ayyy hayyy allah unutulmusum ben galiba kimse bana yazmamis hatta resimler de yukledim aytesin hani yani unutuldugumdan dolayi kimse de bakmaz simdizaten hali hazirda lohusayim
Canım çok teşekkür ederim..
Bu yazdıklarının hepsini deniycem tek tek..
Bizim yaptıklarımız çok çok az..ama yinede yazıyım bende
beşiğine koyuyorum ben yere eğiliyorum saklanıyorum. beşiğin kenerındaki korumalıkları altından yada üstünden açıp beni görüyor cee diyorum yada göktuğ nerdeymişş diye sesleniyorum kıkır kıkır gülüyor.
Odada kanepeye bırakıyorum beni görebileceği şekilde kaçıyorum ve saklanıyorum ben nerdeyimm diye sesleniyorum gelip beni buluyor sonra kucağıma alıp öpe öpre tekrar içeri götürüyorum aynısını yapıyoruz tekrar. Her defasında farklı bir yere saklanıyorum.
Bizimde aylık aldığımız dergiler var adım adım onları sadece sayfalarını çeviriyor resimlerine falan bakmıyor.Orda tavsiye edilen oyunları oynamaya veya resimleri anlatmaya çalışıyorum ama yok o sadece sayfaları çeviriyor.
Ahşap bir puzzle var yani tam puzzle da değil böyle böcek şekilleri var onları yerine yerleştiriyorsun ondan şekilleri o çıkartıyor ben takıyorum.
onun dışında alet çantası şeklinde bir oyuncağı var onunla oynuyor. Onu çok seviyor eskiden hiç oynamazdı şimdi oynuyor.
Bİrde çadırı var çadıra ben giriyorum o çadırın perdesini kaldırıp sallıyor yada dışardan elini elimin olduğu yere koyuyor veya tam tersi o giriyor çadıra ben dışardan onunla oynuyorum
her biri 1-2 dk sürüyor..o kadar..
kizlar oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. ve sizide uzdugum icin ayrica ozur dilerim. evet hepinizinde dedigi gibi ANNE olunca insan kat be kat merhamet acima hisleri cogaliyor. dun gece uyku tutmadi esimle saat 4 e kadar oturduk onunda morali cok bozuktu huzunluydu. o saate kadar bunalim takildik birlikte agladik zavalli esimde kendini adamin yerine koymus, benim basima boyle bisey gelse kahrimdan olurum bi tarafta sen bi tarafta cocuklar mahfolurdum diye diye aglastik.. sonrada traji komik ama bunalim muziklerini degistirdi esim oyun havalari koydu o saatte basladik oynamaya yeter dedik bu kadar uzuntu bizi bozuyo ortam degissin delilige vurduk gene :)) cocuklarida gittik gittik baktik kokladik yetmedi mircani cise kaldirdigimda oyle bir opup kokladimki uyandirdim sevdim srildim oda hemen simarip oyuna cevirdi isi sonra zor uyuttum :))
sabah esim giderken arabaya el koydum sen nostalji takil biraz otobuse bin araba bana lazim dolasicam dedim tamam dedi gitti. simdi hazirlanip disari cikicam cocuklarla. biraz hava alalim biraz alisveris yapalim rahatliyalim demi :)) kizlar ya acaba ben mi boyleyim bilmiyorum bazi kadinlar morali bozuk oldugunda kuafore falan gider sacini basini yaptirir rahatlar bende oyle degil ben az yada cok miktar onemli degil alisveris yapinca ki genelde yiyecek oluyo bu rahatliyorum bi nevi desarz oluyorum yani.
