selam kızlar,,,a.s.
nabersiniz görüşmeyeli?? Hiç greçmişe bakamadan yazıyorum,özledim valla sizleri oğluş gelmeden yazıyım dedim,Nerdemi?Öğlende babaannesiyle gitti daha gelmediler,özledim valla ama birsürü işimi hallettim bende,,Aynur ablada gitti şimdi sen çık dedim bende kızlara bakıyım,ben yokken o da ütü yapmış toz almış beraber DAğhanın küçülenlerini kaldırdık,bişeyler atıştırıp geldim..
Pazar eşim geldi çok şükür,iyi geçmiş toplantı,Funda Arar varmış kokteylde.. Camdan Kalp'i dinlerken duygulanmış beni çok özlediğinden ..:roflol: neyse geldiya çok şükür.Dünde pazar filan derken bakamadım bi türlü.Bugünde burdayım,
Aaaa az kalsın en önemli şeyi söylemeyi unutuyordum.Dün doktor kontrolumuz vardı,gittik Dağhan paşam 600 gram civarı eksik çıktı sinirlerim bozuldu,kiloya taktı bu da ,hareketlerine baksana dedim yürüyor DAğhan dedim inanamadı ..maşallah dedi,geçen ay vereceği ilacı yazmayı unutmyş küçük bi kağıda yazmıştım diyo,yok öyle bişey dedim,neyse yazdı bu ay başlayalım dedi,kan testi yaptırdık kanı normal çıktı çok şükür,ben üzülünce Anılda dediki yaa 500 -600 gram ne ki Ferda ne üzülüyosun sağlıklı olsun yeter dedi.bu arada Dağhan 8900 grm çıktı,9500 civarı olması gerkiyormuş.neyse bu arada bıngıldağı kapanmış,başka da bi sorunu yok tatlı yicek olmaz dedi,Bende geli,r gelmez kahvaltı maması hazırladım iki kaşık verdiği tozdan koydum tıkıştıra tıkıştıra yedirdim,hiç sevmediğim bişeydi ama ne yapim..Sonrada çorba,sonra meyve sonra yoğurt akşamda yemek filan hepsini tastamam yedirdim dün demekki biraz zorlamakda gerkiyomuş..Neyse 4günde dört doz kullanıyoruz o tozdan adı fantomalt..enerji yapıcak heralde üstünde öyle yazıyor.vitaminlere kan damlasına devam..boyuda 73 cm.İşte böyle kızlar..
Bu arada pekmez yediremeyenler,ben Dağhanın suluğuna bir tatalı kaşığı karıştırıyorum anlamıyor,zaten günde iki kere boşaltıyor,o yüzden iyi oldu sizde deneyebilirsiniz.
Dağhanım gelmek üzeredir çok özledim.Ben geçmişe bakıyım azcık öptüm hepinizi..
hoşgeldin ferdacım.iyiyiz çok şükür.uğraşıyoruz iş güç çoluk çocuk...kaydirigubbakcemile2
bencede çok sorun yapma sağlıklı olsunda yeter tatlım. sanki bütün çocuklar olması gereken kilodamı şekerim...ne güzel bıngıldağıda kapanmış. gözün aydın.sen yinede çocuk yemek yemek istemezse bulanırsa aşırı ısrarcı olma nasılsa acıkınca yiyor sıpalar..
opuyorumnanaktan
sağolun kızlar aslında kiloyu takmıyodum ama çevre etkili işte..Bide doktorda öyle diyince insan ister istemez panik oluyo..ferdacım her çocuğun gelişimi ayrı selinde 9 kilo ama çok hareketli yesede yakıyor bide hasta oldularmı gidiyor kilolar boşver sağlıklı olsun yeter canım.
Aaaa bizimde gözümüz yollarda kaldı cnm,hadi artık doğursun görümcen :)) Bende diyorumki bu kız geldi de çok yoğun heralde,arayamıyor diyorum..Sen daha evindesin demek..Neyse hayırlısı olsun cnm..Sağlıkla alsın bebeğini kucağına..Birden zayıfladınya yüzün ondan öyle görünür takma ,kremler iyi gelir bence..Selam KIZLARRR
Umarım hersey yolundadır.Gecmıse bı bakmak kısmet olmadı yazıp cıkıyorum.Ama merakta ettım hepinizi.bu akşam borayı uyutup toplu okuycam insallah.
Bı selam vereyım dedım.Benım görümce hala doğurmadı bız dokuz doğurduk bu arada.Yanı valızler hazır beklemedeyız.
Bugun Borayı bırakıp annemle alısverıse gıttık.Annıs bı guzel cıcıler aldı bende kıyafetlerıne uygun beğendığı bı canta vardı onu aldım.Sonra benım kılolar gıdınce yuzum acaıp kırıstı kızlar.Meğer kılo toplu gösterıyomuş.Cok takmıstım.Eczaneye gıdıp tevadı edıcı kremler aldım.Bıraz pahalıya patladı ama umarım yararı olur.Sonra yemek yıyıp bana geldık.Annem bıraz Borayı mıncıklayıp kaçtı.Bende Alpi beklıyorum sımdi.
Ferda canım senın yazını gördum ama bencede bırazda olsa zorla Dağhanı.Yoksa bılıncı ağzını acma Boradada yok.Bıktırmıycak derecede sık sık besle derım.Ama kıloya cokta takma masallah 1.bebeğimiz o.Hızlı yakışıklım.
