2009 Mart Bebeklerinin Günlük Menüsü

1 haftadır nezleyiz 2 tane dişimiz aynı anda çıkıo ateşlendik kusuyorduk vede ishalimiz vardı mahvoldum resmen isyana geldim. konuyu acan ben menü yazmak şöyle dursun uyku uyuyamadım. ne iştah kaldı nede baska bişi. arkadaslar ya kızım artık bulamaç kahvaltı istemiyo 2 kaşık yedikten sonra fosur foşur kusuo. bıktım kusmuk temizlemekten. inanın psikolojim bozuldu. tereyagında peynirli omlet yaptım bu sabah 2 yudum yedi bıraktı. peynir vereyim dedim begenmedi tükürdü. bir bardakta yarım cay bardagı süte 3 cicibebe ve 1 ceviz vede pediasure mamayla 1 çay kasıgı bak kolydum zarzor onu yedi ben napçam ya siz ayrı ayrı veriomusunuz? veriosanız nasıl? benim kızım meyve de yemio.. meyve suyunu hiç içmio. zaten biberon almıo bardaklada parcalıorum kendimi. bide eline bişey veriomusunuz? 2 tane altta dişimiz var üst 2 dişimiz yeni patladı . diş yok diye bişey vermeye korkuyorum. of allahım ya valla çok kötüyüm ben ya

fatma alıştırma bardakları var bebekler için. emzikli değil delikli ağızlığı var. onunla meyve suyu içirebilirsin. sert elmalardan ver eline dilim dilim kemirsin annesi bırak. dişi yok diye korkma soğuk elma ver damakları rahatlıyo. sert elma dişi olmadığı için damağı ile kolay kopmuyo ben hep amasya elması alıyorum. şimdi altlı üstlü dişleri çıktı altta iki üstte tek dişimiz var. ama yedi aylıktan beri elma veririm eline kemirsin diye. bide hiç bişi yemiyo die dertlenme annesi.kussa bile muhakkak midesinde bişiler kalıyodur. kendini de kızını da strese sokma. ona da biraz zaman ver annesi. eline bisküvi ver mesela. şu kolay eriyenlerden. kendi kendine yemeye çalışsın. zorlamadan. biraz ortalık pisleniyo ama o kadarınada sabretmek gerek annesi. kahvaltıyı da benim sıpa da bazen ayrı ayrı yiyo dolu dolu ama çoğunlukla yemiyo. kalabalıksak yiyo herkesle beraber. ama anne oğul başbaşaysak yemiyo geri tükürüyo. bende karıştırmak zorunda kalıyorum ve mesela reklam izliyoken yediriyorum. o reklam izlerken transa geçiyo resmen. ne yediğinin farkında olmuyo:)) ama bir kaseyi bitiriyo. sende sevdiği ve tam dikkatini verdiği bişi mesela çizgi film - reklam gibi bişilere bakarken yedirmeyi dene bakalım. bide keendini bu kadar bitirme zor evet ama keyiflide. allah yardım etsin canım.

arkadaşlar bişey sorucam benim garip kızım kahvaltıda sadece yumurta yiyor 1i yetmiyor ama başka bişey yemiyor şu çift sarılı yumurtalardan alsam fazlamı gelir acaba??

bizde bir aydır bağıra çağıra alıştık gibi ek gıdaya.sabah labne,pekmez,ceviz,ekmek,süt ve yumurta karışımı yiyo,yumurtayı hergün vermiyorum,benekler çıkarıyo çünkü.
öğlen yoğurt yiyo,
ikindi meyve püresi,
akşam çorba,
yatmadan muhallebi,
yatarken süt içiyo,geceleride uyandığında süt içiyo.
ama ben herşeyini pütürlü vermek zorunda kalıyorum yoksa yemiyo.balığı haftada bir veriyorum.tavuğu çorbalarına katıyorum ama kırmızı et veremiyorum.2 kere çorbasına kattım eti,vucudu kızardı,şişti,ateşi çıktı,hiç uyumadı verdiğim zaman.bendede kırmızı et aalerjisi var aceba oğlumdada mı var kızlar.bu alerji testleri ne zaman yapılıyodu bilgisi olan varmı..

