2009 Mayıs Anneleri

Tünaydinlar!

Birsen, Pinar ve Tuba eklemis beni, bulurum seni onlarin listelerinden...

Aysegül yok bazen gazi olmadigindada zor emziriyorum, Pazartesi kontrolümüz var, bakalim doktoru ne diyecek?

Pinar anlamadim gitti ya, yeni gelisen bir sorun bu emmede zorlanmasi? Bende her yarim saatte bir emziriyorum artik, ne kadar emerse o kadar kardir hesabi:)

Bigudi, umarim bulursun cantani. Gecmis olsun.

Tuba kolik cd bende cok ise yaradi, zaten cok kolik bir bebek degil Doruk, aralarda mizmizlandiginda aciyorum, hemen kesiyor sesini:)

Seherim ilk zamanlarda benim oglanda kucak disinda hic bir yerde iflah olmuyor, zor uyuyordu. Inat ettim ve kucagi unuttu, koydugum yerde durabiliyor simdi. Azicik müzik, biraz oyun yetiyor. Sadece kendi kendine uyuyamiyor, sepetini ileri geri sallamak gerekiyor biraz. Emerken uykuda kaliyor bazen. Umarim düzene sokarsin, iki taneyle ugrasmakta cok zordur ya.

Fulya ve Claires, kangren olmus parmagin en iyi devasi, kopartip atmaktir. Her careyi denediniz ve yürütemiyorsaniz, sizin ve cocuklariniz icin en iyi karar bosanmak. Allah ikinize ve bebislerinize yardim etsin...

Aysun gecmis olsun canim, dikkat et ama. Uyku hali, insan tam konsantre olamiyor ve kazalar hep bu sekilde oluyor. Neyseki ucuz atlatmissin, bende gecen gece uyku sersemi altini degistireyim derken, kafasini alt degistirme minderine koydugum sirada, mesafeyi iyi ayarlayamadan birakmisim oglumu. Kafasi hafif capta sarsildi ama allahtan yumusak zemine geldi. Sok yasadim bir anda. Tabi bir daha uyku falan hak getire:)

Tünayın Bacılar,

Bizde haftasonu esimin tarafındaydık bir görseniz sürü gibiydik valla neyse banada değişiklik oldu.Esimin halasıda ordaydı bahsetmiştim prof diye.Mama verenler sakın üzülmesin sağolsun beni bayağı rahatlattı.Eğer bebek anneden gelen ilk sütü aldıyA hıç problem yok dedi.Tabiki en sağlıklısı anne sütü ama veremiyosan mama verilebilirmiş ve gelişimde hiç sıkıntı olmazmış.Dünyadakı aclığa ve kıtlığa cözüm olsun diye anne sütünü uzuun süre tavsiye ediyorlamış.Dünyada özellikle avrupada %25 anne sütü kullanılıyormuş coğunluk formul süt dedikleri mamayla besleniyorlarmı.Dünyadaki en unlu bilim adamları bile mama bebekleriymiş.Yanı sütünüz yoksa hıç sıkıntı yapmayın bacılarrr geldiği kadarnı verin yeter.

saol bıtanem ya cok korkuttu benı bızımkıde yumusak yere dustude o yuzden içim rahat ama dıkkatlı olmam gerekırdı kendım bıraz daha uyuyayım dıye oglanı yatarak sallıyodum bıdaha cok dıkkat etcem

merhaba kızlar,giremedim bu kız beni bugün deli etti dün denize gittik ohhh şükür sonunda denize girebildim kızıda arabasına koyduk ohh temiz havada mışıl mışıl uyudu eve geldik tabi bütün gece oturduk sabaha kadar yarımsaat ytıyor kalkıyor başım ağrıyor bende o yattıkça yattım başım kazan gibi daha şimdi yemek yedim düşünün kolik cdsi bile işe yaramadı biraz sakinleştirdi bağırışının sesi azaldı okadar gittiğime gitmediğime pişman etti

Geçmiş olsun canım ya valla çok dikkatli olmak gerekiyor. Bizde geçen gün Defne'yi hamağa yatırdık ya bacağını bi attı uçuyodu az kalsın hamaktan ya :1shok:

Teşekkür ederim canım bi deneyim bende babulıne yi inş işe yarar.

