2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bence doğumu unutun...
bebişinizle konuşun ve onu sonrada kendinizi rahatlatın.Kendimizi ne kadar sıkar ve kasar sak o kadar zor işlerin altından çıkmak zorunda kalırız.

kızlar acibiber vardı ya hastanede kalıyordu 1 cm açılma yüzünden.o nasıl haberi olan varmı?
muhtarcım az kaldı gelmene canım.bekliyoruz 4 gözle.

ADACYO buralar sensiz çok sessiz canım. Eminim kuduruyorsundur yazamadığın için. Sabret az kaldı. Sen olsaydın sayfalar 20'şer yirmişer giderdi.
Biz biliyoruz şu misafir göz sensin dimi

aynen katılıyorum korktukça kendimizi kasarız pıtır pıtır doğurucaz kızlar kendimizi kasmayalım ok...:teytey:

eda ben kullanıyorum bir bebek kaybım olduğu için kullanıyorum bebe asprinini.
acıbiberde ailesinin yanına gidecekti babası rahatsızdı ya enelim ondan yani..
bende doğumu düşünmüyorum kızlar..yani düşünmemeye çalışıyorum ama doğum hikayelerini okurkende hüngür hüngür ağlıyorum

Bebeğiniz özellikle 30-32. haftalar arasında diğer haftalara göre daha hareketlidir. Bunun en muhtemel nedeni amniyos sıvısının bu haftalarda nispeten daha fazla olması ve bebeğin yerinin nispeten fazla olmasıdır. 32. haftadan itibaren bebeğinizin içerideki yeri giderek azalacağından hareketlerin nitelikleri de değişecek.
Bebek hareketleri ile bebek sağlığı arasındaki önemli bağlantıyı her zaman hatırlayın. Doktorunuz bu nedenle size her muayenede ilk olarak "Bebek hareketleri nasıl?" diye soruyor.
Bebek hareketlerinizde bir azalma hissediyorsanız ilk olarak sakin bir odada istirahate çekilin. Karnınız açsa, birşeyler yiyin. Eğer hala azaldığından şüpheleniyorsanız bu testi uygulayın. Bebek hareketlerinin gerçek anlamda azaldığından şüphelenirseniz doktorunuza haber veri

HAFTANIN ÖNERİSİ
Depresyon (melankoli) çağımızın sık görülen bir hastalığıdır. Çoğu durumda belirtiler hafif olsa da bazen insan kendisinin depresyonda olduğunu anlayamayabilir.

Gebelik dönemi ve doğum beyin biyokimyasında önemli değişikliklerin meydana geldiği bir dönemdir ve buna bağlı olarak özellikle hassas bireylerde depresyona eğilim genellikle doğum sonrasında artış gösterse de bazen gebeliğin bu dönemlerinde de ilk belirtilerini vermeye başlayabilir. Depresyon ağır olduğunda sizin yaşamdan zevk almanızı engeller ve bebeğinize bakma yetinizi azaltabilir. Gebelik döneminde de tedavi edilebilen bu durumun erken tanınması son derece önemlidir. Aşağıdaki belirtilerin birkaçı sizde de varsa ve bunlar iki haftadan daha uzun süreden beri devam ediyorsa depresyon söz konusu olabilir:

* Cinsellik de dahil olmak üzere önceden zevk alınan günlük işlevlerin zevk vermemesi ve bunlara ilginin kaybolması
* Tedaviye cevap vermeyen eklem, kas ağrıları
* Kendini "bitkin", yorgun hissetme
* Uyku bozuklukları (uykusuzluk, sabah erken saatlerde uyanma ya da aşırı uyuma)
* İştah bozuklukları (iştahın aşırı artması veya azalması)
* Dikkati bir konuda toplayamama, hatırlama güçlüğü, karar vermede zorlanma
* Suçluluk, değersizlik duyguları
* Sinirlilik, kolayca ağlama
* İntihar düşüncüleri veya intihar girişimi (bu belirti depresyonun ileri olduğunu gösterir ve asla ihmal edilmemelidir)
* Kendini sürekli olarak keyifsiz ve "boşlukta" hissetme

Son dört belirti hariç diğerleri gebelik döneminde ruh sağlığı tümüyle yerinde olan anne adaylarında da hayret verici bir biçimde sık görülmektedir. Bu son dört belirti ön planda olmak üzere kendinizde (veya baba adayları için eşinizde) bu tür durumlar farkettiyseniz bir Ruh Sağlığı Uzmanına başvurmanız faydalı olabilir.

Bebek hareketlerinin sayılması
(Ona kadar sayma yöntemi(Count to ten method))

Bebek hareketleri fetal iyilik halinin belirlenmesinde kullanılan en eski yöntemdir. Bebek hareketlerinin oluşması ve koordine edilmesi kompleks bir sinir sistemi olayı olduğundan fetusun iyilik halini hassas bir şekilde ortaya koyabilir.

