2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ayşeeeeeeeeeee ordamısın göremiyorum zaten ayol bak özelden msj atıyorum cvp yaz öğretmenim..

cerencim kolay gelsin:))aslında az ve sık yemek ekmek şeker ve tuzdan uzak durup bol su içtinmi zayıfliyorsun canım.ben ekim 63 yada 64 civarıydım tam hatırlamıyorum en son ocak başlarında 54 oldum ve kaldım:)) inş.mayısa kadar kızımın d.gününe kadar 50 olucam:)

ya banu sorma benimde fatura işkemekten başım çatlıyor resmen kuzumuda ösledimmm ya...

ya banu sorma benimde fatura işkemekten başım çatlıyor resmen kuzumuda ösledimmm ya...

bende özledim yaaaa

valla maşallah sana canım. ben 64 te takıldım kaldım...

kızlar işlerim yoğundu biraz giremedim az kaldı mesaim bitsinde gideyim

bende yoğunum ama canım hiç yapmak istemiyor...kaydirigubbakcemile3

selam kızlar,,,a.s.
nabersiniz görüşmeyeli?? Hiç greçmişe bakamadan yazıyorum,özledim valla sizleri oğluş gelmeden yazıyım dedim,Nerdemi?Öğlende babaannesiyle gitti daha gelmediler,özledim valla ama birsürü işimi hallettim bende,,Aynur ablada gitti şimdi sen çık dedim bende kızlara bakıyım,ben yokken o da ütü yapmış toz almış beraber DAğhanın küçülenlerini kaldırdık,bişeyler atıştırıp geldim..

Pazar eşim geldi çok şükür,iyi geçmiş toplantı,Funda Arar varmış kokteylde.. Camdan Kalp'i dinlerken duygulanmış beni çok özlediğinden ..:roflol: neyse geldiya çok şükür.Dünde pazar filan derken bakamadım bi türlü.Bugünde burdayım,

Aaaa az kalsın en önemli şeyi söylemeyi unutuyordum.Dün doktor kontrolumuz vardı,gittik Dağhan paşam 600 gram civarı eksik çıktı sinirlerim bozuldu,kiloya taktı bu da ,hareketlerine baksana dedim yürüyor DAğhan dedim inanamadı ..maşallah dedi,geçen ay vereceği ilacı yazmayı unutmyş küçük bi kağıda yazmıştım diyo,yok öyle bişey dedim,neyse yazdı bu ay başlayalım dedi,kan testi yaptırdık kanı normal çıktı çok şükür,ben üzülünce Anılda dediki yaa 500 -600 gram ne ki Ferda ne üzülüyosun sağlıklı olsun yeter dedi.bu arada Dağhan 8900 grm çıktı,9500 civarı olması gerkiyormuş.neyse bu arada bıngıldağı kapanmış,başka da bi sorunu yok tatlı yicek olmaz dedi,Bende geli,r gelmez kahvaltı maması hazırladım iki kaşık verdiği tozdan koydum tıkıştıra tıkıştıra yedirdim,hiç sevmediğim bişeydi ama ne yapim..Sonrada çorba,sonra meyve sonra yoğurt akşamda yemek filan hepsini tastamam yedirdim dün demekki biraz zorlamakda gerkiyomuş..Neyse 4günde dört doz kullanıyoruz o tozdan adı fantomalt..enerji yapıcak heralde üstünde öyle yazıyor.vitaminlere kan damlasına devam..boyuda 73 cm.ışte böyle kızlar..

Bu arada pekmez yediremeyenler,ben Dağhanın suluğuna bir tatalı kaşığı karıştırıyorum anlamıyor,zaten günde iki kere boşaltıyor,o yüzden iyi oldu sizde deneyebilirsiniz.

Dağhanım gelmek üzeredir çok özledim.Ben geçmişe bakıyım azcık öptüm hepinizi..

hoşgeldin ferdacım.iyiyiz çok şükür.uğraşıyoruz iş güç çoluk çocuk...kaydirigubbakcemile2
bencede çok sorun yapma sağlıklı olsunda yeter tatlım. sanki bütün çocuklar olması gereken kilodamı şekerim...ne güzel bıngıldağıda kapanmış. gözün aydın.sen yinede çocuk yemek yemek istemezse bulanırsa aşırı ısrarcı olma nasılsa acıkınca yiyor sıpalar..
opuyorumnanaktan

Çocukların gelişimleri içerisinde anne-babaların zorlandığı dönemler vardır. Kendi bilincine varmaya, duygularının coşkusunu keşfetmeye başlarlar. Amerikan Hastanesi Pediatri Bölümü’nden Pedagog Güzide Soyak çocukların gelişim süreci ve inat konusu üzerine bilgiler veriyor.

