2009 Mayıs Anneleri

Gunaydın aslıcım

Hep aynı dertler canım.Bizimkide gecen hafta oyleydi hep öluyor uykusuzluktan.Biz Borayla 4 te ayaktayız tabı.Uyanıyor 8 de baktı 2 sabah ben ağlıyorum sinirden anladı heralde.Bu hafta 6 da kalkıyor işe gidene kadar bakıyor boraya.Hem dısarı cıkamamak hem uykusuzluk delırttı benı ya

Oh cok iyi yapmışsın cıkmakla.Salıncağı naptın canım.Bora pasaya bu da kar etmedi

daha wermedım sıparıs canım..bugun actım ya pc yı telı yenı aldım.wercem spariş:lepi:bakalım yagızıma kar etcemı..bora beye kar etmedıyse benımkınede zor gıbı ya bakalımmmafoldumben

TUTKUNCUM dsene sende katıldın INCIHANLA bana uykusuz geceler gunduzlerrr:ecrin_bebek:

PINAR cnm gunaydın sanada..defnosa masallah..pek zıllı olcak anacım bu kızzkaydirigubbakcemile3

TUTKUN PINAR benımkıde bakıoda gecelerı falan ,bu sabah ıse gıtmeden uyanmıs 6 :30 da bız ayaktayız tabı benı nıe uyandırmadın dıo kötükedihüso s4n bıraz uyusaydınn dıo:oklava:oglan aglamıyo ya artık seste duymuo kendılıındende kalkmıo artık benımkı.bende sınırle yatttımdan kaldırmadım onu..gercı oglan gece usluydu sukurrrkaydirigubbakcemile2bu aralar deprosyandA galıba,yana aybasısı falan tuttu adamın...1 haftadır rahattık ya kaynanamlar annem falan derken uykukolık oldu benımkı...
dısarı mısarı yokkk bende beklemekten wazgectım artık alıp oglanı gıdıomm:lepi:

ayyy kızlarrr napcamı sastım az once benım oglan bı agladıkı sormayın cocuk katıyıp gıtcek sandımmmmafoldumben
ne yaptıysam susmadı..kıpkırmızı oldu aglamaktan
yan komsuyu caırdım hemen..saolsun geldı gazı war dedı elma yagı falan surduk 15dk kesıntısız agladı bırden basladı şaştım kaldım ya:1shok:sonra sakınlestı komsunun kucaında sızdı olce..uyuyo şimdiii:Saruboceq:odum koptu bişi oldu fıe yaaamafoldumben

kızlar bende yaklasık 1haftadır reglım:lepi:ama kesık kesık gelıo bole bulasık bulasıkkk altımda hep bı ped..daha ne kadar surcek buyaaa:gitme:

GENEMI BULUSUONUZ KIIZZZ ee fena kıskanır oldum heeee..:umursamaz:
bende oglanı alıp atlayıp gelşcem heee:olmaz:

PINAR SIBEL fotolar superrrr ohh pastalarda yenmışşş hanı...defneyı yagıza kaptırdık hee tuhh bende bı gelın bakayım bakıımm kım kaldı anacım bostaopuyorumnanaktan

BURCU tatlım sacını gule gule kullan cokk yakısmısssopuyorumnanaktan

INCIHAN cnm kolay gelsın mısafır war hee bu yaramaz borayla işin zor falla neysekı abla warmıs yanında..kız nasıl baslıcaz işe bende hiç bilmiom yaa nasıl ayrı kalıncak bu kuzucuklardannmafoldumben

günaydın kızlar ben geldim:)
ankaradayım ama haftaya tekrar ist gidicez ordanda kuşadasına
1ay yokum sizler nasılsınız walla özledim muhabbet etmeyi sizlerle
pınar cnm o salıncaktan bende istiyorum nerden almıştın ya
mutlaka almam lazım a.s.

ogaln uyrken bende bı ewı toplayımmm hatunlarrr:)
wakıt kalırsa aksamada yemek koyıımmm,uyumazsa bı daha zor yaparım yemek..

Sağol dunurum senden fayda var bana.Evlenınce otururlar artık sabaha kadar.Günduzde uyurlar.Erkek tarafı olarak bakmakta bize duser artık.Calış alp gulhan gece gunduz.

Ay dur dıfrızde vışne var hemide temizlenmiş onunla yapayım barı
bak işte süper oldu vişneler
valla işiniz var artık kolay gelsin size
bizde yardımcı oluruz tabi bu arada
Canım bir 2 paket krem şantiyi 2 bardak sütle hazırlıyosun. Bir paket çikolata sosu 2,5 bardak sütle hazırlıyosun. SOnra 3 paket bebe bisküvisi alıyosun. Bebe bisküvilerini büyük dikdörtgen borcamın altına hafifçe ıslatarak diziyosun. Üzerine krem şantinin yarısını yayıyosun. ÜZerine çikolata sosun yarısını yayıyosun. Sonra yine bisküvi, kalan krem şanti ve kalan çikolata sosu döküyosun veriyosun buzdolabına. Ohhhh mis afiyet olsun canım a.s.

Canım gelirim tabi ama daha kesin bişey olmadığı için ses etmedim. Herkes kesin desin yaparız organizasyonu a.s.

