2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Evet canim, dün cok duygulandirdi beni.a.s.

Allah anali babali büyütsün kuzuyu. Sirada Defdosumun dogum günü var he, daha dün gibi hatirliyorum doguma gittigin günü oysazemuszemus

Böyle devam ederse, isim önemli ölcüde hafifler canim ya. Ama basima baska bir is actim, anlatirim birazdan.:sinifsinif:

Uzakta olmak, arafta olmak gibi birsey Esen'cigim. Ne tam buraya aitsin, ne de artik memleketine. Cok zor gercekten. Ama insan mükemmel bir varlik, her seye zamanla alisabiliyor. Böyle olmazsa, dayanamayiz sanirim...

Sorma canim ya. Keske daha önce ölcebilseydim reaksiyonlarini. Aralarda tattiriyordum bizim yemeklerden gerci ama ilk kez böyle acikca istedi.

O yarismadan benim haberim yok Burcu'cugum, bende oy vereyim hemen. Mutlaka yazmissindir ama ben gecen haftalarda asiri stresliydim, gözden kacirmisim sanirim.
"Gakki" olayina da cok güldüm. Bizde bahceye cikiyoruz aralarda, bir kiraz agaci var ve üstüne bir sürü kus tünüyor. Doruk onlari görünce dünyayla baglari kopuyor resmen. Onlar öttükce Doruk'da ötüyor. Cok gülüyorum o hallerine.
Sinavina gelince, bence kendini biraz dinlendir ve bu sürede yine motive olmaya calis. Ben liseyi bitirdigimde, yurtdisina cikmak icin tek sansim üniversite sinavlarini kazanmakti. Hic umut yok gibi birseydi herkese göre cünkü dersaneye gitmek istememistim. Cok iyi motive olarak kazanabildim sinavlarin ikisinide. Sen hirslisin canim, basaracagina inaniyorum ben.

Borama gecmis olsun ve kocaman bir bravo canim. Darisida benim korkak oglumun basina. Ayakta duruyor ve birkac adim atiyor ama asla tehlikeye atmiyor kendini. Birkac haftaya yürür sanirim, insallah dogum gününde sürpriz yapar diyorum ben.

günaydın herkese nasılsınız işe yeni geldim kızımın gösterisine gittik babasıyla gözlerindeki mutluluğu görmenizi isterdim gösterisini yaparken tutamadım gözyaşlarımı

Ah canim. Ne büyük bir mutluluktur eminim ki! Bir anneye verilecek en büyük ödülde bu olsa gerek...

Tuba'cigim seninde duygusal hallerini gördük ya, artik ölsekte gam yemeyizguclubacismile Saka bir yana, iyiki dogmus kuzum. Allah uzun ömürler ve baht acikligi versin ona...

Cok gecmis olsun canim ya. Bir kurtulsaydi kuzum su illetten. a.s.

Öpüyorum bende seni canim. Kolay gelsin misafirlerinle...a.s.

Hay Allah, cok gecmis olsun Ceren'cigim:uhm:
Umarim haplar etkilidirde, atlatirsin bir an önce canim.

Ne zor bir durum senin durumda canim. Sana da cok gecmis olsun.a.s.

Bazen olur böyle durumlar canim, zamana birakmak gerek. Insallah bayilmalari gecicidir. Sende sIkma canini, pozitif düsünmeye calis...

Keske benim annemde böyle bir sürpriz yapabilse...Gözünüz aydin canim.
Ama görecegim bende 1 aydan az bir zamanimiz kaldialkisalkisalkis

Sorma canım ya az önce buraya yazdığım ilk mesajları, doğuma giderken yazdıklarımı, hatta doğumdan çıktığım gün "doğurdum da geldim bacılar" yazdığımı okudum ve çok duygulanmdım gerçekten. Ne çabuk geçti zaman :uhm: Bu hızla geçmeye devam ederse kuzularımız kanatlarımızın altından uçup gidecek bir süre sonra. İnsan hem sevinç duyuyor hemde endişeleniyor. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah a.s.

Aaa ne oldu anlat ya meraklandım :uhm:

Defne cadısı yine uyandı. Emzirdim uydu. Bu çocuğa eve gelince ne oluyor anlamıyorum :uhm: Annemde yada kayınvalidemde hiç yoktan 2 saat uyuyor ama eve glince 15 dk'da cin gibi açılıyor gözleri kafamçokkarıştı

kıvılcım öyle valla anneye en güzel hediye çocuklarının gözlerindeki ışıltıyı görmek:))))

tülaycım bakıyorum hemen mailime:)

Merhabalar Herkese,

Bugün asimiz vardi bizim. Cok sorun cikarmadi Doruk, birazcik agladi sadece. Insallah cok ates yapmaz, tetikteyim sürekli.

