2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba canım bebişin ilo olayına ok fazla takma diycem ama bende senin gibiyim damlasu 4 kilo doğduğu halde şuanda 8 kilo falan bu hafta gidicez kontrole.biz dediğin mamayı yani FANTOMALT ı 3 ay kullandık hiç işe yaramadı yine almadı yine almadı.geçen ay pediasure a başladılar.şimdi sma plus kullanıyoruz bikaç aydır oda kilo aldırıyor dediler.iştahı güzel herşeyi yiyyor yoğurt makarna yumurta hele peyni hastası hiç hayır demiyor.ama bazı çocukların bünyesi böyle heralde.ailede minyon tipli varsa öyledir.bizim babamızın maşallası var ama ikiside benim tarafa çektiler.damlasu çok hareketli.uyanıkken bidakka yerinde durmaz illa biyerleri kurcalcak biyerlere tırmanıcak.ben artık kilo olayını çok takmıyorum sonuçta yiyyor doyuyor çok yıprattım kendimi ama artık böyle seviyorum çok zayıfta göstermiyor aslında
FANTOMALT bebeğin günlük kalori ihtiyacını karşılıyor.pediasure fantomalttan daha iyi bebekler everilmiyor 1 yaşından sonra 8. ayından itibarende kullanılıyor.inşallah fantomalt sizde işe yarar bebiş tombişlerşir istediğin gibi cnm

kızlar merhaba ben siteye yeniüye oldum o yüzdende nereye ne yazacağımı tam bilmiyorum benim oğluşumda mayıs 17 2009da doğdu ama hala bi tane dişi bile yok herhangi bi belirti bile yok 9 aylıkken sürünmeye başladı koltukların kenarlarındada sıralayamıyo henüz fakat ellerinden tuttuğumuzda maşallah koştura koştura gidiyo heryere ama henüz diş çıkarmadı :1no2: öf ne zaman çıkıcak ne zaman koltuklrın kenaralrında sıaralıycak aslında tembel bi çocuk değil çok aktif heryere sürüne sürüne döne döne gidiyo dil gelişimde çok iyi yemeside çok iyi doktorlara anlatıyorum doğru düzgün ilgilenmiyoalar bile 1 yaşına kadar çıkrır deyip gönderiyolar bebeğim çokmu geç yürüycek hiç diş çıkaramıycakmı öf çok merak ediyorum

bebeği benim oğlum gibi olan varmı yani hiç koltukların kenarında sıralayamayan varmı çok üzülüyorum ya bebeğimde gelişim geriliğmi var neden kendi kendine yerden kalkamıyo onunla aynı ayda olan bebekler emekliyo kalkıp koltukların kenarlarında yürüyo

ferdacım her çocuğun gelişimi ayrı selinde 9 kilo ama çok hareketli yesede yakıyor bide hasta oldularmı gidiyor kilolar boşver sağlıklı olsun yeter canım.
sağolun kızlar aslında kiloyu takmıyodum ama çevre etkili işte..Bide doktorda öyle diyince insan ister istemez panik oluyo..
Aaaa bizimde gözümüz yollarda kaldı cnm,hadi artık doğursun görümcen :)) Bende diyorumki bu kız geldi de çok yoğun heralde,arayamıyor diyorum..Sen daha evindesin demek..Neyse hayırlısı olsun cnm..Sağlıkla alsın bebeğini kucağına..Birden zayıfladınya yüzün ondan öyle görünür takma ,kremler iyi gelir bence..
Cnm kiloya takmıyorum ama iki gündürde biraz ısrarla yemediği şeyleri yediriyorum çok özgür bırakmakta iyi değil demekki..Bu arada bi kez daha labne verme dedi doktor Gülhancım şaşırdım yaa nasıl oluyoo seninki ver diyo benimki verme..Anlamıyorum doktorları.Bende sütaşın süzme peynirini aldım çok güzelmiş sabaha denicem.İnşallah beğenir..Valla Gülhancım elinden tut koşuyo resmen çok şebek..Bora'dan naber?Varmı yürüme belirtisi??
Demek bi işe yaramıyor.!!Dur bakalım cnm biraz kullanalımda bırakırım olmadı,aslında benim çocuğun enerjisi yerinde maşallah bi dk durmuyor yerinde niye vermişki o zaman onu??aman neyse vardır bi bildiği..Sağlıklı olsunda ben kilolu çocuk olsun istemem illada..
cnm her çocuk farklı olur bence sabret elbet yürücek hem doktorun kontrollerde bakıyodurgelişimine bişey olsa söylerdi...

baktığım gördüğüm kadarıyla,,
Ceren ve Ayşe buluşuyorlar,ohh iyi yaptınız kızlar bizim yerimizede gezin tozun,bizde utanalım.hala tanışamadık diyee..
Banucum mobilya almışsın hayırlı olsun...
Birsencim afiyet olsun,börekler açılmış...
Pınarcım abin için hayırlısı olsun diyorum..
bi ara okumuştum ama aklımda kalanlar bunlar..ne olur kusura bakamayın kızlar...