Her bebeğin kendine özgü bir hareket etme alışkanlığı vardır ve bu hareket etme alışkanlıklarındaki bir değişiklik anne adayı tarafından kolaylıkla farkedilir. Her anne adayının bebek hareketleri konusunda duyarlı olması ve bebeğinin oynaması azaldığında bunu doktoruna bildirmesi gerekir. Anne adayının bebek hareketlerinin belirgin şekilde azaldığını ifade etmesi her kadın doğum uzmanı tarafından ciddiye alınan bir durumdur.

Tanım

Ona kadar sayma yöntemi bebek hareketleri temel alınarak geliştirilen ve anne adayının kendisinin uygulayabileceği basit bir testtir.

Hangi durumlarda uygulanır?

Bu test genellikle fetal distres gelişme olasılığı yüksek olan fetuslarda uygulanır.

Bebek hareketleri günün değişik saatlerinde önemli değişiklikler gösterir ve iş yaşamı yoğun olan anne adayları bebek hareketlerine tam olarak konsantre olamadıklarından normal oynamakta olan bebeği hissedemeyebilirler. Bu da anne adayının endişelenmesine neden olabillir. Önerimiz bebek hareketlerinin genel olarak her anne adayı tarafından izlenmesi ve azaldığını hissettiğinde anne adayının durumu doktoruna bildirmesidir. Ona kadar sayma yöntemi bebek hareketlerinin azaldığını düşünen ancak bundan tam emin olmayan anne adayları için sakin bir köşeye çekilip gerçek bir azalma olup olmadığının belirlenmesi için kullanılabilir.

Uygulanması
gebelik.org Testte anne adayının günde bir kez günün her hangi bir saatinde tercihan akşam saatlerinde bebek hareketlerine konsantre olması istenir. Bebeğin on kez hareket etmesine kadar geçen süre kaydedilir. Bebeğin hıçkırık hareketleri değerlendirme dışı bırakılır. 10 kez hareket etmesi bir saatten daha uzun sürerse doktora haber vermesi istenir.

Yorumlanması

Bebek hareketlerinin azalması gebeliğin ilerlemesiyle birlikte meydana gelen selim bir hadise olabileceği gibi fetal disres belirtisi de olabilir. Ancak gebeliğin hiç bir döneminde bebek hareketlerindeki azalma belli bir sınırın altına düşmez. Bu yüzden ona kadar sayma yönteminde on hareket için geçen sürenin bir saatin üzerinde olması durumunda mutlaka NST ile ileri inceleme yapılmalıdır. Tüm antenatal iyilik hali testlerinde olduğu gibi ona kadar sayma metodunda da bebek hareketlerinin iyi çıkması kordon sarkması ya da ablatio (plasentanın erken ayrılması) gibi ani ve beklenmedik bir şekilde gelişen olayları ve doğum sonrası gelişmesi muhtemel problemleri tahmin edemez. Ayrıca polihidramnios (bebeğin sıvısının fazla olması) durumunda bebek hareketleri normal olmasına karşın anne adayı tarafından hissedilemeyebilir.

merhaba kızlar aöf harcının bugün son günüydu mazeretli 26 sı bankaya gittim numaram geçmiş aldığım numarayı da bulamadım sonra göbüşüm sayasinde ordaki ler yardımcı oldu bi bayan numarasını verdi bankaya girişim ile çıkışım bir oldu. Çok mutlu oldum kızımı dahhhaa çok seviyorum biraz yıkama oldu ama olsun onun sayesinde 3 saatlık işimi 3 dk hallettim hamile olmak güzelmiş.be ee kendimi kötü de hiseetmedim değil.ama bebişimi çoook seviyorum

yemekti temizlikti belim koptu yine yaa, karnimda acikti kocis gelsede yesek gari

kizlar korkmayin dogumdan, o kadar zor olsaydi ben ikinciyi dogururmuydum , dogurmasi birsey degilde dogumdan sonrasi zor gelmisti bana uykuya duskun biri olaraktanmirmirmirmir

aman be yataktan kaçamak yaptım bugün kendi hastane çantamı hazırlayayım diye gecelik pijama bakalım diye.29 unda kontrol varya ben şimdi ona taktım dr. bana diyecek hastaneye yat,herşey hazır olsun. yok ama bulamadım.sanki burdakiler pijamasız geziyor, nasıl canım sıkıldı. 40 yılda bir zar zor dışarı çıkıyom yataktn kalkıp. 1 emzirme sütyeni 3 tane de hamile külotu aldım. bedeninin olacağını bilsem netten vereceğim siparişi. canım sıkıldı yaw.

ne güzel dışarı çıkmıssın.... Niye kendini şartlandırıyorsun ki hastaneye yatacam diye. Bak kontrolun iyi geçecek. Ciddi bir problemin yok. İstirahata devam Eylemcimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…