Demek bi işe yaramıyor.!!Dur bakalım cnm biraz kullanalımda bırakırım olmadı,aslında benim çocuğun enerjisi yerinde maşallah bi dk durmuyor yerinde niye vermişki o zaman onu??aman neyse vardır bi bildiği..Sağlıklı olsunda ben kilolu çocuk olsun istemem illada..merhaba canım bebişin ilo olayına ok fazla takma diycem ama bende senin gibiyim damlasu 4 kilo doğduğu halde şuanda 8 kilo falan bu hafta gidicez kontrole.biz dediğin mamayı yani FANTOMALT ı 3 ay kullandık hiç işe yaramadı yine almadı yine almadı.geçen ay pediasure a başladılar.şimdi sma plus kullanıyoruz bikaç aydır oda kilo aldırıyor dediler.iştahı güzel herşeyi yiyyor yoğurt makarna yumurta hele peyni hastası hiç hayır demiyor.ama bazı çocukların bünyesi böyle heralde.ailede minyon tipli varsa öyledir.bizim babamızın maşallası var ama ikiside benim tarafa çektiler.damlasu çok hareketli.uyanıkken bidakka yerinde durmaz illa biyerleri kurcalcak biyerlere tırmanıcak.ben artık kilo olayını çok takmıyorum sonuçta yiyyor doyuyor çok yıprattım kendimi ama artık böyle seviyorum çok zayıfta göstermiyor aslında
FANTOMALT bebeğin günlük kalori ihtiyacını karşılıyor.pediasure fantomalttan daha iyi bebekler everilmiyor 1 yaşından sonra 8. ayından itibarende kullanılıyor.inşallah fantomalt sizde işe yarar bebiş tombişlerşir istediğin gibi cnm
cnm her çocuk farklı olur bence sabret elbet yürücek hem doktorun kontrollerde bakıyodurgelişimine bişey olsa söylerdi...kızlar merhaba ben siteye yeniüye oldum o yüzdende nereye ne yazacağımı tam bilmiyorum benim oğluşumda mayıs 17 2009da doğdu ama hala bi tane dişi bile yok herhangi bi belirti bile yok 9 aylıkken sürünmeye başladı koltukların kenarlarındada sıralayamıyo henüz fakat ellerinden tuttuğumuzda maşallah koştura koştura gidiyo heryere ama henüz diş çıkarmadı :1no2: öf ne zaman çıkıcak ne zaman koltuklrın kenaralrında sıaralıycak aslında tembel bi çocuk değil çok aktif heryere sürüne sürüne döne döne gidiyo dil gelişimde çok iyi yemeside çok iyi doktorlara anlatıyorum doğru düzgün ilgilenmiyoalar bile 1 yaşına kadar çıkrır deyip gönderiyolar bebeğim çokmu geç yürüycek hiç diş çıkaramıycakmı öf çok merak ediyorum
oh maşallah ne güzel eğlenmişssiniz cnm
güle güle kirlet evini
sağol tatlım ,yormdan olmuyo be canım bütün işler ana bakıyo yaptığım halde yaranamıyorum ya millete özelleikle de eşime bilmem artık
saldım çayıra meselesi var artık bizde
pınarcım çok güzel eğlenmişsiniz eşinin arkadaşınında teklifi çok hoş olmuş kızın tepkisi ne oldu:),dişimiz çıktı nihayet annem geldin diş buğdayı yapayım diyorum ama doğumgünleride yaklaştı karar veremedim:uhm:
kızlar tesekkurler bakıcımız hamıle ama netıcede bulana kadarda yenı bırını bakmalıydı bıde bız anlasırken daha cocuk dusunmuyordum falan dıyodu ocaktada hamılelık testı yaptırmıs hastanede ben buna bozuldum keske bana hıc bakmam deseymıs delı gıbı bırını arıyorum sans dıleyın bana
kızlar sizlere bir şey danışıcam.bikaç haftadır canım çok sıkılıyor düşündükçe.gerçi çoğunuz daha bu evreleri yaşamadınız ama iki çocuklu anneler bilirler.
biliyosunuz yağmur haziran ayında 4 yaşında olucak dolu dolu.bebekliği hep sağlık problemleriyle geçti.onun sağlığıyla uğraşırken nasıl büyüdüğünü anlamadık.
ben çok düşkündüm yağmura.hala da öyleyim ama.
insan anne olunca hayatı tamamen değişiyor.önce bebekliği gazıydı mamasıydı dişiydi emeklemesiydi yürümesiydi derken.herşey geçer 2 yaş sendromuyla boğuşulur sonra.o dönemde geçer ki çok şükür biz hafif atlattık.hep uysal bir çocuktu hastalığı haricinde hiç zorluk yaşatmadı bize.dişi nasıl gelmiş anlamazdık.sadece bana düşkün olurdu.ozaman anlardık diş çıkaracağını.yağmuru 18imde kucağıma aldım.onunla birlikte büyüyoruz gibi bişey.ama korkuyorum.
ya onu doğru düzgün yetiştiremezsem diye.hep 3 yaşına girince kreşe yollamak istiyordum.ama olmadı.eşim ikinci çocukta acele etmeyelim desede hastalığım mecbur bıraktı.iyikide doğurmuşum.yağmura arkadaş şimdi.
doğum sonrası depresyonum üst üste gelen olaylar iyice içime kapanmıştım.bu sürede yağmuruda biraz aksattım.
çok şükür atlattım büyük ölçüde ilaçlara bağımlı kalmadan yenebileceğime inandım.belkide 2 çocuk birden ağır gelmişti.yani yağmurla tahatça herşeyi yapabiliyorduk.arada sırada yağmuru anneme bırakıp eşimle baş başa kalabiliyorduk.şimdi ise hep yanımda olmalarını istiyorum.doğumdan beri hep bi hırsız korkum vardı.eski evimiz demir parmaklıklı olduğu halde sabaha kadar uykusuz kalıyordum damlasuyu doğurduktan sonra.ya hırsız gelip kaçırırsa diye.eşimde gülüyordu.ama farkındaydım iyi olmadığımın.eşimede hep yanımda ol geçici bir dönem diyordum.7 ay sürdü bu korkular saçma sapan düşünceler.ama hep fevri davranmaktansa alttan almakta buldum çareyi.7 ay boyunca toplasanız 1 ay saat 12 yada 1 de uyumuşumdur.sabah 6da yatıp 9da uyanıyordum.bir aydır düzene girmişti uykumuz.bugünlerde yine başladı bu problem.sürekli düşün düşün nereye kadar.
eşimle bikaç haftadır hep aynı tartışmayı yaşıyoruz:sebep yağmuru şımartmam aslında şımartmıyorum sadece kıyamıyorum ağlamasına dayanamıyorum.bu ne olursa olsun.damlasuyu severken biraz ölçüüyü kaçırıyor damlasuda huysuz hemen sıkılıp ağlıyor.eşim yağmura kızıyor yada herhangi bi başka bişeyde yağmura bağırıyor.yağmurda ağlıyor babam bana bağırdı diyor.ben eşime kızıyorum oda sen yap böyle lerde görürsün diyor.geçen hafta sonu eşimin kuzenine gittiğimizde kocası yağmura bağırdı ok sert çıkıştım.sakın bidaha olmasın dedim.onların 10 senedir ocukları olmuyor.dede diye seviyor yağmur ışılın eşini.onlarda üstüme geldiler.15 yaşına gelince sen ağlıycaksın onun yüzünden dediler.yaptığım tek şey sarılmak.hatamı yapıyorum.kendi gençliğimi kıyasladığım zaman annemin yerinde olmak istemiyorum.ama üvey baba vardı yaptıklarıma sebep.en başta erkek gibi yetiştirildim.2 erkek kardeşimi verirlerdi elime git sokakta taso oynat cilli oynat.onları oyalamaktı görevim.ders çalışan ablam ben çocuk bakıcısıydım.artı şiddet ve küfürde eklenince.haliyle bazen asileşiyordum.