offfff efe fidelerimi devirmis gene simdi ayy hergun bir iki saksi deviriyo temizligi ayri dert fideler kiriliyo ayri dert. kizicagimi biliyoya bi kacisi varki odasina guleyim mi kizayim mi bilemedim :))
optum hepinizi bebislerinizide tabii allah cocuklarimizi bzlere bizleride cocuklarimiza bagislasin
cok moralim bozuk cokkkk .... kelimelerin kifayetsiz kaldigi su anlarda gercekten insan ne yapacagini sasiriyor. hem anlatayim rahatlayim diyor hemde anlatmaya bile takati kalmiyor. merak etmeyin benimle ilgili degil cok sukur. cok sukur diyorum ama felaketi yasiyan insanlara haksizlik yapiyormusum gibide geliyor. bundan bir hafta once burda bir turk kadin iki cocuguyla birlikte kendini nehire atarak intihar etmisti. cocuklardan biri iki aylik ya yazarken bile tuylerim urperiyo gozumden yaslar delice akiyo biride dort yasinda iki erkek cocuk buyugunu kendine baglamis kucugu kucaginda bizim evin assagisinda nehir var oraya atmis kendini. birileri hemen olaya mudahele etmis kurtarmis birileri diyorum ama bir kisi oda arap vatandasi ilk once bebegi alip karada duran birine vermis geri donmus cocugu kadini kurtarmaya calismis kurtarmis kurtarmasina da hepsi kadin ve 4 yasindaki cocuk ve kurtaran kisi suyun cok soguk olmasindan kaynaklanan suur kaybiyla soka girmisler. bir haftadir yogun bakimdaydilar her gun esime soruyordum bi haber varmi diye ama sonuc hep ayni kadin bitkisel hayatta cocukise yasarsada bile felc olacak. allahim nasil dua etmeli nasil yalvarmali sana ki o insanlar icin en dogrusunu istemeli bilemedim bir turlu. kadin yasasa cocuklari elinden alinacak, ayri kalacak. ayri kalmasa cocugunun felc olmasina sebeb oldugu icin nasil vicdani rahat edecek hergun cocugunu oyle gorse nasil dayanacak. cikamadim isin icinden. esime dedim bana haber getirme onlardan ben kaldiramiyorum kotu oluyorum gulsemde etsemde aklimdan cikmiyolardi hic.esimde fark etti kotulestigimi ok dedi. hele cocuklar yaa iki aylik bebek oburu 4 yasinda kizlar bu nasil bir cildirmaki cocuklarinin olumunu bile goze almis garibim. ne yasamis ne cekmiski dayanamamis. cocuklarinida birakamamis. ya kadin hakli demiyorum tabiki ama zavalli nasi bir psikolojiyle yapmis bunu. ta kiii bir telefonla yikildim ya. az once esimin arkadasi aradi adam pat diye soylemez mi kadinla cocuk oldu diye. basladim aglamaya cok kotu oldum konusamadim adam yenge sen taniyordun galiba diye sorunca hayir hic gormedim tanimiyorum bile dedim. niye hic tanimadigim gormadigim insanlarin acilarini yuregimde hissediyorum ve yasiyorum bilemiyorum. yesil yol diye film vardi seyretmissinizdir adam orda olmek istiyorya elini dokundugu kisilerin gecmisini gorup acilarini hissediyo ve dunyada o kadar mutsuz insan varki dayanamiyorum artik onlarin acilarini yasamaya diyodu ben o kadar olamasamda gercekten baska bir insanin acisini hissetemek cok kotu bir sey. ok uzattim kusura bakmayin kizlar ama sizinle paylasmak istedim duygularimi. of yaaaa offfff atamiyorum aklimdan iki aylik bebek nolucak simdi anasiz devlet alicak cocugu babasina vermez heralde hay allahim yaa sen buyuksun kimseye yasatma bu aciyi
kucuk yavrucak cennette bir melek oldun biliyorum amannenide al yanina sakin birakma
ikisininde mekani nur olsun......
