2009 Mayıs Anneleri

• Gebelikte özellikle 2. ve 3’üncü ayda sıklıkla görülmektedir.İnce beyaz kaşıntılı bir akıntı mevcuttur. Gebelik üzerine olumsuz etkisi yoktur.Fakat gebelik esnasında mantar hastalığının yarattığı hoşnutsuzluğu kontrol etmek güç olmaktadır.
• Vajina ph’sında meydana gelen değişiklikler sonucu mantar hücreleri çoğalır ve enfeksiyona yol açar.Gebelikteki hormonal değişiklikler mantar oluşumuna neden olur.

• Mantar enfeksiyonu meydana geldiğinde beyaz ince ,peynir kıvamında akıntı görülür.Akıntı miktarı fazla olup beraberinde kızarıklık ,kaşıntı,vajina girişinde irritasyon ve huzursuzluk hissi görülür.İdrar yaparken ve ilişki esnasında yanma hissi oluşur.Normal doğum planlanan hamilelerde doğum kesisinin (epizyotomi) iyileşmesini geciktirebilir.

• Gebelikte mantar enfeksiyonu olduğunda vajinal kremler ve fitiller kullanılır.Ağızdan alınan hap tedavisi gebelikte ve emzirme döneminde güvenli değildir.Tedavi edilmediğinde normal doğum sırasında bebeğinizin ağzına bulaşabilir ve pamukçuk oluşumuna yol açar.Gebelikte tedavi enfeksiyonun şiddetine göre bazen 10 günü bulmaktadır.Tekrarlama eğilimi gösterir.
Önlemler;
 Bol pamuklu iç çamaşırı giyilmelidir.
 Tuvalet sonrası önden arkaya temizlik yapılmalıdır.
 Yüzme sonrası ıslak mayo ile kalınmamalıdır.
 Gebelerde vajinal tampon,vajinal parfüm spreyi,parfümlü günlük ped ve vajinal duş yasaktır. Bunlar enfeksiyonu ve mantar oluşumunu arttırırlar.
 Şekerli gıda tüketimi azaltılmalıdır.Kanda artan şeker oranı mantar hücre çoğalımını arttırır.
:.." Gebelikte (Hamilelikte) Mantar Enfeksiyonu,Kandida Akıntı Kaşıntı.Jinekolog Nevra.:

hamilelerde mantar çok sık görülen bi şeymiş bence dr una danış. bebeğe bi zararı yokmuş ama sen sıkıntı çekme. inşallah senin de mutahhara gibi hemencecik geçer...

dırımkızı çok geçmiş olsun canım. mide yanması da bulantıyı arttırıyor. ben başlarda birazcık sütle bastırmaya çalışıodum ama benim önceden de gastritim olduğu için dayanılmaz bir hal almıştı. 3 ayım dolduktan sonra dr um lansor verdi. gebelikten önce de kullanıyodum zaten. eskiden vermiyoduk ama artık gebelikte lensoprazol kullanıyoruz, dedi. şimdi baya rahatladım en azından yanmadan kaynaklanan bulantılar yok. sadece bulantı ve kusma ise tam gaz devam ediyor. artık geçse şu bulantılar da biraz hamileliğin keyfini sürmeye başlasak. bugün 14. haftam bitti. 6. haftadan beri yatalak gibi yatıyorum. doğru dürüst sokağa bile çıkamıyorum bezdim artık. sokağa çıkıp yürümeyi özledim ya var mı ötesi.
Allahım hepimize yardım etsin ve en kısa zamanda bitsin şu sıkıntımız.

canımmm benimm ya çok üzüldümm inşallah gecer en kısa zamanda ...a.s.a.s.
ama neyseki kontrol gününe az kaldı değil mi canımm ..bebişlerini görüceksin allahın izniylee :1hug::1hug:

canım bu tür durumda tabiki doktora görünmende fayda var bence çünkü idrar yolu enfeksyonuda bu tür belirtiler veriyorrr ..allah korusun eger öyleysede tedavi olunması şart canımm rabbim şifanı versinn a.s.

