2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim kitapta pek ayrım yapan biri değildim değildim diyorum çünkü nerdeyse 2 senedir kitap okumuyorum bende enkalın sayfalı kitapları bile 2 bilemedin 3 günde bitirirdim kitabı bitirmeden uyuyazmdım desem doğru olur.şimdi tekrar başlamak istiyorum bilim kurgu harici hertür kitabı okurum.canım benim buarada yazdıklarını okudum sağol oğlumu düşünüp göndermen bile yeterli kesene bereket tatlım sen sıkma canını.parfüm falan almışsın güle gülekullan canım.paşanı ve seni öpüyorum filizcim opuyorumnanaktan

ben kitap okuyamıyorum bile ne güzel okuyabiliyorsunuz bende şu Dan Brawnun son kitabını okumak istiyorum ama malesef tatilda inşallah artık.

bizde sizi çok öpüyoruz cnmm şöle canlı kanlı tanışamadık inş.bigün türkiz ve senle tanışırız cnm

inşallah valla yaza mutlaka tanışırız hani okullar açıken hep bişeyler çıkıyor doğumgünü organizasyonuna da gelmek istiyorum son zamanı bekliyorum eşim Türkiz düştüğünden beri mır mır ediyor ondan son zaman söylüycem net olmadığı içinde bişey diyemiyorum şu an.Gelebilirsem orda tanışırız inşallah

ben kitap okuyamıyorum bile ne güzel okuyabiliyorsunuz bende şu Dan Brawnun son kitabını okumak istiyorum ama malesef tatilda inşallah artık.

canım ben bugün 3 tane kitap aldım bitanesi turgut özakmana ait diğerleride dünya klasiklerinden dostoyevskinin suç ve ceza diğeride budala açık konuşmam gerekirse ben yabancı yazarlardan önce kendi türk yazarlarımızın kitaplarını okumayı tercih ediyorum bide şuvarki yabancı yazarların kitapları çeviri yapılırken çoğuşey istenildiği gibi yani kitabın gerçek dilindeki gibi değilde bazen ona yakın kelimelerle anlatılmaya çalışılıyor bu yüzdende ben okuduğumdan pek bişey anlamıyorum itiraf etmeliyimki kitaba başlamadan bendede azcık önyargı oluşuyor inş. bu sefer adam akıllı okuyup bitirebilirim.türk yazarlaradn tavsiye edecekleriniz olursa daha çok mutlu olacağım arkadaşlar

Günaydınlar iyi pazarlar kızlar;

Birkaç gündür giremedim ama çokta fazla sayfa ilerlememiş Bizde dün oğluşla babamızın yanına Eminönüne gittik.Aman bendekide deli cesareti :) gidene kadar pestilim çıktı.O kadar yoruldumki gezmeye hal kalmadı.Birkaç yeri gezip ihtiyaçlarımı aldım.Birde yemek yedik.Evimize geldik.Oğluşun uykusundan dolayı gerçi gezmede burnumuzdan geldi o ayrı.Baba oğul uyuyorlar şimdi.Bende ne varsa sabah 06:30 da kalktım 2 makine çamaşır yıkandı onları astım.Kalksalarda kahvaltı etsek.

Bugünde araba bakmak için Altunizadeye gidicez inşallah gönlümüze göre bir araba buluruz böle olmuyor yoksa.

Neyse bizden bu kadar.Öpüyorum hepinizi ve kuzularımı...

günaydın kızlarrrrrrrrrrrrr bizde kalktık babamız duş alıyor sonra ben markere gideceğim
normalde eşim giderdi bütün hafta dışarı çıkamayınca ben gideceğim didimm.....

hepiniziii öptümm

Günaydin Kizlar,

Sabah sabah ekmek yaptim, insallah tuttururum bakalim. 3 gün evde olunca, stoklardakilerde dahil neredeyse tüm ekmegimiz bitmis. Kahvalti icin var ama sonrasinda yetmez. Burada Pazarlari da maalesef acik bir yer bulunmuyor pek.

Kalksalarda, kahvalti yapip disari ciksak diyorum ama horul horul uyuyorlar. Disarida cok güzel bir bahar havasi var...

Aynur'cugum, iyi cevirmenler var aslinda. Ama her yayinevinin cevirmenlerine de güvenilmiyor. Bazen birak ceviri yapmayi, cümle kurmayi bile bilmiyorlar. Insanin tüm keyfi kaciyor böyle olunca. Ben ceviri kitap almadan önce, cevirmenini önce iyice arastiriyorum bu yüzden.
Sana tavsiye edebilecegim pek cok yazar var aslinda. Ben Ahmet Ümit, Sulhi Dölek, Ayse Kulin, Yasar Kemal, Orhan Kemal'i severek okurum. Nitelikli bir roman okumak istiyorsan ve birazda tarihe ilgin varsa, gercek bir yasam öyküsü olan Bir Türk Ailesinin Öyküsü (Irfan Orga) kitabini mutlaka okumani öneririm. Yazari Türk ama kitap Ingilizce yazilmis ve cevirisi cok iyi. Sonra, Waris Dirie'den, Cöl Cicegini tavsiye ederim, bu da yine ceviri ama okurken sorun olmuyor, cok akici bir cevirisi var. Bilseydim bu ilgini, sana kitapta yollardim.

Birsen'cigim, hamarat hatunsun vesselam. Dantel, kitap, cocuk, ev temizligi, yemek...Ay sayinca insan yoruluyor be...

