2009 Mayıs Anneleri

semracım ben şerbet yapmadım :))

ayy bu arada çogumuzun veletlerinin huyu suyu değişmeye başlamış benimkide artık gündüzleri sebepsiz yere ağlıyor uyumuyor ...

misafirlerim gitti az önce ben de size bakayım dedim ama kimse yok
Ahsen babasının ayağında sallanıyorr ve uyumuyoooooooooo bakalım nöbet kaça kadar

canım şekeri satılıyordu yanlış almışsın sen boya almışsın.o zaman içine 3 kabuk tarçın 1 mam kaşığı karanfil ve boya ve şeker at kaynat şekeri tat ona göre ilave et

bugün dinlendim misafir yoktu kızımı sağlık ocağına götürdüm topuk kanı aldırdım içim rahat etmedi daha önce aldırmamıştım.Hemşireler deli etti beni kızımın ismi için Türkistanla yada türki cumhuriyetlerle bi bağlantınız varmı dedi yuh diycektim biz Türk değiliz bu ülkede Amerikalıyız özendim koydum diycektim dedim bu Türkün izi türk evladı demek dedim Türk çocuğu yani dedim anladımda falan deyip kıvırıyor eeeee o kadar Arap ismi koydukki Türk isimlerini unuttuk diyemedim kızımı da çok ağlattı zaten deli oldum deli herkes yine uyuyor dimi ben yine uykusuzum Allah tan kızım da bana çekmiş gece uyumuyor gündüz sabah karşı uyuyor tabi işe başlayınca bu duruma sevinirmiyim bilmem.sanırım Claries de benim gibi gececi

Hoşgeldin canım
DIRIMCIM nasılsın hamarat hatunum galiba kabızlık bitti hadi gözün aydın.Regl işini de yoluna yıllar sonra soktun bebişler seni sağlığına kavuşturdu bak.
CİVCİV iyisin galiba
Kıvılcım ben geçenlerde ıspanak yemiştim kızda yedi kakasından anladım ama üşütmede olabilir seninki dikkat et.
Pınar kız geziyonmu kızıda buna uydu valla
Siribron,Bigudi,Ojeli,Mutahara,Ayşeeren,..........................herkes iyi dimi
Ben bugün gezicem kıza babası bakcek bakalım saat 2 ye kadar vaktim var

Iyi Geceler Tutkun, bende nöbetteyim bu gece:) Kakasini kontrol edeyim derken, uykusunu kacirdim oglumun. Biraktim simdi sepetine, sesi cikmiyor ama uyanik. Ne zaman uyur Allah bilir. Bu saatte normalinde hep uyurdu Umarim degismez uyku düzeni.

Ne garip, Türkce isimler artik yadirganir oldu ülkemizde. Yakinda Türkce'ye de "Turkche" demeye baslarlar. Ne kadar vahim bir tablo, dilimizin basina gelen pismis tavugun basina gelmemistir heralde. Her neyse mevzu derin, dalarsak cikamayiz:)

Kizinin ismi cok güzel bu arada.

Semra evet yarin doktora götürecegim yesil kaka yaparsa yine.

Hülya, hazimsizligin yesil kaka ve kusma disinda baska belirtileri var mi, birde doktor ne önerdi sana?

günaydııınn bacılar
yaa 3 saat uyuduktan sonra kızımı emzirdim sonra kalkayımda bi sağayım ne kadar çıkacak ddim
ama çok az çıktı 75 cc kadar mafoldumben
acaba kızımda doymuyormudur ama doymasa ağlar di mi çok üzüldüm yaaa
salı günü dr kontrolümüz var sorucam bakalım CADIARZU

herkse günaydın
dünden beri göğsüm geçmedi sağıyorum süt birikmiştir dediler ama ne çare biraz geçer gibi oluyor sonra tekrar ağrıyor şişiyor damarlarım patlıyacak sanki yaa
çok acı çekiyorum kızlar yaaa:gitme:

Günaydın kızlar!!!!
iki gündür okuyup okuyup oğlum sayesinde bi türlü cevaplayamadığım yazılara dalayım bari. artık kaç sayfa sürer bilememkaydirigubbakcemile3

regl olduğuna inanan arkadaşlar hepinize soruyorum: sadece emziriyor musunuz mama takviyesi de yapıyor musunuz? yani sadece emzirdiği halde regl olan var mı ??