Oğlumuzu uyuttuk bizde şimdi kociş tv izliyo bende takılıyorum,Kayınvalidemler bizdeydi,balık olayına giriştik,gitti onlar da 10 gibi..aslında banyo yapmam lazım ama benimki belki su sesini duyar diye cesaret edemiyorum,banyoyla yanyana odası,hatta yatağı..

Yorma canım kendini boşver hem bebeklisin hem hamilesin dikkat et kendine a.s.

Sağolasın canım a.s. Arkadaş dondu kaldı bi süre sonra evet diye bağırdı. Ben kameraya çektim yakında ekler face'e bende paylaşırım görürsünüz a.s.

Sen bilirsin ya gerçi doğum günüde yaklaştı ama kendi aranızda ufak bir kutlama yapın bence a.s.

Aaaa bıraktı mı hemen ya tüh. Bende bulana kadar kalıcak zannettim. Allah kolaylık versin bacım a.s.

Valla tatlım mızlarım yazdıklarına aynen katılıyorum. İleride pişman olmamak için biraz dur demen gerekiyor a.s. Bunca yaşadığın sıkıntıya rağmen hala ayakta durabilmen bile ne iyi bir anne ve güçlü bir kadın olduğunu gösteriyor zaten a.s.

Sağolasın canım a.s. Geçmiş olsun ya. Ne yapıcaksın bi süre daha böyle olup alışacak inşallah a.s.

Ay yazık kuzuma çok geçmiş olsun canım a.s.

merhaba herkese geçmişi okuyamıyorum
bugün yemeğe son partsii veriyoruz
böğrek açacam hatunlar gelecek
çok öptüm sizii

Birsom hadi bakalım hayırlı olsun diyetin tatlım a.s.

Canım şinin doğum günü kutlu olsun. Bravo çok iyi hediyeler düşünmüşsün a.s.

Ay canım ya inşallah iğneler iyig elir kuzuma a.s.

Ben yastık kullanmıyorum canım a.s.

evet canımya aslında puzzle yaptırcaktım ama eşim onu yapma zahmetinde bulunmaz diye vazgeçtim:))

Ben birlikteliğimizin 3. yılında yaptırmıştım canım 1000 parça puzzle. Eşim yapamadı ben yaptım kaydirigubbakcemile3

Ohhh buluşuluyormuş ne güzel iyi eğlenceler kızlar a.s.

Canım uykusuz kalmak elbette zor ama bu kadar stres yapma. Bu dönemde tüm bebişlerde var bu uyku meselesi. Mesela günde 3 kere en az 1'er saat uyuyan Defdef bu sıralar günde 20 dk ancak uyuyor. Çok sinir bozucu ama düzelecekler elbet a.s.

Ben devam sütüne hazır kahvaltılık karışım, peynir, yumurta sarısı ve ceviz karıştırıp veriyorum canım a.s.

Hadi hayırlı olsun tatlım a.s.

Eşin gelmiş canım gözün aydın a.s. Kiloyu da boşver kimseyi takma. İlla tombiş tombiş olacak diye bi kural yok. Sağlıklı olsun yeter a.s. Azcık zorlama ile alışır yemeğe canım ama bıktırma sakın a.s.

Kız bende geldin de yoğunsun zannettim he. Doğuramadı mı hala görümcen. Bi el atıverelim kaydirigubbakcemile3 Kremler işe yarar bacım ama sıkma canını ya o kadar zayıfladın fit oldun sana garip geliyormuş yüzünün inceliği. Alışırsın b süre sonra. GAyet güzelsin takma kafana a.s.

Valla canım daha dişi çıkmaya bebişlerimiz, yürüme belirtisi olmayan kuzularımız var sıkma canını. Her bebek aynı olmaz ya. Elbet zamanı gelince yapar hepsini meraklanma a.s.

Selam bacılar, iyi geceler a.s.

