2009 Mayıs Anneleri

Canım bende tam bilmiyorum ama 20'sinde 40 kaşık suyu bi tasa aldık. Onu süzgeçle bebeğin kafasından döktük. Yani kayınvalidem öyle yaptı. Farklı bi şekli var mı acaba?

hhııı benim pazartesi 20 si olacak yıkarken öyle yapalım bizde.baska bişey var mı kızlarr 20sinde kırkında yapılan

Eeee kırkı çıkan kızlar yazın da eksik bişey yapmayalım bari ?

bişey daha sorucm göbegi düştükten sonra bişey yaptınız mı göbeklere?şişmesin diye bişeyle sıktınız mı öyle seyler..

pınarcığım fulyacığım ben kendim kırkladım bebeklerimi

suyuna şeker tuz altın gümüş ve çivi attım eşim abdes alıp bir nas bir felak bir ayetelkürsü birde fatiha okudu sonra kafalarına süzgeç koyarak bi su yıkadık

suyun içine attıklarımın açıklaması

şeker ' şeker gibi olsunlar diye
tuz' kokmasınlar diye
gümüş ' şanlı olsunlar diye
altın ' kadar değerli olsunlar
çivi' çivi gibi olsunlar diye

sonra bebelerden kalan su ile ben kırklandım tabi bende süzgeç tuttum..
sonra ben içeri girerken eşim çocukları havaya kaldırdı beni hep saysınlar diye

sabah geldim kimseler yok

bende çocukları besledim kahvaltı ettim aliyi tam 1 saatte besledim çok uğraştırdı beni üçbuçuk saatte bir 120 cc mamayı kabul ediyor

ömer hala vızıldıyor kabız desem değil ama tuvalete çıkamıyor tam yarım saat masaj yaptım poposuna
öle mıçtı kakası katıda değil neden çıkamıyorki acaba ........

sonra banyoyu sildim klozet lavoba ve küveti yıkadım balkonu sildim çamaşırları aldım
aliyi besliyorum şimdi onun işi bitsin mutfağı silecem evi süpürüp silecem

aglamak istiyorummm senağlama senağlama senağlama

mevlüd perşembeye alindi..eşimin tarafi karamürseldeler..cuma günü onlarin bişeyi varmiş..bizde perşembeye aldik..hepten karişti elim ayagim yaaa senağlama biri daha bişey derse mevlüd felan yapmicam klava:

sanki herkes birlik olmusta benim sali günü gelmemem için ugrasiyor yaaa senağlama

eşimi bekliyorum şimdi..tutkuncum dediğin yere gidicem..inşaAllah bulurum..3 senedir pendikteyim ama hala nerde ne var tam bilmiyorum..cok kariştiriyorum carsisini..ay inşaAllah kafama göre şeyler bulabilirim :S

ya var ya kimseyi takmicaksin..birisi için ipleri saldinmi gerisi geliyor ya..koycaksin tavrini şöyle olcak böyle olcak diye..aksi takdirde kim vurduya gidiyorsun..ip daha fazla kacmadan yakalayayim..sabahtan beri elimde kagit kalem nerden ne alincak ne hangi gün yapilcak yazip çiziyorum :S

ay kizim uyandi :S aksam namazina kadar uyumaz şimdi :S

ay kizlar aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar demişler :) annemle konustum sakinleştirdi beni :) epey paniklemiştim..dedim sali günü buluşma var diye..ben seni götürürüm,eminönüne gidecegimize orda gezeriz dedi :))) ay cok sevindim ve rahatladim valla :))) cok bunaldigimin annem farkinda zaten..eşime kalsa sahile ciksak yeter gezmek için..

neysem tekrar sinirlenmiyim :)

inşaAllah bugunde şu şeker işi,alişveriş işini felan halledersem,yarinda camlari silip,perdeleri yikayip,mutfagi iyice temizlersem,poğaca-kurbiye-börek yapip buzluga attimmi işimin %70i bitmiş olcak :) p.tesi doktora ordan da anneme giderim bebegin elbisesini bitiririz..sali günüde buluşma..çarş bi süpürüp silerim..perş sabahida toz alirim..bitti gitti işteeee :lepi:

kırklanırken neler yapılıyor pınarcım?

Canım bende tam bilmiyorum ama 20'sinde 40 kaşık suyu bi tasa aldık. Onu süzgeçle bebeğin kafasından döktük. Yani kayınvalidem öyle yaptı. Farklı bi şekli var mı acaba?

ben bişi yapmadim valla..geçen pazardi..eşimle gezdik aksama kadar :) ben banyo yaptim sadece..ama 40.gün oldugu için degil kanama olaylari bittiği için yani abdest almak için banyo yaptim..