Bulamac halinde kahvlti yapmiyali aylar oldu bizde...
bisküvi-kraker-pohaca neredeyse herseyi eline veriyorum,cocuk kahvalti setinden aldim bazen peynir-yumurta önüne indiriyorum kendisi yemeye calisiyor bazen agzi bulmayip yeri buluyor yada yanini ama olsun alisicak :)) masallah kizima bu arada hihi

Yedirdiklerinden hic birsey yemiyorsa sende sabah kahvaltida hafif bir corba pisirip ver??
Iyice yemeye vs alisana kadar??

biberon istemiyorsa alistirma bardaklarindan al ileride alisacaktir ve bardaga daha kolay gecersin !!

dis yok diye birsey vermeye korkma bi türlü cigniyorlar nasiL yapiyorlar bilmiyorum ama ... Simdiden baslamalisin yoksa ileride daha zor olucak ayri ayri katilara alismasi ...

meyve yemiyorsa orada varmi bilmiyorum ama hipp`in meyve taslarindan ver yada yogurda rendeden gecirirp ver??

her sekili denemek gerekiyor ... bilmece gibiler cöz cözebilirsen :)
kolay gelsin sana ama anneyiz iste biz dayanicagiz hersekilde

pirinç unu muhallebiside yemiyoruz artık. sabahları çorba veriyorum ama kahvaltılık olarakta alması lazım besinleri. ya aslında alıştık yemek yemeye yayla çorbası sebze püresi yogurt tarhana kahvaltıda yiyorduk ama ne bileyim bir haftadır öğürüp kusuo. şaşırdım kaldım ya. danino ve büyümix aldık yedi birer tane. meyve olarak muz püresini yogurduna koyuyorum. chicconun alıstırma bardagı var hani su hem damla akıtmayan hem delikli hemde normal akıs özelliği olanlardan. 25 lira verdim aldım ama yok anam valla çok çaresiz bırakıo bu kız beni.

benim kızımda hiç karışım kahvaltı, yemek yemedi hep ayrı ayrı yedi zaten geç basadı yemeye halada uğraştırıyo ama idare edioz.....bende birde hiç püre vermedim aslında verdim ama yemedi sadece çatalla eziyodum şimdi baya lokma lokma yiyo şükür bide onu alışrmaya uğraşmıcam
kahvaltı 1 dilim kaşar 1 dilm peynir (dilmler biizm bi iki lokmadada yediğimiz şekilde)3-5 zeytin çok seviyo bi kaç lokma tahin pekmez bi kaç lokma tereyağ bal gün aşırıda çeyrek yumurta azcık süt bardakla yada karışık meyve suyu
bizim çok düzenimiz yok arada bisküvi kraker falan sonra meyve püresi yiyo sonra benmile yemekte ne varsa 3-5 lokma ne yerse o göre yapıyorum yemeklerimizi de arada çikolota varsa puding seviyo sonra yoğurt çorba yiyip yatıyo tabi sırası değişiyo

Buğrahan bugün hiçbişey yemedi kızlarmafoldumben kahvaltıda 3 lokma zorla yedi, sonra 2-3 tane çubuk kraker yedi uyudu hiç iştah olmaz mı bi çocuktaboshayallersmile sadece çubuk kraker çikolata bunları yemek istiyomafoldumben karnı ne kadar aç olsada çorba kahvaltı ne yiyosa artık 3-4 lokma iştahlı yiyo gerisi zorla:çok üzgünüm:

huriyecim zorlama cnm ya zorlayıncada iyice kaçıyolar geçen hafta bizde öleydik bi kaç zorladım bu sefer kaşığı görünce kaçmaya başladı kendi haline bıraktım bi kaç gün sonra tekrar biraz olsa yemeye başladı istemediği hemen ırakıyorum bi yarım saat sonra tekrar deniyorum ama bazen böyle bayılacak gibi oluyorum uğraşmaktan bende çok sabırlı biri degilim işte onu doyracağım die kendim aç kalıyorum yemek yemeyi unutuyorum valla erimeyede devam ediyorum

canım uzme kendını ılla ayrı ayrı alacak dıye bırsey yok benım oglum hafta ıçı hero baby 8 tahıllı meyvelı muhallebı yıyor 1 kase 1 yumurta 1 tane danıno yıyor ama hafta sonu babası varsa heveslenıp bızımle ayrı ayrı yıyor asla yıyemez bogulur dıye korkma bız patateslerı tereyagında pısırıyoruz kup kup yıgıtın çatalına batırıp verıyoruz at oglum agzına dıyınce goturuyor ama hafta ıçı bunu yapmıyor muzu eskıden çok severdı sımdı yemıyor geçen babası kızdı banada bulamaç gıbı getırsen yemem dedı bende sımdı kabugunu açıp koca muzu elıne verıyorum sıbelın dedıgı gıbı ustu bası batıyor ama yıyor
bırde benım ablamınoglu asla bıbern almazdı nuk suluk var onu aldı ve suan sutu bıle onda ıçıyor lutfen uzulme bu arada ozelden msn adresını verırmısın opuyorumnanaktan

