2009 Mart Bebeklerinin Günlük Menüsü

thanderc

dünyanın entatlı kenesi:)
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
1.021
4
156
İstanbul
arkadaşlar bebekler artık büyüdü çocuk oldu:) 1 seneyi devirdik. simdi burdan çocuklarımız neler yiyo onlar için neler hazırlıyoruz paylaşalım. menülerinizi ve önerilerinizi bekliyoruma.s.

benim kızım
sabah 9 da uyandı ve meme emdi
10 da kahvaltı: süt ekmek içi peynir zeytin pekmez fındık ezmesi muz ceviz pediasure mama milupa 7 tahıllı yumurta
13,00 sebze püresi: patates kabak pırasa karnıbahar brokoli zeytinyagı havuç kırkızı ve yeşil mercimek pirinç kıyma yedi emdi ve uyudu
16,00 pediasure mamalı yogurt
şimdi kıymalı salçalı şehriye çorbası yiycek
21,30 gibi muhallebi yada tekrar sebze püresi vede emicek uyuycak

Ada sabah 9 da kahvaltı yapar
kahvaltıda; labne peynir zeytin keçiboynuzu pekmezi kendi özel evde yaptığımız bisküvisi yada ekmek ceviz ...
11 gb kestane ballı yoğurt yada meyveli yoğurt artık evde ne meyve varsa koyarım bir kase yer
13 gb yatma sütünü veririm ve uyur (artık gündüzleri 1 en fazla 1,5 saat uyutuyorum yoksa gece uyumuyor)
2-2:30 gb çorbasını içer karnıbahar brokoli tarhana mercimek pırasa havuç ıspanak kereviz .... artık hangisi varsa onu içer ekmekle tabii
4-5 gb balıktır tavuktur ettir hangisi varsa onu yer haftanın 3 günü somon balığı yer mutlaka
7 gb muhallebisini veriririm ama içine elime ne geçerse koyarım ya meyveli olur ya kuru incir-kuru üzüm- kuru kayısı haşlama karışımını koyarım onuda bitirir
8 gb akşam yemeğini biz yerken oda bizimle beraber ya ucundan alır ya ekmek kemirir onu yer
9-9:30 gb de sütünü içer uyur
günde yaklaşık 1 lt pınarın 1 yaş sütünü içip bitirir bazen geçer bile
bizim 1 günümüz yaklaşık böyle geçiyor

maşallah maşallah sorması ayıp olmazsa kuzucuk kaç kilo?

efe kayra 9:30 gibi sabah kahvaltısını yapıyor.kahvaltısında 1yumurta(beyazı yarım), tereyağı, pekmez, tuzsuz peynir,aptamil devam sütü(1ölçek), milupa kahvaltılık gevrek(1ölçek). bunları karıştırıyorum. yarım kase gibi yiyor.
11:30 gibi bir meyve
14:00 gibi çorba
18:00 gibi bizimle akşam yemegi yiyor veya sebze haşlıyorum. karışık olarak onu yiyor.
21:00 gibi milupa muhallebilerinden hazırlıyorum onu yiyip uyuyor.
sabah, öglen ve akşam da çok az anne sütü alıyor.Çalışan bir annesi var çünkü:gitme:

arkadaşlar gece yatmadan ne yedirecegim konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. sizler neler yediriyorsunuz? hazır muhallebiyle beslemek istemiyorum. farklı tarifleriniz varsa bekliyorum.