şimdi korkuyorum ya yağmurda benim gibi olursa diye.hep kendi açımdan düşünüyoorum.küçükken bana bağırıldığı zaman hep beni sevmiyorlar diye düşünürdüm ağlarken.oda böyle düşünür diyip onu düşündürmemek için sarılıyorum güzel sözler söylüyorum.bazen kızdığımda oluyor.ozamanda vicdan azabından duramıyorum.ablamın yağmurdan 6 ay büyük kızı var.çocuk için kavga ettiğimiz oldu ablamla.yiğenim yağmuru dövdüğü zaman ablamı kırdığım oldu.ama ablamda farkındaydı.hala daha bugün bana yağmurun hastalığı yüzünden böyle davrandığımı söylüyor.geçmişte takılıp kaldın yağmuru hala hasta bebek gibi seviyorsun üstüne toz kondurmuyosun diyor.ama kabul etmyorum bazende doğru söylüyor diyorum.çünkü onu bu yaşa getirene kadar en çok ben çektim.hastaneye her yatışımızda acaba yaşıycakmı nolur yaşaın diye ben dua ettim.o korku bambaşka.her öksürmeye başlayışında geceleri nöbet tutuyordum nefes alıyormu yaşıyormu diye burnunu sıkıyordum yada dudağını kıpırdanıyordum tepki versin diye.çok şükür rabbime bize bağışladı doktorların yaşamaz ölür dediği prensesim şimdi 4 yaşnda neredeyse.ama ben şimdi çok korkuyorumonu nsıl büyütücem nasıl davranmam gerektiğini tamamen bilemez bir haldeyim.çok kişi eşimin dediğini diyor bırakta birazkorksun ama kıyamıyorum.damlasuyu severken bilebazen bakışını yakalıyorum onunla daha çok ilgileniyorum.
bir meselemizde yağmurun hafızası.wacterl sendromu var yağmurda.şuanda omuriliğinde kist ve kafatasında büyüyen bi kemik var bazen bu kemiklemi alakalı diyorum.en basiti sayı sayma defalarca ama defalarca sayıyorum yazıyorum çiziyorum anlasın diye yok.1den 5e kadar sayıyorum önce aklında kalsın diye.başlıyoruz 1 2 3 4 5 diye beraberken sayıyor şimdi sen say diyorum 1 diyor gerisi gelmiyor.ellerini ovuyor elini ağzına götürüyor hep çekingen tavırları var sonra diyorum sonra diyor 12 diyorum gerisi gelmiyor yağmurdan.bazen sinirleniyorum dişlerimi sıkıyorum ona belli etmeden sonra bırakıyorum.yiğenim 1den 100e kadar sayıyordu yağmur yaşındayken dahada küçktü 5er li saymayı biliyor ezberi çok kuvvetli.yağmur hala sayamıyor konuşuyorum güzelce kızım bak seneye okula gidiceksin öğretmen sorucak ozamanda böylemi yapıcaksın diyorum konuşmuyor.kreşi bu yüzden çok istiyordum aktif bi çocuk olsun diye.evde tek çocuk.pek bi aktivitemiz yoktu parka götürmek yada arkadaş edinmek gibi.şimdi okula gidince neler bekliyor bizi tahmin bile etmek istemiyorum.
yanlış yaptığımın farkındayım ama ne yapmam lazımbukadar ana kuzusu büyütmemem lazım yarın birgün büyüyp dışarı çıkıcak nasıl bırakıcam ozamanda ters tepki olarak geri dönücek bu günler.anne olmak aile olmak bir insanın sorumluluğunu üstlenmek gerçektende çok zormuş.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.aile çok önemli iyi bir ailede yetişmek çok önemliymiş bu konularda ben sadece bunu anladım.eşiminde benimde aile hayatımız hiç denecek kadar azdı şimdi o yüzden zorlanıyorum.ama bu saatten sonra yapabileceğimiz bişey yok.bu saatten sonra kendi evlatlarımıza iyi anne baba olmak görevimiz.onların hayırlı evlatlar olması için çabalamak.iştetek korkum bu
gece gece içimi döktüm ama bikaç haftadır çok dolmuştum nolur kusura bakmayın kızlar.çevremde fikir alabileceğim kimse olmadığı için derdimi sizlere açtım.çok uzun oldu ama umarım bi akıl veren olacaktır.
günaydın herkese nasılsınız kızlar hava çok soğudu dün akşamdan itibaren
yağmurda çok öksürüyor kızlar dün annemler doktora götürmüş faranjit olmuş okula başladığı günden bugüne hep hasta bağışıklığı zamanla güçlenir sanırım
pınarcım haftasonunun güzel geçmesine çok sevindim arkadaşının sevgilisine süprizide süpermiş tatlım
sağol canım değişiklik iyi geldi :)))
tubacım günaydın tatlım nasılsın sana kolay gelsin:)
Günaydın kızlar,
bugün erkenciyim.duruşkom uyandı,Salladım uyudu.Mama yaptım içmedi kuzum.Ben de duşa girdim kahvaltımı yaptım.Size bakayım dedim.Her zaman ki gibi evde çok işim var.
Kızım idrar enfeksiyonu olmuş.Dün kan tahlili yaptık.İdrar kültürü perşembe çıkçak.Doktor başladı antibiyotiğe.Kanda enfeksiyon var dedi.Umarım çabuk atlatırız.Neden oldu hiç bilmiyorum.
merhaba herkese geçmişi okuyamıyorum
bugün yemeğe son partsii veriyoruz
böğrek açacam hatunlar gelecek
çok öptüm sizii
kızlar pazartesi eşimin doğum günü.ona çok hoş bardak yaptırdım selini resimleri var üzerinde:) bide yaşpasta yaptırıyorum ailecek resmimiz olduğu bide yazlık dolabına bişeyler aldım:) gerçi o ben kadar düşünmemişti ama benden biraz romantiklik bulaşır belki ayy çok heyecanlıyım kızımla ona sürpriz yapcam:)))
tünaydın kızlar nasılsınız hastaolanlara geçmiş olsun
bizde 9da ignesini yaptırdık biraz uyudu allhtan bugün son ignesi hemşireleri görünce başlıya aglamaya anlıyo artık emdirmiştim şmidi kahvaltı vereyim dedim beya oldu emeli buralar hiç bişey yemek istemiyoya uykusuda var uyumuyo işde yaptırmıyo ayagımaltından hiç çekilmiyo
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler kızlar.İnşallah çabuk atlatır kuzum.Bi daha da tekrarlamaz.Eltimin kızında da var ve sürekli tekrar ediyo.
Neden oldu anlamadım o kadar da dikkat ediyom.Geçer umarım.
kızlar bebeişleri yatırırken yastık kullanıyo musunuz?Ben gece yatarken koymuyom hala
evet canımya aslında puzzle yaptırcaktım ama eşim onu yapma zahmetinde bulunmaz diye vazgeçtim:))
aaa Ceren seni kaçırmışım( hafta sonu geliyoruz Kayseri'ye. inşallah uygun olursan görüşebiliriz:)) arayacaktım seni zaten birazdan ama sigortaya gidicem demişsin. akşama ararım inşallah.
KIVILCIM hoşgeldin canım
Selamlar Kizlar,
Doruk uyanmak üzere, firsattan istifade edeyim bende.