ay çok kötü oldum yaevet ALLAH kimsenin başına böyle bir acı vermesin.Allah o bebeciğe uzun ama güzel bir ömür nasip etsin inşallah.huzur ve mutluluk bulur..üff ya daha çok küçük ve annesiz kaldı.insan görmesede,hiç tanımasada anneliği tatmışsa o küçük bebeğin acısını en derin şekilde yaşar tabi.içim sızlıyor şimdi. ege uyuyor gidip kokladım şimdi onu.hayat böyle işte her bebek bizim bebeğiimiz her anne bizim kadar şanslı olmuyor.bende böyle olaylardan çok etkileniyorum sizin gibi.Ama Rabbimizin takdiri demek böyleymiş.Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.bir anneyi böyle acı bir karar vermeye mecbur kılanlar inşallah ettiklerini bu veya öbür tarafta çekerler.ne diyim başka bilmiyorum.Rabbim yanlarına almış onları.geride kalan bebeğede şefkatliivijdanlı iyi bir aile nasip etsin inşallah..Allah bebeklerimizi bize bağışlasın bizide onlara.İYİ GECELER
Canım diyarbakırdayken eşim birşey bulamamıştı sunny baby almıştı arabayıda ikisindende nefret ediyorum boşuna şimdi ihtiyacı olan birine versem bana beddua edecek o yüzden veremiyorum belki sen başka modelini almışsındır ama bizimki felaket zaten cemremide oturtamıyoruz
ayyy hayyy allah unutulmusum ben galiba kimse bana yazmamis hatta resimler de yukledim aytesin hani yani unutuldugumdan dolayi kimse de bakmaz simdizaten hali hazirda lohusayim
gecmis olsun canim . park mevsimi acildi kazalarda baslar artik bizde de olur ufak tefek kazalar allahim buyuklerinden korusun. parmak boyasini direk parmagini batirsin bos kagida istedigi gibi elini sursun dursun :) eminim cok eylenecek yavrucuk. ustu basi boyansin hic telaslanma yikaninca hemen cikiyo...hadi kolay gelsin :) laf aramizda bende cok seviyorum parmak boyalari cok eylencelikızlar miniğim ile dışarı çıktık önce parka gittik kaydıraktan kayarken yüzünü çarptı kaydırağa ve dudağını patlattı çok ağladı sussun diye markete girdik çok seviyo marketi..
eve dönerkende kırtasiyeden boya kalemi ve parmak boyası aldık bu parmak boyalarının nasıl kullanıldığını biliyormusunuz?
şennemcim uzmek ne demek.burda birbirimize sıkıntılarımızı anlatcazkı rahatlayacağız deme.
bende alışverişe vuruyorum kendimi,ne aldığım onemlı değil bir sey alayım yetıyor valla,son zamanda bu alına seyler hep mert'e oluyor ama neyse:)gerçekten bende soyle bir sorun oluştu,kendime birsey alasım yok kendime alayım birseyleer diye çıkıyorum mert'e alıp geliyorum.bundan vazgeçip yazla birlikte gardrobu yenilemem lazım:))yarında kıtap fuarına gideceğim,korkuyorum yıne mert'e tum parayı kaptırmaktan
Geçmiş olsun canım aman çok dikkatli olmak lazım bizimki korkuyodu kaydıraktan binse o da biryerine zarar verir bende korkuyorum walla bindirmyekızlar miniğim ile dışarı çıktık önce parka gittik kaydıraktan kayarken yüzünü çarptı kaydırağa ve dudağını patlattı çok ağladı sussun diye markete girdik çok seviyo marketi..
eve dönerkende kırtasiyeden boya kalemi ve parmak boyası aldık bu parmak boyalarının nasıl kullanıldığını biliyormusunuz?
yok hayatım unutulurmusun aytesin fotolarına yorumda yaptım halbusemayyy hayyy allah unutulmusum ben galiba kimse bana yazmamis hatta resimler de yukledim aytesin hani yani unutuldugumdan dolayi kimse de bakmaz simdizaten hali hazirda lohusayim
Allah yardımcın olsun canım çok zor ama senin dikişler ne durumda iyileştinmi tamamen ..bende sütten keserken hiç zorlanmadım acaba hamileyi< diyemi oldu??walla gözüm korktu şimdi ne yapıcam benselam kizlar gecmisi biraz okumaya basladim da tam bitiremedim bu arada besik kertmesi yapilmis cagan da hizli cikti dogrusu annesi ::)))
nartanim da artik puturlu falan ne varsa yiyor meyvesini de tek tek yiyor kasikla alip yiyor biraz genis olunursa ben pek olamiyordum ama ananesi becerdi simdi corbayi bile kendisi yemek istiyor o kadar da zor tabi daha ama o da olur isallah ::)))) nartan da azilari cikariyor su an huzurfsuz agrisindan kendi suratina kafasina falan vurmaya calisiyor dayanamiyorum ama ne yapalim isallah cabuk atlatir kopek disleri daha mi agrili cikiyor yoksa yazik daha coook isleri var yavrucaklarindesenize su an nartan in 7.5 disi var ne kadar az daha biran once gelseler valla sabirsizlaniyorum dogrusu...
