2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende geceleri uyuyamayanlardanim bir turlu uykum gelmiyo ya, sabahta 1 de kalktim ama daha dogrusu oglen:)) dun gece ruyamda tuvalete giriyorum birden kan bosaliyor, sonra bebisin kafasi gelmeye basliyo, hemen arabaya binip hastaneye gidiyoruz, ama basi cikti cikacak , ikinmam geliyor tutuyorum kendimi, ama nasil bagiriyorum dayanamiyorum cikacak diye , annem az daha dayan kizim az kaldi hastaneye diyo, yok dayanamiyorum cikiyorrrr diye bagiriyorum pit diye dusuyor cocuk koltuga , oyle kucukki , minnacik ya, gozleride cin gibi bakiyo, hemen sarip sarmaliyorum felan olmesin ne olur olmesinnn diye agliyorum sonra

ay allah korusun canim.. zar zor uyuyormussun zaten. bide böyle kötü rüyalar..
dün dogumlardan konustuk ya, belkim onun etkisi altinda kalmissindir..
benneyaptımki

nazancım rabbim hayırlara çıkarsın rüyanı.bildiğim kadarıyla doğum yaptıpını görmek sıkıntıdan kurtulmak anlamında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar,
Yeni Sosyal Güvenlik Kanunu'nu ve ilgili yorumları okuyordum, yorumlarda dikkatimi çeken bir kısım var, sizinle de paylaşmak istedim. Sözkonusu kısmı kırmızıladım, benim doğum izni adındaki ücretimi burdan Qatar kanunları gereği ödemeye devam edecekler, ancak ben tr'den de alma hakkım olduğunu bilmiyordum. Benim gibi ücretini şirketi ödemeye devam edecek olan arkadaşlar varsa paylaşayım istedim...
Hepinize sağlıklı günler dilerim...

Aranan temel şartlar

Doğum yapan kadın işçiye analık parası verilmesinde esasen iki temel koşul aranmaktadır:

Æ Birincisi; doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olacak.

Æ İkincisi; doğumdan önceki ve sonraki 8'er haftalık (toplam 16 hafta) sürede, çoğul gebelik (ikiz, üçüz vs. doğum) halinde ise doğumdan önceki 10 ve sonraki 8 haftalık (toplam 18 hafta) işyerinde eylemli çalışmamış olunacak.

Bazen, işverenler doğum yapan işçisine rızaen/işyeri geleneği olarak çalışmadığı sürelerin ücretini yine de ödemektedir. Belirtelim ki, işçiye bu şekilde ücretinin ödenmiş olması, onun çalıştığı anlamına gelmez ve SGK analık parasını yine de ödemek zorundadır.

Son düzenleme:

anladım canım allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah

Nazanım kıyamam inşallah bundan sonra hep güzel rüyalar görürsün. İnsan böyle rüyaların etkisinden zor kurtuluyo.

ben senin mesajını arada kaynatır mıyım heeeeççç. aldığın zaman koy unutma tatlım. ya tahmin edebiliyorum nasıl birşey olduğunu.ilgine teşekkür ederim canım.

bu arada calısan bayanlar calısabılır raporunu 32+0 damı alacagız oksa 31+0 damı kafam karıstı
32+0 yani 32. hafta bitince şekerim.

evet aynen benim kızmda aşşağıda solda ve sürekli meyve istiyor canım yani yalan
ama kızlar çintakvimine baktınızmı benimki tuttu tesadüftür herlade demi
canım benimde çin takvimi tutuyor. ama ilginçtir nasıl bir hesap acaba. genetik menetik hikaye.
afiyet olsun denizcim..bende çok güzel tam tekmil bir kahvaltı yaptım..ya korktum 2gündür yavaşlayınca...kızımmmmm kendine gel..ben alışkınım sein sürekli tepmene...
canım benimde hızlıydı bir ara yavaşladı öyle bende tedirgin oldum, üzüldüm. dönem dönem dinleniyorlar heralde. sonuçta hareket etmesi önemli. benim en çok sevdiğim zamanlar ben çocuklara kızınca bağırdığım zaman içerden tekme atıyor bende karnıma bakıp sana demedim oğlum diyorum. heheheheh
ders anlatınca sesimi duyuyor ya o zzaman baya bi oynuyor yavrum onunla konuşuyorum snaıyor heralde.
çoooook geçmiş olsun aslıcım. kendine dikkat et en kısa zamanda armıza bekliyoruz.
günaydın kızlar..

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM HEM MUTLUYUM HEM KAYGILI...BİR EV TABURESİ ÜSTÜNDE
ANAMIN SANCILANDIĞI GÜNDEYİMM....
http://img227.imageshack.us/img227/3769/dogumgunuhazirsmscepmesca3.jpg
[quote="xnazanx, post: 4640094"]bende geceleri uyuyamayanlardanim bir turlu uykum gelmiyo ya, sabahta 1 de kalktim ama daha dogrusu oglen:)) dun gece ruyamda tuvalete giriyorum birden kan bosaliyor, sonra bebisin kafasi gelmeye basliyo, hemen arabaya binip hastaneye gidiyoruz, ama basi cikti cikacak , ikinmam geliyor tutuyorum kendimi, ama nasil bagiriyorum dayanamiyorum cikacak diye , annem az daha dayan kizim az kaldi hastaneye diyo, yok dayanamiyorum cikiyorrrr diye bagiriyorum pit diye dusuyor cocuk koltuga , oyle kucukki , minnacik ya, gozleride cin gibi bakiyo, hemen sarip sarmaliyorum felan olmesin ne olur olmesinnn diye agliyorum sonra[/QUOTE]

yaaaaa ağlıycam şimdiiiiii çok garip oldummmm allah hepimize sağlıklı doğum nasip etsin. ya böyle şeyler okuyunca nefesim kesiliyor yaa. çok heyecanlanıyorum ben.
tatlım ya iyi uyu bak neler görüyon yoksa.

doldurman gerekiyorya 32 yi o acidan kızıldenizcim.

Minnoslarim hepinizi opuyorum, ben cikiyorum.
dikkat edin kendinize ve bebiskolarima
Şeniz

cok karısık işler bunlar canım yaa benım hala aklım almadı tam olarak anlayamıyorum mesela dogum raporunu yaptıgımız gün mü ulastırmamız gerekıyo işverenlerımıze kı ben baska sehırde dogum yapacagımda kafam cok karısık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…