Günaydın canım a.s. Geçmiş olsun canım ya :çok üzgünüm:

Bende kızım kakasını yapmış poposunu yıkadım, kahvaltımı ettim. Şimdi azcık oynayayım kızımla. Bana sesler çıkarıyor alayım diye a.s.
hıııııııııııımmmmmmmmmm güzel bi tarif kilolar nerden geliyor anladım.bekliyoruz organizasyonu
güle güle kullan canım yıldönümünüz de kutlu olsun bir yastıkta kocayın inşşşşallaaaahhh

cevap vermek için çok geç kalmışım ama başkalarının belki işine yarar die söylüyorum benim dr dedi ki: "sağlık ocağından 3 gün yıkamayacaksın diyecekler ama sen onları dinleme istersen hemen o gün bile yıkayabilirsin." dedi ama ben yine de ilk gün yıkamadım :)

çok geçmiş olsun canım ayrıca sakinlemişiniz biraz ona da çok sevindim :))

hmmm soner yalçın okuduğumuza göre biraz ulusalcı Atatürkçü bir çizgimiz var galibaturkbayragi

humana still tee gerçekten biçok arkadaşa yaramış ama bana pek fayda etmedi. ben Hipp'in Natal Active Emziren Anneler için çayı var onu kullanıyorum daha iyi geldi sanki. etken maddesi ısırgan otu. ayrıca humanadan daha ucuz. ikisini de ayrı ayrı dene bence. ama eğer benim param yetseydi ikisinden de içerdim valla. haa bir de aktardan bi karışım aldım ben ondan içiyorum fena değil. formülü şöyle: (anason+rezene+çörekotu+kişniş+tane kimyon) hepsini karıştırdım. kaynar suya bir kaşık atıp altını kapatıyom bir iki dakika demlendirip süzüp içiyom.

emzirince geçiyorsa iltihap falan değildir heralde belki biriken sütler geliyodur eline. bilmem valla sallıyorum aslında ama kötü bi şey gibi değil sanki ??

ohh yarasın canım, canına değsin.

ay canıım çok geçmiş olsun içim sızladı valla. Allaha şükür bi şey olmamış. her an hepimizin başına gelebilir gerçekten. dikkatsizlik falan değil bence. ne kadar dikkat etsen de bir an içinde böyle saçma kazalar olabilir. kendinizi suçlamayın sakın.

yaw çok geçmiş olsun. inşallah adam verir paranızı. bu arada kaç liraya anlaşmıştınız yani vermezse zararınız ne kadar olacak. kapora falan almış mıydınız? ay ne insanlar var ya. nası bi yüzsüzlüktür bu. bir de adamın yeri yurdu belli yani....

kalıyo vallaaa ben şahidim ağlayanın rızkı güleninkine kalıyo işte semra için demiyorum ha sakın yanlış anlaşılmasın. bakınız kayınvalidemleeeerr:oklava::oklava:

benim dr kullanabilirsin dedi ama pencere açık olcakmış. bir de chicco nun sürülebilen kovucusu varmış o da olabilir dedi

geldim geldim kızma noluurr:kedi:
sağol canım.bidaha bu kadar ara verme özlüyoruz bak
ayy canlarım beniiiim aramış sormuşsunuz çok sevindim çok duygulandım valla.
sizi merakta bıraktığım için de ayrıca özür dilerim.

ben uzun zamandır annemdeydim yine. ct günü evime döndüm. ev berbattı. günlerce uğraştım malum evde kedi var benim. zahmetli iş yani. e işim bitti iki gündür de geçmişi okumaya çlışıyorum. gerçi çok konuşmamışınız ama oğlum ona bile müsade etmiyor. o yüzden böyle geciktim çok da özledim siziŞenizopuyorumnanaktan
neyse işlerin bitmiş artık bu kadar ara vermezsin
Türkiz hala uyumadı açıııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmmmm
eşim pc yi istiyor yine gelirim

kızlar herkese merhaba. her zamanki gibi geçmişi okuyamıyorum işe arada bir gelince malum evdede eşim interneti asla bırakmıyor böyle oluncada herkes nasıl öğrenemiyorum.umarım bebişler ve sizler iyisinizdir.tutkun canım bende aşıdan 1 gün sonra yıkadım birşey olmadı.sağlık ocağındada zaten bişeyd emediler.ama bu sıcaklarda 3 günde mahvolur bebişler

mutlaka almam lazım a.s.
iyi tatiller canım.kuşadasının neresine gideceksiniz

ogaln uyrken bende bı ewı toplayımmm hatunlarrr:)
wakıt kalırsa aksamada yemek koyıımmm,uyumazsa bı daha zor yaparım yemek..
kolay gelsin tatlım

kızlar herkese merhaba. her zamanki gibi geçmişi okuyamıyorum işe arada bir gelince malum evdede eşim interneti asla bırakmıyor böyle oluncada herkes nasıl öğrenemiyorum.umarım bebişler ve sizler iyisinizdir.tutkun canım bende aşıdan 1 gün sonra yıkadım birşey olmadı.sağlık ocağındada zaten bişeyd emediler.ama bu sıcaklarda 3 günde mahvolur bebişler

hemen 2. gün yıkadım canım sağol yinede

Aslı cok caresız kalıyor insan o kesıntısız ağlamalarda neyse gecmiş şükur.Ben reglı oldum bitti bile ama basta benimde hep az az geldi.

Pınar sağol tarıf için canım malzemeleri aldırıp gırısıcem mutfağa bora uyursa tabı.Defnenin elbisesini yerim ben cok tatlı masallah.

Aysegul hoşgeldin canım.Ohhh ne guzel sende gezıyosun.