Bugün sabah annem bana geldi. Kahvaltı sonrası hemen çıkıp spora gittim. Annem Defdef'le ilgilendi sağolsun. Spordan geldim biraz dinlendim kayınpederim aldı onlara gittik. Hava güzel diye kuzumu alıp parka gittik. 3'te gittik eve geldiğimizde saat 6'ydı. Defdef cadısını salıncaktan indirince bastı çığlığı. O kadar saat parka binmediğimiz şey kalmadı ama çok eğlendi kuzum.

Sonra yemeğimizi yiyip eve geldik. Defdef'i uyuttum. Eşimde yerde uyudu kaldı. Ben size bakmadan yatamadım. Kaçıorum kızlar herkese iyi geceler a.s.

Sağolasın canım a.s.

Aman aman uyuyan kuzuyu uyandırma yarın sabah yaparsın a.s.

hoşgeldin canım benim kızımda sıralamıyor normal bunlar bence rahat ol o zamanı kendisi biliyor zorlamamak lazım.Benim kızım da 11 mayıs doğumlu benim kızda da yeme sorunu var mesela yemiyo.

selam canım eşin gelmiş gözün aydın duygusal anlarınıda paylaşmış maşallah diyelim genelde pek söylemezler biliyosun.
kızlar naber bugün çok yoğundum işe gittim sonra erken geldim kızımı alıp carfura gittik gezdik dönerken uyudu hala yemek yemek istemiyor
Komik bi anımı paylaşayım derste Leonardo da vinci yi anlatıyorum hararetle sınıf tık durumda kaşındım elimi boğazıma attım birdeb kazağımın etiketi elime geldi bi anda kaldım kazağı ters giymişim ya çocuklarada bişey diyemedim ama gülme krizine girecektim zor tuttum çocuklar ne oldu hocam bişeymi oldu unuttunuzmu falan diyolar yok dedim ya kazağımı ters giymişim dedim sınıfta herkes yerlerde ulen dedim rezil oldum.Allahtan anlaşılmıyo durumda yoksa 5. saat dersteydim düşünsenize ........

hoşgeldin canım artık sık görücez seni desene

canım sağol ucuz atlattık

rahat ol canım boşver bende artık takmayım
bencede doğumgünüyle beraber yapabilirsin çalışıyosun zaten zor olabilir ama sen bilirsin heyecanda yapmış olabilirsin
canım zor olmuş bakıcı işi şimdi ne olacak nasıl bulacaksın Allah yardım etsin

kızlar tesekkurler bakıcımız hamıle ama netıcede bulana kadarda yenı bırını bakmalıydı bıde bız anlasırken daha cocuk dusunmuyordum falan dıyodu ocaktada hamılelık testı yaptırmıs hastanede ben buna bozuldum keske bana hıc bakmam deseymıs delı gıbı bırını arıyorum sans dıleyın bana[/QUOTE]iyi şanslar tatlım ya

okuyabidiğim kadarıyla canım zor bi durum geçmiş olsun.Bence çok şımartmamalısın ama ilgiyide eksik etmemlisin bence bi oyun evi yada anaokulu gibi bi yer varsa hergün yada haftada 2-3 gün orya götür sonra sadece onunla ilgileneceğin vakitler ayır onunda senin için önemini kavramalı sevgi şımartmak değildir aslında sevgiyi onu önemsediğini gösterdiğinde daha anlmlı olur.Paylaşım onun için çok zor bu dönemde çok iyi kavrayamayabilr sadece ona ayıracağın her an onun en büyük ödülü.Bazı çocuk daha geç öğrenebilir önemli olan onu öğrenmesi zamanlada olsa .............

canım ne güzel eglenmişsiniz canım eger durumun varsa ona salıncak alsana eve girmiyosa 70 almıştık biz sallıyorum kızımı

canım çok teşekkür ederim fikirlerin için.çok fazla zorlamıyorum ama bikaç haftadır takıntı haline getirmiştim.bugün eşimlede konuştuk sahra sayabiliyordu dedim ama sonradan düşündümki yetişme farkı var.yiğenim kalabalık ailede büyüdü babannesi dedesi halası amcası bizim bütün akrabalarda bursada.dışa dönük bi çocuk.sürekli igi göseriliyor yağmursa sadece eşim ve benleydi.bide eşimin kuzeni.arkadaş edinmesini istiyorum.oyüzden artık parka sıksık gidicez.yağmurun ezber yeteneği belki az ama kağıt kaleme aşırı düşkün.birde solak.çizgi çiziyorum oda çiziyor o harfi çiziyor.birde müziği çok seviyor.hergün 2 bazen 3 masal anlatıyorum ikiside masalla uyuyor.
benim eşimide 5.5 yaşında vermişler köy okuluna ikinci dönem istanbula aldırmışlar kaydını çok zorlanmışhala daha anlatır.ne gerek varsa herşey zamanında güzel