Kizlar, ben bizim doktordan hic memnun degilim. Birkac doktor denedim, onlarda ya pek icimi acmadi, ya da epeyce uzak noktalarda olduklari icin, tek basima götürmeyi gözüm yemiyor. Cocuk hastanesine götürüyorum, orada uzman hekimler var ama bebegin genel durumuyla, kendi doktoru ilgilenmek zorunda. Sistem biraz karisik, anlatmasi uzun sürer. Esim günün en aktif saatleri calisiyor ve bir ülkeden, baska bir ülkeye gittigi icin araba sürekli onda, ulasim konusunda cok rahat degilim anlayacaginiz.

Sözün özü, Istanbul'a geldigimde iyi bir genel muayene ettirmek istiyorum oglumu. Türk doktorlarini, Tip alaninda daha basarili buluyorum cünkü. Gerci öyle hastalanan bir bebek degil. Simdiye kadar ciddi bir saglik sorunu olmadi. Ama bir süredir yüzünde kuru bir tabaka var ve kizariyor bazen. Bugün doktoruna gösterdim, egzama diyor, zamanla gecer. Krem veririm ama icinde kortizon var diyor. Istemedim kortizonu. Baska bir secenek sunmuyor. Cok gazi oluyor, karni sürekli gurulduyor diyorum, elle tutulur bir cözüm yolu göstermiyor.

Tavsiye edebileceginiz bir cocuk doktoru var mi acaba? Avrupa yakasinda olmasini daha cok tercih ederim. Birde visite ücretleri ne kadar, ona göre kendimi ayarlayayim. Gerci Doruk cifte vatandas, belki Alman Hastanesi ücretsiz bakar ama doktorlari hakkinda bir bilgim yok ve sanirim buradan belge düzenletmemiz lazim. Onu da sorayim aklima gelmisken.

Haricinde, tam Dorugun yemek derdinden kurtuldum diye sevinirken, üst kat komsum basima is acti. Kadin o kadar agir bir vakaki yemek konusunda, kaynanasi bahcesinde bal kabagi yetistiriyormus, buna da vermis. "Ne yapayim ben bunu, pisirmeli miyim?" diye soruyor. Birsey yapamadigi icin, kabuklarini soymadan bir bütün halde dondurmus öyle. Haftaya bize gelmeye baslayacak yemek yapmayi ögrenmek icin. Esimde bana kiziyor, "Neden bizde ögretiyorsun, istiyorsa malzemelerini alsin, onun evine git, orada ögret" diye. Aslinda hakli, cünkü kadin ayni zamanda cok ufak hesap yapan birisi. Defalarca bizden birseyler aldi, geri iade etmedi, bundan dolayi sinir oluyor bizimkide. Ama 7 aylik bebegi var daha simdiye kadar hic kendi yaptigi birseyi yedirmemis, hep hazir besliyor cocugu. Üstelik dehsete düsürdü gecen beni, kahvaltida sosis veriyormus sadece. Diger cocugu zaten hep fastfood tarzi beslendigi icin, hastaliktan kurtulamiyor. Aciyorum cocuklara, belki yardimim dokunur onlara diye düsündüm. Isin garibi ne gösterecegimide bilmiyorum, beynim durdu resmenbilmiyorumkismile

Banu saÇmalama canımya ne zahmetı beyendıysen sorun yok.ıÇıne sıncekse yanı.zahmetı dÜŞÜnme

filizcim ya egzama bildiğim kadarıyla daha yoğum farklı bişey. ama cildi belki alerjiktir ondan oluyordur. ben mesela bu kış çok çektim cildimden selinde öyle mesela alerjik bir cildi var.kuruyor pütür oluyor isilik gibi.bence burdada göster sanırım arkadaşlar yardımcı olur istanbuldaki dr.için.

komşuna gelince yazıkya çocuklara türkmü yabancımı peki. ama avuç kadar çocuk sosismi yer.bence malzemeleri alsın sen kendi evinde göster.bu benim nacizane kendi düşüncem...

herkeze selamlar...
Cerencim cok geçmiş olsun cnm aman dikkat et kendine bu bilgisayarlar mahfediyor bizi yaa

Gülhancım kusura bakma cnm dün msn de soracaktım borayı sana gazelin sakarlık günüydü atladım ..inş bi an önce düzelir kuzum yaa
hadi bakalım yürüyosa gözün aydınnn aynı zamanda yandınnn cnm Allah kolaylık versin ..