Selamlaaar, kucağımda mık desem uyanan bi mickey fare var :))) ehem nerde kalmıştık, işte, uyandık sabahın köründe, zati gecede uyuyamamıştım, (oğlan uyudu ama kuş uykusu yaptı, bütün gece uyusun diye poposuna pış pış yaptım) e sabahın köründede karga mokunu yimeden afedersiniz dikildik ayaga, efenim bi gülücükler bi şaklabanlıklar maşallah diyim, onunla oynucam derken benim uykuda uçtu gitti, sonrasında 2-3 sefer alt almak, biz alt alırken babişte uyandı (sülemesi ayıp yatağın üstünde alıyodum altını ) oğlunu öslemiş seviştiler accuk , sonra eşim aynen geri sızdı horul horul, kağanı bi daha emzirdim baktım daldı, aman uyanmasın deyip koydum yatağına, aynen sızdım :)))
Sonra uyandığımda kağan mıyklıodu, onu aldım memeye, eşim gitti sanıyorum, sonra bi batım evden ses geliyo hazırlanıyomuş, benim gözler kan çanağı, nasılsın fln dedi,dedim ölüyom uykusuzum, ya demin ben kalktığımda mışıl mışıl uyuyodun dedi adam iyimi, bende tabi cnm toplasan 2.5 saat fln mışıldamışımdır didim, napam çok uyuyo sanıyo bu adam beni...

Filizcm, yine uyandığımızda senin taktiği yaptım, oğlanı besledim temizledim attım pusete, başladı eller kollar bisiklet çeviriyo, al beni diye yalvaran bakışlar, neysem almadım, ööööööö diye ağladı biras, sonra başladı elini emmeye, cuk cuk çekiyo, biraz oyalandı, bu arada pusetten kayıp duruyo ben tekrar geri koyuyorum, yine ağlayınca ayı ile oynadık (ben oynatıyorm kağan bakıyo sağa sola tskip ediyo fln) accuk öpüştük koklastık, etkisi 2-3 dk fln sürdü, ben o arada etrafı topluyodum, öööööö bi ses daha, bu seferde agucuk gugucuk yaptık yine almadım, sonra yine öööö, müzük açtım, nil karaibrahimgil(peri),rober hatemo(senden çok var) , sarmadı çocğu, açtım kolik müzüği dımtıs dımtıs kalp atısı onunla takıldı biraz, dahada durmadı ztn mecbur aldım kucağa
:kedi:

saol canım güzelçamlıya gidicez
benim annem Söke de oturuyor Güzelçamlıya çok gideriz sen şimdi milliparkada gidiyosundur benim içinde gez

Aslı cok caresız kalıyor insan o kesıntısız ağlamalarda neyse gecmiş şükur.Ben reglı oldum bitti bile ama basta benimde hep az az geldi.

Pınar sağol tarıf için canım malzemeleri aldırıp gırısıcem mutfağa bora uyursa tabı.Defnenin elbisesini yerim ben cok tatlı masallah.

Aysegul hoşgeldin canım.Ohhh ne guzel sende gezıyosun.
canım bende oldum şimdi bir hafta geçti yine oldum
PINAR elbiseyi nerden aldın kız çok beğendim

burcucum ne güzel oynaşmışssın oğluşla.benim eşimde öyle çok uyuyorum sanıyor:):)

:)) evet cnm bu sabah oynastık baya :)) sen bide çalışıyon cnm ya zinde olman lazım hayat müşterek kaldırıver eşini bakma sırası sende diye görsün kaç saat uyuyon :))
kaydirigubbakcemile3

Burcu'cucugum o plan ise yaramiyorsa, "hoppala"oynayin. Bizimki o oyunu oynamaya hevesli oldugunda, tüm enerjisi bitiyor, sonrasinda emziriyorum ve genelde siziyor:) Yataga yatir, kolundan tutup, belirli periyodlarla dönder, biraz karin üstü birak, sonra yine. "Hop, hop" dedikce benim oglum acayip heyecanlaniyor ama her zaman oynama hevesi yok artik. Gaz cikarmasina da yardim ediyor. Dönerken, bagirsaklari hareket ediyor ya...

günaydınnnnnn
annemler bana kahvaltıya geleceklerdi bugün ablamın kızı kabakulak olmuş
dün birlikteydik inşallah Ahsene geçmemiştirrr:(((
bugün evdeyim biryere çıkmıycamm

benim kız düzene girdi sanırım sabah 9 da uyanıyor gülücükler oynamalar alt değişiyoruz emiyor biraz dönencesine bakıyor sonra tekrar emip 12 gibi uyuyorrr saat 3 yada 4 e kadar uyuyor arada uykusunda emziriyorum,
4 te kalkıyor bidaha uyumuyor gece saat 10 da uykusu geliyor uyutmaya çalışıyoruz 12 de iyice dalmış oluyor gece uykusuna geçiyorr....
1 haftadır böyle inşallah değişmezz
şimdi uyuttum bende biraz geçmişe bakayım evim temiz sadece ütüm var bugünn

Oglum bugün cok akilli, kalkti, emdi, oynadik biraz ve yine uyudu:nazar:
Bu arada dün Muz yedim, sütüm acayip artti, acaba Muz'dan mi oldu diye aksam tekrar yedim, yine ayni. Süt arttiriyor galiba Muz kizlar. Birde ne zaman Somon baligi yesem, yine ayni.