bütün bebişlere maşallah... Damla'cım ne güzel Ada iştahlı demek ki kilosu ve boyuda yaşıtlarına göre ileriydi zaten değil mi maşallah maşallah..
Buğrahan'ın günlük menüsü;
7 gün 24 saat emerzemuszemus
10 gibi bebe bisküvisi (kahvaltıda sevdiği tek yiyecek) süt bal veyaa peynir tereyağ bal (her sabah 1 tatlı kaşığı harnup veya üzüm pekmezi içer)
14.00 - 15.00 arası tarhana, un, yayla çorbası (nadir olarak salçalı şehriye, sebze yada mercimek çorbası içer)
17.00 - 18.00 arası meyve yada yoğurt
21.00 gibi muhallebi
Buğrahan yumurta kesinlikle yemiyo, milupanın kahvaltılarından yemiyomafoldumben
balık, et yemiyo anca tavuk suyundan un çorbası yapıyorum
ve Buğrahan bu menüsünü öyle iştahlı her seferinde 1 kase yiyen bi çocuk değil... nadiren 1 kase, bazen yarım kase, genelde 3-4 kaşık yer o kadar

Son düzenleme:
saat 8 de uyanır anne sütü tekrar uyur 10 gibi bebe biküvi 1 kasık pekmez bır olcek mama tuzsuz beyaz peynir ceviz bunları yer 13.00 de corba veya sebze yemegi 16.00 da yogurt ve ya meyve yer 19.da bizimle masaya oturup corba ve ya yıne sebzesini yer 22.00 de mamasını yer sabaha kadar da belli aralıklarla beni yer :))o kadarcık ama bu saydıklarımın hepsinden azar azar yiyo malesef bir kaseyi bitirdigini malesef göremedim olsun bunada şükür diyorum

Ada en son yaş aşısı için gittiğimizde 12 kilo 82 cm çıkmıştı maşallah kuzum fena değil ama yüzü kaşık kadar minyonuz biraz bacaklar biraz toplu
melekcim somonu ya fırında yapıyorum yada yağsız tavayı kızdırıp onda kızartıyorum soomon zaten yağlı bi balık olduğu için kendi yağını salıyor pişer pişmezde hemen tabağına koyuyorum ki salan yağını geri emmesin ada çok severek yiyiror bi oturuşta büyük bi parça somonu bitirir

tesadüfen okudum Allah bağışlasın ne güzel yiyormuş maşallah adaya.boylu poslu bir hatun olacak maşallah.Bu arada ben haziran annesiyim.>ısmim neslihan.

Sabah 9 da*************** 1 yumurta 2 danıno 1 kase 8 tahıllı muhallebı
10:30*******************180 cc mama veya sut
13:00******************* 2 kepÇe Çorba
15:00*******************180 cc sut
aralarda Çubuk kraker veya bıskuvı
aksamda bızımle yemek yer

ohh afiyet olsunbütün kuzucuklara...

meriçte sabah beni emiyor 7 gibi uyanıyor, bakıcımızda 9 gibi uyumadan sütünü içiyor 150-160 cc arasında... 11 gibi kahvaltı yapıyorlar, yumurta,haşlanmış patates, tahin, pekmez, peynir, zeytin, sarelle, börek artık ne varsa yiyor, karıştırmadan ayrı ayrı hepsinden... aralarda yoğurt, meyve suyu bisküvi canı hangisinden isterse onu yiyor, öğleden sonrada çorbasını içiyor, ben gittiğimde 5 buçuk gibi beni emiyor tekrar akşamda bizimle yemekte biz ne yersek ondan yiyor, (haftada bir kez mutlaka yedirmeye çalışıyorum bende balığı, somon kılçıksız ve kolay piştii için meriçte çok seviyor, yedirmeside kolay oluyor) uyumadan öncede 160 cc pınarın 1 yaş ve sütü devam sütünü içiyor gece iki kez beni emiyor bir kezde süt içiyor.

meyveyi unutmuşum, mutlaka her gün meyvesini de yediriyorum, kuruyemişide çok seviyor, kuru üzümü özellikle ve fındığı, cevizi.