Ya bu aralar ben cok stresliyim kizlar. Dorugun uyku düzeni cok kötülesti, gece cok uyaniyor ve sinirlerim öyle bozuk ki! Esime catip duruyorum her firsatta. O da hakediyor bazen. Dün söyle bir dolasip gelelim dedi, Doruk'da hava alir falan. Pek niyetim yoktu ama evde resmen kosturmaca yasiyoruz Dorugun pesinden, o stresten kurtuluruz hic degilse dedim. Aksamüzeriydi zaten, sen tut epeyce uzak bir yere götür bizi. Oyuncak magazasi varmista, belki degisik birseyler görürmüsüz. Eve dönüs haliyle cok uzadi, Doruk arabada gece uykusuna gecti emip. Getirip yatagina koyana kadar, arabayla ev arasindaki mesafede disarinin sogugundan etkilendi ve uyandi. Altinida degistireyim derken uykusu iyice acildi ve 4 saat onu uyatmaya calismakla gecti. Esim gece 03:00'de ise gidecegi icin, bir an önce uyumak istiyor ama ne mümkün. Off sabahin 06:00'sinda Doruk yine dikildi. Alismis ya o saatlerde kalkmaya, isterse gece 01:00'de uyusun, mutlaka kalkiyor ya o saatte cins. Simdi 2 saattir uyuyor ve acigini kapatiyor. Uykuya dalmasi cok zor artik kizlar ya, sizinkilerde öyle mi? Cok yorucu uykusu geldigi zamanlar...
Özlem'cigim, insallah sizde de yarar ise o yöntem. Hersey dert zaten, hic degilse birinden kurtulalim.
Nurten, bak sen su cadinin yaptigi ise. Insallah bozulmamistir laptopun.
Levestoriy, yazdiklarini pürdikkat okudum canim. Yasamini öncelikle cok zor ve cetin buldum. Yasin yanlisim yoksa, 22 olmali. Hele bu kadar genc bir yasta, onca sorun... Korkularini anliyorum ve bu korkularin disavurumuda senin kizina karsi asiri duyarlilik ve bazen takinti derecesinde sevgi göstermen. Ama olumlu birsey var: O da senin bu yanlislarinin bilincinde olman. Ihtiyacin olan, seni anlayacak ve yönlendirecek bir arkadas, bir uzman belki de. Tek basina üstesinden gelmen zor. Sana karsi cevrendekilerin yanlis yapiyorsun diye suclayici davranmalari, pek etkili olmuyor degil mi? Cünkü sende asiri korumaci Anne modelinin dogru olmadigini biliyorsun zaten ama baska türlü davranamiyorsun. Ben seninle deneyimlerimi, dostlugumu ve aklimin yettigince bilgimi paylasmaya hazirim. Buradan da yazisabiliriz, özeldende. Hatta ev telefonun varsa mesaj kutuma birakirsan, seni arayabilirimde.
Benim annemde senin gibi koruyucu bir melekti benim icin. Hala da öyledir. Bu öyle aci birsey ki! Insan yetiskinliginde kendini özürlü gibi hissediyor, kanat cirpip ucmak istiyorsun ama gücün yetmiyor ucmaya. Birak cocugun tökezlesin, düssün, cani yansin. Sende otur agla onun icin, yiprat kendini. Ama calma onun özgürlügünü. Hayatin icine saliver, seyret bir köseden. Bak nasil kendi deneyimleriyle, kendi yolunu cizecek. Müdahale etmen gerekecek yerler süphesiz olacak. Ama birak, üsüdügünde kendisi isinmayi ögrensin, cani yandiginda ilacini kendisi bulsun. Yazacaklarim bitmedi aslinda ama cikmaliyim.
Esim geldi, sonra yine yazmaya calisacagim. Öptüm hepinizi ve kuzularinizi kizlar...
mrb arkadaşlar.ben geldim.yemeğimi yaptım,bulaşıklarımı makinaya attım. oğlumun kahvaltısını verdim yarımsaattirde uyuyor paşam ben sabahları biberon mama verdiim için kahvaltıyı anca yaptık.arkadaşlar sizler veriyorsunuz kahvaltıda bebişlerinize kahvaltıda
KIZLAR YARINDAN İTİBAREN BU DİYETE BAŞLIYORUMzemuszemus
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...57218-karbonhidrat-diyeti-deneyimlerimiz.html
selam kızlar,,,a.s.
nabersiniz görüşmeyeli?? Hiç greçmişe bakamadan yazıyorum,özledim valla sizleri oğluş gelmeden yazıyım dedim,Nerdemi?Öğlende babaannesiyle gitti daha gelmediler,özledim valla ama birsürü işimi hallettim bende,,Aynur ablada gitti şimdi sen çık dedim bende kızlara bakıyım,ben yokken o da ütü yapmış toz almış beraber DAğhanın küçülenlerini kaldırdık,bişeyler atıştırıp geldim..
Pazar eşim geldi çok şükür,iyi geçmiş toplantı,Funda Arar varmış kokteylde.. Camdan Kalp'i dinlerken duygulanmış beni çok özlediğinden ..:roflol: neyse geldiya çok şükür.Dünde pazar filan derken bakamadım bi türlü.Bugünde burdayım,
Aaaa az kalsın en önemli şeyi söylemeyi unutuyordum.Dün doktor kontrolumuz vardı,gittik Dağhan paşam 600 gram civarı eksik çıktı sinirlerim bozuldu,kiloya taktı bu da ,hareketlerine baksana dedim yürüyor DAğhan dedim inanamadı ..maşallah dedi,geçen ay vereceği ilacı yazmayı unutmyş küçük bi kağıda yazmıştım diyo,yok öyle bişey dedim,neyse yazdı bu ay başlayalım dedi,kan testi yaptırdık kanı normal çıktı çok şükür,ben üzülünce Anılda dediki yaa 500 -600 gram ne ki Ferda ne üzülüyosun sağlıklı olsun yeter dedi.bu arada Dağhan 8900 grm çıktı,9500 civarı olması gerkiyormuş.neyse bu arada bıngıldağı kapanmış,başka da bi sorunu yok tatlı yicek olmaz dedi,Bende geli,r gelmez kahvaltı maması hazırladım iki kaşık verdiği tozdan koydum tıkıştıra tıkıştıra yedirdim,hiç sevmediğim bişeydi ama ne yapim..Sonrada çorba,sonra meyve sonra yoğurt akşamda yemek filan hepsini tastamam yedirdim dün demekki biraz zorlamakda gerkiyomuş..Neyse 4günde dört doz kullanıyoruz o tozdan adı fantomalt..enerji yapıcak heralde üstünde öyle yazıyor.vitaminlere kan damlasına devam..boyuda 73 cm.İşte böyle kızlar..
Bu arada pekmez yediremeyenler,ben Dağhanın suluğuna bir tatalı kaşığı karıştırıyorum anlamıyor,zaten günde iki kere boşaltıyor,o yüzden iyi oldu sizde deneyebilirsiniz.
Dağhanım gelmek üzeredir çok özledim.Ben geçmişe bakıyım azcık öptüm hepinizi..
Selam KIZLARRR
Umarım hersey yolundadır.Gecmıse bı bakmak kısmet olmadı yazıp cıkıyorum.Ama merakta ettım hepinizi.bu akşam borayı uyutup toplu okuycam insallah.
