2009 Kasm Anneleri

bildircin yumurtasi ilginc burada var ama ben arada biryerlerde duyunca basladim yemeye ama sonra biraktim seni bu kadar sevindirdigine gore sanirim cok vitaminliydi vallahi unuttum ben bir arastirayim bakalim... kucuk ogluna nasil yedireceksin peki yagda yiyor mu? haslamasi yapiliyor mu???

kizlar ya benim bu oglusumu tek uykuya alistirmak mumkun olmadi sadece 1 saat uyuynca erkenden yemek bile yemeden uyumak istiyor boyle iki kez uyursa da 6 da uyuyor 7 de uyaniyor ve 9.30 10 da uyuyor offf ya cok gec ya aksam hayatim bitti sonra etrafi topla yatmaya hazirlan saat 11 oluyor buna da bir offff cekiyorum napacaksam:26:

baktim bildircin yumurtasina 1 adet rafadan sekilde yedirilmesi gerekiyormus haslasam ve kahvaltisina karistirsam oyle rafadan sekilde nasil olur ki tek basina oyle yemez ki akilli bidik

bir tane bildircin yumurtasi bes normal yumurtaya es deger..aklimda tek kalan bu..bi zaman cok arastirmistim simdi unuttum..bronsite.astima oksuruge cok iyi geldigini vede istah actiginada bizzat sahit oldum mircana yediriyodum birbucuk yasindan sonra baslamistim..ama ben psirmeden verdim hep...ilik sute bal ve bu yumurtadan bir tane koyup iycene karistirip icirdim hep..annemde kucukken gece uyandirip icirirdi ama o normal yumurtaydi..hatta bazen cig yumurta sarisi bile icirirdi hic sevmezdim ama icerdim.

Son düzenleme:
BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI

1-Öksürük,astım,bronşit,nefes darlığı,mide,karaciğer ve göğüs hastalıklarının tedavisinde.

2-Çocukların gelişiminde ve iştahlarının artırılmasında,

3-Hastaların, ameliyat sonrasında çabuk şifa bulmalarında,

4-Kansızlık ve anemi tedavisinde,

5-İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici ve yüksek derecede afrodizyak etkilidir.

6-Yüksek enerjili ve proteinlidir.

7-Vitamin ve mineral değeri yüksektir.

100 gr tavuk yumurtası ile 100 gr bıldırcın yumurtası karşılaştırıldığında

Fosfor.... 5 kat daha fazla
Demir...... 7-8 kat daha fazla
B1Vitamini.... 6 kat daha fazla
B6 Vitamini .... 15 kat daha fazla

KULLANIM ŞEKLİ

Tavuk yumurtasının kullanıldığı her yerde ve şekilde kullanılabilir. Sabah,öğle ve akşam, çiğ olarak süte karıştırılarak içilir.Rafadan olarak yenmesi tavsiye edilir.Kokusuzdur, Lezzetli olduğu için salataların ve mezelerin vazgeçilmez süsüdür.
Bu bilgiler bilim adamlarının ve tüketicilerin açıklamaları doğrultusunda verilmiştir.

alinti

baktim bildircin yumurtasina 1 adet rafadan sekilde yedirilmesi gerekiyormus haslasam ve kahvaltisina karistirsam oyle rafadan sekilde nasil olur ki tek basina oyle yemez ki akilli bidik

abimin tavuk ciftligi olan bi arkadasi vardi o kesimlikle yumurtanin az pismesi gerektigini yada cig olarak yenmesini soylemisti ama ben genede deneme yasama yolunu tercih ederim cnm cocuk neyi nasil yiyorsa bence oyle verilmeli oncelik tabiki en saglikli olani ama eyer yemiyorsa cesit denenmeli..hic yememesinden iyidir..bide ilk kullanmada haftada bir vermek gerek bence once takip edilmeli alerjik durum olurmu diye sonra arttirmali ben mircana her gece verirdim,efeye ilk defa dun gece verdim hatta aiile ictik :)) bi sure sonra bi gece sutu bide kavaltida vermeyi dusunuyorum

ayy nereye gittinn nuran,bende haril haril bildircin yumurtasini anlatiyordum :)) neyse bugun rahatim
dun aksam cekirdek partisi vardi evde cocuklar cekirdek coplerini her yere boca edince bizde esimle 'biz niye kaseye citliyoruz ki,madem durum bu bizde cekirdegin sanina yakisan bicimde boyleeee yerlere ata ata yiyelim 'bakisi attik ve cekirdekleri yere citladik :))))ayy nekadar zevkli sonra savas yaptik cekirdeklerle bi gorseniz heryer cekirdek ama cok eylendik valla..sonra evi temizledik ben topladim esim supurdu hatta hizini alamadi bide sildi neymis yapinca tam yapmasi lazimmmis.. halyle bugune isim kalmadi dundende cok cesit yemek yapinca bu gune bi corba kaldi onuda burdan bakiyorum ne pisirsem diyede nuranda okuyunca canim mercimek cekti himmm cok severiz bugun bende yapayim mercimek.dunden firinda besamel soslu karnibahar vardi bide taze fasulye,patates salatasi pek alakasi olmayan bi menu ama olsun seviyoruz boyle karisik yemeyi
efe bayildi karnibahara, onceden yemegini yapiyodum seviyodu ama bunu ayri bi sevdi tavsiye ederim

canim nartan bey uyandi da yogurt yedi minimix tabi cilekli ben hemen yarin bildircin yumurtasina geviyorum ayyy ben de aklima geldi besamel soslu karnabahar yapayim alipta nartan da sever eminim lezzetli oluyor zaten....