ne soylesek papagan gibi tekrarliyor cumle kurmaya basladi baba gitti ata geldi gibi cok seker ayakkabiya once ak dedi sonra abik simdi ise abiki diyor ekmege ekek bebege bekek cikolataya kukaka diyor daha cok var hosuma gitse de hemen dogrularini soyluyorum dogru ogrensin diye
ben ise pazar gununu acil de gecirdim aytes sutun hepsini emmedigi icin onlar birikmis bir ates titreme agri oluyorum zannettim o kadar kotuydu bir de oyle agriyor ki sagamiyorum bosaltamiyorum kucuk bidik ta emmiyor neyse ki hastanenin sut sagma makinasi benimkinden iyiymis biraz bosalttilar da bugun ancak kendime geldim cok zor anlar da aytes evde aglamis nartan in yemek saati uyku saati bir de kucagimiz da aytes varsa onu yataga birakin beni alin diyor ben hastanede ananesi evde ecel terleri doktuk sukur ki simdi daha iyiyim ama gogsumdeki agri tam gecmedi gecmesi icin bosalmasi mi gerekiyor bilmiyorum... nartan i sutten keserken bile boyle bir sorun yasamamistim allahim kimseye yasatmasin kizlar cok zor....
ben hala cok yorgunum aytes cok agliyor gazli bir bebek sanirim degismezse abisi gibi 4-5 ay kadar bana uyku yok malesef gunudzleri de uyuyamiyorum isin kotusu allahim yardim etsin nartan kadar oluncaya kadar cekecegim artik isim zor
yine yazarim isallah kendime ufak bir zaman ayirabilirsem...
zeynep'cim idolumsun falan demişsin utandım vallahi,canım keşke tv konusundaki kararlılığı başka konularda da gosterebilseydim hamileyken yapmam dediğim herseyı yaptım malesef:)
canım ben araba koltuğu kullanmıyorum henüzkıçuken kullandık içinde durmuyordu,sonrada almadık.arabamızda kraft 3 tekerleklı bır model,açması kapaması kolay,hafifte biz rahat ettık,tavsiye ederim.fiyatıda 220 civarıydı.alırken hafif olması benim için onemlıydi o yuzden seçmiştim...
selam kizlar gecmisi biraz okumaya basladim da tam bitiremedim bu arada besik kertmesi yapilmis cagan da hizli cikti dogrusu annesi ::)))
nartanim da artik puturlu falan ne varsa yiyor meyvesini de tek tek yiyor kasikla alip yiyor biraz genis olunursa ben pek olamiyordum ama ananesi becerdi simdi corbayi bile kendisi yemek istiyor o kadar da zor tabi daha ama o da olur isallah ::)))) nartan da azilari cikariyor su an huzurfsuz agrisindan kendi suratina kafasina falan vurmaya calisiyor dayanamiyorum ama ne yapalim isallah cabuk atlatir kopek disleri daha mi agrili cikiyor yoksa yazik daha coook isleri var yavrucaklarindesenize su an nartan in 7.5 disi var ne kadar az daha biran once gelseler valla sabirsizlaniyorum dogrusu...
