antalya konyaaltinda oturuyorum canim valla kar gormeyeli baya oldu burada saklikent var oraya gidip karlarda bogusup kardanadam yapip kartopu oynuyoruz bu yetiyor istemem valla buyuk konusmayayim ama .... gecen ay da amerika da baya soguk kar kardesimin isyeri acilmadi kapisi karla kaplanmis arabasi karda kaybolmus onu kurekle acayim derken dusmus off dedim ya bu eziyeti niye cekiyorsun gel don antalya ya yok mucadeleci iste....
ayi mi ayyyy korkarim ben valla ayi falan sen hangi sehirdesin sebnem?? esim de fransizca biliyor oraya tasinsak bu ulke cozurtttuyor diyor arada
canim takma kafana bu kadar yaa hersey olucagina varir ne demisler gecmisi yad gelecege feryat etme ,gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler..ay cnm yaa annem 71 yaşında daha ne kadar dayanabilir bakar bilemiyorum ki. ona da kıyamıyorum
ben bu aralar gene bunalımdayım sorma şekerim kocama da çemkiriyorum ya hadi hayırlısı
ben aslında çok kararsızım ya bu dediğinde çalışmak da onlar için mi gerçekten hangisini yaparak daha iyi yapıyoruz? yani ben çalışmasam kendim baksam eşimin maaşı yeter bize, benimkiyle birikim yapıyoruz işte, ilerde okul masrafları için diyoruz ama zaten kitabı bile devlet veriyo benm babam memurdu iki çocuk okuttu öğretmen çıktık ikimiz de o yetirdi bizmi yetiremicez ben doğru dürüst para harcamam üstüme başıma bile zor alırım sevmem öyle alışverişi. çocuğum ilerde üniv okuyacak desem onda da burs alsın çalışsın normal normal okusun ben bebekliği için şikayetçi değilim benm oğlum doğduğundan beri nerdeyse gece sık kalkıyor uyku filan kalmadı bende ondan da şikayetçi dğeilim ama onun gelişimi sürecinde hep yanında olmak istiyorum mesela geçen gün eee ee dmeiş kakasını söylemiş ve ben bunu kaçırdım ilk kez söyledi bi daha ne zaman söyler kimbilir. daha neler kaçırıyorum kaçırıyoruz düşündükçe cinnet getiriyorum değer mi para kazanmak için? çocuk mu iş mi derseniz çocuk derim ama eşim delirme diyor onu bi ikna etsem bi sn tereddüt etmicem bi sn
selam kızlar nasılsınız mevzey canım çok sevindim ve şaşırdım amaaa hehe ne güzel ya uğraştırmadan gelmiş bebişin allahım sağlıkla kucağına almanı nasip etsin canım ya sende pko vardı demi kendiliğindenmi oldu bende ilerde 2.yi istiyorum ama pko var nasıl olucak bilemiorum tekrar aşılama falanda istemiyorum inş kendiliğinden hayırlısıyla oluverir nasip bakalım...
ay cnm yaa annem 71 yaşında daha ne kadar dayanabilir bakar bilemiyorum ki. ona da kıyamıyorum
ben bu aralar gene bunalımdayım sorma şekerim kocama da çemkiriyorum ya hadi hayırlısı
ben aslında çok kararsızım ya bu dediğinde çalışmak da onlar için mi gerçekten hangisini yaparak daha iyi yapıyoruz? yani ben çalışmasam kendim baksam eşimin maaşı yeter bize, benimkiyle birikim yapıyoruz işte, ilerde okul masrafları için diyoruz ama zaten kitabı bile devlet veriyo benm babam memurdu iki çocuk okuttu öğretmen çıktık ikimiz de o yetirdi bizmi yetiremicez ben doğru dürüst para harcamam üstüme başıma bile zor alırım sevmem öyle alışverişi. çocuğum ilerde üniv okuyacak desem onda da burs alsın çalışsın normal normal okusun ben bebekliği için şikayetçi değilim benm oğlum doğduğundan beri nerdeyse gece sık kalkıyor uyku filan kalmadı bende ondan da şikayetçi dğeilim ama onun gelişimi sürecinde hep yanında olmak istiyorum mesela geçen gün eee ee dmeiş kakasını söylemiş ve ben bunu kaçırdım ilk kez söyledi bi daha ne zaman söyler kimbilir. daha neler kaçırıyorum kaçırıyoruz düşündükçe cinnet getiriyorum değer mi para kazanmak için? çocuk mu iş mi derseniz çocuk derim ama eşim delirme diyor onu bi ikna etsem bi sn tereddüt etmicem bi sn
saol cnm ya bu aralar böyle bi bunalım durumları var ama geçer biliyorum:)kanada montreal 'deyim..disari cikacaksam bende kardesin gibi karlala ugrasmaktayim..bide selvi boyluyum ki arabanin ustunu temizlerken nerdeyse portatif merdiven kullanicam..duse kalkka temizliyorum ama anamda taaaa amerikalarda agliyo valla :)) ayiyla hic karsilasmadim ama kokarca sincap rakunlarla ahbab olduk ..ama kokarcayla pek sevmeyiz birbirimizi korkunca bi saliyoki mahalle yarim saat kokuyokanadada tek fransizca konusulan yer burasiymis ingilizcede konusuluyor ama agirlik fransizca..valla imkaniniz varsa gelin derim..eskiden olsahayatta kabul etmezdim kalin memlekette diye hatta bu yuzden hamile kalana kadar buraya gelmedim ama cocuklar icin iyi bir gelecek icin sosyal yasam icin burasi daha iyi
canim takma kafana bu kadar yaa hersey olucagina varir ne demisler gecmisi yad gelecege feryat etme ,gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler..