ahh kızlar yaa allah yardımcınız olsunn demekki ben ne kadar halime şükretsem azdırr ... şükürler olsunnn rabbime ne bulantı ne kusma yaşamadımm allahın izniyle bundan sonrada yaşamam inşallah...sizinde en kısa zamanda biter inşallah bitanem allah yardımcınız olsunnn :1hug::1hug:

cnm çok teşekkür ederim bendede gastirit var gaviskon içiyorum ama yanma hiç eksik değil sen lansor kullanabiliyorsan bende kullanabilirmiyim sorayım yaaa bende önceden içerdim ama ben daha çok strese girdiğimde ekşirdi eskidennnnnnnnnnn tabi şimdi herşeye ekşiyor yanıyorrrrrr...kusmalarımı saymıyorum

dediğin gibi hamişliğin keyifini bizde yaşayalım ya gezelim tozalım dimi ama yaa
neyse bugünlerimizede şükür cnm rabbim beterinden sakınsın cnm

kızlar,ben hasta oldum çok kötüyüm. boğazım iltihaplandı. o kadar da dikkat etmeme rağmen hemde! doktorumu arayacam birazdan. ağzımı bile açamıoyrum önceden olsa 3 gün sulcid içtim mi tamamdı. ama şimdi 2 kişilik düşünmeliyim.
bide aksi gibi memleketten misafirim geliyo. dün akşam bi arkadaşla beraber 2 saat yaprak sardık!
bide baş ağrıları bende de başladı. 2 gündür hiç geçmiyo! bi tane minoset içtim ama fayda yok. Allah'ım yadım ettt:a015:

cok gecmis olsun cerencim..misafirlerin içinde Allah yardimcin olsun canim..

bas agrisi dün gece bende de vardi..3e kadar yapmadgim şey kalmadi..anca sabah geçti..benimki sinuzit ama :S şimdide biraz yokluyor gibi :S

cnm allah yardımcın olsun yaaa inş.. çok ağır geçmez dikkat et ayy o başağrısı berbat yaaaa....inş.iyi olursunn biran öncee

cnm allah yardımcın olsun yaaa inş.. çok ağır geçmez dikkat et ayy o başağrısı berbat yaaaa....inş.iyi olursunn biran öncee

selam millet ay herkesin midesi bulanıyyoo yaaa Allah yardımcınız olsun ben iyiyim çok şükür
birsencim çok üzüldüm ya bugün iyisin di mi inşallah
bu arada yarın 3. kez teyze oluyorum ablam doğum yapıyorrrçok heyecanlı ben ondan daha çok heyecanlıyım hayırlısı bakalım 5 kilo oğlumuz olacak

ay hayirli olsunnn cok sevindim senin ve ablanin adina kaydirigubbakcemile5 hayirli saglikli salih evlat olsun inşaAllahh :) maşaAllah tosuncuk gibiymiş :) bayilirim valla tombiş cocuklara inşaAllah kolay bir dogum olur ablan için a.s.

cnm bugün daha iyiyim sağol ohhh maşallahhhhh tosuncuk heeee cnm gözünüz aydın cnm

selam kızlar hangınıze gecmış olsun dıycemı sasırdım bende sızden farksızım kulagım ve bogazım sıstı ıltıhap olmuş mıdemde ıkı gundur cıldırdı resmen kusmakdan bıktım artık psıkolojık olarakda mıdem bulanıyor ALLAHIM hepımızın yardımcısı olsun bıtsın su mıde bulantılarımız
bu arada kızlar bızım hamılelıgımız kışın oldugu ıcın soguk algınlıgına cok dıkkat etmemız lazım evden dışarı cıkmamama ragmen hasta oldum

sanada geçmiş olsun sehercim..valla tüm mikroplar bizim grubu buldu sanirim :) herkes hasta..dedigin gibi cok dikkat etmeliyiz..ilaçta kullanamiyoruz..bolbol meyve sebze yiyin hatunlar..bagişikliğimizi kuvvetlendirelimm

sanada geçmiş olsun sehercim..valla tüm mikroplar bizim grubu buldu sanirim :) herkes hasta..dedigin gibi cok dikkat etmeliyiz..ilaçta kullanamiyoruz..bolbol meyve sebze yiyin hatunlar..bagişikliğimizi kuvvetlendirelimm
valla bacım su mıdemelerımız bır duzelsede meyva yıyebılsek ac yaşıyorum resmen zorakı yıyorum sırf bebışler beslensın dıye

ya çok şükür bulantılarım geçti.şimdi bebeğimin hareketlerini hissetmek istiyorum sanki arada bişiler oluyo ama tam emin olmadığım için bebeğimdir diyemiyorum acaba tam net ne zman hissedeceğim.

Günaydın mayıs anneleri inşallah bebişlerimizle iyi bir hafta geçiririz cumartesi dr. gidicem bu hafta geçmez bana

günaydın mayıs anneleri herkese iyi haftalar rahatsız olan annelere çok geçmiş olsun

gunaydın canım nasılsın bugun erken uyandım mıdem yanıyor kahvaltıda yapmadım bıraz duzelsın dıye beklıyorum ıyıkı burası var kendımı ıyı hıssedıyorum buraya gırınce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…