Burcum h.g cnm sıavlar için biraz motivasyona ihtiyacın var bence de dershaneye gitmesende ben başaracagına inanıyorum :lepi: kağan ne guzel isim koymuş oyle kuşlara kaydirigubbakcemile3 yarışmadad büyük başarı elde etmişsiniz cnm tebrikler keşke 2.kez oy kullanabilme şansımız olsaydı kaydirigubbakcemile2

Aynurcum gerçekten cok ince düşünmüşsün filizide cok duygulandırmışsın opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Filizcim hediyelerinizi güle güle kullan valla yazdıklarını okuyunca ben bile duygulandım ...
doruk paşamında artık iştahının düzelmesine cok sevindim ...

Nurtencim Allah kolaylık versin yaklaştı he sizinde doğum günü hafta sonu bi arkadaşımla kahvaltıya gidicez eger işim 2 gibi biterse esenlede konuşalım onada uyarsa belki süpriz yaparız sana ...

Tülaycım senden boyun agrısı varmış Allah şifanı versin cnm yaa cok zor gerçekten ..

Pınar bacım senin bu defdef zillisiyle benim zilli evlenene kadar meme emecekler galiba ay dün gece sabaha kadar cadı agzından cıkarma deli oldum resmen alsanaalsanasmilealsanaalsanasmile

Banucum prensesin nasıl duygulandırmış seni darısı hepimizin başına inş bizlerde görürüz o mutlu günleri Şeniz resimleride bekliyoruz mutlaka...Şeniz

Birsencim valla seninde işin zor he bi orda bi burda Allah kolaylık ve sabır versin cnm :1hug:

kızlar atladığım önemli bişey yoktur umarım..

Ay dün gibi, hatirliyorum hepsini. Tam benim doguma gidecegim gün ve birgün önceside, sitede sorun olmustu, yazilmiyor ve okunmuyordu hicbirsey. Nasil sinir olmustum.

Aynilar bunlar hep ya. Fransa'da uyku delisi olmustu Doruk, sabah 08:30'larda kalkiyor, birkac saat sonra yine uyuyordu. Eve geldik, costu yine. Esim odayi sicak tutuyorsun ondan diyor, bugünden itibaren tüm kaloriferleri kapatacagim bakalim hakli cikacak mi?

Canim zaten ben doktorun teshislerine pek güvenmiyorum, öyle cok hastasi var ki, artik bikmis doktorluktan. Cogu zaman salliyor. Havalardan oluyor sanirim, alerjik bir cildi var. Ama bir caresi olmali mutlaka. Ben koruyusu yaglar ve kremler aldim. Bakalim etki edecek mi? Doruk'daki belirtilerde ayni Selin'de ki gibi. Sen gösterdin mi doktora? Ne önerdi?

Komsum Alman. Ama esi anne tarafindan Türk. Gerci pek Türkce bilmiyor ama esi dünya tatlisi bir cocuk, cok aciyoruz ona. Bende öyle düsündüm canim. Biraz birseyler ögrendigini hissettigim anda, sadece sözlü tarif ederim, kendisi yapabilir insallah. Zaten cok zamanim yok, evimle bile zor ilgileniyorum artik.

Sagol canim böyle gider insallah. Meme delisi bir Gazel ve Defdos degil canim, bizde variz. Geceleri uyandiginda, "emme" diye cagiriyor beni Doruk. Anne'den cok, emme diyor sipakaydirigubbakcemile3

Bencede burdaki doktorlara bi görsen canım. Anadolu yakası oldu tavsiye ederdim doktorumuzu ama avrupa yakasındaki kızlar bilgi verirler sana a.s.

Komşuna şaşırdım kaldım valla. Daha öncede söylemiştin ama bu kadar vahim olduğunu tahmin etmemiştim. Allah kolaylık versin canım ya. Bencede kendi evinde öğretme. Bir süre sonra kullanmaya başlar bu durumu. Alsın malzemesini belli bir süre evinde göster bence a.s.

Valla bu gidişle öyle olacak bacım ya senağlama

Şimdi yine uyandı 2 dk emdi uyudu. Hele uyanıkken bi görsen sürekli yakamda. Eşim sinirlendi dün akşam verme dedi. 5 dk dayanabildik. Yakalarımı parçalıyo nerdeyse. Bu iş çığrından çıkmaya başladı valla bi çözüm şart :uhm:

gelelim bize ...
pazar gününde beridir kızım resmen nazara geldi yaa dün resmenn başımıza gelmeyen kalmadı eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

gazel mutfak masasının ustunden ortuyu cek tuzluklar mumluk falan oldugu gibi aşağı insin mumlukta köşesi demir orda bi Allah korudu küt diye ses yuregım hopladı bi baktım herşey yerde ve cam kırıkları....