Günaydın kzılar,hepimizde aynı sorun var
benim kızda kabız değil,ama kakasını çok zor yapıyor yavrum ya
öyle üzülüyorum ki
sibiko cnm benim kız 22 günlük daha zeytin yağı işe yarar mı acaba,çok mu erkne vermem için
bir de birsencim poposuna masj yapıyormuşsunya nasıl yapıyırsun cnm,yani gaz çıkarırken sırtına vuruyoruz ya,öyl poposuna mı vuruyorsun?
denemek lazım,umarım işe yararr,tam 6 saat sobnra yaptı kızım kaksını,bütün geceyi saymıyorum sabah ıkınmaya başladı
içim acıyor onu öyle görünce:çok üzgünüm:

uzun zamanduır yoktum kızlar Allah güzel günlerde sağlıkla imanla huzurla büyütmeyi nasib etsin inşallah
nasıl zorlanıyorsunuz deil mi Allah yardımcınız olsun bizimkiler bayagı fenalaştılar sizede bizede rabbim sabır versin

selam canlar

nasılsınız bakalım fırsat bulamıyorum bakmaya bile ya cok yaramaz bir oğlum var benim.

ılk defa annem eve gitti bu akşam yarın akşam gelicek haftasonu izin verdik ananeye.Bakalım napıcam kızlar kadında iyice yoruldu tabi.

bizz geldikk bacılarr ...
ayy çok yorulduk yafs babamlara gittik sabah yeni geldikk yavrum hiç uyuyamadı yeğenlerim vardı sürekli gürültü yaptılar...şimdi uyutacam inş uyur bende hemen uyuyayım yafs :SS

birsencim valla helall olsun sana maş.tek başına nasıl yetişiyorsun herşeye biz bir taneyle zor baş ediyoz..

tutkunummm Allah sana sabır versinn o nasıl iş yaw bu sıcakta çocuğu pişiriyor kocan yazık yahu azcık sözünü geçir...

tubacım panik yapma gerçi sen herşeyi hep son ana bıraktığın için böle sıkışıyorsunn delikafadulden ama neyseki yine annen yetişmiş imdadına ..üstelik buluşmaya gelmesende çokk ayıp edersinn he biz burdan oraya kadar geliyozz sen ve tutkun yan çiziyonuz ..o yüzden elinizden geleni yapın bacılar gelmek için Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

kızlar ben 40 çıkınca özel hiç bişi yapmadım sadece sabah kızım ve ben yıkandık hava soğuktu dışarı çıkamadık komşuya geçtik oda bize soğan yumurta ekmek verdi o kadar..

ben geldimmmm :)

cok yoruldum ya..4 saat carsida deli gibi gezdik..ay bide pendigin pazari var bugun..nasil kalabalik carsi anlatamam..mevlüd olmasa eşim çildirirdi kesin..mevlüd var diye pek ses etmedi cok sukur :)

tutkuncum canim süpersinn a.s. harika tarif etmişsin valla..pazar oldugu halde elimle koymus gibi buldum dükkani :) gerçekten eminönüne gerek kalmadi cok sukur malzemeleri aldim..lavantasi bile vardi dükkanda oh cok sukur su seker işi bitti gitti :)

kizimin ayakkabisinida aldim..elbiseyide ananesi dikecek..

saklama kabi-termos gibi bişey bulamadim kafama göre..chicconun bi termosu vardi..o da eşşek kadar..ben ufak bişi ariyorum..olmassa normal kücük termoslardan alicam..rahat rahat gezeyim :)))

emzik aldim chicconun..ama bu kız gene yemedi ya..yarin bala sokup denicem..ikimizde inat ettik :)) bakalim hangimiz kazancaz

canım bacılarım nasıılsınız gecmısı hıc okuyamıyorum o kadar cok oldukı gıremıyelı
benım kuzucuklar sayesınde sıte artık bana luks oldu
bugun banyomuzu yaptık sımdı mışıl mışıl uyuyorlar benımde uykudan gozlerım kapanıyor ,
bu yaramazlar cok uykusuz ogluşum gunde enfazla 2 saat uyuyor yanı toplamda
kızım bıraz daha fazla bayagı bır yaramazız yanı hepınızı ve kuzucuklarınızı opuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…