şekerlerim birincilere nasıl hamiş kalırsanız kalın ikinciler genelde çok çabuk ve kolay yoldan geliyo bizim bi arkdş aşılama filan tutmadı tüp bebekle hamiş kaldı ikiz doğurdu sonra nasılsa olmuyor die pek dikkat etmemiş :) gene hamiş kaldı bilin bakalım kaç tane doğurdu:)))) 3!!!! oldu mu sana beş çocukselam kızlar nasılsınız mevzey canım çok sevindim ve şaşırdım amaaa hehe ne güzel ya uğraştırmadan gelmiş bebişin allahım sağlıkla kucağına almanı nasip etsin canım ya sende pko vardı demi kendiliğindenmi oldu bende ilerde 2.yi istiyorum ama pko var nasıl olucak bilemiorum tekrar aşılama falanda istemiyorum inş kendiliğinden hayırlısıyla oluverir nasip bakalım...
cnm sen de haklısın ama benim geçen seneden hatırlarsınız belki, bi sene işe gitmedim yasal izin ücretsiz izin derken bu yıl başladım anca... çok güzeldi o bir sene. evime eşime öyle güzel zaman ayırabildim ki. mutfakta harikalar yarattım bebeğim için kitaplr okudum yazılar yazdım site bile düzenledim yani benim zamanımı geçirmek için baya bi meşgalem oluyor hem ben az büyüyünce başka işler düşünüyorum öyle bi çıkmazdayım ki. bunu sık sık eşimle de konuşuyorum ben de işe başladıktan sonra eşime sarmaya başladım biliyor musun sık sık kavga ediyoruzşekercik bencede delirme cnminan bir kere çalıştıysan evde oturmak çok zor sıkılıyosun ben eymene hamile kalmadan 15gün önce istifa etmiştim eymen 7 aylıkkende atamam oldu mecburen başladım inan kendi paranı kazanmak çok başka eşinin aldığı yetse bile bitanem bebişin büyüdüğünde ne yapacaksın ozaman dizinin dibinde oturmucak ki sende keşke bırakmasaydım diyebilirsin bide ben evde olduğum sürede eşime sarmaya başlamıştım adamcağız ayy evde oturmak yaramadı sana diyodu
günaydın güzel kasım anneleri nasılsınız?sebnemcim aksam eşim geldi çıkmak zorunda kaldım kusura bakam canım...evet bende denk gelemiyorum bu ara sizlere özledim sohbet etmeyi..zeynepcim gözün aydın canım çok sevindim aynı zamandada çok şaşırdım...sen 2nci annesin 3ncü kim olacak bakalım bide bakarsınız istemezken ben olurmusum
birinci sok benden gelmisti ikinci sok ta geldi hadi bakalim hayirlisi olsun..... kizlar bebeklere kac ogun yediriyorsunuz ben sabah kahvalti oglen uykusuna yatarken sut uyaninca ogle yemegi sonra meyve aksam uykusu sonrasi meyveli yogurt sonra aksam yemegi ve yatarken sut ogun sayisi nasil sutleri saymazsak iyi mi kizlar??//
valla 3 kez yaninda yatinca alisir mi bilmiyorum ? ama yaninda yatmaya ben de korkuyorum oglenleri yatiyordum ama vazgectim alisir falan amaaann neme lazim dedim.....
kizlar ya dun popounu havalandiracagim derken usuttum mu acaba hapsirip duruyor bu bidik.... ama kahvalti da ihlamur icti ilk defa bir cay icti sabah kahvaltisinda tatlandirmadim bile....