ne soylesek papagan gibi tekrarliyor cumle kurmaya basladi baba gitti ata geldi gibi cok seker ayakkabiya once ak dedi sonra abik simdi ise abiki diyor ekmege ekek bebege bekek cikolataya kukaka diyor daha cok var hosuma gitse de hemen dogrularini soyluyorum dogru ogrensin diye
ben ise pazar gununu acil de gecirdim aytes sutun hepsini emmedigi icin onlar birikmis bir ates titreme agri oluyorum zannettim o kadar kotuydu bir de oyle agriyor ki sagamiyorum bosaltamiyorum kucuk bidik ta emmiyor neyse ki hastanenin sut sagma makinasi benimkinden iyiymis biraz bosalttilar da bugun ancak kendime geldim cok zor anlar da aytes evde aglamis nartan in yemek saati uyku saati bir de kucagimiz da aytes varsa onu yataga birakin beni alin diyor ben hastanede ananesi evde ecel terleri doktuk sukur ki simdi daha iyiyim ama gogsumdeki agri tam gecmedi gecmesi icin bosalmasi mi gerekiyor bilmiyorum... nartan i sutten keserken bile boyle bir sorun yasamamistim allahim kimseye yasatmasin kizlar cok zor....
ben hala cok yorgunum aytes cok agliyor gazli bir bebek sanirim degismezse abisi gibi 4-5 ay kadar bana uyku yok malesef gunudzleri de uyuyamiyorum isin kotusu allahim yardim etsin nartan kadar oluncaya kadar cekecegim artik isim zor
yine yazarim isallah kendime ufak bir zaman ayirabilirsem...
kizlar oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. ve sizide uzdugum icin ayrica ozur dilerim. evet hepinizinde dedigi gibi ANNE olunca insan kat be kat merhamet acima hisleri cogaliyor. dun gece uyku tutmadi esimle saat 4 e kadar oturduk onunda morali cok bozuktu huzunluydu. o saate kadar bunalim takildik birlikte agladik zavalli esimde kendini adamin yerine koymus, benim basima boyle bisey gelse kahrimdan olurum bi tarafta sen bi tarafta cocuklar mahfolurdum diye diye aglastik.. sonrada traji komik ama bunalim muziklerini degistirdi esim oyun havalari koydu o saatte basladik oynamaya yeter dedik bu kadar uzuntu bizi bozuyo ortam degissin delilige vurduk gene :)) cocuklarida gittik gittik baktik kokladik yetmedi mircani cise kaldirdigimda oyle bir opup kokladimki uyandirdim sevdim srildim oda hemen simarip oyuna cevirdi isi sonra zor uyuttum :))
sabah esim giderken arabaya el koydum sen nostalji takil biraz otobuse bin araba bana lazim dolasicam dedim tamam dedi gitti. simdi hazirlanip disari cikicam cocuklarla. biraz hava alalim biraz alisveris yapalim rahatliyalim demi :)) kizlar ya acaba ben mi boyleyim bilmiyorum bazi kadinlar morali bozuk oldugunda kuafore falan gider sacini basini yaptirir rahatlar bende oyle degil ben az yada cok miktar onemli degil alisveris yapinca ki genelde yiyecek oluyo bu rahatliyorum bi nevi desarz oluyorum yani.
offfff efe fidelerimi devirmis gene simdi ayy hergun bir iki saksi deviriyo temizligi ayri dert fideler kiriliyo ayri dert. kizicagimi biliyoya bi kacisi varki odasina guleyim mi kizayim mi bilemedim :))
optum hepinizi bebislerinizide tabii allah cocuklarimizi bzlere bizleride cocuklarimiza bagislasin
kızlar miniğim ile dışarı çıktık önce parka gittik kaydıraktan kayarken yüzünü çarptı kaydırağa ve dudağını patlattı çok ağladı sussun diye markete girdik çok seviyo marketi..