sonra uyku modunda uymak ıstıyor ama drenıyor yoğurt yemedı emmek ıstedı hadı emsınde uyusun dedım emdı emdı uyumadı salladım uyudu tam yerıne koyacam uyandı hadi getirdim odaya bedne ınat ettım uyutmuyorum dedim
geldı sen sehpayı tut yastığın ustune bas yuru
kutt diye bı ses geriye doğru
kafayı yere vurdu dişini yada dudagını ısırdı agzı kan içinde bı anda

hayde tam sustu emdırdım yıne bu sefer benim yuzuk cocugun suratını cizdi bı daha aglama faslı

tam herşey yoluna gircek derken
akşam dayısı geldi
tv unutesın ustune gazelın cercevelı resmi
carp ona küt 10 parça gazelde tam karşısında
yıne Allah korudu valla resmen sıyıracaktım

hadi kalkıyım dedim abdest alıcam okuyacam sular gıttı halada gelmedi ::

elim ayagım resmen titremeye başladı aman nerde bişey olacak diye uyutana kadar aklım çıktı resmen...

bugunde aşımızı olduk ..hafif bı oksurugu vardı once dr kontrolunden geçtik şükürler olsun ki bişey cıkmadı gelişimide gayet iyi dedi...

bu aşının fazla bi yan etkisi yokmuş kolay kolay ateş yapmaz şurup vermene gerek yok dedi yukselmedıkçe ama yaparsada 1 hafta sonrada olabılırmış ateş telaş etme dedi inşAllah yukselmez ...

1 ay sonra hepatit A (özel ) aşı var inş onuda yaparız ...

filizcim biz dr gittik.mezsimsel bişeymiş.locaid diye bir krem verdi.çok iyi geldi.hatta ben o kadar cok cildiye dr.gittimki evdeki kremler işe yaramadı hepsi başka bişey söyledi.selinin kremini kullanıyorum 1 haftadır bende cildimde hiçbişey kalmadı allaha şükür.

Evet canım çocuklar fazla sıcağı sevmiyorlar. Ben uzun zamandır yakmıyor kaloriferi. Defdef hemen terliyor, terleyince de huzursuzlanıyor. Sende dene bakalım inşallah güzelce uyur kuzum a.s.

Bizimkide meme isteyince şapır şupur yalanıp memeeeee diye bağırıyor fena komik oluyor kaydirigubbakcemile3

Ay canım benim ya geçmiş olsun vallahi nazar değişmiş kuzuma. Allah korumuş ama. Çok dikkatli olmamız lazım canım ya. Olmadık yerlerden bişey bulup canlarını yakıyorlar. Defne'de dün plastik bi poşetliğim var. Onunla oynarken üzerine düş. Üst dudağının içi patladı. Dişi falan kırıldı sanmış babası bana bir getirişi var. Ağzını öyle kan içinde görünce aklım çıktı eyvahedigeldismile Allah beterinden saklasın ama çok dikkat etmemiz lazım kuzulara valla a.s. Suların gelsinde bi abdest al oku kuzumu güzelce a.s.

Oh alı da bitmiş. Bizde haftaya gider yaptırırz. Kan falan alınacakmış testler için. İnşallah ateşleri çıkmaz kuzuların ya perişan oluyorlar a.s.

iyi şükür cnm inş ...

dorukta bizden desen kaydirigubbakcemile3
ya valla gece uyandığı zaman meme vermesem mumkun değil uyutamıyorum gözler kapalı delı gıbı ağlıyor buda manane der gibi ağlıyor yaw kaydirigubbakcemile3

aynen valla bacım oturduğum zaman yakaladığı yerde yakama asılıyor..ama ben artık gündüz emmesini kesicem inş..tabi ne kadar başarabilcem onuda bilmiyorum bilmiyorumkismile

hülya canım ya nazar değmiş kuzuma galiba.canım çok geçmiş olsun.

çokk saol cnm ya gercekten nazar yani başka bi açıklamasını bulamadım benn (

sizede cok geçmiş olsun canm yaa valla elimden geldiğince dikkat ediyorum ama nerde ne zaman düşecegi yada ne yapacagı hiç belli olmuyorki bazen korkumdan işim uzun surecekse mutfakta yada temizlik yaparken yürütece koyuyorum çünkü sırtımı donduğum an küt yerde birde benim mutfak ve koridor fayans oldugundan acayip kayıyor cocuk ...ilk yürümeye başladığında bile bu kadar düşmezdi çocukk yada kendine fazla güveni geldi dikkatsiz davranıyor :sinifsinif::sinifsinif:

bizde haftaya özelde yapıcaz cnm kan tahlilleri falan...dediğin gibi umarım ateş yapmaz :

tülaycım ben çok beğendim yapalım onlardan :)))) ay nasıl mutlu olurum bende diğer konuştuklarımızı alayım :)))

pınar canım sizede geçmiş olsun.sakındıkça gerçekten bişeyler oluyor.allah korusun valla melekleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…