cnm normal yolla 3üze hamile kaldı ama doğumu sezeryan oldu tabii:)sekercik normal yolla 3 uz mu dogurdu inanilmaz yani 3 u de saglikli oldu sanirim 5 cocuk saka gibi cinsiyetleri ne 5 i de erkek deme sakin dusup bayilirim valla genelde tup olunca ucuz oluyor ama allahin isine
hehe hiç belli olmaz bence büyük konuşmamak lazım daha çok istemeyenlerin bşaıan geliy böyle şeylergünaydın güzel kasım anneleri nasılsınız?sebnemcim aksam eşim geldi çıkmak zorunda kaldım kusura bakam canım...evet bende denk gelemiyorum bu ara sizlere özledim sohbet etmeyi..zeynepcim gözün aydın canım çok sevindim aynı zamandada çok şaşırdım...sen 2nci annesin 3ncü kim olacak bakalım bide bakarsınız istemezken ben olurmusum
aa aaaa... hadi hayırlısı kızlar biizm kasım anaları çok mu aceleci çıktı nedir genelde insanlar ikinciye en az 3 yıl ara verir bazen hiç düşünmezler abovvvvvvv Allah sağlıkla kavuşmalarını nasip etsin inşkasım annelerrinden benim bildiğim iki hamiş daha var ama onlar uğramıyor artıkın.biri arzuapple,diğeri mineöğretmen.herkses sağlıkla kucağına alır bebişlerini inşalla
ay benim de benim deeeenagihan valla benimde oğluşu yanıma alıp hep yanımda uyutasım var:)alışmasın diyor ve kendimi engellıyorum.şimdilik sabaha karı 1,2 saatiğine alıyorum yanıma:)
aslında alışsalar ne olurkı zaten bir sure sonra biz istesekte bizimle yatmayacaklar,şoyle alsakta yanımıza koklaya koklaya uyusak ne olacak
şekercik geçmiş olsun annene,inş amelıyata gerk yoktur canım.
bencede hiç dellenme somestırın var yaz tatilin var,hafta sonun var,boş saatlerin var.yınede bırçok çalışandan şanslısın.onca yılda çalışmışsın ustelık.
bende çalıştım uzun yıllarca ama ozel sektoru kaldıracak kapasitede değilmişim anladım,çok yıpratıcıydı,mutsuzdum.hamiş kalınca ayrıldım ,2,3 yıl daha çalışmak istemiyorum aslında hiç çalışmak istemiyorumda bakalım zaman ne gosterecek.ama devlet memuru olsaydım bırakmayı düşünmezdim saatleri bellı,tatili bellı en azından.
annene cok cok gecmis olsun sekercik ins. ameliyat demezde sende zor durumda kalmazsin vede annen iyi olur ..saol cnm ya bu aralar böyle bi bunalım durumları var ama geçer biliyorum:)
ay ben de hep kocişe diyorum bu memlekette yaşamak istemiyorum die ama nerde nasıl yaşıcaz nasıl ne iş yapıcaz diyor ve ailelerimizi geride bırakmak çok zor geliyor
şekerlerim birincilere nasıl hamiş kalırsanız kalın ikinciler genelde çok çabuk ve kolay yoldan geliyo bizim bi arkdş aşılama filan tutmadı tüp bebekle hamiş kaldı ikiz doğurdu sonra nasılsa olmuyor die pek dikkat etmemiş :) gene hamiş kaldı bilin bakalım kaç tane doğurdu:)))) 3!!!! oldu mu sana beş çocukneymiş? olmuyor diye korunmamazlık yapmayacakmışız allah verdi mi veriyormuş:) benm kendi ablam da 2 çocuktan sonra 38inde bi tane daha doğurdu dr kocasına senin artık çocuğun olmaz demiş ama ablam hamile kalmış oluyor şekerlerim böyle maalesef... allah isteyen herkese sağlıklı çocuklar nasip etsin inş demek düşüyor bize de. gerisi boş.
