2009 Mart Bebeklerinin Günlük Menüsü

aa unutmuşum kornflakesler var ya hani şu kakaolu yuvarlak,onlardan verdik çok sevdi.dişi yok ama götürüyo :)

baha 10 da uyanıp emdi
11 de yayla çorbası yedi
13,30 yogurt yarım muz pediasure mama yarım elma 1 tatlı kaşıgı bal 1 ceviz yedi
14,00 emdi uyudu
16,30 sebze püresi (kıyma pırasa brokoli havuç kabak patates kırmızı yeşil mercimek pirinç zeytinyag ıspanak) ve 90 cc juss kırmızı meyveler karısık meyve suyu içti
19,30 yoğurt 3 çilek pediasure mama yedi
yatmadanda ya sebze püresi yada yayla çorbası yer emer ve yatar

sabah emdi ve 1tatlı kaşığı pekmez
kahvaltı: 8 tahıllı,tereyağ, bisküvi,pekmez,ceviz karışımı,1yumurta,kaşar peynir
öğlen: erişteli yeşil mercimek çorbası,et sote
ara:meyveli yoğurt yarım brovni
akşam:kabak yemeği
9dada tavuklu mantar sote

oooh oooh afiyet olsun bebelere.kızlar benim bebek biberonla süt içiyor ancak medelanın süt saklama kaplarını kullanmak zorunda kalıyorum.cam biberona geçemedim.içinde nefes almayınca süt az geliyor ben de sıkıyorum mecburen ne önerirsiniz ne yapmalıyım sizce?

dün ne yediğini yazayım bende
10da 1yumurta biraz patates 100ml kadar çilekli süt
12de uyumuş anneme bırakmıştım
2gibi uyanıp 1kase terbiyeli tavuk çorbası içmiş
kısa bi süre sonra pasta yemiş gezmeye gitmişlerdi
4gibi portakal suyu içmiş
6da anne sütü
8de 1 kase yayla çorbası
10da meyve
anne sütüylede uyudu
gecede 3satte 1 anne sütü

maşallah bebişlerinize kızlar
Buğrahan dün saat 11 gibi 2-3 kaşık bebe bisküvisi ile süt yedi (tabi buna yedi denirse)
sonra çubuk kraker
akşamüstü 16.30 gibi yarım kase tarhana çorbası içti
akşam 21.30 da 1 kase un çorbası içti
yemek yemek yerine beni emmeyi tercih ediyo Buğrahan sık sık emmek istiyo emmesede bunu oyun yapıyo... ama sütüm yetmez ki artık neden böyle iştahsız anlamıyorum

Son düzenleme:
sabah 9,30 uyandı emdi
10,30 bir kase yayla çorbası
14,00 sebze püresi
16,30 1 tane kremalı bisküvi, 2 tane burger kingin patates kızartması kemirdi. 125 gr hipp elma-muz püresi, 1 tane çilekli danino yedi. şimdi uyuyor uyanıncada çilekli yogurt yer yatmadanda yayla çorbası. bugün biraz hazır gıdalar tükettik dr amcamızı ziyerete gittik evde diildik.. bu arada yatmadan emer de yatar

FAmily emzirmemelisin bence yani aza indir ... sen emzirmedikce o acikip birseyler yiyecektir... Biraz zor oluyor ama oluyor sonunda ...

Sibelcim çok haklısın...Familly bugün dr da dedi ki iştahsız bebeklerde anne sütünü kesiyoruz çünkü beslenmeyi karşılamıyo...bence azaltıp memeden ayırmalısın...çok az besleniyo miniğin...midesini sütle doldurup doydum sanıyo galiba

benim kızda öyle aşırı meme bağımlısıydı bi vitamin kullandık sihirli değnek değmiş gibi oldu allaha şükür memeyi sadece uyuyucağında ve yemeğini yediğinde veriyorum yemesi çok değişti..oyalamaya çalış kolay olmuyor tabi ama sonunda zafer senin oluyor ..

meltem'cim veSibel'cim haklısınız ama buğrahan bazen memeye o kadar düşkün oluyoki anlatamam bazende hiç oralı olmuyor... ama dediğiniz gibi azaltmalıyım:çok üzgünüm:

meltem'cim veSibel'cim haklısınız ama buğrahan bazen memeye o kadar düşkün oluyoki anlatamam bazende hiç oralı olmuyor... ama dediğiniz gibi azaltmalıyım:çok üzgünüm:

saçmalama şeker ne azaltması sakın azaltma,hiçbir şey anne sütünden değerli değil.bırak emsin ufaklık.zaten dr larda doğanın verdiklerinin tersini yapmayın diyor.emsin yazık azaltma lmaz:

Süheyla'cım bazen senin dediğin gibide düşünüyorum şurda emzirebileceğim ne kadar en fazla 1 sene daha diyorum sonra nasılsa mutlaka yiyecek... ama anne yüreği işte aç duruyor diye üzülüyorum.... aslında istediğinde yiyor ama binde bir....

ozan yazdıklarınız kadar yese sanırım fil gibi olurdu. imkansız 125 g. yoğurdu bile yemeye nazlanıyor maşallah kuzucuklarınıza allah daha da iştah versin ama obeziteye dikkat kızlar. hele de kzı çcuklarına daha da dikkat edelim zira kilolu bebekler zaten büyüyünce kilolu oluyorlar.