Bı selam vereyım dedım.Benım görümce hala doğurmadı bız dokuz doğurduk bu arada.Yanı valızler hazır beklemedeyız.
Bugun Borayı bırakıp annemle alısverıse gıttık.Annıs bı guzel cıcıler aldı bende kıyafetlerıne uygun beğendığı bı canta vardı onu aldım.Sonra benım kılolar gıdınce yuzum acaıp kırıstı kızlar.Meğer kılo toplu gösterıyomuş.Cok takmıstım.Eczaneye gıdıp tevadı edıcı kremler aldım.Bıraz pahalıya patladı ama umarım yararı olur.Sonra yemek yıyıp bana geldık.Annem bıraz Borayı mıncıklayıp kaçtı.Bende Alpi beklıyorum sımdi.
Ferda canım senın yazını gördum ama bencede bırazda olsa zorla Dağhanı.Yoksa bılıncı ağzını acma Boradada yok.Bıktırmıycak derecede sık sık besle derım.Ama kıloya cokta takma masallah 1.bebeğimiz o.Hızlı yakışıklım.
kızlar merhaba ben siteye yeniüye oldum o yüzdende nereye ne yazacağımı tam bilmiyorum benim oğluşumda mayıs 17 2009da doğdu ama hala bi tane dişi bile yok herhangi bi belirti bile yok 9 aylıkken sürünmeye başladı koltukların kenarlarındada sıralayamıyo henüz fakat ellerinden tuttuğumuzda maşallah koştura koştura gidiyo heryere ama henüz diş çıkarmadı :1no2: öf ne zaman çıkıcak ne zaman koltuklrın kenaralrında sıaralıycak aslında tembel bi çocuk değil çok aktif heryere sürüne sürüne döne döne gidiyo dil gelişimde çok iyi yemeside çok iyi doktorlara anlatıyorum doğru düzgün ilgilenmiyoalar bile 1 yaşına kadar çıkrır deyip gönderiyolar bebeğim çokmu geç yürüycek hiç diş çıkaramıycakmı öf çok merak ediyorum
bebeği benim oğlum gibi olan varmı yani hiç koltukların kenarında sıralayamayan varmı çok üzülüyorum ya bebeğimde gelişim geriliğmi var neden kendi kendine yerden kalkamıyo onunla aynı ayda olan bebekler emekliyo kalkıp koltukların kenarlarında yürüyo
baktığım gördüğüm kadarıyla,,
Ceren ve Ayşe buluşuyorlar,ohh iyi yaptınız kızlar bizim yerimizede gezin tozun,bizde utanalım.hala tanışamadık diyee..
Banucum mobilya almışsın hayırlı olsun...
Birsencim afiyet olsun,börekler açılmış...
Pınarcım abin için hayırlısı olsun diyorum..
bi ara okumuştum ama aklımda kalanlar bunlar..ne olur kusura bakamayın kızlar...
Oğlumuzu uyuttuk bizde şimdi kociş tv izliyo bende takılıyorum,Kayınvalidemler bizdeydi,balık olayına giriştik,gitti onlar da 10 gibi..aslında banyo yapmam lazım ama benimki belki su sesini duyar diye cesaret edemiyorum,banyoyla yanyana odası,hatta yatağı..
kızlar merhaba ben siteye yeniüye oldum o yüzdende nereye ne yazacağımı tam bilmiyorum benim oğluşumda mayıs 17 2009da doğdu ama hala bi tane dişi bile yok herhangi bi belirti bile yok 9 aylıkken sürünmeye başladı koltukların kenarlarındada sıralayamıyo henüz fakat ellerinden tuttuğumuzda maşallah koştura koştura gidiyo heryere ama henüz diş çıkarmadı :1no2: öf ne zaman çıkıcak ne zaman koltuklrın kenaralrında sıaralıycak aslında tembel bi çocuk değil çok aktif heryere sürüne sürüne döne döne gidiyo dil gelişimde çok iyi yemeside çok iyi doktorlara anlatıyorum doğru düzgün ilgilenmiyoalar bile 1 yaşına kadar çıkrır deyip gönderiyolar bebeğim çokmu geç yürüycek hiç diş çıkaramıycakmı öf çok merak ediyorum
hoşgeldin canım benim kızımda sıralamıyor normal bunlar bence rahat ol o zamanı kendisi biliyor zorlamamak lazım.Benim kızım da 11 mayıs doğumlu benim kızda da yeme sorunu var mesela yemiyo.bebeği benim oğlum gibi olan varmı yani hiç koltukların kenarında sıralayamayan varmı çok üzülüyorum ya bebeğimde gelişim geriliğmi var neden kendi kendine yerden kalkamıyo onunla aynı ayda olan bebekler emekliyo kalkıp koltukların kenarlarında yürüyo
selam canım eşin gelmiş gözün aydın duygusal anlarınıda paylaşmış maşallah diyelim genelde pek söylemezler biliyosun.baktığım gördüğüm kadarıyla,,
Ceren ve Ayşe buluşuyorlar,ohh iyi yaptınız kızlar bizim yerimizede gezin tozun,bizde utanalım.hala tanışamadık diyee..
Banucum mobilya almışsın hayırlı olsun...
Birsencim afiyet olsun,börekler açılmış...
Pınarcım abin için hayırlısı olsun diyorum..
bi ara okumuştum ama aklımda kalanlar bunlar..ne olur kusura bakamayın kızlar...
Oğlumuzu uyuttuk bizde şimdi kociş tv izliyo bende takılıyorum,Kayınvalidemler bizdeydi,balık olayına giriştik,gitti onlar da 10 gibi..aslında banyo yapmam lazım ama benimki belki su sesini duyar diye cesaret edemiyorum,banyoyla yanyana odası,hatta yatağı..
hoşgeldin canım artık sık görücez seni desenemerhaba kızlar uzun zamandır yoktum çünkü benim net yoktu biz toplu net kullanıyoduk şimdi değiştik şükürler olsun ki artık sorunsuz bir net kullanıcam 20 gündür bende sitres hat safhadaydı bir türlü özel günüme giremiyodum şükür ki girdim ayy ne zor şeymiş onun sitreside insanın bebeği küçükken geçen gün oğlumu beşiğine bırakmıştım 5 dk asansörünü kaldırmamışım bir baktım ki yerde beşikten düşmüş aklım gitti resmen kızlar sizde çok dikkat edin 2 dk 5dk diye bazen dikkatsiz davranabiliyoruz neyse alperen kayra bacağıma yapışmış bi bakayım ona sonra yine görüşürüz öptüm sizi
canım sağol ucuz atlattıkİyi akşamlar kızlar a.s.
