2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

sağolasın canım ..ayşecim iyiyiz canım saol.asıl sen nasılsın oğluşun nasıl?

Selamlar Kizlar,

Doruk uyanmak üzere, firsattan istifade edeyim bende.

Ya bu aralar ben cok stresliyim kizlar. Dorugun uyku düzeni cok kötülesti, gece cok uyaniyor ve sinirlerim öyle bozuk ki! Esime catip duruyorum her firsatta. O da hakediyor bazen. Dün söyle bir dolasip gelelim dedi, Doruk'da hava alir falan. Pek niyetim yoktu ama evde resmen kosturmaca yasiyoruz Dorugun pesinden, o stresten kurtuluruz hic degilse dedim. Aksamüzeriydi zaten, sen tut epeyce uzak bir yere götür bizi. Oyuncak magazasi varmista, belki degisik birseyler görürmüsüz. Eve dönüs haliyle cok uzadi, Doruk arabada gece uykusuna gecti emip. Getirip yatagina koyana kadar, arabayla ev arasindaki mesafede disarinin sogugundan etkilendi ve uyandi. Altinida degistireyim derken uykusu iyice acildi ve 4 saat onu uyatmaya calismakla gecti. Esim gece 03:00'de ise gidecegi icin, bir an önce uyumak istiyor ama ne mümkün. Off sabahin 06:00'sinda Doruk yine dikildi. Alismis ya o saatlerde kalkmaya, isterse gece 01:00'de uyusun, mutlaka kalkiyor ya o saatte cins. Simdi 2 saattir uyuyor ve acigini kapatiyor. Uykuya dalmasi cok zor artik kizlar ya, sizinkilerde öyle mi? Cok yorucu uykusu geldigi zamanlar...

Özlem'cigim, insallah sizde de yarar ise o yöntem. Hersey dert zaten, hic degilse birinden kurtulalim.

Nurten, bak sen su cadinin yaptigi ise. Insallah bozulmamistir laptopun.

Levestoriy, yazdiklarini pürdikkat okudum canim. Yasamini öncelikle cok zor ve cetin buldum. Yasin yanlisim yoksa, 22 olmali. Hele bu kadar genc bir yasta, onca sorun... Korkularini anliyorum ve bu korkularin disavurumuda senin kizina karsi asiri duyarlilik ve bazen takinti derecesinde sevgi göstermen. Ama olumlu birsey var: O da senin bu yanlislarinin bilincinde olman. Ihtiyacin olan, seni anlayacak ve yönlendirecek bir arkadas, bir uzman belki de. Tek basina üstesinden gelmen zor. Sana karsi cevrendekilerin yanlis yapiyorsun diye suclayici davranmalari, pek etkili olmuyor degil mi? Cünkü sende asiri korumaci Anne modelinin dogru olmadigini biliyorsun zaten ama baska türlü davranamiyorsun. Ben seninle deneyimlerimi, dostlugumu ve aklimin yettigince bilgimi paylasmaya hazirim. Buradan da yazisabiliriz, özeldende. Hatta ev telefonun varsa mesaj kutuma birakirsan, seni arayabilirimde.

Benim annemde senin gibi koruyucu bir melekti benim icin. Hala da öyledir. Bu öyle aci birsey ki! Insan yetiskinliginde kendini özürlü gibi hissediyor, kanat cirpip ucmak istiyorsun ama gücün yetmiyor ucmaya. Birak cocugun tökezlesin, düssün, cani yansin. Sende otur agla onun icin, yiprat kendini. Ama calma onun özgürlügünü. Hayatin icine saliver, seyret bir köseden. Bak nasil kendi deneyimleriyle, kendi yolunu cizecek. Müdahale etmen gerekecek yerler süphesiz olacak. Ama birak, üsüdügünde kendisi isinmayi ögrensin, cani yandiginda ilacini kendisi bulsun. Yazacaklarim bitmedi aslinda ama cikmaliyim.

Esim geldi, sonra yine yazmaya calisacagim. Öptüm hepinizi ve kuzularinizi kizlar...

filizcim merhaba.canım relax ol biraz.bak az önce kızkardeşimle konuştuk aynı şeyi annemde söylüyor uykuya dalma problemi var diye sanırım dönemsel bişey.mesela akşam bizde 11 de eve döndük selin normalde 11 deuyur.bu arabada uyudu eve gelince uyandı.inan 2 yi geçiyordu zorla artık uyuttum.o yüzden rahat ol biraz düzelir.

ahhh ahhh azcıkta böyle incelikleri erkekler düşünse tülaycımmm
canım eşinin doğum gününü kutluyorum nice senelere bitanem...

yaaaaaa.inan bende seni arayacaktım yarına kadar bekleyim diyordum.tamam şekerim gelin. şimdi siz kaç gibi gelirsiniz bize? ay çok mutlu oldum zemuszemus

canım benim berkede aynı inanki. dün akşam 11 den 12 ye kadar salladım. sonra beşiğine koydum geri gözünü açtı. sonra uyu artık diye hafif sesimi yükselttim istemeyerek. çünkü çok uykum gelmişti...yani bizimkilerde aynı canım canını sıkma.

aa döndün mü cerencim? canım biz cuma akşamından çıkacaz. arabamızı servise bırakacaz ya,adamlar akşamdan bırakın demişler. burdan bi öğretmen arkadaşımla gelecez. akşam onun evinde kalacaz. sana ne zaman uygunsa, cumartesi de olur,pazar da,nerde dersen görüşürüz. planımızı ona göre ayarlarız.
ama canım arabayı servise bırakacağımız için cumartesi aracımız olmayacak. eşim bir araba kiralayım 1 günlük dedi. sen eşine bi sorabilir misin, bize araba kiralayan bi yer bulabilir mi?

