2009 Kasm Anneleri

kanada montreal 'deyim..disari cikacaksam bende kardesin gibi karlala ugrasmaktayim..bide selvi boyluyum ki arabanin ustunu temizlerken nerdeyse portatif merdiven kullanicam..duse kalkka temizliyorum ama anamda taaaa amerikalarda agliyo valla :)) ayiyla hic karsilasmadim ama kokarca sincap rakunlarla ahbab olduk ..ama kokarcayla pek sevmeyiz birbirimizi korkunca bi saliyoki mahalle yarim saat kokuyo kanadada tek fransizca konusulan yer burasiymis ingilizcede konusuluyor ama agirlik fransizca..valla imkaniniz varsa gelin derim..eskiden olsahayatta kabul etmezdim kalin memlekette diye hatta bu yuzden hamile kalana kadar buraya gelmedim ama cocuklar icin iyi bir gelecek icin sosyal yasam icin burasi daha iyi
canim takma kafana bu kadar yaa hersey olucagina varir ne demisler gecmisi yad gelecege feryat etme ,gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler..

Son düzenleme:
selam kızlar nasılsınız mevzey canım çok sevindim ve şaşırdım amaaa hehe ne güzel ya uğraştırmadan gelmiş bebişin allahım sağlıkla kucağına almanı nasip etsin canım ya sende pko vardı demi kendiliğindenmi oldu bende ilerde 2.yi istiyorum ama pko var nasıl olucak bilemiorum tekrar aşılama falanda istemiyorum inş kendiliğinden hayırlısıyla oluverir nasip bakalım...

evet canım pcosluyum kendiliğinden oldu şükür benimde 1.si aşılamaydı allah nasip ederse olur canım birinciyle meşgulken tamamen ondan geldi 2. meleğim galiba

şekercik bencede delirme cnm inan bir kere çalıştıysan evde oturmak çok zor sıkılıyosun ben eymene hamile kalmadan 15gün önce istifa etmiştim eymen 7 aylıkkende atamam oldu mecburen başladım inan kendi paranı kazanmak çok başka eşinin aldığı yetse bile bitanem bebişin büyüdüğünde ne yapacaksın ozaman dizinin dibinde oturmucak ki sende keşke bırakmasaydım diyebilirsin bide ben evde olduğum sürede eşime sarmaya başlamıştım adamcağız ayy evde oturmak yaramadı sana diyodu

saol cnm ya bu aralar böyle bi bunalım durumları var ama geçer biliyorum:)
ay ben de hep kocişe diyorum bu memlekette yaşamak istemiyorum die ama nerde nasıl yaşıcaz nasıl ne iş yapıcaz diyor ve ailelerimizi geride bırakmak çok zor geliyor
şekerlerim birincilere nasıl hamiş kalırsanız kalın ikinciler genelde çok çabuk ve kolay yoldan geliyo bizim bi arkdş aşılama filan tutmadı tüp bebekle hamiş kaldı ikiz doğurdu sonra nasılsa olmuyor die pek dikkat etmemiş :) gene hamiş kaldı bilin bakalım kaç tane doğurdu:)))) 3!!!! oldu mu sana beş çocuk neymiş? olmuyor diye korunmamazlık yapmayacakmışız allah verdi mi veriyormuş:) benm kendi ablam da 2 çocuktan sonra 38inde bi tane daha doğurdu dr kocasına senin artık çocuğun olmaz demiş ama ablam hamile kalmış oluyor şekerlerim böyle maalesef... allah isteyen herkese sağlıklı çocuklar nasip etsin inş demek düşüyor bize de. gerisi boş.
ben de boş dersimde eve geldim ne var ki çocuk uyumuş uyanır inş ben gidene kadar onu bu arada gelip emziriyorum sonra gene gidiyorum 3 gibi geliyorum o da çok acıkmış oluyor göğsüm de şişmiş oluyor bu arada gelmem lazım zira sabah da 7de gidiyorum. böyle bi düzen oturttuk ama uyumuş bugün. bi de annemi gene dr a götürcem in ciddi bişi çıkmaz kızlar dr menisküs olabilir dedi bugün mr sonucunu alıp dr a göstercez dr ameliyat derse çocukla işimiz zor olcak ben çalışıyorum neticede birinin annemin yanında kalması da gerekebilir. bilemiyorum kafam karışık. ablam da çalışıyo onda da 3 çocuk var biri 2 yaşında:) durumu benden vahim onbeş tatilde de annemler memlekete gidecekler bilet aldık bakalım hem onlar kafa dinlicek hem biz. işte böyle dua edin de ameliyat demesin dr yaaaa :18:

cnm sen de haklısın ama benim geçen seneden hatırlarsınız belki, bi sene işe gitmedim yasal izin ücretsiz izin derken bu yıl başladım anca... çok güzeldi o bir sene. evime eşime öyle güzel zaman ayırabildim ki. mutfakta harikalar yarattım bebeğim için kitaplr okudum yazılar yazdım site bile düzenledim yani benim zamanımı geçirmek için baya bi meşgalem oluyor hem ben az büyüyünce başka işler düşünüyorum öyle bi çıkmazdayım ki. bunu sık sık eşimle de konuşuyorum ben de işe başladıktan sonra eşime sarmaya başladım biliyor musun sık sık kavga ediyoruz 2000den beri çalışıyorum ben, ama evde kaldığımda sürekli evde olmadım beni sıkan şey çocuğuma evime zaman ayıramamak. geçen sene ne kadar bakımlıydım bu yıl ne bakımlıyım ne bişi. alışveriş yapasım bile yok. öyle paspal paspal geziniyorum. neyse cnm eşim de bu işi isteyen ne kadar çok insan var 10 yıldır emek harcamışsın bu emeğin yanacak bari bi ev alalım ondan sonra düşünürüz gibi şeyler söylüyor ben de sürüncemede bıraktım ama emekliliğe kadar bekleyemem 55 yaşında emekli olcam yaaa :44:

aaa ben geldim herkes gitmis kizlar nasilsiniz bebisler nasil ??? hastalar iyilesti sanirim biz de nartan beyle iyiyiz burada gunesli guzel bir hava var yemekten sonra parka gidecek ananesiyle ben de bir avm ye gidecegim ark oglunun dgunu var hediye almam lazim onu vermem lazim sonra ev............kizlar bugun mercimek corbasi ve zeytinyagli kereviz yaptim afiyetle yer isallah yani yeriz..... nartan bey tam kakasini yaparken eliyle poposunu gosterdi kaka yapiyorum diye aferin oglum dedim bu soguklarda cis egitimi cok zor kizlar ya odayi isitsam yeterince disariya cikacak oralari ilik yapiyorum bu sefer usur iki arada bir derede oturagimiz oturma odasinda arada parcalarini sokup oradan oraya tasiyor yapboz gibi kullaniyor

sebnemcigin oralar cok soguk ve cok uzak senin annen yakin orada amerika ama benimkiler burada kocam ispanyolca da biliyor ispanya ya gitti orada ogrendi hayat yasam orada da guzelmis hem akdeniz hava durumlari ayni ben ispanya yi tercih ederim sahil taraflari tabi...... hayirlisi olsun bakalim zaman ne gosterirse tabi memleketimiz heryerden guzel ama iste gidisat hos degil birsey olursa da memleketi onlara birakip gidecegiz

sekercik normal yolla 3 uz mu dogurdu inanilmaz yani 3 u de saglikli oldu sanirim 5 cocuk saka gibi cinsiyetleri ne 5 i de erkek deme sakin dusup bayilirim valla genelde tup olunca ucuz oluyor ama allahin isine

günaydın güzel kasım anneleri nasılsınız?sebnemcim aksam eşim geldi çıkmak zorunda kaldım kusura bakam canım...evet bende denk gelemiyorum bu ara sizlere özledim sohbet etmeyi..zeynepcim gözün aydın canım çok sevindim aynı zamandada çok şaşırdım...sen 2nci annesin 3ncü kim olacak bakalım bide bakarsınız istemezken ben olurmusum

