Iyi Geceler Kizlar,
Issizlasmis forum iyice. Ne oldu herkeslere böyle?
Bugün tüm gün evdeydik biz ama yine de oturamadim pek bilgisayar basina. Televizyon izledik esimle, haftasonu keyfi yaptik...
Birsen, Doruk'da Ömer gibi 11 saat uyudu dün gece, öyle sevindik ki anlatamam. Gündüzde karnini doyurduk, bir 2 saatte öyle. Evimi toparladim, temizledim bu zaman diliminde iyice...
Aynur'cugum, kitap sormussun canim. Kitap okumayi seven birisi olan, tavsiyelerde bulunabilirim sana. Ama öncelikle, ne tür kitaplar okuyorsun, hangi yazarlari tercih ediyorsun, söylersen daha kolay olur. Ben Ahmet Ümit'in Bab-i Esrar'ini okuyordum, zaman asimina ugradi. Oysa, en gec iki günde bitirirdim kitaplarini eskiden. Iki gündür yeniden basladim, yariladim kitabi. Kitaplari yarim birakmayi hic sevmiyorum, basladigim kitabi mutlaka bitirmeliyim...
Nurten'cigim, insallah hasta olmaz Defne ya. Yorganina alissin diye, artik uyku tulumu giydirmiyorum Doruga. Ama sürekli üstünü aciyor geceleri. Üsütecegiz diye cok korkuyorum.
Gülhan'cigim, yok benim aldigim pink olani degil. Klasik, sari kutularda olanlardan. Pour Femme yaziyor üstünde. Ben simdiye kadar hic parfüm kullanmadim, spray ya da koku kullaniyordum hep. Jill Sanders kullanmistim gecen yaz memnun kalmistim, bu yilda Calvin Clain deneyebilirim. Yarin yine gidecegiz oraya, bir deneyeyim bakalim bahsettigin o kokuyu...Sagol ayrica önerin icin...
sağol tutkuncuğummmm yapıyorum ufaktan havlu kenarı felan yiğenlerime hediye
ben kitap okuyamıyorum bile ne güzel okuyabiliyorsunuz bende şu Dan Brawnun son kitabını okumak istiyorum ama malesef tatilda inşallah artık.
Günaydin Kizlar,
Sabah sabah ekmek yaptim, insallah tuttururum bakalim. 3 gün evde olunca, stoklardakilerde dahil neredeyse tüm ekmegimiz bitmis. Kahvalti icin var ama sonrasinda yetmez. Burada Pazarlari da maalesef acik bir yer bulunmuyor pek.
Kalksalarda, kahvalti yapip disari ciksak diyorum ama horul horul uyuyorlar. Disarida cok güzel bir bahar havasi var...
Aynur'cugum, iyi cevirmenler var aslinda. Ama her yayinevinin cevirmenlerine de güvenilmiyor. Bazen birak ceviri yapmayi, cümle kurmayi bile bilmiyorlar. Insanin tüm keyfi kaciyor böyle olunca. Ben ceviri kitap almadan önce, cevirmenini önce iyice arastiriyorum bu yüzden.
Sana tavsiye edebilecegim pek cok yazar var aslinda. Ben Ahmet Ümit, Sulhi Dölek, Ayse Kulin, Yasar Kemal, Orhan Kemal'i severek okurum. Nitelikli bir roman okumak istiyorsan ve birazda tarihe ilgin varsa, gercek bir yasam öyküsü olan Bir Türk Ailesinin Öyküsü (Irfan Orga) kitabini mutlaka okumani öneririm. Yazari Türk ama kitap Ingilizce yazilmis ve cevirisi cok iyi. Sonra, Waris Dirie'den, Cöl Cicegini tavsiye ederim, bu da yine ceviri ama okurken sorun olmuyor, cok akici bir cevirisi var. Bilseydim bu ilgini, sana kitapta yollardim.
Birsen'cigim, hamarat hatunsun vesselam. Dantel, kitap, cocuk, ev temizligi, yemek...Ay sayinca insan yoruluyor be...
Sibel'cigim, valla cocukla hele hele Istanbul trafiginde pestilinin ciktigina eminim. Insan tek basina gitse bile pili biter...
Herkese iyi Pazarlar diliyorum, görüsürüz yine...
Selammmmm
İyi pazarlar arkadaslar.Bız bugun hala dıkamadık dışarıya.Yastığı bulan koyuyor kafayı.Şimdi sekerleme yapıyor evın erkeklerı.Uyansınlar cıkalım artık ben basladım kurtlanmaya.Boranında balık gunu bugun.
Nurten kız sekerımı hastamı ettın sen gezmelerde.Nasıl oldu canım.
Esra bende bakayım su fotolara merak ettım yenı halını.Veee yalova ısını hallet ya.Olmadı esınle gelırsın sende.
Aynur ve Fılızcım kıtap mevzu yapmıssınız.Iyı bır cevırmense ben yabancı kıtapları daha cok takıp edıyorumacıkcası.Özellıkle son okuduğum kıtap aklınızda olsun.Carlos Ruız Zafon Rüzgarın gölgesınde.
Kate Marton Rıverton malıkanesı.Robın Sharma nın tum kıtaplarını zevkle okudum.Turk yazarlardan eğer basıt rahatlamak adına okuycaksanız Nermın Bezmen olabılır.Ve Buket Uzunerın Kumral Ada mavı tuna kıtabını severım.Ahmet Altan kıtaplarını severım ama uzun suredır takıp edemedım.Özellıkle Karanlıkta sabah kuşlar adlı kıtabının yerı ayrıdır bende.Ayy gaza geldım yarın bı kıtapcı yapmalıyım.
İyi akşamlar kızalr. bikaç gündür yoktum,cuma sabah acı bir haber aldık. canım dedecim vefaat etmiş( apar topar memlekete gittik cenazeye katılmak için. ama yetişemedim,göremedim son bir kez daha, tam namazı kılınırken yetiştik. ( en son göreli 2 ayı geçmişti dedemi ( çok severdi beni. bende onu. ilk torunuyum ben. onu çok özleyecem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?