selam arkadaşlar
yağız efem 12 400 grm boy 78 maşalllah iyi fakat bende binbir çabalarla yediriyorum mesela bolkondan arabalrı göstererek tvde belgesel izleyerek yedirtiyorum benimde sorunum gece beni sömürüyoo adeta meme eme eme bırakınca memeyi anlıyoo ağlıy bende istyrmki biberonda süt alıştıayım kesinlikle biberonda ne mama nede bşka bişey içiyor suuuu haricinde nasıl alıştıracam ben bu oğlanı fikri olan varmı bardaklada olduğu gb üstüne döküyoo.1 yaş üstü sütten mennun olan varmı aptamilin yazarsanız sevinirim arkadaşlar

sabah 8 meme
900..8 tahıllının içine 7 cici bebe peynir harnup pekmezi
11.00 gb bizimle kahvaltıda 1 ymurta yerse ekmek
aralarda çubuk krakar balık kraker
13.00gb meyve(kivi muz portakal elma armut karıştırıyorm
16.00 çorba veya dolma içi
19.00yoğurt
22.00gbde muhallebi yada arının muzlusunu veriyorum gece boyuda emiyooo

Bu efeler hepmi böyle : malesef benim oğlumda biberondan su hariç hiçbir şey içmiyor. En azından seni emiyormuş ona şükret gecenin bir yarısı kaşık maması yapıp kaşıkla yedirenlerde var benim gibi ( Ben bu duruma hiç çözüm bulamadım malesef bardakla da içemiyor, eğer sen bulursan bir çözüm bana da msj at.

anam allah yardım etsin gecenin bi yarısı uykulu uykulu nasıl kaşıkla mama yiyo yaa hayretler içinde okuyorum allah sabır versin.
bizde sabah biraz geç kalkıyoruz 10 - 10:30 gibi emerek uyanıyoruz. kahvaltıda yumurta, pekmez, tereyağ, peynir zeytin var. reklam eşliğinde yiyooruz çok şükür. 12 gibi uyuyoruz emerek yine. öğleden sonra 1 - 2 gibi çorbamız var artık tarhana mı olur sebze mi, mercimek mi şehriyeli tavuk mu ne olursa.
sonra saat 3 gibi dışarı saati. parka gideriz orada arkadaşları ile oynar yorulur meyveli yooğurt yer. meyve suyuu içer. akşam 5:30 gibi akşam yemeğindede bizimle beraber bişilerden muhakkak yer salataya bayılır. tavuk ve balık çok seviyoruz çok şükür. hiç nazlanmadan yer. akşam sütlaç veya muhallebi yer. elmayı çok sever ne zaman versem eline btirene kadar uğraşır :)) krakerler ve kurabiye de en sevdikleri arasında. amaa kuru ekmeğe bayılıyo. kavga bile ediyo ekmek ver diye :)) gecede 1-2 defa emmek için uyanırız. çok şükür bişi ayırmadan yiyo beenim oğlan ama çok kilolu değiliz. normal diyor dr 10,5 kg geçen hafta tartıldık.

Dün:
Uyandiginda : Emdi
Kahvalti: Tost-Sürme Peynir-peynirli omlet ve karisik meyve suyu
Aralarda meyve yogurtlari - cubuk kraker-bisküvi hep atistirir hehe...
Öglen: Yogurt ekmek ve doymadigindan ardindan yogurt muz karisimi
Aksam: Biber dolmasi ve patates püresi ..
Gece: bisküvi ve 8 tahilli karisim kasik mamasi...

Yogurdu ve Suyu cok sever günde bir kase yogurt mutlaka istiyor, dolabi actigimda ilk önce yogurda uzaniyor :))

yagmur sabah 7 de kalkar emer daha sonra bıskuvı peynır yumurta sut karısımı mama ve danıno yer oglen corba ne yaptıysam ıkındı yogur veya meyva aksam muhallebı + sut oda yerse tabı en azı bız tuketıyoz herhal hı

ah canım aynı dertten muadaribim bende gece yarısı kaşık maması yapıyorum deli olcam ama çok kararlıyım artık direncem bi biberona su bi biberona süt koydum dün gce ağladı sabaha kadar sütü istemedi sabaha karşı mecbur açlıktan içti uyudu inşallah alışır yoksa acısınlar bize:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…