Dene canım inşallah yarar a.s.

ya nasıl alıştırıcam uyuyo burnunu sıkıyorum uyanmıyo altını açınca uyanıyo sürekli altını açıkmı tutsam acep

Valla canım akşama kadar ne yap ne et uyutma. Ondan sonra akşam saati güzelce yıka, sessiz bi yerde emzir, eğer memede uyumazsa beşiğine koy sakince ninni söyle ve salla. Eğer bi kaç gün bu şekilde uğraşırsan yoluna girer inşallah a.s.

pınar limonmu veriyosun anlamadım cnm neden limon veriyosun:uhm:

Evet canım hıçkırık tutunca eğer yeni emzirdiysem 1-2 damla limon veriyorum hemen geçiyor a.s.

Pinar anlamadim gitti ya, yeni gelisen bir sorun bu emmede zorlanmasi? Bende her yarim saatte bir emziriyorum artik, ne kadar emerse o kadar kardir hesabi:)

Hoşgeldin canım a.s. Valla bende ne zaman isterse emziriyorum. Ne yapayım ne kadar beslenirse kardır dediğin gibi a.s.

Tünaydın canım hoşgeldin a.s. Tabi dert etmeyin ya. Herkesin bebeği süt ile beslenecek diye bişey yok. Benim abim 29 sene önce 1 damla süt içmemiş annemden. Hep mama. O zaman burda mamada yokmuş. Hep yurtdışından. Aslan gibi valla hihoyyyt

kızzzlarrr karpuz bebege gaz yaparmı ya karpuz dıetı yapcamda hehehe

Bende yapar diye okudum ama yedim canım sorun olmadı a.s.

Canım ne güzel denize girmişsin ama sonu kötü olmuş. Acaba sıcaktan rahatsız mı oldu kuzucuk :uhm:

Ayyy bende kalktığımdan beri yeni oturdum valla bacılar kafamçokkarıştı

Evimi toparladım, sildim, süpürdüm, toz aldım, banyomun lavabosunu, duvarlarını, tuvaleti, küveti cifledim. Balkonlarımı yıkadım. Mutfak duvarlarımı sildim. Arada sayısını hatırlamadığım kadar Defnoşu emzirdim, gazını çıkarıdm, sakinleştirdim, şebeklik yaptım kaydirigubbakcemile3 Resmen canım çıktı kafamçokkarıştı Şimdi biraz dinleneyim yaz türlüsü yapacağım. Bide Defnoştan fırsat bulursam ütülerim var onları yapacağım kafamçokkarıştı

sağol canım içim rahatladı
gelelim bize cumartesiden beri misafir bombasındayım cumartesi ananemler geldi onlar gitti akşam arkadaşlar geldi gece 1 de gittiler sonra sabah eşimin Almanyadan abisi ve 5 çocuğu geldi bu sabah gittiler dönüşte daha uzun kalırız dediler hadi ya dedim içimden 8 de onlar gitti sabahtan beri ev topluyorum hala işim bitmedi Türk
izde dün tam 23 saat uyumadı misafir sevmiyo benim kız yeni uyudu ama kucağımda bırakınca uyanıyor huysuzlandı iyice bi bebek 23 saat uykusuz olurmuya ağlamıyo sadece yanında olcaz yada kucağımızda şimdi babada uyuyo yorgunluktan ben onları bekliyorum ablası aradı eşimin eşi ile 2 oğlu tatile gitceklermiş 20 günlğüne küçükler 2 taneonunla kalacakmış çok yARAmazlar felaket eeeeee siz bize gelin yada biz size kalalım dedi eşim bi bakarız dedi dedim çocukları çok yaramaz bide şiddet dolular ben yapamam bi bakarız dedi oy oy

sende bendensin ben sadece kahvaltı masasını topldım 9 kişi kahvaltı edince bulaşığıda çoktu yatakları topladım şimdi onları yıkıyorum sırayla bide ütüleri var sonra tabi sadec Türkiz müsade ettiğince tüm odalar kullanıldığı için topladım daha temizliği yapamadım tuvaletleri yıkadım daha çook işim var acıktım Türkiz kucağımda yemekte yiyemiyorum 3 denememdede uyandı bizde böyleyiz işte

Anam 23 saat uyumadı mı :1shok: Bravo yani Türkiz'ime bu ne enerji anam kaydirigubbakcemile3

Ya millet bi yerlere yanaşmaya ne meraklı ya. Herkes otursun evinde Allah aşkına klava:

Kolay gelsin canım valla bende öğle yemeği yiyemedim :çok üzgünüm:

Yemeğimi yaptım, mutfağımı toparladım. Şimdi Defnoşu uyuttum. Hemen o uyurken bi duşa gireyim 5 dk alkisalkisalkis