ben kaynatıyorum biberonları
kıyafet konusunda drumuz şöyle dedi:
bir termometre edin sıcaklık
21-24 arasındaysa iki kat giydir.
27 dereceyse sadece kısa kollu çıtçıtlı badi
32 derece civarı daha ince kolsuz şeyler
37 derecede çırılçıplak olabilir dedi kaydirigubbakcemile3
bizim ev genelde 32 derece civarı oluyor ben de ya yarım kollu ya da kolsuz badi giydiriyorum. dr çorap giydirme sen evde çorap giyiyo musun bu havada dedi ama ben yine de çok sıcak olmadıkça giydiriyorum gaz olmasın die

1-saçına nivea vücuduna johnson ın şu uyku terapi şampuanından kullanıyorum bi sıkıntımız olmadı çok şükür
2- musluk suyuyla
3- hamileyken de yiyordum ama iyice pişirerek tabii

kızlar özel olacak ama bişeysoracam cevaplarsanız sevinecen 40dan sona ilişkiye girilebilinirmi sezaryanla oldu dogum bi sakıncası varmı
dr um 40 gün yasak sonra serbest dedi. nerdeyse 2 ay olacak ama biz malesef muradımıza eremedik. hayır aslında ben de istiyorum ama bi türlü kısmet olmadı yaw. adam da sesini çıkarmıyo artık ben de bozuluyorum bu adam kendini neyle avutuyo acaba diye :kedi:kaydirigubbakcemile3

canım paniğe kapılma hemen senin sütün boldu hatırladığım kadarıyla. memeni sağıp bir baksana ne kadar süt geliyo verdiğin mamadan daha mı az ki. bu arada sakın unutma bebek emdiği zaman sağdığından çok daha fazlasını çıkarıyor. süt miktarını belirlemek için sağmaya güvenmemek gerekiyormuş. ama sen yine de bi bk canım ya

kalan mamayı hiç vermiyorum canım ya bizim burası çok sıcak

canım geçmiş olsun kuzuna..

ya sen bakma onlara bunlar hep psikolojik tuzaklar. bunlara düşersen kendine edersin. ben şimdi sakin kafayla geriye dönüp baktığımda keşke kimseyi takmasaymışım sütüm bu kadar azalmazdı diyorum. öyle bir hale gelmiştim ki herkes mama mama diyor ben memede direniyorum sanki çok bencilim. sanki çocuğum için mama en iyisi de ben bencillik yapıp memede direniyorum. sanki meme vermek sadece benim çıkarıma gibi. e o stresle olan oldu. şimdi mama takviyesi şart oldu. ama inanıyorum ben rahatladıkça daha da artacak sütüm. sen kimseyi dinleme eşin de doğru söylüyo aslında. artacak tabi yaw yeter ki sen iste..

merhaba

kızlar anakucağını bebişler nekadarlıkken kullanabiliriz...

birde ilk aşımız 1. ayın sonunda mı olcak biz daha 26 günlüğüzde...

bu anakucağı işikafama takıldı yaa çocuğu içine koyunca sanki iki büklüm oluyomuş gibi geliyo olay yaptım resmen koyamıyorum içine danki bişi olcakmış gibi geliyo... bende mi bi anormallik var acaba
ben anakucağının çukur yerine bir havlu koydum. üzerine de alt açma minderini ikiye katlayıp koydum ve düze yakın hafif meyilli bir yer elde ettim. rahat rahat kullanıyorum tavsiye ederim.

ya kızlar benim ikinci ayım 19 temmuzda oluyor ama sağlık ocağından 30 temmuzda gel dediler 2.aşılar için 11 gün gec.olur mu acaba öyle?
benim de ikinci ayım 29 haziranda doluyo aşıya 8 temmuzda çağırdılar sağlık ocağından özel dr umuz da 29 haziranda rotavirüs için çağırdı. ona 8 temmuzda çağırdıklarını söyledim ama iyi kötü bi yorum yapmadı demekki sorun olmayacak die düşünüyorum.

ilkinide 19 haziran depil 25inde yaptılar dün yani.. bilmiyorum ya ama sorun olsa yapmazlardı ama uzun geldi ara.bi ara uğrayıp sorayım bari.
depil ne yaw yanlış mı yazdın ben mi bilmiyorum. ilk aşı hepatit doğumda, sonra tam bir ay sonra ikinci hepatit sonra ikinci ay sonunda verem karma falan da senin 1.5 ayda yaptırdığın o ara aşı ne ki?

benim de oldu canım dr mühim değil dedi serozil diye bi antibiyotik verdi ama ben internette antibiyotik sütü azaltır die görmüştüm korkudan kullanmadım antibiyotiği. yarama kantaron sürdüm kapandı. ama benim akıntı fazla değildi.iltihap değilde kahverengi bi su gelmişti biraz. sonra çocuk dr una söyledim kızdı bana. antibiyotik sütü azaltmaz inanma öyle şeylere dedi. özellikle serozil çok iyidir gönül rahatlığıyla kullanabilirsin dedi. yaram şimdilik biraz daha iyi ama tekrar açılır akarsa kesin kullanıcam ilacı. üzülme dr ciddiye bile almadı,olur öyle şeyler dedi..