mrb arkadaşlar.ben geldim.yemeğimi yaptım,bulaşıklarımı makinaya attım. oğlumun kahvaltısını verdim yarımsaattirde uyuyor paşam ben sabahları biberon mama verdiim için kahvaltıyı anca yaptık.arkadaşlar sizler veriyorsunuz kahvaltıda bebişlerinize kahvaltıda

canım şimdi cumartesi gece nerde kalıcaksınız? bize gelmeyecemisiniz dışarıdamı görüşecez ? siz nereleri gezceksiniz özel bir yerlere gitmeyecekseniz yani akraba arkadaş filan babamlarda araba varda eğer onlar müsait olursa (bizde arada onlardan alırız işleri olmazsa) biz sizi gezdiririz ama yinede sorayım istiyorsan canım eşime?
ben cumartesi gündüz evdeyim bi akslilik çıkmazsa işe gelsem bile 1 de evde olurum.
eşimde 3-3,5 gibi geliyor eve.

iyiyim cerencim sen nasılsın galiba haftasonu gezmelere gidilecek :)
tülaycım çok incesin bardak yaptırmayı bende düşünmüştüm eşimin doğum gününde yaptırırım belki diye ama ona her kızdığımda vazgeçmiştim kaydirigubbakcemile3ama bakalım bi mayıs gelsinde hele düşünürüm yine ozaman :) bu arada eşininde doğum günü kutlu olsun ve senin gibi ince düşündeli bir eşe sahip olduğu içinde çok şanslı canımopuyorumnanaktan

selam kızlar
oooo Ayşe ve ceren planlar yapılıyor bakıyorum süper yaa:)a.s.
levestory yazdıklarının hepsii gece okudu yorum yapmaya fırsat bulamadım ama filiz benim söyleyceklerime tercüman olmuş aynen katılıyorum arkadaşım bırak düşe kalka büyüsün özgürlüğünü elinden alma
öğrenme konusuna gelince biliyorsun ben ilkokul öğretmeniyim az çok tanıyorum çocukları her çocuğun ilgi yetenek ve kapasitesi farklıdır öğretmeye çalışman güzel ama sakın onu sıkacak dereceye getirme bu işi
bak sana bişe anlatacağım bir öğrencim vardı 1. sınıfları okuturken 6 yaşında yazdırmışlar biraz baktım durumuna yapamayınca ailesiyle konuştum alın diye almadılar bende mecbur sınıfta bırakmak zorunda kaldım
çocuk 1. sınıfın sonlarına doğru ancak kalem tutmaya başlayabildi kasları ancak izin verdi ve ertesi sene ilk okumaya gecen öğrencilerdendi
sonraki okuttuğum 1. sınıfta yine 6 yaşında bir çocuğum vardı o yapabildi
diyeceğim şu ki her çocuk bir olamaz sakın o yapıyor bu yapamıyor deme lütfen
soracağın bişey olursa bende yardıma hazırım her zaman özelden de burdan da yazabilirsin

canım işte burdan bir öğretmen arkadaşım var, onlarda kalacaz. ama sizinle istediğiniz yerde görüşebiliriz. eşimle konuşmadım ama eve de gelebiliriz,dışarda da olabilir. akrabamız yok kayseri'de. işte amaç gezmek olsun:) biraz da alışveriş işimiz var. oğluma oto koltuğu filan alacam.
bebek arabasını filan yanımda getirmeyi düşünüyorum oğlumun, o da çok büyük. sanırım seninkiyle aynıydı, chicco'nun travel sistem. bide işte yanımızda getireceğimiz arkadaşımız da olacak,bir arabaya sığamayabiliriz. sen bi zahmet araba kiralama işini bir sor, sizde uygun olursanız 2 araba olur beraber gezebiliriz.kaydirigubbakcemile5 zaten cumartesi akşama arabamız çıkar servisten.

canım saolasın.merak etme canım bende her kızdığımda vazgeçiyorumm..ama bu aralar bana jestler yapıyor o yüzden haketti :))) ama aksi durum olursa vermem bende inadımda inattır:)))):1hug:

evet gezecezsırnaşık şey

yaa,kıskandık istanbullu gacıları, bizde şartları azcuk zorlayacaz (250km kadar) ama görüşecez inşallahkaydirigubbakcemile5sırnaşık şey

ceren canım saolasın.. ayy bende bazen çok uykum olunca seline sesimi yükseltiyorum:)) oda bana yüksek tonla anne yaaaaaaa diyo işte o zaman sarılıpp ısıra ısıra seviyorum:))

sağol esencim evet buluşuyoruz falla....bir aksilik çıkmazsa...

hımm yani bizde kalmayacaksınız....:çok üzgünüm: tamam canım araba işini soruyorum şimdi. nasıl bir araba düşünürsünüz ona göre sorayım..

ceren canım saolasın.. ayy bende bazen çok uykum olunca seline sesimi yükseltiyorum:)) oda bana yüksek tonla anne yaaaaaaa diyo işte o zaman sarılıpp ısıra ısıra seviyorum:))

ayy sorma bende kızınca böyle gözlerini sıkı sıkı yumup dönüyor içim burkuluyor valla. ay şimdi ağlayacam akşam kızdım diye üffffffffff tü bana yaaaaa

ceren bendeee gelcem kayseriye banane kıskandımm:))) bazlama yemeye:))

gel şekerim ne demek istediğin bazlama olsun mantıda yaparım sana....opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…