canım ana okulu yada kreşe gitmesini çok istiyordum ama imkanlar el vermedi.belediyenin kreşini sormuştum normal krşten daha çok istiyorlar.öğlenleri damla su uyurken odasında kitap okuyoruz masal anlatıyorum o arada öğretmeye çalışıyorum birde akşamları kardeşiyle çok güzel vakit geçiriyor ok mutlu oluyor.damlasu doğduğundan beri çkıskançlık göstermedi yani aşırı derecede.ama oyuncaklarını paylaşamıyor nedense yeni yenioynatıyor damlasuya.yağmurdan daha zilli inat ediyor kaptımı oyuncağını vermiyor yağmur alıncada basıyor çığlığı:)

bu aradaokulda yaşadığın olay hakketten komikmiş:)ama bebişler insanda akıl bırakmıyor bazen.daha dikkatli ol cnım bigün çantandan telefon yerine biberon çıkarırsan hiç şaşıma:roflol::roflol::

canım öncelikle yaşadığın şeyler gerçekten zor Allah bundan sonrası için yüzünüzü hep güldürsün benimde iki kızım var sevmek şımartmak olmamalı canım düşe kalka yaşamalı hayatı sürekli kaldırmaya çalışmamalısın benim kızım yağmurda ilk zamanlar çok çekingendi biz özgüven kazanması için ona yapabileceği işler verdik ve çekildik izledik ilk başlarda çekindi bizden yardım istedi yapabilirsin dedik ve böylelikle sosyalleşmeye başladı anaokulununda çok faydası oldu tatlım şuanda tam bir lider konumunda özgüveni çok yüksek kalabalık bir gurubun önünde çekinmeden konuşabilir arkadaşlarına isteklerini rahatça anlatabilir sana tavsiyem hep yanında ol bu güzel ama her düştüğündede kaldırmaya çalışma tatlım iyiyide görsün kötüyüde bu şekilde büyüyecek çocukta özgüven çok önemli
tatlım arkadaş çevresi edinsin parka götürmek mantıklı zamanla sosyalleşir kızın böylelikle
birde senin ve eşinin tutumu tek olsun canım biriniz desteklerken biriniz karşı çıkmayın yada tam tersi buda çok önemli
çocuk yetiştirmek gerçekten sorumluluk istiyor mutlu çocuk kendine saygısı ve güveni olan sorunlarını kendi başına çözmeyi başarabilen çocuktur canım
benim hep düşüncem kızlarımı büyütürken başarılarını ve başarızlıklarını onlara öğreterek büyümelerini yardımcı olmaktır
kendileriyle ve çevresiyle barışık olan çocuklar daima başarılı ve mutlu çocuklar olarak yetişirler
herçocuğun gelişimi farklıdır canım başka çocuklarla kıyaslama yapmamalısın konuşmak istersen hep yanındayım:)))

Son düzenleme:
günaydın herkese nasılsınız kızlar
dün eşim şirketten araç getirmiş arkadaşıyla mobilyaları arabaya yüklediler ve anneanemlere götürdüler ev rezil durumda şuanda sobayıda kaldırdık kızlar bugünde boyamız yapılacak inşallah bir kaç güne biter işlerimiz
iş yerinde tatsız bir olay oldu yeni giren çaycı arkadaşımız var çok iyi işini en iyi şekilde yapan bir kız ezmeye çalışıyorlar sürekli sanki doğum iznine çıkan kız çok iyi çalışıyormuş gibi ne adaletsiz dünya iş yerinde okadar çıkar ilişkisi varki insan sinirleniyor kızı sabah sabah ağlattılar valla

günaydınn kızlarrr herkes iyidir umarımm... banuuu ne güzel hava varya valla baharı ayrı bir seviyorumm:) ama işte olmak sıkıcı......

banucum hadi hayırlı olsun eşyalar gidicne yerleşmek daha kolay olur.ya bitirde işleri cts gelin valla annemden fırçayıı yiyorumm ona göre:)))

canımya kıza üzüldüm valla( ya sizin orda sanırım çok kompleksli insanlar var1hug:

Herkese günaydın kızlar..
Günümüz güzel geçsin,
bebişler uslu dursun,
mamalarının hepsini bitirsin

Kızlar akşam Yusuf Kayra elinde şişeyle oynuyordu hiç sivri bir yeride yok baktım dişi kanamış,
üst dişleri kabarmış, hafif bir kandı ama sizde oldumu çıkarken kanadımı ,çok korktum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…