1 yaş dönemi: Bu dönem sonuna doğru çocuklar yürümeye başlar. Yürümek ve bedenine hakim olabilmek keyif verir. Dokunarak ve çeşitli deneyimlerle öğrenmesi hızla ilerler. Bu döneme kadar yetişkinlerine bağımlı olan bebek bağımsız olmanın hazzına varır. Her deneyim yeni bir öğrenmedir. Bir çok öğrenme deneyimi içerisinde riskleri de barındırır. Ebeveynlerin kaygılı yapıda olması, farklı tutumlar sergilemeleri çocuğun karışık olan kafasını daha çok karıştırır. Tehlikeli girişimlerde onun yaşamasını beklediğimiz kaygıyı onun yerine yaşayarak duygumuzu, tutumumuzu dayatmış oluruz. Onun duygusunu anlayamamak ilişki içerisinde önce huzursuzluklara daha sonra inatlaşmalara varır.

Uyku saatlerinde direnmek, yemek yeme alışkanlıklarına itiraz etmek, bilinen ve kabul edildiği düşünülen temel alışkanlıklara itirazlar artar. Bu dönem içinde öncelikle sorunun ne olduğu, değişen bir ihtiyaç mı, yoksa sınırları zorlamak mı olduğu dikkatle takip edilmeli. Çocukların istekleri de farklılık taşıyabilir. ıstediği bir oyuncak için ağlarken, oyuncağa kavuştuğunda istemediğini söyleyebilir. ıletişim kurarken önce duygusunu anlamaya ve paylaşmaya çalışın. Kararları her zaman tek taraf vermemeli. Bütünüyle neden olmayacağı anlatılmalı. ıletişim kurarken kısa ve açık ifadeler kullanın. Unutmamamız gereken en önemli detay bu bir savaş değildir. Çocuğun yardıma ihtiyacı vardır. Duygusal gelişimi içerisinde zorluklarla baş etmeyi öğrenerek biçimlenir ve yoğrulur.

2 yaş dönemi: Bu dönem itibariyle çocuk yeni ve zor bir döneme adım atmaya başlar. Benmerkezcidir ve herşey onun istediği gibi olsun ister. Davranışları olgun değildir. Israrcı olmamak bu dönemde yapılması gereken en iyi tutumdur. Kendi yapabileceklerinin sınırları arttıkça, ısrarlar da artar. Öğrenme deneyimleriyle başarılı ya da başarısız olduğu alanların farkına varır. Kabul ettiremediği durumlarda çatışma yaşanmaya başlar. Başarısızlık duygusu yaşar. Becerikli olmayı her çocuk ister. Bireysel becerileri geliştikçe sınır denemeleri artabilir. Olumsuz istekler bile olsa çocukların kendileri ile ilgili kavramlarının oluşabilmesi için denemelerine izin verebiliriz. Davranışların sıklığı ve görülme süresine dikkat edilmesi gerekir.

Çocuğun inatlaştığı konu sıkıntısını açıklamaya yetmeyebilir. Yemek için inatlaşan bir çocuk, yenidoğan kardaşi ile ilgili hiçbir duygusunu yansıtmıyor olabilir. ınatlaşılan davranışa değil, bütün yaşamı içindeki faktörlere bakarak çözümler aramak gerekir. ınatlaşılan konuda başarılı olan taraf değil, ortak bir karar verilmeye çalışılmalı.

ferdacım her çocuğun gelişimi ayrı selinde 9 kilo ama çok hareketli yesede yakıyor bide hasta oldularmı gidiyor kilolar boşver sağlıklı olsun yeter canım.

kızlar ben kaçtım çok yorgunum migrenim tutucak sanırım.iyi akşamlar gideyimde kuzucumuuu alayımö hemen

Selam KIZLARRR

Umarım hersey yolundadır.Gecmıse bı bakmak kısmet olmadı yazıp cıkıyorum.Ama merakta ettım hepinizi.bu akşam borayı uyutup toplu okuycam insallah.
Bı selam vereyım dedım.Benım görümce hala doğurmadı bız dokuz doğurduk bu arada.Yanı valızler hazır beklemedeyız.
Bugun Borayı bırakıp annemle alısverıse gıttık.Annıs bı guzel cıcıler aldı bende kıyafetlerıne uygun beğendığı bı canta vardı onu aldım.Sonra benım kılolar gıdınce yuzum acaıp kırıstı kızlar.Meğer kılo toplu gösterıyomuş.Cok takmıstım.Eczaneye gıdıp tevadı edıcı kremler aldım.Bıraz pahalıya patladı ama umarım yararı olur.Sonra yemek yıyıp bana geldık.Annem bıraz Borayı mıncıklayıp kaçtı.Bende Alpi beklıyorum sımdi.
Ferda canım senın yazını gördum ama bencede bırazda olsa zorla Dağhanı.Yoksa bılıncı ağzını acma Boradada yok.Bıktırmıycak derecede sık sık besle derım.Ama kıloya cokta takma masallah 1.bebeğimiz o.Hızlı yakışıklım.

