verip uyutuyorum siz aksam yemeklerini erken veriyorsunuz sanirirm bir de ben saat 6 gibi yogurt veriyorum ve 1 meyve genelde muz
kizlar makarna nasil veriyorsunuz yani ogun olarak nartan iki yer sonra yemez yani ogun sayamiyorum daha kivamli sulu seyler yiyor... nasil makarna yedirecegim ben bilmiyorum sulandiramam ki makarnayi
irmik yediriyormusunuz bebislere ??
sağol canım özen özen ara vermemek belki daha iidir hadi bakalım sıra sende o zaman
ben bazen irmikli muhallebi yapıyorum ara öğün yada gece muhallebisi yerine yediriyorum benim oğlum tatlı hastası havuçlu kek ve kek çeşitlerini bir çay bardağı sütle ara öğün olarak veriyorum tavsiye ederim
havalar coooooookkk soguk disari ciktigimda ki dun alisverise ciktim dondummm eve geldim yarim saat kendime gelemedim oyle carpiyorki burda soguk anlatamam
irmik ben çorbalarına katıyorum bazen eğer açsa mama diyor irmik süt karıştırıp muhallebi yapıyorum içine haşlanmış pirinç de katıyorum ama pirinç unu kullanmıyorum kof şişmanlık yapıyo die.irmik yediriyormusunuz bebislere ??
bizimki de asla tatlı sevmiyor:) tuzlu da yemiyor dün akşam çorbaya bayıldı biizmle oturup içti üstüne patatesli pilavlı tavuk vardı ondan yedi arada biz yiyoruz die turşu yedi): ama turşuları çıkardı tuzlu ya ben tuzlu yedirmemeye çalışıyorum evet tuz gerekli ama zaten yediğimiz tüm besinlerde biz katmasak bile tuz var bi çimdik de yetiyo üstelik...ben bazen irmikli muhallebi yapıyorum ara öğün yada gece muhallebisi yerine yediriyorum benim oğlum tatlı hastası havuçlu kek ve kek çeşitlerini bir çay bardağı sütle ara öğün olarak veriyorum tavsiye ederim
hoşbulduk eccük canım sıkkın ama iyiyim siz nasılsınızsekercik,derya hos geldiniz ..nasilsiniz bu gun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?