şimdi de ben
geldim sen gitmişsin nuran:)
oh yemekler hazır afiyet olsun.burasıda guneşlı ama hava buz gibi sabah çamaşır asarken ağzımdan buharlar çıkıyordu.ama sıkıca giydirip çıkarılabilinir aslında.bizim doktor etrafta mikrop yoksa soğuktan,üşütmekle hasta olunmaz diyor bencede haklı.hastalardan uzak durmak.bol bol ellerini yıkamak lazım galiba.geçen hafta yıne boyle guneşlı bir gunde mert i ilk kez metroya bindirdim.kalabalık dıye ya hasta biri varsa dıye tırstım ama şukur birsey olmadı.yarım saatlık bir yolculuk yapıp,biraz dolaşıp,yıne metroyla donduk.donuşte mızıldadı,emmek istedi milletin içinde

kızlar tvde dinledim bebişler mutlaka yoğurt verin.dr saymakla bitiremedi pastoruze edilmiş sutlerde ve devam sutlerinde yararlı bakteriler oluyormuş.bu bakteriler mayalanınca tekrar açığa çıkıyormuş ve bağırsaklar için bunların faydaları çok ama çokmuş.mumkunse evde mayalayın ve yıne mumkunsa kefirle mayalayın dedi dr.2 gundur bizim yoğurlardan veriyordum.kendim mayalamaya devam edeceğim.kefırlede deneyeceğim

nuran face falan geçip buraları bırakmayız canım,fotolara falan bakarız diye eklemek istedim.madem yok sizde burda da foto eklemeye devam...

şebnem,sen bizim grubu eklemişsin ben kabul ettım seni gruba ama artık faal değil orası
.sen beni ekle arkadaş lıstene:)

kızlar zeynep'in fotolarını( mevzey) gorseniz,saçlar,gozler falan çok guzel bir hatun maşallah

kasım annelerrinden benim bildiğim iki hamiş daha var ama onlar uğramıyor artıkın.biri arzuapple,diğeri mineöğretmen.herkses sağlıkla kucağına alır bebişlerini inşalla

oğuleri gayet iyi nurancım.bizimde şoyle sabah kahvaltı
uykudan once yoğurt
uykudan sonra çorbası yada yemeği
ikindi gibi meyvesi
akşam yemek bizimkilerden tırtıklıyor yada oğlenden kalan çorbasından veriyorum ama oğlenki kadr çok değil
uykudan oncede 200ml sutle hazırladığım gece tahılları tarzı şeyler(sıvı ve şekersiz oluyor bunlar)biberonla içediği için boyle vermeye mecburum şimdilik ama bardakla içme çalışmalarımız devam ediyor.o zaman sadece sut vereceğim.

gecede emiyor 2,3 kez.gunduzleride emiyor aralarda az olduğu için saymıyorum bile onları.

nuran ben kahvaltıda tahıllı ekmeklerden veriyorum genelde.oğlenleri tarhana çorbası kıvamında olrsa çorbalar bir dilim kadar ufalıyorum içine.diğer çorbalar zaten tanelı ve koyu olduğundan ekmek vermiyorum. her çorbasına pirinç,mercimek ve bulgur az az eklıyorum.o yuzden ekmepe gerek duymuyorum.akşam yemeklerin eline veriyorum arda ekmeği kemiriyor.

makarnanın her turlusune bayılıyor.kıştan hazırladığım damateslerle sos yapıyorum yada beşemel soslu fırın makarna yapıyorum seviyor akşam oğunu olarak veriyorum makarnayı.
irmiğide bazen çorbalarında kullanıyorum.bazende ballı irmiklı muhalebi yapıp yatmadan veriyorum.

of çok yazdım kusura bakmayın

tebrik ederim cnm allahım hayırlısıyla kucağına almayıda nasip etsin bende mineöğretmeni biliyordum begonvilden sonrada applearzu şaşırdım allahım sağlıkla sıhhatle herkese nasip etsin inş. bana çok zor görünüyor ama allahım verince insana zor gelmez herhalde

nagihan valla benimde oğluşu yanıma alıp hep yanımda uyutasım var:)alışmasın diyor ve kendimi engellıyorum.şimdilik sabaha karı 1,2 saatiğine alıyorum yanıma:)
aslında alışsalar ne olurkı zaten bir sure sonra biz istesekte bizimle yatmayacaklar,şoyle alsakta yanımıza koklaya koklaya uyusak ne olacak

şekercik geçmiş olsun annene,inş amelıyata gerk yoktur canım.