Bu arada kızlar haber veryim sevinçten uykum kaçtı pazartesi babası cemreyi gördükten sonra yola çıktı bizimki mızırdanmaya başlamış ateşi çıkmış o gece kusmuş annemle kardşimin üzeri ve yataklar dolmuş neyse ateş ertesi günde devam etmiş annem babaannem ağlayıp durmuşlar cemrenin böyle olmasına dün kardeşim aradı abla gelin bu hafta dersaneyi asarım size gelirim diye akşam aldık geldik annenler gelio deyice morali düzeldi ağlaması bitti diyolar beni görünce ne yaptı derseniz gözünün ucuyla bakıp arkayı gösterip babaaa babaaa diye ona gitmek istiyor bende aradan öpücükler aldım zilli tam babacı oldu kimseyi gözü görmüyor bu arada hem moral bozukluğu hemde diş kızıma ateş yaptı 5 te uyandık epyi babası oyaladı süt falan içti bktık ateş yükselio calpolü dayadık şimdi uyuyor kuzum..annemler 2 gün uyumamışlar dayıyı odadan çıkarmamış hiç dayımmm deyişi var görmelisiniz dedede abdeste falan gitse peşinde bitiyor dede gitti diyerek asker etmiş anlayacağın kızıma kıyamıyorum hasta ettik çocuğu annesinden ayıramam deyip dertleniyodu annemde...fena alıştılar birbirlerine ama bizmki biraz şımarmış gibi neyse böyle kızlar sonrasında da babaannem bakıcak inş. anlaşabilirler evde sorun yokta sürekli baş başa kalmak nasıl olcak acaba haffta sonlarıda izmit gene bahçeyi bahane ediyordu babaannem eşimde ben beller fideleride dikerim zevkle deyince bahanesi kalmadı:76:
nagihancım iyi yapmışsın arada çocuklardan fırsat bulup kendimizede almamız lazımm bende napayım canım biraz moralim bozuk eşim bugün izinli ama aramız açık çağanı aldı arabada oturuyolar dün çağan gündüz hiç uyumadı aksamda 7 de uyuyunca gece 4.30 da kalktı veee bende uykusuz kaldım misafirimiz vardı geç gittiler 1.30 da yaattım zaten gözlerim çok acıyooo bide eşimle tartıştık ağladım sinirimden iyice acıdıııgünaydın canlarım ne çok yazmışsınız hepinize cvp vermeye çalışıcam atladığım olursa şimdiden özür diliyorum
nurancım çok geçmiş olsun inş aytes en kısa zamanda daha sakin daha uysal geceleri deliksiz uyuyan bir bebek olur biraz gerçekleşmesi zor bir dua oldu galiba ama umut işte inş gerçekleşir
şebnemcim anlattıklarına üzülmemek imkansız eskidende içim sızlardı ama itiraf ediyorum anne olduktan sonra daha bir başka yaklaşıyorum olaylara bu konuda en iyi siz anlarsınız beniveee bende sizler gibi kendime bişey almaya diye çıkıyorum eymene alıp geliyorum eşim kızıyo artık kendine al diye hatta dün dedim ki ben bir harcama yaptım ama kızma hayırdır dedi dedim yüz yıkama,gece kremi,gündüz kremi,göz çevresi kremi aldım dedim ne dese beğenirsiniz şimdiye kadar neden almıyodun aaaaa sen böyle de yeter almammı canım kocişim
zeynepcim gözün aydın cnm hasret kısa sürmüş :)
deryaaaa sen nasılsın :)
kızlar eymen 5 gündür ishal ama başka bişeyi yok ne yapıcam bilemedim poposuda pişik oluyo ishalden dişten olabilir diyoruz ama ağzına baktık öyle bir durumda yokartık dr ye götürücem :18:
nagihancım iyi yapmışsın arada çocuklardan fırsat bulup kendimizede almamız lazımm bende napayım canım biraz moralim bozuk eşim bugün izinli ama aramız açık çağanı aldı arabada oturuyolar dün çağan gündüz hiç uyumadı aksamda 7 de uyuyunca gece 4.30 da kalktı veee bende uykusuz kaldım misafirimiz vardı geç gittiler 1.30 da yaattım zaten gözlerim çok acıyooo bide eşimle tartıştık ağladım sinirimden iyice acıdııı
bizde de durum aynı canım.emdiği surece kalkmalara devam:))
frezyalar sen hangi şehirdesin.bebişin ismi ege olunca merak ettım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?