Ütülerim vardi epey birikmis, bu arada onlarda bitti, dolaplara yerlestirmedim daha, bazilarini tatil icin valize yerlestirmem lazim. Ve Asli, benim esim cok yardimci oluyor bana sag olsun. Tek sorun cocuga farkli yaklasiyoruz, o daha cok kucaginda tutuyor, aglamasina kiyamiyor. Bu yüzden cok sinirleniyorum bazen. Ev islerindede bana cok yardim ediyor, hakkini ödeyemem.

benımkıde yardımcı cnm da bu aralar bı hallaer oldu adama..kokusu cıkar yakında..utu supurge onundur ewde ama 1 hftadır elıneı bişeye surmuyo..kaynanamlar burdayken pek konusmadım soguktum ondanmı bole yapıo dıe dusunuorum..bıde 40 cıktı cıkalı adamakıllı oturmaya gıtmedık oraya bı dugun bahanesıyle..bılmıomkı ne oldu kocama..kokusu cıkar ya bakalımmm

iyi tatiller canım.kuşadasının neresine gideceksiniz

kolay gelsin tatlım

saolasın cnm benım..
bıtırdım işlerı ewı topladım yemegı koydummm..oglşan arad uyandı emzırdım gerı uyuduu...bı bakıım dedım sıze..:lepi:
ANKAKUSU AYSEGUL hosgeldınız kızlarr.kaydirigubbakcemile2.
BURCU sıkıwer kagan pasayı benım içinnnŞeniz

günaydınnnnnn

benim kız düzene girdi sanırım sabah 9 da uyanıyor gülücükler oynamalar alt değişiyoruz emiyor biraz dönencesine bakıyor sonra tekrar emip 12 gibi uyuyorrr saat 3 yada 4 e kadar uyuyor arada uykusunda emziriyorum,
4 te kalkıyor bidaha uyumuyor gece saat 10 da uykusu geliyor uyutmaya çalışıyoruz 12 de iyice dalmış oluyor gece uykusuna geçiyorr....

maşallah annesiii ahsen hanıma...hihoyyythihoyyyt
ay inş deişmöez hep bole dewam eder esencım cnm ya..darısı bıze we tum uykusu duzene gıremeyen mayıs bebelerıne inşallahhhh:Saruboceq:

BURCU TULAY kız benım kocişte sızlerden benıde cooookkkk uyuyo sanıo sanırsammmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ay inş deişmöez hep bole dewam eder esencım cnm ya..darısı bıze we tum uykusu duzene gıremeyen mayıs bebelerıne inşallahhhh:Saruboceq:

BURCU TULAY kız benım kocişte sızlerden benıde cooookkkk uyuyo sanıo sanırsammmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

valla canım bilmiyorlar nasıl yorulduğumuzu ben yastığa kafayı koyar koymaz dalıyorum ev işi yemek bide iş eklenince üstüne:(:(

Eveeeeet Maşallah deyin Türkiz bugün gündüz sık sık uyudu şu gece çayı işe yaradı sanırım veeeeeeeee 4 te kalktı şimdi yine şekerliyor ben gündüz uyudu gece uyumaz diye gündüz ve akşam uyudum şimi de uykum yok ay sizinkiler böyle uyuyup ara ara uyanıyorsa şanslısınız bende diyodumki ben niye bişey yetiştiremiyorum düşünsenize benim kız sabah 4 te kalkıp akşam 8 e kadar uyumuyordu tüm işlerim yarım kalıyordu bugün çoğu işimi halledebildim.Aman inşallah artık hep böyle gider
aman aman maşallah düzene girince çok rahat oluyor yaaa valla ben bir haftadır çok rahatımma.s.:nazar::nazar:

İyi akşamlar bacılar a.s.

Sabah erkenden kahvaltıya anneme gittim. Annişle bütün gün fellik fellik gezdik kaydirigubbakcemile3 Kızımı temiz hava alsın diye koruya götürdük. Ohhh kuzucum hep uyudu valla ananesinin kucağında. Ordan babamın teyzesine çaya gittik. Sonrada eşim geldi aldı. Kayınvalideme yemeğe gittik hihoyyyt Saat 9'da geldik eve. Hemen kuzumu yıkadık. Zaten tüm gün temiz hava aldı bi mıyıştı. Hemen uyudu zemuszemus

Bizde şimdi yatacağız erkenden. Sabah eşim gidince yatmayıp serinde ütülerimi yapacağım ya sıcakta zor oluyor.

Geçmişe şöyle bir göz attım da Birsom geçmiş olsun bacım a.s. Bebişlerde olur böyle sıkma canını. Ama doktora götürmen ii olmuş. İçin rahatlamıştır a.s.

Kızım bugün böyle gitti gezmelere teyzoşları özlemişsinizdir a.s.

aman kuzuma da maşallah kendisi bir talı kıyafeti bir tatlı :nazar::nazar:
gezilmişte gelinmiş ne güzelll

:dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar:ahanda oturdukkkk iştee :dilcikar:

yolla resim yapmaya çalışıyım cnm Şeniz

:mymeka::mymeka::dilcikar::dilcikar:

yarın van sofrasına ablamla kahvaltıya gidicez çok güzel kahvaltı çeşidi var gelmek isteyen varsa gelsin bacularr kaydirigubbakcemile3

esencim sana yakın carfour un yanındaki yere gidz

tüh ya bugün annemler geleceklerdi sabah bir aradılar ki Neva Nehir yiğenim kabakulak olmuş gelemeyeceklermiş önceden haberim olsaydı bende katılırdım size ablanı da çok sevmiştim iyi olurduuusüprizzzzz
oy herkes uyuyor bende Türkiz durursa ütümü yapayım bari

keşke bende sabah yapsaydım ütümü sıcağa kaldım tüh yavssskafamçokkarıştı
INCIHANIM FULYA guınaydıınnnn kızlarrrr..gunaydınn herkese ...bız en erkencılerıyız galıba mayıs analarının:))
bızde 6 dan berı aykatayız benımkı yenı yenı uyuklamaya basladı anca:))
ıncıhan cnm bende cok sınırrlı oluom uykusuzken ya napcaz ben kalkınca en sadesınden kahvede buldum cozumu naparsın:)
en azından aglamıo buna sukurrr
bızde gezdık oglanla ıkı gundur dun eşime sınırlendım aksam aldım oglanı kanguruya anneme ordanda caybahcesıne..ohh be hava almak ıı geldı..
benım koca işten gelıo yemek yıyo duss cupp yataga..ıı alıştı ıkı gun annem wardıu oncesında kaynanamlar adam uyudukca dahada uyur oldu hıc sıkıldınızmı sole bı dolasalımmı demek ypokkk!!!!bıde kandılde konusmadım kaynanamlarala onunda trıbınımı yapıo ne anlamadım.bende aldım oglumu cıktrım banada yagızada ıı geldı.hep ewde sıkılkıo kuzucum ya.12 de bı uyudu 6ya kadar 1kere kalktı masallah..cocuga temız havamı carptı ne:))ewden cıkmadımızdan pek alışık deıl halıyle...bıde benımkı uyuyu sonra hala uykusu oluo ay sınır yaaa.tamam iş cok yorucu ama elımden geldıı kadar uyutuom zaten ama yok genede yaranamıom adama ya gozu yatakta..sızınkılerde olemı kızlar yaa..bıgun fena patlıcam ya bakalımm!!

günaydın şekerrr
nolmuş ki kocana ay şu erkekler neden trip yaparki dertleri neyse söylesinler iştee uğraştırıyorlar insanıı

Pınar gunaydın arkadasım beklıyorum tarifini.Bıde su tubanınkını yapayım 2 sıde hazır olur.Cumarteside mısafırım gelıyormuş ya.Tatlıyla uğrasmam bı daha .

insanın canını istetiyorsunuz yaa valla şimdi kalkıp yapıcam heee:umursamaz:
ama malzemem yok bende bisküvili tavuk göğsü yapayım bari o da güzel oluyorrra.s.

mutlaka almam lazım a.s.
hoşgeldin canım
oh tatile de gidiliyormuş gezin bakalımm

Selamlaaar, kucağımda mık desem uyanan bi mickey fare var :))) ehem nerde kalmıştık, işte, uyandık sabahın köründe, zati gecede uyuyamamıştım, (oğlan uyudu ama kuş uykusu yaptı, bütün gece uyusun diye poposuna pış pış yaptım) e sabahın köründede karga mokunu yimeden afedersiniz dikildik ayaga, efenim bi gülücükler bi şaklabanlıklar maşallah diyim, onunla oynucam derken benim uykuda uçtu gitti, sonrasında 2-3 sefer alt almak, biz alt alırken babişte uyandı (sülemesi ayıp yatağın üstünde alıyodum altını ) oğlunu öslemiş seviştiler accuk , sonra eşim aynen geri sızdı horul horul, kağanı bi daha emzirdim baktım daldı, aman uyanmasın deyip koydum yatağına, aynen sızdım :)))
Sonra uyandığımda kağan mıyklıodu, onu aldım memeye, eşim gitti sanıyorum, sonra bi batım evden ses geliyo hazırlanıyomuş, benim gözler kan çanağı, nasılsın fln dedi,dedim ölüyom uykusuzum, ya demin ben kalktığımda mışıl mışıl uyuyodun dedi adam iyimi, bende tabi cnm toplasan 2.5 saat fln mışıldamışımdır didim, napam çok uyuyo sanıyo bu adam beni...

Filizcm, yine uyandığımızda senin taktiği yaptım, oğlanı besledim temizledim attım pusete, başladı eller kollar bisiklet çeviriyo, al beni diye yalvaran bakışlar, neysem almadım, ööööööö diye ağladı biras, sonra başladı elini emmeye, cuk cuk çekiyo, biraz oyalandı, bu arada pusetten kayıp duruyo ben tekrar geri koyuyorum, yine ağlayınca ayı ile oynadık (ben oynatıyorm kağan bakıyo sağa sola tskip ediyo fln) accuk öpüştük koklastık, etkisi 2-3 dk fln sürdü, ben o arada etrafı topluyodum, öööööö bi ses daha, bu seferde agucuk gugucuk yaptık yine almadım, sonra yine öööö, müzük açtım, nil karaibrahimgil(peri),rober hatemo(senden çok var) , sarmadı çocğu, açtım kolik müzüği dımtıs dımtıs kalp atısı onunla takıldı biraz, dahada durmadı ztn mecbur aldım kucağa

çok durmuyorlar anakucağında yaa iki oynuyorlar sonra oyun bozanlık yapıyorlarrr:1no2:

:nazar:evet evet maşallah kızımaaa:nazar::nazar:
darısı tüm bebelerin başına inşallahhha.s.a.s.

birsencim gecmiş olsun cnm ... neden olmus acaba?

kızlar ben gecmişi okuyorum yazmaya pek fırsatım kalmıoo.her gün temizlik 3 4 ceşit yemek derkennnn
yoksa esim gecen gün ne işe yarıosun dedi bunlara rağmen..yaaaaa......ama artık takmıyorum gerci 2 3 gündür pek iyi..alıp karsıma konustuktan sonra ama ne kadar devam eder bilemiyorum:)

neee 3-4 çeşit yemekmiiiii, dünüüüür delümüsün seeen, yap bi makarna bi çorba geç ya, olmadı bi sevbze yemeği bi pilav, salatada yaparsın eşin karpuz keserken
:olmaz:
İlk yıkadım nurten cesaret edemiyodum önceden.Yıka kız kızımı hava sıcak rahatlar yavrum.Valla sallamaktan canım cıkıyor benimde.

