Alya yaşına girecek 81 cm,11 kilo.
Yemesi az ama besleyici yedirmeye çalışıyorum.
Sanırım öyle kilo alıyor.
Arkadaşlar, anne sütünün 9 aydan sonra fazlaca bir besleyiciliği kalmıyormuş, sadece koruyucu özelliklerinden dolayı bebeklere vrmeye devam etmeliymişiz. o yüzden gündüz mümkün olduğu artık ek gıda almaları lazım. heleki artık neredeyse 1 yaşına basacaklar. iştahlı bebekler için bir problem yok ama iştahsız bebeği olan anneler gündüzleri bebeklerinizi emzirmeyin sadece geceleri emzirin. bunlar kızımın doktorunun söyledikleri. benim kızım da cok zayıf ve 2 kere doktor degistirdik, simdi cok populer olan bir doktora gidiyoruz ve bizi gercekten cok rahatlattı. Emzirmek iştahlarını kapatırmış.
Bir başka konu cok sık beslemek. Bebeklere surekli yemeleri için birşeyler vermeyin, aralara 3-4 saat koyun, yani acıkmaları için fırsat verin. benim kızım 4 saatten once acıkmıyor genellikle. kendinize saatli bir program yapın ve o saatlerde beslemeye ozen gosterin. örn. bizimki şu şekilde
9:00-9:30 kahvaltı
13:30-14:00 öğle yemeği
16:30-17:00 ikindi ( örn. meyve )
19:30-20:00 akşam yemeği
geç uyuyan bebekler uyumadan önce süt içebilir veya muhallebi vs...benim kızım emiyor.
Bir de sonuçta genetik özellikler, vücut yapısı gibi gerçekler var. Nasıl insanlar fiziksel olarak birbirinden farklıysa, bebekler de öyleler... kimisi obur, kimisi iştahsız, kimi zayıf, kimi tombul...bazıları çok hareketli, bazıları tembel :) hatta bazı bebeklerin metabolizması da hızlı çalışırmış, yani bir başka bebekle aynı oranda yiyor olsa bile daha hızlı yakarmış ayni biz büyükler gibi...önemli olan doktorun iyi bir şekilde muayene edip sağlıklı olduğunu söylemesi...eğer bir doktor moralinizi bozuyorsa bir başkasına daha danışmayı deneyin...
Bebeklerinize kendi kendine yemesi için izin verin, etraf biraz kirlenir ama bu işten keyif alması önemli olan. bazen benim yedirmeye çalıştığım şeyi yemiyor ama önüne küçük küçük koyunca kendisi yemeye çalışıyor aynı yemeği. şarkılar söylüyoruz oyunlar oynuyoruz masada otururken, özellikle kalabalık masaları çok seviyor. yani yemek saatleri işkence değil keyif saatleri olsun, size de biraz sabretmek düşsün :)
artık söylediklerimizin büyük çoğunu anlayabiliyorlar, o yüzden bundan sonra yanındayken - hiç yemiyor, sevmiyor- gibi konuşmak yerine - benim kızım çok güzel mama yiyor, aman da bu yemek ne kadar güzelmiş nam nam nam - diye konuşun.
bunlar ilk etapta aklıma gelenler ve hepsi doktorun önerileri, birçoğunun da işe yaradığını gördüm kendi bebeğimde. hala zayıf bir bebek, ama biraz da olsa kilo alması ve sağlıklı olması, zeka gelişiminin iyi olması, motor gelişiminin iyi olması bunların hepsi birarada önemli yani sadece herkesin söylediği gibi toplu bir bebek olması sağlıklı olduğunun göstergesi değil. hepimiz biliyoruz aslında ama insan başına gelince ister istemez kafayı takıyor biliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?