Bu arada kızlar buluşmada naptılar acaba zilliler :1hug:

men geldim kızlarrrrr kızlarla buluştuk önce ben doktora gittim doktor teyzemiz gelişimlerini çok beğendi
çok iyiler dedi ömerim 5950 gr boy 60 cm alişim 5350 boy 57 cm dedi aliş yayamaz ve hırcın oluşundan biyaz böleymiş ama çok iyiler dedi...gece uykusundan kaldırma onlar acıkınca kalkar dedi...

deniz için sabahın ilk saatlerinde ve aksam güneşine götürün bol bol güneş depolasınlarki kışa kullansılar sakın sakınmayın dedi denizede girebilir dedi temiz olduğuna inanıyorsanız dedi tabi beline kadar bide bir güneş kremi verdi içinde hiç alkol ve katkı maddesi yokmuş yani cilde zarar verecek...fiyatıda iyi 59 tl

sonra men gittim dok..baktı elle muayne etti smer aldı ultrasonla baktı rahim toparlanıyor dedi..
karındaki ağrı birazidraryolu enfesiyonu varmışş tek kullanımlık ilac verdi..smer 8 gün sonraa

sonra kızlarla buluıştuk çok güzeldi burgerkingdeydik sonra kahve dünyasına gittik bence çok iyi geçtiiiii
evime geldim yemeğimi attım ocağa alişi besliyorum 120 cc yedi şimdi bi 120 cc daha yaptım yesinn diye uyumuştu acıkmışşşş

hee ben evde klimanın ayarını düşürüp çockları klimalı odaya alıyom dedim sıcakda uyumuyolar dedim
okey dedi daha iyi dedi

pınarcım mrb bu akşam yine aynı yemekleri yapmışız snnle :) afiyet olsun...bnde kanguru alıcaktım chicconun sen kullanıyomuşsun 3 pozisyonlu olanı sen kaça almıştın ve nerden almıştın bn sordum dastinide 165 dediler de?

selam kizlarrrr a.s.

bugun annemle bi ablam geldi..yedik içtik sahile gittik felan filan..evdeyim şimdi..bu gelen abla beni zayiflama konusunda cok gaza getirdi valla gerçekten iyi degerlendirmek lazim bu zamanlari neyse bunu diger konuda konusuruz

bulusma gercekleşti he :) kiskandigimizi hiiiiiiiç belli etmiyoruz p resimleri bekliyoruz

ay bu arada kizlar birkac haftaya 2010 mayis anneleri cikar ortaya yaslaniyoruz son günlerimizin tadini cikaralim tecrübeli anneler kismina terfi edicez

canim ben 130a mi ne almiştim..tam hatirlamiyorum şimdi..pinarda 100e almişti iyi araştir bence ben biciriumdan almiştim..pinarinkini hatirlamiyorum :)

cnm masallah oğluslarına maasallahları var
cnm demek denıze sokulabılıyomuslar 1 yasına kadar sokulamıyomus dıye bahsetmısledı burda falan bende oyle bılıyodum bunu oğrendıgımız cok ıı oldu
bulusmanızda iii gecmıs cok ii ya keske bende olabılseydım cok isterdım sızle tanısmayı yarın izne gıdıyoz ama esımın memleketıne sende tatıle kerpeye gıdıyom demıstın kandırada olsaydım kesın tanısırdık neyse bıdahakı yaza

Hoşgeldin canım a.s. Oh maşallah oğluşlarıma kocaman olmuşlar hihoyyyt Senin kontrolde iyi geçmiş çok sevindim a.s.

Buluştunuz he karular siziii :lepi: Güzel geçmesine sevindim canım a.s.

hee bu aradaa resimler hülyada tek onda vardı foto mak.sı

Evet evet Hülya karısı gezmekten fırsat bulursa ekler resimleri kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Sizede afiyet olsun canım a.s.

Valla ben Dastini'den aldım 149'du nakit 100'e verdi bana CADIARZU 165 ne ya çok uçuk :uhm:

Hoşgeldin canım a.s. Oh sahile gidilmiş. Valla bende bu hafta anneme gidip sahil keyfi yapacağım hihoyyyt

Bende geçen gün düşündüm mayıs anneleri artık ay sonunda dökülmeye başlarşar ne güzel ya hihoyyyt

canim ben 130a mi ne almiştim..tam hatirlamiyorum şimdi..pinarda 100e almişti iyi araştir bence ben biciriumdan almiştim..pinarinkini hatirlamiyorum :)

Evet canım iyi araştır. Fiyatlar çok farklı CADIARZU

Kızlar Sibel'le konuştum. Denizden gelmiş. Çok selamı var hepinize a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…