2009 Mart Bebeklerinin Boy Kilo Takipleri

Alya yaşına girecek 81 cm,11 kilo.
Yemesi az ama besleyici yedirmeye çalışıyorum.
Sanırım öyle kilo alıyor.

Alya yaşına girecek 81 cm,11 kilo.
Yemesi az ama besleyici yedirmeye çalışıyorum.
Sanırım öyle kilo alıyor.

Yok yok yok ben Efe 'ye kilo aldıramıyorum malesef (( Öyle üzgünüm ki anlatamam :roflol: Dün kontrolde yine 9 kilo ve 72 cm. 3. dişimiz gözüktü artık diğerleride yolda :)
Ya gülşahcığım Efe de az yiyor bende sağlıklı beslediğimi düşünüyorum ama işte almıyor Hergün et suyu çorba yada kıymalı çorba içiyor. süt içmiyor ama sanırım 400 gr yakın sütlü besleniyor günlük.
Hangi doktora götürsem normal diyor ama işte ben taktım bu kilo meselesine .
Sen nasıl bir beslenme proğramı yaptın gülşah kendine canım bide ben denesem bakalım bizim sıpa da alacak mı ??

Gülşah'ım maşallah Alya'ya..
Zaten önemli olan çok yedirmek değil besleyici yedirmek doğru.
Bende çok dikkat ediyorum ama almıyor kilo

selam herkeze benim oglusumda 16 subatta 11 aylik olacak
oglusumun kilosu 9 kilo 950 gram boyuda 73 cm
ama erken dogduk oglum 7 aylik dunyaya geldi

idil 10 ay 2 haftalık boy:72
kilo:7.5
peki sizinkiler ufaksa idil ne???

Arkadaşalr ben artık kilosuna takmıyorum gerçekden önemli olan sağlıklı olmaları.
Bende zamanında çok zayıfmışım babam devamlı doktorlardaymış ben bebekken.
Ama şimdi veremiyorum bakın :))

Buğrahan'da dün 11 aylık oldu ama 8.700 gr boyu 72 cm... doktor kilosu zayıf demişti bizemafoldumben

Arkadaşlar, anne sütünün 9 aydan sonra fazlaca bir besleyiciliği kalmıyormuş, sadece koruyucu özelliklerinden dolayı bebeklere vrmeye devam etmeliymişiz. o yüzden gündüz mümkün olduğu artık ek gıda almaları lazım. heleki artık neredeyse 1 yaşına basacaklar. iştahlı bebekler için bir problem yok ama iştahsız bebeği olan anneler gündüzleri bebeklerinizi emzirmeyin sadece geceleri emzirin. bunlar kızımın doktorunun söyledikleri. benim kızım da cok zayıf ve 2 kere doktor degistirdik, simdi cok populer olan bir doktora gidiyoruz ve bizi gercekten cok rahatlattı. Emzirmek iştahlarını kapatırmış.

Bir başka konu cok sık beslemek. Bebeklere surekli yemeleri için birşeyler vermeyin, aralara 3-4 saat koyun, yani acıkmaları için fırsat verin. benim kızım 4 saatten once acıkmıyor genellikle. kendinize saatli bir program yapın ve o saatlerde beslemeye ozen gosterin. örn. bizimki şu şekilde

9:00-9:30 kahvaltı
13:30-14:00 öğle yemeği
16:30-17:00 ikindi ( örn. meyve )
19:30-20:00 akşam yemeği

geç uyuyan bebekler uyumadan önce süt içebilir veya muhallebi vs...benim kızım emiyor.

Bir de sonuçta genetik özellikler, vücut yapısı gibi gerçekler var. Nasıl insanlar fiziksel olarak birbirinden farklıysa, bebekler de öyleler... kimisi obur, kimisi iştahsız, kimi zayıf, kimi tombul...bazıları çok hareketli, bazıları tembel :) hatta bazı bebeklerin metabolizması da hızlı çalışırmış, yani bir başka bebekle aynı oranda yiyor olsa bile daha hızlı yakarmış ayni biz büyükler gibi...önemli olan doktorun iyi bir şekilde muayene edip sağlıklı olduğunu söylemesi...eğer bir doktor moralinizi bozuyorsa bir başkasına daha danışmayı deneyin...