Cumartesi sabah spor için bi çıktık evden dün gece girdik. Cumartesi spor gezme derken gece geç gelince kayınvalidemde kaldık. Dünde teyzemin kuzusunun doğum günü vardı. Önce ona hediye almaya gittik eşimle. O arada dayanamadım kızıma da bişeyler aldım. Neyse teyzeme gittim oturdum biraz. Sonra Defdef'i anneme bırakıp arkadaşlarla buluştuk. Eşimin çok yakın arkadaşı sevgilisine evlenme teklifi için süpriz hazırlamıştı. Çok süperdi. Deniz kenarında bi mekanda otururken tekne geçti, üzerinde pankartla. Sonra meşaleler falan. Çok romantikti yani opuyorumnanaktan Ordan da yemeğe gittik. Defdef'i alıp eve gelmemiz çok geç oldu. Yattık hemen...
Bu sabahta annem geldi. Bende evimi temizledim mis oldu. 2 makina Defdef'in, 2 makinede bizim çamaşırlarımızı yıkayıp astım. Sonra annem giderken onunla çıktık. Önce onu yolcu ettik, ordan markete gidip eksiklerimizi aldık. Sonra da parka götürdüm kuzumu. Sallanmaya bayılıyor zilli kaydirigubbakcemile3
Eve geldim yemek yap, ye, mutfak toparla, Defdef'i uyut derken bu saat oldu. En sonunda geçmiş bakabildim hihoyyyt
Öncelikle abim için güzel dileklerini ileten herkese çok tşk ederim kızlar a.s.
Nurten'cim Defne kuzumu doktora götürmüşsün keyfin kaçmış ama bence kilosu iyi ya çok tombiş olması önemli değil bence. Eksikliklerini de vitaminlerle hemen takviye edersiniz sıkma canını. Gayet iyi benim kuzum annesi a.s. Bilgisayara da ne oldu acaba ya :uhm:
Birsom sende gitmişsin doktora. Gerçi bugün telde konuştuk ama tekrar yazayım. Ben senin hem sağlığın hem de oğluşların için bunu başaracağına inanıyorum bacım a.s. Oğluşumda dediğin gibi dişten hasta oluyor her seferinde sanırım. Geçmiş olsun bacım a.s.
Esra'cım ben geçmişi okurken sen kaçmışsın canım a.s. Geçmiş olsun ya Türkiz'im düşmüş Allah korumuş a.s.
Hande'cim kuzuna geçmiş olsun canım a.s. Bence kullan ilacını ya düzelsin biran önce a.s.
Koşu bandınızda hayırlı olsun a.s. İnşallah güzelce yaparsın a.s.
Gülhan'cım oh bakımlar yapılmış ne güzel a.s. Bu tarafa geliyormuşsun. Yada geldin mi acaba :uhm: Haberleşelim mutlaka a.s
neslihang canım geçmiş olsun kuzuna a.s.
rahat ol canım boşver bende artık takmayımtakıntı yapma kız sende oynuyo işte çocuk
bulantılarım geçti baya cnm yemek falan yiyiyorum artık
ama pek iştahım yok bakalım inş bu hafta kontrolüm var,bebek iyidir umarım çok meraklıyım
evet Allah korudu ya,çok korktum başta
sağol tatlım
iyi yapmışssın görmüş olduk seni
iyi akşamlar tatlım
canım hoşgeldin seni görmek ne güzel
çok geçmiş olsun cnm Allah korumuş valla
çok dikkatli olmak lazım bundan sonra
oh maşallah ne güzel eğlenmişssiniz cnm
güle güle kirlet evini
sağol tatlım ,yormdan olmuyo be canım bütün işler ana bakıyo yaptığım halde yaranamıyorum ya millete özelleikle de eşime bilmem artık
saldım çayıra meselesi var artık bizde
bencede doğumgünüyle beraber yapabilirsin çalışıyosun zaten zor olabilir ama sen bilirsin heyecanda yapmış olabilirsinpınarcım çok güzel eğlenmişsiniz eşinin arkadaşınında teklifi çok hoş olmuş kızın tepkisi ne oldu:),dişimiz çıktı nihayet annem geldin diş buğdayı yapayım diyorum ama doğumgünleride yaklaştı karar veremedim:uhm:
canım zor olmuş bakıcı işi şimdi ne olacak nasıl bulacaksın Allah yardım etsingözün aydın canım
aysuncum nasılsın tatlım şansızlık valla tam bakıcıya alışmış zor olur şimdi sizin için umarım hayırlısıyla birini bulursunuz
canım günaydın nasılsın bebiş nasıl beşiğiniz hayırlı olsun tatlım güle güle uyusun içinde yiyenimopuyorumnanaktan
slm kızlar ne çok sohbet etmişsiniz yavv hızınıza yetişilmiyor valla. bugün çamaşır yıkadım paso.kuruyanları topladım eşim geldi yemek yerken damlasu uyudu.yemekten sonra hazır damlasu uyurken markete çıkayım dedim.spor ayakkabılarımı çıkartmıştım geen akşam yağmurla aynı:)eski pantolonumu giydim.çok hoşuma gidiyor bazen böyle giyinmek.gençlikten kalma bi duygu olsa gerek hiphop merakı:)
önce biraz dolaştım sonra markte gittim.eve gelince damlasu uyanmış.oynadık biraz.yağmurun canı sıkılmış yine anane krilerinde eskiden bir hafta on gün bırakıyordum ama artık korkuyorum.ikinci bebişten sonra hayata daha farklı bakıyor insan.yağmurla kilere gittik nesguik aldık.damlasu bbasının tepesinden inmemiş.tuttuğu yeri ısırıyor.koskaca adam canının acısından kıvranıyor.gülermisin ağlarmısın zilli büyümüşte dişleri çıkmışta bide ısırıyor.inşallah huy edinmez bu ısırma işini.yağmur uyuyunca son posta çamaşırları astım.mutfağı toparladım.anca oturabildim.eşimi odasına postaladık bu akşam bayadır korkuyorum diye yanımızda yatıyordu ama ben çok zorlanıyordum sabahları tek kişilik yatağı kaldır götür akşam getir.dedim artık yerinde yat.damlasu 1de uyudu hele dün gece saat 4 te uyudu.saat 10da kalkmıştı düzen gene kaçtı bzim.bi uyandımı 6 saat ayakta kalıyor.
kızlar spiral önermişsiniz ama spiral kullanamıyorum ben.2 sene önce rahim ağzı alındı o yüzden.saat 2 oldu hala uyuyamıyorum bebişle benimde düzenim bozuldu yine gecelerin yargıcı olup çıktık
okuyabidiğim kadarıyla canım zor bi durum geçmiş olsun.Bence çok şımartmamalısın ama ilgiyide eksik etmemlisin bence bi oyun evi yada anaokulu gibi bi yer varsa hergün yada haftada 2-3 gün orya götür sonra sadece onunla ilgileneceğin vakitler ayır onunda senin için önemini kavramalı sevgi şımartmak değildir aslında sevgiyi onu önemsediğini gösterdiğinde daha anlmlı olur.Paylaşım onun için çok zor bu dönemde çok iyi kavrayamayabilr sadece ona ayıracağın her an onun en büyük ödülü.Bazı çocuk daha geç öğrenebilir önemli olan onu öğrenmesi zamanlada olsa .............kızlar sizlere bir şey danışıcam.bikaç haftadır canım çok sıkılıyor düşündükçe.gerçi çoğunuz daha bu evreleri yaşamadınız ama iki çocuklu anneler bilirler.