Hatta dün gece uyku arasında eşimin poposuna vurup piiişş pişş diyomusum.Maskara oldum herkese bu velet yuzunden.Bizimkininde hosuna gitmiş heralde ses cıkarmamış

He he he, bende ilk zamanlar hep yatağımızda kağanda var sanıyomuşum, eşimi gece dürtüp kağanı emzirdim al yerine koy diyomuşum :)) ama utandığımdan anlatmamıştım, eşim bunları dala amaçlı anlatıyo hala
[k] {n} [k];8094070 .!.:
off ya tavuk yapıcam ama cipsli yapıcaktım düşündümde çok yerim ve fzladan kalori alırım dedim vazgeçtim patetesle soslayıp fırınlayacagım..

ama cipslisinide dün gece sayıklayarak yattım resmen offfffff

accık daha dayanayım pazara kadar sıkı tutayımda pazar sabahı sapancaya kahvaltıya gidicez ailecek orada herşey serbest:lepi:
yinede abartmamaya çalışacam..

Canımcım ver şu tarifide rahat edem, ben çok severim cipsi :)))
cokacimcoook
nurtennn geçen hafta test yaptım nihayet
aklım çıktı yaparkennnnnnkafamçokkarıştı
negatif çıktı Allahtan
üstümden yük kalktı vala:lepi:

Ohh Allahtan yaa...kaydirigubbakcemile5
kızlar hala daha geçmişi okuyorum ama demin BİRSEN le konuştum da size de haber vereyim dedim.. doktora gitmişler. tahlil falan yapmışlar. bebiş iyiymiş. burnunun içinde kızarıklık varmış dr da yattığı yere sürttüğü için olabilir demiş. tam sonuç alamadan gelmiş birsen. drla sonra tekrar telefonlaşacaklarmış ama herşey yolunda. çok meşgul ve yorgun olduğu için giremiyomuş benden rica etti sonra detayları o verecek

Çok sevindim, ciddi bişi olmadığına sağol cnm :)))Şeniz
İyi akşamlar bacılar a.s.

Sabah erkenden kahvaltıya anneme gittim. Annişle bütün gün fellik fellik gezdik kaydirigubbakcemile3 Kızımı temiz hava alsın diye koruya götürdük. Ohhh kuzucum hep uyudu valla ananesinin kucağında. Ordan babamın teyzesine çaya gittik. Sonrada eşim geldi aldı. Kayınvalideme yemeğe gittik hihoyyyt Saat 9'da geldik eve. Hemen kuzumu yıkadık. Zaten tüm gün temiz hava aldı bi mıyıştı. Hemen uyudu zemuszemus

Bizde şimdi yatacağız erkenden. Sabah eşim gidince yatmayıp serinde ütülerimi yapacağım ya sıcakta zor oluyor.

Geçmişe şöyle bir göz attım da Birsom geçmiş olsun bacım a.s. Bebişlerde olur böyle sıkma canını. Ama doktora götürmen ii olmuş. İçin rahatlamıştır a.s.

Kızım bugün böyle gitti gezmelere teyzoşları özlemişsinizdir a.s.

img0091z.jpg

Pınar,maş. maş. maş. kırmızılarda çok yakışmış, yağız görse yeniden aşık olcak:ecrin_bebek:
Kizlar Günaydin!

Dün biz solugu doktorda aldik ama bizim doktor tatile cikmis ve önceden bilgilendirme geregi bile duymamis, sonrasinda cocuk hastanesine gittik. Neyseki su kabarciklarin tümü sinek isirigiymis, ben ellerinde de olmasi ve yüzünde cok ve büyük ebatlarda olmasindan iskillenmistim. "Birsey sürmeyin, kendi kendisine gecmesini bekleyin" dedi doktor bayan.

Haklisin canim, dün oglumun aksam saatlerinde neden zor uyudugunu anladim, babasi masal anlatiyormus arada, ona alismis. Masalda masal olsa, uyduruk hikayeler iste:) Dün babasi uyuttu ve masalla birlikte bir mayisti, gecede rahat uyudu. Benim oglum cok alem:)

Sorma Nurten'cigim, trajikomik bir olay. Hala etkileri sürüyor, dün hastaneye gittik, ne olur ne olmaz diye. Ellerinide isirmis hain sinek cocugun. Baska birsey degilmis, sinek isirigiymis:) Esiminde psikolojisi bozuldu, gece on kere kalkti, odada sinek mi vizirdiyor diye. Gaipten sesler duyuyor tabiki:)

Benimde esim balkon kapisini acik biraktigi icin giriyor. Kucak olayina gelince, bu aydan sonra alisirsa beter olur canim, aliskanliklari iyice percinleniyormus cünkü:( O yüzden ben sürekli durdugu yerde oyalanacagi birseyler kesfetmeye calistim dün. Biraz ise yaradi. Kitap okudum, müzik dinlettim, sohbet ettim falan. Aralarda kucakladim ama 1-2 dk sadece...Bugünde ayni yöntemi deneyecegim, umarim israr etmez kucakta.