ben de boş dersimde eve geldim ne var ki çocuk uyumuş uyanır inş ben gidene kadar onu bu arada gelip emziriyorum sonra gene gidiyorum 3 gibi geliyorum o da çok acıkmış oluyor göğsüm de şişmiş oluyor bu arada gelmem lazım zira sabah da 7de gidiyorum. böyle bi düzen oturttuk ama uyumuş bugün. bi de annemi gene dr a götürcem in ciddi bişi çıkmaz kızlar dr menisküs olabilir dedi bugün mr sonucunu alıp dr a göstercez dr ameliyat derse çocukla işimiz zor olcak ben çalışıyorum neticede birinin annemin yanında kalması da gerekebilir. bilemiyorum kafam karışık. ablam da çalışıyo onda da 3 çocuk var biri 2 yaşında:) durumu benden vahimonbeş tatilde de annemler memlekete gidecekler bilet aldık bakalım hem onlar kafa dinlicek hem biz. işte böyle dua edin de ameliyat demesin dr yaaaa :18:
ispanya benimde tercihim olurdu kesin bende sicak havalari cok severim bu arada buranin sicagida acayip oluyo yazin kuvetin icinde yasayasim geliyor evdeaaa ben geldim herkes gitmis kizlar nasilsiniz bebisler nasil ??? hastalar iyilesti sanirim biz de nartan beyle iyiyiz burada gunesli guzel bir hava var yemekten sonra parka gidecek ananesiyle ben de bir avm ye gidecegim ark oglunun dgunu var hediye almam lazim onu vermem lazim sonra ev............kizlar bugun mercimek corbasi ve zeytinyagli kereviz yaptim afiyetle yer isallah yani yeriz..... nartan bey tam kakasini yaparken eliyle poposunu gosterdi kaka yapiyorum diye aferin oglum dedim bu soguklarda cis egitimi cok zor kizlar ya odayi isitsam yeterince disariya cikacak oralari ilik yapiyorum bu sefer usur iki arada bir derede oturagimiz oturma odasinda arada parcalarini sokup oradan oraya tasiyor yapboz gibi kullaniyor
sebnemcigin oralar cok soguk ve cok uzak senin annen yakin orada amerika ama benimkiler burada kocam ispanyolca da biliyor ispanya ya gitti orada ogrendi hayat yasam orada da guzelmis hem akdeniz hava durumlari ayni ben ispanya yi tercih ederim sahil taraflari tabi...... hayirlisi olsun bakalim zaman ne gosterirse tabi memleketimiz heryerden guzel ama iste gidisat hos degil birsey olursa da memleketi onlara birakip gidecegiz
sorun degil deryacigim bende zaten rahat yazamiyordum benimkiler tepemde bogusa bogusa yazmak zor oluyoduki sen gittin bende ciktim zatengünaydın güzel kasım anneleri nasılsınız?sebnemcim aksam eşim geldi çıkmak zorunda kaldım kusura bakam canım...evet bende denk gelemiyorum bu ara sizlere özledim sohbet etmeyi..zeynepcim gözün aydın canım çok sevindim aynı zamandada çok şaşırdım...sen 2nci annesin 3ncü kim olacak bakalım bide bakarsınız istemezken ben olurmusum
evet baktim ki son yazilar m.o yazilmisşimdi de ben
geldim sen gitmişsin nuran:)
oh yemekler hazır afiyet olsun.burasıda guneşlı ama hava buz gibi sabah çamaşır asarken ağzımdan buharlar çıkıyordu.ama sıkıca giydirip çıkarılabilinir aslında.bizim doktor etrafta mikrop yoksa soğuktan,üşütmekle hasta olunmaz diyor bencede haklı.hastalardan uzak durmak.bol bol ellerini yıkamak lazım galiba.geçen hafta yıne boyle guneşlı bir gunde mert i ilk kez metroya bindirdim.kalabalık dıye ya hasta biri varsa dıye tırstım ama şukur birsey olmadı.yarım saatlık bir yolculuk yapıp,biraz dolaşıp,yıne metroyla donduk.donuşte mızıldadı,emmek istedi milletin içinde
kızlar tvde dinledim bebişler mutlaka yoğurt verin.dr saymakla bitiremedi pastoruze edilmiş sutlerde ve devam sutlerinde yararlı bakteriler oluyormuş.bu bakteriler mayalanınca tekrar açığa çıkıyormuş ve bağırsaklar için bunların faydaları çok ama çokmuş.mumkunse evde mayalayın ve yıne mumkunsa kefirle mayalayın dedi dr.2 gundur bizim yoğurlardan veriyordum.kendim mayalamaya devam edeceğim.kefırlede deneyeceğim :e
nuran face falan geçip buraları bırakmayız canım,fotolara falan bakarız diye eklemek istedim.madem yok sizde burda da foto eklemeye devam...
şebnem,sen bizim grubu eklemişsin ben kabul ettım seni gruba ama artık faal değil orası
.sen beni ekle arkadaş lıstene:)
kızlar zeynep'in fotolarını( mevzey) gorseniz,saçlar,gozler falan çok guzel bir hatun maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?