biliyosunuz yağmur haziran ayında 4 yaşında olucak dolu dolu.bebekliği hep sağlık problemleriyle geçti.onun sağlığıyla uğraşırken nasıl büyüdüğünü anlamadık.
insan anne olunca hayatı tamamen değişiyor.önce bebekliği gazıydı mamasıydı dişiydi emeklemesiydi yürümesiydi derken.herşey geçer 2 yaş sendromuyla boğuşulur sonra.o dönemde geçer ki çok şükür biz hafif atlattık.hep uysal bir çocuktu hastalığı haricinde hiç zorluk yaşatmadı bize.dişi nasıl gelmiş anlamazdık.sadece bana düşkün olurdu.ozaman anlardık diş çıkaracağını.yağmuru 18imde kucağıma aldım.onunla birlikte büyüyoruz gibi bişey.ama korkuyorum.
ya onu doğru düzgün yetiştiremezsem diye.hep 3 yaşına girince kreşe yollamak istiyordum.ama olmadı.eşim ikinci çocukta acele etmeyelim desede hastalığım mecbur bıraktı.iyikide doğurmuşum.yağmura arkadaş şimdi.
doğum sonrası depresyonum üst üste gelen olaylar iyice içime kapanmıştım.bu sürede yağmuruda biraz aksattım.
çok şükür atlattım büyük ölçüde ilaçlara bağımlı kalmadan yenebileceğime inandım.belkide 2 çocuk birden ağır gelmişti.yani yağmurla tahatça herşeyi yapabiliyorduk.arada sırada yağmuru anneme bırakıp eşimle baş başa kalabiliyorduk.şimdi ise hep yanımda olmalarını istiyorum.doğumdan beri hep bi hırsız korkum vardı.eski evimiz demir parmaklıklı olduğu halde sabaha kadar uykusuz kalıyordum damlasuyu doğurduktan sonra.ya hırsız gelip kaçırırsa diye.eşimde gülüyordu.ama farkındaydım iyi olmadığımın.eşimede hep yanımda ol geçici bir dönem diyordum.7 ay sürdü bu korkular saçma sapan düşünceler.ama hep fevri davranmaktansa alttan almakta buldum çareyi.7 ay boyunca toplasanız 1 ay saat 12 yada 1 de uyumuşumdur.sabah 6da yatıp 9da uyanıyordum.bir aydır düzene girmişti uykumuz.bugünlerde yine başladı bu problem.sürekli düşün düşün nereye kadar.
eşimle bikaç haftadır hep aynı tartışmayı yaşıyoruz:sebep yağmuru şımartmam aslında şımartmıyorum sadece kıyamıyorum ağlamasına dayanamıyorum.bu ne olursa olsun.damlasuyu severken biraz ölçüüyü kaçırıyor damlasuda huysuz hemen sıkılıp ağlıyor.eşim yağmura kızıyor yada herhangi bi başka bişeyde yağmura bağırıyor.yağmurda ağlıyor babam bana bağırdı diyor.ben eşime kızıyorum oda sen yap böyle lerde görürsün diyor.geçen hafta sonu eşimin kuzenine gittiğimizde kocası yağmura bağırdı ok sert çıkıştım.sakın bidaha olmasın dedim.onların 10 senedir ocukları olmuyor.dede diye seviyor yağmur ışılın eşini.onlarda üstüme geldiler.15 yaşına gelince sen ağlıycaksın onun yüzünden dediler.yaptığım tek şey sarılmak.hatamı yapıyorum.kendi gençliğimi kıyasladığım zaman annemin yerinde olmak istemiyorum.ama üvey baba vardı yaptıklarıma sebep.en başta erkek gibi yetiştirildim.2 erkek kardeşimi verirlerdi elime git sokakta taso oynat cilli oynat.onları oyalamaktı görevim.ders çalışan ablam ben çocuk bakıcısıydım.artı şiddet ve küfürde eklenince.haliyle bazen asileşiyordum.
şimdi korkuyorum ya yağmurda benim gibi olursa diye.hep kendi açımdan düşünüyoorum.küçükken bana bağırıldığı zaman hep beni sevmiyorlar diye düşünürdüm ağlarken.oda böyle düşünür diyip onu düşündürmemek için sarılıyorum güzel sözler söylüyorum.bazen kızdığımda oluyor.ozamanda vicdan azabından duramıyorum.ablamın yağmurdan 6 ay büyük kızı var.çocuk için kavga ettiğimiz oldu ablamla.yiğenim yağmuru dövdüğü zaman ablamı kırdığım oldu.ama ablamda farkındaydı.hala daha bugün bana yağmurun hastalığı yüzünden böyle davrandığımı söylüyor.geçmişte takılıp kaldın yağmuru hala hasta bebek gibi seviyorsun üstüne toz kondurmuyosun diyor.ama kabul etmyorum bazende doğru söylüyor diyorum.çünkü onu bu yaşa getirene kadar en çok ben çektim.hastaneye her yatışımızda acaba yaşıycakmı nolur yaşaın diye ben dua ettim.o korku bambaşka.her öksürmeye başlayışında geceleri nöbet tutuyordum nefes alıyormu yaşıyormu diye burnunu sıkıyordum yada dudağını kıpırdanıyordum tepki versin diye.çok şükür rabbime bize bağışladı doktorların yaşamaz ölür dediği prensesim şimdi 4 yaşnda neredeyse.ama ben şimdi çok korkuyorumonu nsıl büyütücem nasıl davranmam gerektiğini tamamen bilemez bir haldeyim.çok kişi eşimin dediğini diyor bırakta birazkorksun ama kıyamıyorum.damlasuyu severken bilebazen bakışını yakalıyorum onunla daha çok ilgileniyorum.
bir meselemizde yağmurun hafızası.wacterl sendromu var yağmurda.şuanda omuriliğinde kist ve kafatasında büyüyen bi kemik var bazen bu kemiklemi alakalı diyorum.en basiti sayı sayma defalarca ama defalarca sayıyorum yazıyorum çiziyorum anlasın diye yok.1den 5e kadar sayıyorum önce aklında kalsın diye.başlıyoruz 1 2 3 4 5 diye beraberken sayıyor şimdi sen say diyorum 1 diyor gerisi gelmiyor.ellerini ovuyor elini ağzına götürüyor hep çekingen tavırları var sonra diyorum sonra diyor 12 diyorum gerisi gelmiyor yağmurdan.bazen sinirleniyorum dişlerimi sıkıyorum ona belli etmeden sonra bırakıyorum.yiğenim 1den 100e kadar sayıyordu yağmur yaşındayken dahada küçktü 5er li saymayı biliyor ezberi çok kuvvetli.yağmur hala sayamıyor konuşuyorum güzelce kızım bak seneye okula gidiceksin öğretmen sorucak ozamanda böylemi yapıcaksın diyorum konuşmuyor.kreşi bu yüzden çok istiyordum aktif bi çocuk olsun diye.evde tek çocuk.pek bi aktivitemiz yoktu parka götürmek yada arkadaş edinmek gibi.şimdi okula gidince neler bekliyor bizi tahmin bile etmek istemiyorum.