Bebeklerinize kendi kendine yemesi için izin verin, etraf biraz kirlenir ama bu işten keyif alması önemli olan. bazen benim yedirmeye çalıştığım şeyi yemiyor ama önüne küçük küçük koyunca kendisi yemeye çalışıyor aynı yemeği. şarkılar söylüyoruz oyunlar oynuyoruz masada otururken, özellikle kalabalık masaları çok seviyor. yani yemek saatleri işkence değil keyif saatleri olsun, size de biraz sabretmek düşsün :)

artık söylediklerimizin büyük çoğunu anlayabiliyorlar, o yüzden bundan sonra yanındayken - hiç yemiyor, sevmiyor- gibi konuşmak yerine - benim kızım çok güzel mama yiyor, aman da bu yemek ne kadar güzelmiş nam nam nam - diye konuşun.

bunlar ilk etapta aklıma gelenler ve hepsi doktorun önerileri, birçoğunun da işe yaradığını gördüm kendi bebeğimde. hala zayıf bir bebek, ama biraz da olsa kilo alması ve sağlıklı olması, zeka gelişiminin iyi olması, motor gelişiminin iyi olması bunların hepsi birarada önemli yani sadece herkesin söylediği gibi toplu bir bebek olması sağlıklı olduğunun göstergesi değil. hepimiz biliyoruz aslında ama insan başına gelince ister istemez kafayı takıyor biliyorum...

kızım 11,5 aylık 6 gün önce doktorumuza kontrole gittik boyu 76 cm kilosuda 11600gr. (maşallah kızıma) doktorumuz bundan sonra fazla kilo almasın dedi bu aylardan sonra bebişlerimiz ayda 100-150 gr almalıymış. öğün saatleri arasındaki süreyi biraz uzatmak gerekiyormuş.

canım verdiğin bilgilerde çok güzel ellerine sağlık bende çoğunu yapıyorum zaten gerçekten çok yararı oluyor yazdıklarının. umarım arkadaşlarında işine yarar

benim kızımda 11 aylıkken götürdüm 10,5 kilo olmuş 74 cm kilosu iyi ama yemekle hiç aramız bi çok şey denedim bende 2 doktor değişitrdim ama henüz bi gelişme yok

Arkadaşlar bugün bir doğum gününe gittik. Ali Tuna nın çok fazla yaşıtı vardı.. Hepsinden daha zayıftı ama daha hareketliydi.. Sağlıklı olduğunu görmek yetti bana..
Ali Tuna nın 12.5 aylık kilosu 9560 gr. 15 günde aldığı sadece 60 gr..

yagmurum da kılo almayan cınsten hala 9 5 kılo 4 aydan berı 12 aylık oldu hala aynı boyuda76 olmus 1 cm artmıs 1 ayda

efe 11 aylık kilo: 10600 boy:78 cm baş çevresi:48 cm. çok az kilo alıyor artık...

dün 1 yaş kontrolümüze gittik aşımızıda olduk. valla artık ne yapayım şaşırdım 76 cm boy 80150 kilo. 3 ayda 1 kilo almış doktorumuz çok zayıf dedi. bitanre mama verdi muhallebi yogurt süt vb yediklerine karıştırıcaz. ensure muydu neydi. 1 ay sonra tekrar gidicez su çiçegi aşımız için . kan ve idrar tahlili istedi kanı verdikte idrarı veremedik. poşeti alıp eve geldik. bugün akşam üzeri poşeti takıcam eşimde gelince hastaneye götürücek idrarı. ya bu çocuk yiyo 5 ögün dolu dolu ama almıo kardeşim bundan ötesi olmuo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…