Burcu'cum haklısın zorlayınca dahada kaçıyorlar ama elimde değil kafayı yediğimi düşünüyorum bazen bugün sabahtan bişey yemedi gene saat 2 gibi çorba yaptım içmedi eline kuru ekmek verdim azıcık onu kemirdi bu kadar haa bide 2-3 tane çubuk kraker bu saate kadar yediğimiz bu:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Ahhh ah ne kadar uğraştryo bu minikler bizi...
Biz tam 13 aylık olduk ve benimde kafam karışık özellikle kahvaltı konusunda...menümüz şöyle:)
09.30Emerek uyanır ve 1 tatlı kaşığı pekmez
10.30da kahvaltı: bisküvi,pekmez tereyağ ceviz tahıllı kaşık maması karışımı, 1yumurta sarısı labne domates suyuna ekmeği banarak yer
14.00kıymalı sebze yemeği veya çorba
16.00meyve suyu veya meyve
17.30 meyveli yoğurt
20.00 bezelye pilav nohut pilav barbunya en sevdikleri genelde tavuk veya etle beraber,haftada 1 kezde balık
22.30 sütlaç puding veya kaşık maması
ben henüz süte başlamadım emdiği için ama hepiniz veriyosunuz galiba,bizde su dışında biberon sevmiyoruz ama tupperware nin suluğunu aldım akıtmıyoda meyve suyunu onunla içiyo.

şu an kilosu 12

benim kızımın hala iki dişi var,ve yemeğini kendisi yemek istiyor.kaşıkla almaya çalışıyor ama başaramıyor tabi.ayrıca heryeri de kirletiyor.kilo almıyor bişey yemediği için boyuda uzamıyor.sadece biberonla süt içiyor.ama söylediğim gibi eline kaşık çatal verirsen kendisi benim kesinlikle yediremediğim şeyi yemeye çalışıyor.

ben akıtmayan biberonlardan aldım ama bizimki sallayarak akıtıyor bi şekilde.sallasada akıtmayan biberon varmı bildiğiniz,meyve suyu için?

sabah 09,30 uyanıp emdi
11,00 sütle tarhana yaptım içine peynir ve 1 yumurta koydum
14,00 sebze püresi( pırasa ıspanak patates kabak havuç brokoli kırmızı yeşil mercimek tavuk pirinç,) ve juss kırmızı meyveler meyve suyu 90 cc içti emdi ve uyudu
17,00 yarım muz, yarım elma, 1 ceviz, biraz yogurt, 3 ölçek pediasure mama kattım ve yedirdim.

birazdan yayla çorbası yapıcam onu yer bitane danino 1 tane büyümix yediricem yatmadan yerse tekrar yogurt veririrm.. yatmadanda emer yani öyle uyuyoruz zaten..biraz düzene girdik gibi ama halen kahvaltı yemio. dün gece ilk degfa çubuk kraker verdim eline bir yudum ancak yedi ama olsun kalanınıda halı ve koltuklar yedi:)

Son düzenleme:
sabah 9:00 da cicibebeli pirinc mamamlı yumurta sarılı kahvaltı 12:00 de işkembe corbası içirdim tanelerden yedırmedım ama suyundan sonra 13:00 de 150 cc cocuk sütü içti gezmektır uykudur derkene 17:00 de muz püre yaptım sütle karıstırıp onu yedı aksam ıspanak papatates pirinç mercımek havuz püresı yıyecek gece yatmadam önce mısır nişantası bugday nişantası arı mama pirin unu hepsınden karıstırıp muhallebı yapıyorum onu yedırecem kılosu11

maşallah hepsine allah ağızlarının tadlarını bozmasın
bizde bugün sabah bir tane üçgen peynir 4 zeytin çeyrek yumurta bikaç lokma tahin pekmez 50 cc kadarda süt sonra emdi uyudu kalkıncada yarım kavanoz mama biraz kek çekiirdek yedi biraz çeksonra yine meme 5 gibi mantı yı ezdim yoğurtla yedirdim sonra da birazcık mama yedi emdi uyudu erken yattığı için bugün yatmadanda çorba yoğurt yiyo bugün çok az yedi yine gerçi bunad a şükür hç ağzını açmıyodu inşallah yavaş yavaş alışacak

öff kıızm 1 haftadır kahvaltı yapmıyor herşey denedim buralar iştahı yok meyvede yemiyor önceden çok iştahlı değildi ama azda olsa yiyordu şimdi çorba yiyor sadece 2 tane daha dişimiz çıkıyor sanırım ondan hep emmek istiyor

Kizlar su cubuk krakerler hosumuza gidiyor mutlaka hemde kolay oluyor onlar onla ugrasirken siz biraz dinleiyorsunuz belkide yani bende öyle :))))
Ama tamamen istah kapatiyor doktorumuz günde 3-4ten fazla sakin verme dedi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…