slm kızlar cerenciğim ben diyetisyene başlıyorum yarın mecburi oldu bu cnm sağlık sorunum var çünki
şimdi yapmazsam ileriye dönük daha beter olacak..

neyse kızlar bugün güzel bir parti yaptık..komsumuz çok güzel portakallı kek yapmış
sarımsaklı yoğurtlu patates salata arnavut böğreği açtım ıspanaklı....maydonozlu poğça yaptım
şiştikkkkk

bide aksamiçin kıymalı açtım böğrek eşim ısrar etti diyete girmeden aç diyeee

bu aksam kalabalığız babam köyden geldi köy sebzelerinden getirdi annemler pişiriyo iki aile var yemekte

filiz cnm benim ömerimde o sorun var çok zor uykuya dalıyor
uykusu varkende uyumuyor çıldırtıyorrr....

canım anlattıkların ok ama çok güzel.işte benim öğrenmek istediğim şeylr tam bunlardı.bundan sonra bu öğütleri aklımda tutarak yaklaşıcam.ilk başlrda üzülücek belki ama dediğin gibi zamanla öğrenicek iyiyi kötüyü.çok şımmarık bi çocuk değil hep uysalmisafirliğe gittiğimizde yanımda oturur benden izinsiz bişeye dokunmaz.çoğu zaman çok güzel yetiştiriyosunuz derlerd.ama işte son zamanlarda biraz karmaşık şeyler yaşadık.dediğin gibi eşim bağırdığında yağmur ağlayarak yanıma geliyo babam bana bağırdı sende ona bağır diyodu bende eşime kızıyodum ama yanlışmış bu yaptığım.bundan böyle daha dikkatli davranıcam.

sendrom için doğumdan beri çapa genetikte tadavi görüyorduk onbin çocuktan üünde görülen bi senrom.ve yağmur zoru başaran tek çocuk gibi genetik bölümünde. çok şükür iyiye gidiyor.akranlarını yakalıyor gelişiminde falan.

bir kez daha çok teşekkür ederim canımvereliniortakopuyorumnanaktan

cnm sağol önerilerin iin.söylediklerin çok doğru hissettiklerim davranışlarım.evet yaşım 22.hayatın zorluklarından çok yağmurun problemleriyle uğraşıyorum artık.artık benimde kozamı yırtıp dıarı açılmam lazım.çünkü doğumdan sonra dış dünyya karşı tamamen kendimi kapadım hele yeni ev hiç sevemedim büyük güzel ama yarattığı sorunlar daha çok.buda haliyle çocuklarada yansıyor.bugün güneş çok iyi geldi.yağmur bile hasret kalmış olucakki aa ben bu havayı çok sevdim dedi.bir güzel giydirdim iki kuzuyu dışarı attık kendimizi.önce parka götürdüm salıncak yoktu kaydıraklar çok pisti başka park arayalım dedik.dolaşırken yaprak güzeli çiçeği gördüm kocaman bişey.dükkan boşaltılıyormıuş.amcaya çok güzel çiçek dedim.yapay dedi.normalleri bukadar büyümez dedi.istersen al götür ama nasıl götürüceksin dedi.açılışta hediye gelmiş çok tozlanmış.karşı ükkandan rica ettim eşim almaya gelir dedim.sırtlandılar dükkana götürdüler.sonra arabayla bırakayım dedi abi.eve kadar getirdiler sağolsunlar.2 katı ben çıkarttım.merdivende komşuyla karşılaştık yardım etti odaya almadan önce bir güzel sildim temizledim.eşime telefon ettim sprizim var dedim:)çocuk gibi mutlu oldum geçen sene almıştık büyütememiştim.solmuştu.eşim geldi gözlerini kapadım odaya soktum.çok beğendi:) bugün acayip mutluyum.yağmurda babasına yaşadıklarımızı anlatttı.parka gittik gezdik damlasu uyudu dedi:)şimdi ikiside mışıl mışıl uyuyor devrim arabalarınıı izliyor eşimde.pek sarmadı beni:)

hasta olan kuzucuklar var yine.hepsine geçmiş olsun.rabbim acil şifalar versin.burunları aksa içimiz acıyor ama böyle böyle büyüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…