yanlış yaptığımın farkındayım ama ne yapmam lazımbukadar ana kuzusu büyütmemem lazım yarın birgün büyüyp dışarı çıkıcak nasıl bırakıcam ozamanda ters tepki olarak geri dönücek bu günler.anne olmak aile olmak bir insanın sorumluluğunu üstlenmek gerçektende çok zormuş.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.aile çok önemli iyi bir ailede yetişmek çok önemliymiş bu konularda ben sadece bunu anladım.eşiminde benimde aile hayatımız hiç denecek kadar azdı şimdi o yüzden zorlanıyorum.ama bu saatten sonra yapabileceğimiz bişey yok.bu saatten sonra kendi evlatlarımıza iyi anne baba olmak görevimiz.onların hayırlı evlatlar olması için çabalamak.iştetek korkum bu
gece gece içimi döktüm ama bikaç haftadır çok dolmuştum nolur kusura bakmayın kızlar.çevremde fikir alabileceğim kimse olmadığı için derdimi sizlere açtım.çok uzun oldu ama umarım bi akıl veren olacaktır.
Selam bacılar, iyi geceler a.s.
Bugün sabah annem bana geldi. Kahvaltı sonrası hemen çıkıp spora gittim. Annem Defdef'le ilgilendi sağolsun. Spordan geldim biraz dinlendim kayınpederim aldı onlara gittik. Hava güzel diye kuzumu alıp parka gittik. 3'te gittik eve geldiğimizde saat 6'ydı. Defdef cadısını salıncaktan indirince bastı çığlığı. O kadar saat parka binmediğimiz şey kalmadı ama çok eğlendi kuzum.
Sonra yemeğimizi yiyip eve geldik. Defdef'i uyuttum. Eşimde yerde uyudu kaldı. Ben size bakmadan yatamadım. Kaçıorum kızlar herkese iyi geceler a.s.
canım çok teşekkür ederim fikirlerin için.çok fazla zorlamıyorum ama bikaç haftadır takıntı haline getirmiştim.bugün eşimlede konuştuk sahra sayabiliyordu dedim ama sonradan düşündümki yetişme farkı var.yiğenim kalabalık ailede büyüdü babannesi dedesi halası amcası bizim bütün akrabalarda bursada.dışa dönük bi çocuk.sürekli igi göseriliyor yağmursa sadece eşim ve benleydi.bide eşimin kuzeni.arkadaş edinmesini istiyorum.oyüzden artık parka sıksık gidicez.yağmurun ezber yeteneği belki az ama kağıt kaleme aşırı düşkün.birde solak.çizgi çiziyorum oda çiziyor o harfi çiziyor.birde müziği çok seviyor.hergün 2 bazen 3 masal anlatıyorum ikiside masalla uyuyor.selam kızlar
oooo Ayşe ve ceren planlar yapılıyor bakıyorum süper yaa:)a.s.
levestory yazdıklarının hepsii gece okudu yorum yapmaya fırsat bulamadım ama filiz benim söyleyceklerime tercüman olmuş aynen katılıyorum arkadaşım bırak düşe kalka büyüsün özgürlüğünü elinden alma
öğrenme konusuna gelince biliyorsun ben ilkokul öğretmeniyim az çok tanıyorum çocukları her çocuğun ilgi yetenek ve kapasitesi farklıdır öğretmeye çalışman güzel ama sakın onu sıkacak dereceye getirme bu işi
bak sana bişe anlatacağım bir öğrencim vardı 1. sınıfları okuturken 6 yaşında yazdırmışlar biraz baktım durumuna yapamayınca ailesiyle konuştum alın diye almadılar bende mecbur sınıfta bırakmak zorunda kaldım
çocuk 1. sınıfın sonlarına doğru ancak kalem tutmaya başlayabildi kasları ancak izin verdi ve ertesi sene ilk okumaya gecen öğrencilerdendi
sonraki okuttuğum 1. sınıfta yine 6 yaşında bir çocuğum vardı o yapabildi
diyeceğim şu ki her çocuk bir olamaz sakın o yapıyor bu yapamıyor deme lütfen
soracağın bişey olursa bende yardıma hazırım her zaman özelden de burdan da yazabilirsin
pnrhlt; Valla tatlım mızlarım yazdıklarına aynen katılıyorum. İleride pişman olmamak için biraz dur demen gerekiyor a.s. Bunca yaşadığın sıkıntıya rağmen hala ayakta durabilmen bile ne iyi bir anne ve güçlü bir kadın olduğunu gösteriyor zaten a.s. [COLOR="Red" .!.:canım çok sağol güzel sözlerin için.insan ne yaşarsa yaşasın hele bide anneyse asla pes edemiyor.bunca şeyi taşıyabilmemin tek sebebi kızlarım.herşey onlar için değilmi zaten:)
defdefle yine çok güzel eğlenmişsiniz.bizde çıktık bugün parka.ama damlasu uyudu birde salıncak yoktu ama bir güzel gezdik.çok iyi geldi hepimize.[/COLOR]
okuyabidiğim kadarıyla canım zor bi durum geçmiş olsun.Bence çok şımartmamalısın ama ilgiyide eksik etmemlisin bence bi oyun evi yada anaokulu gibi bi yer varsa hergün yada haftada 2-3 gün orya götür sonra sadece onunla ilgileneceğin vakitler ayır onunda senin için önemini kavramalı sevgi şımartmak değildir aslında sevgiyi onu önemsediğini gösterdiğinde daha anlmlı olur.Paylaşım onun için çok zor bu dönemde çok iyi kavrayamayabilr sadece ona ayıracağın her an onun en büyük ödülü.Bazı çocuk daha geç öğrenebilir önemli olan onu öğrenmesi zamanlada olsa .............
kızlar sizlere bir şey danışıcam.bikaç haftadır canım çok sıkılıyor düşündükçe.gerçi çoğunuz daha bu evreleri yaşamadınız ama iki çocuklu anneler bilirler.
günaydın herkese nasılsınız kızlar
dün eşim şirketten araç getirmiş arkadaşıyla mobilyaları arabaya yüklediler ve anneanemlere götürdüler ev rezil durumda şuanda sobayıda kaldırdık kızlar bugünde boyamız yapılacak inşallah bir kaç güne biter işlerimiz
iş yerinde tatsız bir olay oldu yeni giren çaycı arkadaşımız var çok iyi işini en iyi şekilde yapan bir kız ezmeye çalışıyorlar sürekli sanki doğum iznine çıkan kız çok iyi çalışıyormuş gibi ne adaletsiz dünya iş yerinde okadar çıkar ilişkisi varki insan sinirleniyor kızı sabah sabah ağlattılar valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?