Süheylam ben tamamen kessin demiyorum azaltsin diyorum.. her aciktiginda ona gelip emzirmesini istiyorsa emzirmesin günde on kez emziriyorsa bunlardan bestanesinde baska yemekler - cubuk krakerler vs sunsun.. Böyle giderse hep yemek secicek - kati gidalara alisamicak vs vs vs... Tamam anne sütü iyi güzel hemde süper bende halen emzirenlerdenim ama biryere kadar .. Unutmaki cocugun sagligini ve annenin sagliginida düsünmeliyiz ... Family herzaman emzirerek nereye kadar gidicek daha ? Saglikli beslenmesinide saglamaliyiz haa doktoru eger diyorsa : Sütün yeterli ek gida almasa bile tama ozaman eyvallah ... Iki sene boyunca sadece emzirenleri ek gida vermiyen birisinide taniyorum ben ama doktorunun karariyla, eger cocuk doyuyorsa ...

kızlar ben emziremedim ama 11 ay sağarak verdim sütümü.ve 11 ay boyunca ek gıdayı reddetti,hep süt istedi.iki dr da sütü sadece gece uyumadan içsin diğer öğünler tamamen ek gıda dedi.bende mecburen kestim sütü ve ek gıdaya alıştı.artık sütüm kalmadı ama çiğnemeyi ve yemek yemeyide öğrendi.anne sütü varsa mutlaka verilmeli ama dr lar genelde anne sütünün yanında ek gıdaya alışmalı diyorlar.çocukların damak tadı bu dönemde oluşuyomuş,yemek yemezse ilerde her yemeği yemeyecek,biçok besinin vitaminindende mahrum kalacak.biz sütü kestik dr un isteğiyle sadece geceleri verdik öylece yemek düzeni oluştu az buçuk yoksa sadece anne sütü istiyolar..

Dün:
Kahvalti 9:00 : Süt/Yumurta/zuchini/Havuc/Maydonoz karisimi omlet tereyagli, Peynir, tahinli pekmez,zeytin (zeytin canavari Rüya biraz )

11:00 : Meyveli yogurt

13:00 Yarim tabak karisik sebze corbasi ,normal pisirdim ben sütle degiL

Ardindan 2 Saat uyku

16:00 Misirli Pilav-Tavuk-Zeytinyagli yesil fasulye
ARdindan meyveli yogurt

19:00-20:00 Elma,Cubuk kraker hihi vazgecilmezimiz:))

20:30 250 ml Süt

21:00 Uyku

Son düzenleme:
merhaba,

benim kuzum sabah "yumurta, pekez, ceviz, peynir, muz ve cicibebe karışımı kahvaltısını yer. arada uyurken 130-150 ml süt içer. öğlende bir kase çorba uyurken tekrar süt akşam arada meyve galeta ve meyveli yoğurt yatmaya yakın muhallebi yatarken tekrar süt. problemimiz ise oğlum biraz fazla kilolu doktorumuz kızıyor ancak aç ta bırakamıyorum. aslında çok abartılı yemiyor. çok ta hareketli ama bu kilo mevzusunu çok takıyorum kafaya valla "su içsem yarıyor " derlerle aynı benim tombul kelebeğim de öğle şu anda 15 kilo muhallebiyi de kestim akşamları herkez yürüyünce zayıflar diyor. umarım öğle olurbilmiyorumkismile

Dün:
Kahvalti Peynirli Pohaca,Süt,tahinli Bal,zeytin

Öglen: Süt corbasi denedim icmedi iki üc kasiktan fazla bende danino yogurda muz ezdim verdim...

1.Ara Meyve atistirdi
2.Ara Salatalik yedi bitane tam :S

Aksam: 2 Köfte,Pilav,Peynirli Ekmek

Yatmadan önce: 200 ml Balli Süt

ayy maaşallah bebişlerinize benmki maalesef iştahsızlar grubundan mesela peynir ve yoğurt hiç yiyemiyoruz zorla verdiğimdede sonuç tüm gün kusuyor...(sabah muhallebi içine bir muz ceviz pekmez karışımı yapıyorum yanına yumurta haşlıyorum yumurtayıda sadece rafadan yiyor ve beyazını asla yemiyor..öğlen mercimek sebze tarhana vb çorba içiyor oda zorla yarım kase kadar içine ekmek doğruyorum akşamüzeri danette yiyor bazen kuru incir bazen kraker yada bir elma oda mutlaka eline verilecek püre fln yok olmayacak o kendi yiyecek...akşam bizimle et tavuk balık muhakkak etli bi yemek yiyor tabii oda zorlaa çok az...akşam 10 gibi yine muhallebi yiyor içine bisküvi atıyoruz şeker yerine pekmez koyuyorum her muhallebi yaptığımda..gece bir veya iki kez kalkıp süt içiyor bir defada 200 ml içiyor bu kadar valla fazlasını yemiyor çok zayıfladı yaaa çok üzülüyorumm..((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…