kizlar menuleri buradan paylasirsak cok iyi olur feyz alip pisiririz ayyya niye agliyorsam gulucuk olacakti

sağol canım istersen sende olursun belkide istemezken:)))

teşekkür ederim canım

ay canım utandırıyosun benim o senin güzelliğin

kızlarrrr kimse yokmu ya size yetişemiyorum geçmişi okuyamadım ilk fırsatta okuycam

aaa sebnemcim hosgeldin konusamadık dünde seninle napıyosun efeyle mircan nasıllar?saat kaç kuzum orda?msne gelsene konusalım biraz

cnm çok saol ameliyatlık bi durum deil dedi
ben istiyorum da eşim ne iş yapıcaz diyor :) öyle kalıyor işte hatta dün akşam bile lafı oldu yemekte...
cnm yoğurt konusunda ben ilk başlarda mayaladım beyfendi yemedi beğenmedi sonra dr tavsiyesiyle babymix sadesinden aldım onun elmalısını da beğenmedi:) sonra onu da beğenmedi şimdi bizim yediğimiz bildiğin klasik hazır yoğurttan yiyor sade yemiyor yemekle beraber veriyorum çok da kasmıyorum şart deil bence sonuçta dr bana önemli olan yoğurtun ne olduğu değil o yoğurttan aldığı kalsiyum dedi benim içim o anlamda rahat. yemek konusunda aman şu faydalı yesin derdim olmuyor ne yersek veriyoruz sadece çikolata gibi şeyler vermiyorum ben olabildiğince doğal vermeye çalışıyorum o kadar. zaten her gün peynirini yiyor hem de baya bi yiyor süt içiyor beni emiyor yeter:)
alemsin kız:) ben ymem o yumurtadan... marketlerde görüyorum ama yemem:) size afiyet olsun
cnm çok çok saolll

amin hepimizim anneleri için sağlıklı hayırlı ömürler....

bi de yoğurttan çok çabuk sıkılıyorlar sık sık tarz değiştirmek lazım: sade hazır yoğurt meyveli yoğurt yemekle karışık gibi... aynı şeyden çok çabuk sıkılıyo bi de ekşi kesinlikle yemiyo yoğurt da ekşi geliyor ayrıca benm annem de hiç yoğurt yemez sanırım ona da çekmiş:) ama ben bi şekilde yediriyorum oğluşuma. ayran içmiyorsa cacık dene dr bana babymix önermişti cnm ama markalar arasında pek bi fark yokmuş bence sıkma canını ne yiyorsa ondan ver artık sadece istediklerini yiyorlar.

cnm nedne tek uykuya alıştırmak istiyorsun bilmiyorum anlamadım ama her bebeğin uyku saati farklıdır sabah kaçta uyandığı önemlidir mesela, uykuya düşkünlüğü önemlidir. bizimki sabah 6da kalkar sabah 9-10 arası uyur bu uykusu birbuçuk saati bulabilir sonra öğlende 2 gibi bi uykusu var gene az da olsa uyur bazen bi saat uyuyor akşamları da 9-10 arası uyuyor kendi kendine bir düzen tutturdu öyle de gidiyo. ben müdahelede bulunmuyorum benim hayatım da kaydı canım hepimiz aynı durumdayız şekerim merak etme:)))) bi de ben o yatınca plan yap yazılı oku derdine düşüyorum banyoydu bulaşıktı derken baya bi oyalanıyorum gece yatmam en erken 12 oluyo bide zırt pırt uyanması cabası...ama elbet geçecek diyorum sabrediyorum herşey oğluşum için. yapacak bişi yok çünkü ben bi yerde okumuştum: eğer çocuğu gündüz az uyutursanız gece çok uyusn az uyansın die uyutmaktan kaçınırsanız çocuk akşam daha sık kalkarmış alıştığı düzeni istermiş bırakın uyusunlar diyotrdu benm mantığıma yattı bunlar ondan beri müdahele etmiyorum oğluma dilediği gibi uyuyor uyanıyor zaten saat gibi her gün aynı saatte yatıyo kalkıyo. ben ekstradan bişi yapmıyorum

sekercik tek uyku uyusun aksam erken yatsin kendime 1-2 saat ayirayim diyorum cunku hamislikten olsa gerek 10.30 da uykum geliyor evde kimse yok sadece ben ilgilenmek zorunda olunca oglusumla hicbir sey yapamiyorum bazen yemek bile yiyemiyorum kucak istiyor ben mutfakta birseylerle ilgilenince bir de karnimdaki bebegi de dusunmekm zorundayim sadece nartan yok hayatmda o nyuzden 9 da uyusun en azindan diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…