canım çok gecikmeden dr a gitsene. bak yeni anne burcu 3 günde atlattı. boşuna geciktirme.. geçmiş olsun canım

ohhhhh nihayet btirdim laf yetiştirmeyi. e okurken size kolay gelsin gari.
laf benden çıktızemuszemus

Son düzenleme:
günaydınlarrrrr bugün berbat basladı her annemden geldiğimde böyle oluyor yaa
çocukların bütün eşyalarını oraya götürdüm şimdi kimi pis kimi ütülenecek

daha yerleşemedim evim toplu ama tozlu kahvaltı yapamadım
aksam ali kıyameti kopardı ya kızlarr çok yaygaracı oldu yaa
ağzı pamuçak olmuş acaba o mu acıyorr
zaten nasıl oldu anladım yaa o kadar bakıyorum ömerde bişey yok alide oldu baya kaplamış
annemdeyken sağlıkocağına gittik mikostatin diye bişey vermişler günde 4 kere
yapıyorum ama geçmiyormu ne 10 gün kullanın ilacı ancak geçer demiş..

gece yıkadım felan öle uyudu sabah 7 de kalktı 90cc yedi 9 da kalktı 30 cc yedi
daha kahvaltı yapamadımmm misafir gelebilir

ankakuşu cnm mamayı tesadüf buldum sende dolaş mamalar çok farklı fiyatlarda satılıyorr

ama ben bebelaca baslayacam aptamile güç yetmiyorr

dırımkızı bebelac aptamilden dahamı ucuz
benim kızım hiç emmedi doğduğundan beri aptamil conformil veriyorum
20 lira artık 4 günde bitiyor
bebelac ne kadar

dırımkızı bebelac aptamilden dahamı ucuz
benim kızım hiç emmedi doğduğundan beri aptamil conformil veriyorum
20 lira artık 4 günde bitiyor
bebelac ne kadar

evet cnm fazlasıyla ucuzz bende bebelac var eğer bu yaramazlar bırakırsa beni bebelacla aptamil 1 içeriğini karşılaştıracam ......ama doktoum istediğini kullan bebeğiniz yiyorsa dedi

evet cnm fazlasıyla ucuzz bende bebelac var eğer bu yaramazlar bırakırsa beni bebelacla aptamil 1 içeriğini karşılaştıracam ......ama doktoum istediğini kullan bebeğiniz yiyorsa dedi

doktorumuz banada bütün mamalar aynı yenidoğanlar için mamalarda bi farklılık olamaz dedi
peki tadı aptamilden dahamı şekerli
kızım tatlı mamayı daha iştahlı yiyorda :)
bu arada ilgilenip cvp yazdığın için teşekkürler

cnm doruk dada pamukcuk oldu aynı damladan bizede verdi dr... ama aynı zamanada karbonatlı suyla silin dedi o daha faydalıymış... şimdi baya azaldı ama ilk başlarda çok rahatsız etti yavrumu sürekli ağzını açıp dilini dışarı çıkarıyodu şimdi rahatladı biraz... mutlaka deneyin karbonatlı suyu... çay kaşığına ince bi bez yada tülbent falan sar batır karbonatlı suya onunla dilini sil...

selam kızlar ben sabah kahvaltıya kayınvalideme gittim şimdi geldim öğleden sonrada arkadasıma gidicem

birsencim işin zor canım evin işinin ucunu bi kacırdımmı daha yakalamak çok zor Allah sana güç kuvvet versin

Merhaba kızlar nasılsınız görüşmeyeli?Özledim hepinizide,Dağhan'dan fırsat yok internete filan oğlum sağolsun baya gazlı hepimizinki gibi..Sabsımplex kullandık olmadı şimdi dünden beri babulın diye bi şurup veriyorum iyimi geldi ne sanki!!ıki gündür daha iyi.Çok sorun yaşadık saat başı emmek istiyodu dolayısıyla çok gaz oluyordu,doktor iki saatte hatta üç saatte bir emzirebilirsin dedi,bende bekletiyorum vermiyorumbelki onunda etkisi var dicem ama dün amcamın kızına gitmiştim,olmaz öyle saaatli ağladıkça emzireceksin dedi ve verdirdi?Çıldırıcam valla ne yapacağımı şaşırdım artık?siz nasıl veriyosunuz kaç saatte bir mesela?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…