Uykuda bile rahat vermiyor Bora'cik desene:) Cok sevimliler ama ya, yoksa yaramazliklarina katlanmak zor olur canim...

Cipsli tavuk nasil oluyor Nurten? cokacimcoook

Gözünaydin Özlem'cigim. Bende de gecen neredeyse imkansiz olmasina ragmen, hamilelik belirtilerinin tümü vardi. Test aldim, ne olur ne olmaz diye. Esimi bir kandirdim, "hamileyim" diye, korkudan ölecekti. "Aldiririz" falan demeye basladi. Bende, "asla aldirmam" diyince, yüzü allak bullak oldu bir anda. Cok uzun sürdürmedim ama, kalbine inecekti cünkü neredeysekaydirigubbakcemile3

Cok tatli cimcime ya. Elbiseside nasil yakismisopuyorumnanaktan

Cnm neyseki sinek ısırığıymış, su çiçeği fln olmasında..bide dur kıs bende bi numara yapam eşime 2. geliyo diye, bana güven deyip duruyoda bakalım yicekmi :)))
kaydirigubbakcemile3
Günaydınlar Kızlarrrrr.

Ay herkes uyuyor galibi.Bizim yıne değişmez kuralımız saat 4 te uyandık pasayla.Ben sınırlı oluyorum uykusuzluktan pasanın keyfi çok yerinde gulmeye yer arıyor.Neyse 6 da esim aldı bende 1 saat daha uyumuşum.

Yarın kalabalık misafirlerim var kolay pasta tarıfı beklıyorum bacılar.Bide ağda ve pedikure gitmem gerek kaç gundur.Evde kı ablaya bırakıcam borayı ama kıyamıyorum ya.Ben nasıl bırakıp işe gidicem bilmiyorum.1-2 saat bırakmak bile zor geliyor.

Cnm ayneeeeeen uykusuzluk sinirli birisi yapıyo benide, bende bi ara gideyimde bi bakım yaptırayım, salmayalım kendimizi ama dimi, tombiş olabiliris ama bakımsız asla :)))

yaa bende test yaptırmayı düşünüyorum halaa olmadım..
ve ilk düşüğümdekinde ve bunda bi kerede hamile kalmıstım.çok kolay hamile kalabiliyorum.o cok korkutuyor bu aralar beni.

Dünüüüüür naptın seeeen
kafamçokkarıştı
INCIHANIM FULYA guınaydıınnnn kızlarrrr..gunaydınn herkese ...bız en erkencılerıyız galıba mayıs analarının:))
bızde 6 dan berı aykatayız benımkı yenı yenı uyuklamaya basladı anca:))
ıncıhan cnm bende cok sınırrlı oluom uykusuzken ya napcaz ben kalkınca en sadesınden kahvede buldum cozumu naparsın:)
en azından aglamıo buna sukurrr
bızde gezdık oglanla ıkı gundur dun eşime sınırlendım aksam aldım oglanı kanguruya anneme ordanda caybahcesıne..ohh be hava almak ıı geldı..
benım koca işten gelıo yemek yıyo duss cupp yataga..ıı alıştı ıkı gun annem wardıu oncesında kaynanamlar adam uyudukca dahada uyur oldu hıc sıkıldınızmı sole bı dolasalımmı demek ypokkk!!!!bıde kandılde konusmadım kaynanamlarala onunda trıbınımı yapıo ne anlamadım.bende aldım oglumu cıktrım banada yagızada ıı geldı.hep ewde sıkılkıo kuzucum ya.12 de bı uyudu 6ya kadar 1kere kalktı masallah..cocuga temız havamı carptı ne:))ewden cıkmadımızdan pek alışık deıl halıyle...bıde benımkı uyuyu sonra hala uykusu oluo ay sınır yaaa.tamam iş cok yorucu ama elımden geldıı kadar uyutuom zaten ama yok genede yaranamıom adama ya gozu yatakta..sızınkılerde olemı kızlar yaa..bıgun fena patlıcam ya bakalımm!!

Cnm İyi gezmişsinis valladarısı başıma, seninki uyuyo benim eşimde gece yarısına kadar int. başında, bende o çalışıyo ben evdeyim dinlensin diye gece bulaşmamaya çalışıyorum ona mümkün mertebe ama sızarken mutlaka uyandırıyorum pilim bitti emzirdim altını aldım yatırıver diye, bide dün bana annemle küslüğü ne zamana kadar sürdüceksin dedi, bende o özür dileyene kadar dedim, o senden özür dilemeye hazır dedi, bişi demedm, off götürcek galba bizi kaynanamlara yaaa... ne güzel yüzünü görm
yodum şimdi kimbilir ne hikayeler olcak yine sıkıldım brrrrrrrr
:1no2:
günaydın kızlar!

bugün çoğumuz rken kalkmışız. bu çocuklardan bize uyku yok epey bir zman anlaşılan. bizimkide dün ikindinden bu yana ateşi vardı geceye kadar huysuzlandı emmedi. üstünü çıkarıp siliyorum düşüyorum yarım saat sonra tekrar. ay sinir oldum gece kafası nasıl yanıyordu. şükür sabah iyiyiz şimdi emzirdim uyuyor. dün nazar değdirdim galiba. benden geçti galiba hastalık. tam ben iyileştim derken özgüyü hasta edecektim. çok korktum walla.
şimdi hazır uyurken bende uyuyayım.