bencede hiç dellenme somestırın var yaz tatilin var,hafta sonun var,boş saatlerin var.yınede bırçok çalışandan şanslısın.onca yılda çalışmışsın ustelık.
bende çalıştım uzun yıllarca ama ozel sektoru kaldıracak kapasitede değilmişim anladım,çok yıpratıcıydı,mutsuzdum.hamiş kalınca ayrıldım ,2,3 yıl daha çalışmak istemiyorum aslında hiç çalışmak istemiyorumda bakalım zaman ne gosterecek.ama devlet memuru olsaydım bırakmayı düşünmezdim saatleri bellı,tatili bellı en azından.

sekercik normal yolla 3 uz mu dogurdu inanilmaz yani 3 u de saglikli oldu sanirim 5 cocuk saka gibi cinsiyetleri ne 5 i de erkek deme sakin dusup bayilirim valla genelde tup olunca ucuz oluyor ama allahin isine
cnm normal yolla 3üze hamile kaldı ama doğumu sezeryan oldu tabii:)
yok ilkinde biri kız biri erkekti zaten, sonrakileri tam bilemiyorum sonra tayinleri çıktı gitti.
hehe hiç belli olmaz bence büyük konuşmamak lazım daha çok istemeyenlerin bşaıan geliy böyle şeyler
kasım annelerrinden benim bildiğim iki hamiş daha var ama onlar uğramıyor artıkın.biri arzuapple,diğeri mineöğretmen.herkses sağlıkla kucağına alır bebişlerini inşalla
aa aaaa... hadi hayırlısı kızlar biizm kasım anaları çok mu aceleci çıktı nedir genelde insanlar ikinciye en az 3 yıl ara verir bazen hiç düşünmezler abovvvvvvv Allah sağlıkla kavuşmalarını nasip etsin inş
ay benim de benim deeee
dün gece çok uyandı yanıma aldım vallaaaaa
alışır die sürekli alamıyorum zaten sarılarak uyumayı da sevmiyo genelde babasını duvara sıkıştırıyo beni de kenara atıyor düştüm düşücem die uyuyamıyorum kalıp gibi kalıyorum öyle belim boynum tutuluyo. beyfendi yanlamasına kafası bende bacakları babasına dayalı uyuyo:) arada da bizi tepikliyo.
ama sabahları 6 gibi uyanıyo alıyorum yatağa onlar babsıyla oynarlarken kahvaltı hazırlıyorum filan anca yetişiyorum işe

cnm şimdi geldik hast.den gerek yok dedi ama olursa da korkmayın sabah yaparız akşama çıkar eve dedi

şanslıyım cnm ona lafım yok ama diğer çalışanlara oranla dezavantajımız da çok: diğerleri eve iş getirmiyo ben eve getirmek zorunda kalıyorum oğluşum da izin vermiyo evde iş yapmama genelde o uyudktan sonra kocam yan gelip tv karşısında şekerleme yaparken ben yazılı okuyorum ders hazırlığı yapıyorum soru hazırlıyorum kitap okuyorum filan yani gene çalışıyorum tatil var gibi görünüyo evet ama o tatilin bi kısmını gene çalışmak için kullanıyoruz biz. özel çok daha zor ve yıpratıcı ama bence her işin bi zorluğu var. bu biraz da çalıştığın yere iş arkadaşlarına patronuna müdürüne göre değişiyo amaan ne biliim hangisi mantıklı öyle kafam durdu işte.

annene cok cok gecmis olsun sekercik ins. ameliyat demezde sende zor durumda kalmazsin vede annen iyi olur ..
aileyi birakip uzaklara gitmek cok zor ama mecbur kalinca hele bide cocuk olunca butun dusunceler alt ust oluyo ve cocuk icin herseyi yapar hale geliyor insan..baska bir ulkede kimsesiz kalmak heleki yeni bir hayata baslamak cok zor tabii..herseyin hayirlisi olur ins..