Sibel'cigim, valla cocukla hele hele Istanbul trafiginde pestilinin ciktigina eminim. Insan tek basina gitse bile pili biter...

Herkese iyi Pazarlar diliyorum, görüsürüz yine...

filizcim çeviriler konusunda sana katılıyorum kitap okumayıda çok seviyorum ama dediğim gibi 2 senedir 1 tane bile kitapokumadım.ayşe kulinin nerdeyse bütün kitaplarını okudum dün kitapçıdan kitap aldım ama tavsiyelerinide not defterime aldım.teşekkür ederi canım. daruk paşa nasıl ? burasıda çokgüneşli artık yaz geldi çok şükür ewde kapanmaktan bi hal olmuştum:)) hepinize ii haftasonları arkadaşlar

ohhhhh kıvılcımm demek sen ekmek yaptın süpersin yaa
aklıma evde yapılan ekmek denince heidi çizgi filiminde yapılan ekmek geliyor hep dumanı tüter üstünde....hep canım çeker lezetlice yerler
gerçekten acaba o akdar lezzetlimi oluyor bikere bir yerde yemek yedim kadın ekmeği kendilerinin yaptıklarını söyledi çok güzeldi tadı.....

filizciğim hamaratlık mı bilmem ama ben bebeklerden öncede çok yorulan bi insandım
işime aşıktım bilgisarada 12 saat oturup desen çizerdim o kadar keyif alıyordumki kendimden geçerdim
arkadaşlarım günde ortalama 4 desen çizerken ben 8 desene çıkartırıdım
eğer basit tasarımlarsa 12 bile çıkardım ....tabi o dönem bu performansım gözlerden kaçmamıştı
ne zaman rusyadan tasarım gelse acil birsen çizer verin hemen tasarımı bitirip mail atsın derlerdi...

ama canım çıkardıı....sana anlatırken tekrar yaşadım o anları acaba unutmuşmuyumdur diyorum programı bigün bi arkadaşıma gideceğim tasarım yapmaya çok özledim açıksası....

ayyyyyyyy nerelere kaydım biz daha kahvaltı yapmadık ....bizde kocam hamur die tutturdu hamur aldım kızarttımm...eşimin annesi alıştırmış bizde hiç böyle adet yoktur..bende evde yapmam
ama bugün çok ısarar etti....senede birkere olduğu için kıyamadım seyhatede gidecekk.....

ben kaçarrrrrrrrrrrrrrrrrr mucuks :)

Tünaydın hanımlar...
bizde erken kalktık bugun ...kahvaltımızı ettik kızımı uyuttum kocişle evin heryerini temizledik...
Gazel uyansın bizde gezmeye gidicez ...
iyi pazarlar hepinize :)

selam herkes gezmelerde anlaşılan ohh ohhh..
ben evimdeyim eşim yrn gidiyor, defneyle bende annemde kalacgız 1ay kadar oyuzden hazırlık yapıp duruyorum geceden beri çam.yıka kurut ütüle canım çıktı şimdide defneninkiler kaldı kurusun diye bekliyorum ütüleyip çanta hazırlayacagım.. en zoruda defneninkiler nerdeyse tümünü almam lazım, eger lazım olan bişeyi almadıysam vay halıme annemin dilinden kurtulamam.. cep telimi dün annemde unutmuşum off canım sıklıdı uğrarım yine bye

Selammmmm

ıyi pazarlar arkadaslar.Bız bugun hala dıkamadık dışarıya.Yastığı bulan koyuyor kafayı.Şimdi sekerleme yapıyor evın erkeklerı.Uyansınlar cıkalım artık ben basladım kurtlanmaya.Boranında balık gunu bugun.

Nurten kız sekerımı hastamı ettın sen gezmelerde.Nasıl oldu canım.

Esra bende bakayım su fotolara merak ettım yenı halını.Veee yalova ısını hallet ya.Olmadı esınle gelırsın sende.

Aynur ve Fılızcım kıtap mevzu yapmıssınız.Iyı bır cevırmense ben yabancı kıtapları daha cok takıp edıyorumacıkcası.Özellıkle son okuduğum kıtap aklınızda olsun.Carlos Ruız Zafon Rüzgarın gölgesınde.
Kate Marton Rıverton malıkanesı.Robın Sharma nın tum kıtaplarını zevkle okudum.Turk yazarlardan eğer basıt rahatlamak adına okuycaksanız Nermın Bezmen olabılır.Ve Buket Uzunerın Kumral Ada mavı tuna kıtabını severım.Ahmet Altan kıtaplarını severım ama uzun suredır takıp edemedım.Özellıkle Karanlıkta sabah kuşlar adlı kıtabının yerı ayrıdır bende.Ayy gaza geldım yarın bı kıtapcı yapmalıyım.

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım not aldım.opuyorumnanaktan

ıyi akşamlar kızalr. bikaç gündür yoktum,cuma sabah acı bir haber aldık. canım dedecim vefaat etmiş( apar topar memlekete gittik cenazeye katılmak için. ama yetişemedim,göremedim son bir kez daha, tam namazı kılınırken yetiştik.( en son göreli 2 ayı geçmişti dedemi( çok severdi beni. bende onu. ilk torunuyum ben. onu çok özleyecem...

bizde bütün gün gezdik yaw yoruldum valla he yeni eve girdik kızıma mamasını yedirip uyutayım hemen iyi geceler...

başınız sağolsun canım mekanı cennet olsun dedeciğinin:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…