Cnm geçmiş olsun, inş. olmaz bi daha, sen yinede sık sık ölç ateşini çok çıkarsa götürüver dr a cnmopuyorumnanaktan
Oglum bugün cok akilli, kalkti, emdi, oynadik biraz ve yine uyudu:nazar:
Bu arada dün Muz yedim, sütüm acayip artti, acaba Muz'dan mi oldu diye aksam tekrar yedim, yine ayni. Süt arttiriyor galiba Muz kizlar. Birde ne zaman Somon baligi yesem, yine ayni.

Ütülerim vardi epey birikmis, bu arada onlarda bitti, dolaplara yerlestirmedim daha, bazilarini tatil icin valize yerlestirmem lazim. Ve Asli, benim esim cok yardimci oluyor bana sag olsun. Tek sorun cocuga farkli yaklasiyoruz, o daha cok kucaginda tutuyor, aglamasina kiyamiyor. Bu yüzden cok sinirleniyorum bazen. Ev islerindede bana cok yardim ediyor, hakkini ödeyemem.

Heee benimkide etti 2 hafta, sonra bi akşam bi bağrıştık ben ne işe yararmışım diye, o çalışırmış yorulurmuş ben evdeymişim hep dinlenirmişim hiç bi şey yapmazmışım, adam kuzu sanıyo oğlunu kuzu, o zamandan beri gündüz kağan uyuyunca uyuyp dinlenmiyorum koca gün deli danalar gibi koştura koştıra iş yapıyorum, yakında feci hasta olcam sanırım çok uykusuzum çok
daha wermedım sıparıs canım..bugun actım ya pc yı telı yenı aldım.wercem spariş:lepi:bakalım yagızıma kar etcemı..bora beye kar etmedıyse benımkınede zor gıbı ya bakalımmmafoldumben

TUTKUNCUM dsene sende katıldın INCIHANLA bana uykusuz geceler gunduzlerrr:ecrin_bebek:

PINAR cnm gunaydın sanada..defnosa masallah..pek zıllı olcak anacım bu kızzkaydirigubbakcemile3

TUTKUN PINAR benımkıde bakıoda gecelerı falan ,bu sabah ıse gıtmeden uyanmıs 6 :30 da bız ayaktayız tabı benı nıe uyandırmadın dıo kötükedihüso s4n bıraz uyusaydınn dıo:oklava:oglan aglamıyo ya artık seste duymuo kendılıındende kalkmıo artık benımkı.bende sınırle yatttımdan kaldırmadım onu..gercı oglan gece usluydu sukurrrkaydirigubbakcemile2bu aralar deprosyandA galıba,yana aybasısı falan tuttu adamın...1 haftadır rahattık ya kaynanamlar annem falan derken uykukolık oldu benımkı...
dısarı mısarı yokkk bende beklemekten wazgectım artık alıp oglanı gıdıomm:lepi:

ayyy kızlarrr napcamı sastım az once benım oglan bı agladıkı sormayın cocuk katıyıp gıtcek sandımmmmafoldumben
ne yaptıysam susmadı..kıpkırmızı oldu aglamaktan
yan komsuyu caırdım hemen..saolsun geldı gazı war dedı elma yagı falan surduk 15dk kesıntısız agladı bırden basladı şaştım kaldım ya:1shok:sonra sakınlestı komsunun kucaında sızdı olce..uyuyo şimdiii:Saruboceq:odum koptu bişi oldu fıe yaaamafoldumben

kızlar bende yaklasık 1haftadır reglım:lepi:ama kesık kesık gelıo bole bulasık bulasıkkk altımda hep bı ped..daha ne kadar surcek buyaaa:gitme:

GENEMI BULUSUONUZ KIIZZZ ee fena kıskanır oldum heeee..:umursamaz:
bende oglanı alıp atlayıp gelşcem heee:olmaz:

PINAR SIBEL fotolar superrrr ohh pastalarda yenmışşş hanı...defneyı yagıza kaptırdık hee tuhh bende bı gelın bakayım bakıımm kım kaldı anacım bostaopuyorumnanaktan

BURCU tatlım sacını gule gule kullan cokk yakısmısssopuyorumnanaktan

INCIHAN cnm kolay gelsın mısafır war hee bu yaramaz borayla işin zor falla neysekı abla warmıs yanında..kız nasıl baslıcaz işe bende hiç bilmiom yaa nasıl ayrı kalıncak bu kuzucuklardannmafoldumben

Sağol bitanemopuyorumnanaktan
mutlaka almam lazım a.s.

İyi gezmeler cnm
opuyorumnanaktan
Burcu'cucugum o plan ise yaramiyorsa, "hoppala"oynayin. Bizimki o oyunu oynamaya hevesli oldugunda, tüm enerjisi bitiyor, sonrasinda emziriyorum ve genelde siziyor:) Yataga yatir, kolundan tutup, belirli periyodlarla dönder, biraz karin üstü birak, sonra yine. "Hop, hop" dedikce benim oglum acayip heyecanlaniyor ama her zaman oynama hevesi yok artik. Gaz cikarmasina da yardim ediyor. Dönerken, bagirsaklari hareket ediyor ya...

Sağol cnm bunuda denicem bakalm inş. işe yarar
günaydınnnnnn

Günaydın cnm, ne güzel düzeni oturtmuşsunuz maş., bizim düzen düzeleceğine bozuluyo dahada kafamçokkarıştı

Back
X