ispanya benimde tercihim olurdu kesin bende sicak havalari cok severim bu arada buranin sicagida acayip oluyo yazin kuvetin icinde yasayasim geliyor evde cocuklar buyunceye kadar allah nasip ederse o zamana kadar kanada vatandasida olurum o zaman esimle dunya turuna cikamyi dusunuyoruz ins ispanyada listemde..annem yakinda ben annemi 12 senedir gormuyordum zaten gurbettik birbirimize :)) bide simdi gideyim desen ayiptir soylemesi iki cocuk bi ben binbesyuz dolara patliyo :78: cis egitimi icin niye bu kadar acele ettin nuran cocugu usutucen kiz gunu..uzmanlar iki yasindan once pek onermiyor..hem taklit yontemiyle daha cabuk ve korkmadan ogreniyolar mircan direk tuvalete oturdu lazimlik bi arkasimda gordu de aldik onuda fazla kullanmadi direk tuvalet daha guzel ve ugrastirmiyo temizligi felan yani

sorun degil deryacigim bende zaten rahat yazamiyordum benimkiler tepemde bogusa bogusa yazmak zor oluyoduki sen gittin bende ciktim zaten

evet baktim ki son yazilar m.o yazilmis niye kimse yazmiyor yahu... yogurt konusunda cok haklisin ben kahvalti haric her oyun veirim sade yogurt meyveli pek kullanmam..ben sizler gibi hamarat degilim canim mayalamak bilmiyorum bi kac defa denedim sonuc husran bende saldim cayira mevlam kayira hazir yogurt yediriyorum..eczanelerde kucuk el sterilleri var disari ciktiginda ondan al SIK SIK kullan sokakta ama fazla kafanada takma mikrop isini cocuklarin mikrobada ihtiyaci var azcik,yanlis gibi geliyor ama hayatimda yasadim gordum annem ablami ilk cocugu diye cok sakinmis herseyden zamanla ablam alerji olmus herseye en ufak bi seyde hemen alerji oluyor simdi 38 yasinda hala cekiyor kadin..bizdede fazla unemsememis cok sukur oyle bi durumumuz yok bende cocuklara pek oenmsemem bu yuzden..

kizlarrrrr esim bana hediye almissssssss hadi bilin bakalimmm ne almisss

hehehehehe simdi kesin tek tas,yada ic camasiri,kolye falan filan diyorsunuz amaaaaaaa
butun gun dusunseniz bilemezssinizhadi s fazla yormadan soyliyeyim bildircin yumurtasi almissssssssimdi diceksinizki bu kiz delirmis valla bildircin yumurtasina bu kadar sevindigine gore esi ona hic hediye almiyo galiba :)))yok yok oyle degil saolsun canim kocam hic unutmaz..bizim evde bu konu ters ben unuturum kocam unutmaz :))neyse gelelim konuya niye bu kadar cok sevindim
trdeyken kullaniyordum zaten ama burda bulamadim hic esimde bu konuyla hic alakasi olmadigi icin nerde satirlir hatta varmi bilmiyodu bile umidimi kaybetmistimki dun aksam uc kutu almis..gercekten tek tas almis kadar mutlu oldum..bildircin yumurtasi kullanan varmi aranizda. bence doga harikasi bi sey dogal ilac sifa kaynagi faydalari saymakla bitmez tavsiye ederim..bir kac ay once kafaya bildircin bulursam evde besliyecegim diye takmistim esimde' yok yok kanada sana yaramadi sen iycene tozuttun 'derken faydalarini soyledim oda kabul etti..millet kus besler bizde bildircin besliyecegiz nolmus yani yumurtalarimiz taze tazeeee olucak kotumu ...gitgitgidakkk yumurtam sicakkkk diye diye yeriz artik

kizlar bu kadar cok konu okuyunca arada atliyorum yazmayi unutuyorum nolur kusura bakmayim oncelikle sekercik annene ameliyata gerek yok demis dr cok sevindim dualarin kabul oldu allah saglikla uzun omurler versin.....

yogurt konusu beni cildirtiyor sade yogurt yemiyor elmali sutas yaninda muzla veriyordum yada beb biskuvisiyle su an onu da yemiyor simdi sutas minimix var tropikal meyveli ve cilekli var hic istemesem de ondan vermek zorunda kaldim ayyyyy nasil oldu anlamadim nartan a hamisken hergun yatarken 1 kase yogurt mutlaka yerdim bana cekmemis yine de kefir icirmeye kalktim meyveli falan yooookkkkkk yoookkkk zaten cok su icmedigi icin ayran falan da icmez yemeklerle yemez minimix verecegime hic mi vermesem daha mi iyi acep???? napayim kizlar??? akil lutfennnn:84:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…