• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

Ya kızlar Defnoş'a yeni aldığım pembe eşofman takımını yıkayayım dedim. Daha önce yeni aldığım hiçbirşeyin rengi çıkıyor mu diye bakmamıştım. Bi sorunda olmadı. Neyse bunu da diğer çamaşırlarla attım. Anam bittiğinde ne göreyim Defne'nin tüm çamaşırları toz pembe :1shok:

Yeniden attım makinaya yıkadım ama geçmedi. Şimdi de Ariel leke çözücüye basıcam. HAdi beyaz olanları çamaşır suyu ile hallederim ama diğer renkler ne olacak ya mafoldumben Bi çare bilen var mı :uhm:

Ya kızlar Defnoş'a yeni aldığım pembe eşofman takımını yıkayayım dedim. Daha önce yeni aldığım hiçbirşeyin rengi çıkıyor mu diye bakmamıştım. Bi sorunda olmadı. Neyse bunu da diğer çamaşırlarla attım. Anam bittiğinde ne göreyim Defne'nin tüm çamaşırları toz pembe :1shok:

Yeniden attım makinaya yıkadım ama geçmedi. Şimdi de Ariel leke çözücüye basıcam. HAdi beyaz olanları çamaşır suyu ile hallederim ama diğer renkler ne olacak ya mafoldumben Bi çare bilen var mı :uhm:

aa kötü olmuş cnm ya, ben olsam yeniden yıkardım belki bi faydası olabilir... ama bilemiyorum

Babymix veriyorum canım. Çünkü Defne evde yaptığım yoğurdu yemiyor :çok üzgünüm:

Ya insanın kafası karışıyor ya aptal oldum valla kafamçokkarıştı Peki niye soya lesitin kullanıyolar bunu açıklayamıyolar CADIARZU

Keçi sütü bimlerde var canım kay marka.

Geçen annem burdayken Defne'nin kahvaltısını hazırlıyordum. Sen nasıl yapardın anne dedim CADIARZU Valla biz bildiğin inek sütüne bebe bisküvisi , yumurta, peynir, pekmez, tereyağı koyardık öyle verirdik. Bizim zamanımızda mamayı kimse vermezdi çocuğuna. Önce inek sütünü sulandırırdık 6 aydan sonrada direk verirdik dedi. Hiçbirimizede bişey olmadığına göre sanırım mama firmalarının kandırmasına uyuyoruz CADIARZU

Paylaşmın için teşekkürler cnm, bende sütle yaptım bu akşam kağanımın muhallebisini

selam kızlar az önce bisküviyi yaptım tamam hazırları gibi olmadı ama yine de güzel oldu Ahsen in eline verdim kemirdi:))bu da resmi
p1020584.jpg

bu da hanfendinin hoppala keyfi çok sevdi çokk ama fazla oturtmuyoruzz
p1020575.jpg

gelelim muhallebi tarifine 1 su bardağı süt (ben annemin aldığı sütle yapıcam)3tatlı kaşığı silme pirinç unu,2 tatlı kaşığı şekerr
az sütün içinde pirinç ununu karıştırarak çözün geri kalan sütü ve şekeri ilave edip pişşirin
Ellerine sağlık cnm mercimek baya mutlu görünüyo inş sıkılmaz hep böyle gider
7368mSEV-52485_1.jpg
[/URL][/IMG]

mama sandalyemiz...

kızlar sütü nasıl vereceğiz çocuklara....sıcakmı soğukmu?

Güle güle kullanın cnm , sütü ılıtta ver aynı mama sıcaklığında, bide iltifatın için teşk :))

Arkadaşlar mama üreticileri sitelerinde açıklama yapmışlar, Milupa - Bebelac - HeroBaby ve Cici bebe ürünlerinde genetiği değişitirilmiş herhangi bir ürünün olmadığını yazmışlar.

Milupa :
Milupa Haberler[/url

Bebelac :
[url]http://www.bebelac.com.tr/images/gdo.jpg

Herobaby :
Hero Baby

Cicibebe :
http://www.etietieti.com/urunler/cicibebe_mesaj.asp

Cnm bana pek inandırıcı gelmiyo güvenim sarsıldı bi kere....

Kızlar merhabaaaa, bu aksam oğlanın muhallebisini pınarın 6-12 aylık sütü ile yaptım,gerçi 6 ayımızın bitmesine 3 gün var ama sorun lmaz diye düşündüm, sadesi kalmamış muzlusundan ve vanilyalısından aldık birer kutu süt, muzlusundan 1 bardak süte 3 silme kaşık pirinç unu koydum pişirdim, şeker eklemedim, piştikten sonra içine yarım armutu rendeleyip ekledim ve tamamını yedi paşam nazlana nazlanada olsa :)))

Son düzenleme:

cnm dur ben galiba biliyorum ama önce o ürünün yazılı olduğu kağıdı bulmam lazım hatta aa ne iyi bişey demiştim..söylücem sana bekle beni..

slm canlar..
sormayın başımıza gelenleri,oğlumla ikimiz hasta olduk,şakır şakır burnumuz akıyor..nerden kaptık anlamadım hep evdeyiz sadece dün bi ara kuaföre gidip kaşlarımı aldırmıştım ordanmı kaptım anlamadım!!Bugün aldığımız gibi Dağhanı doğru doktora gittik,ciğerleri filan temizmiş sadece pedutus diye soğuk algınlığı için şurup verdi bide eğer Balgam filan olursa asist verin dedi,Tonimerede devam edicekmişiz.bende tamol kullanabilirmişim!neyse içimiz rahatladı ama oğlum çok huysuz babasına bile gitmiyoo artık kucağımdan inmek bilmiyor.Doktordan sonra carfour a gittik Dayımın aldıklarını değiştirecektik ama yoktu büyükleri değiştirmedik,tabi dayanamayıp bişeyler daha aldık ama hepside çok güzel yine kendimi unuttum bayram için bişeyler bakıyım diyodum dağhandan sıra gelmedi :))Olsun oğluma canım feda..!! :)) sonrada evimize geldik 6 giibi bizimki uyudu ve uyanamıyor,ağlıyor gidiyorum pışpışlıyorum yada emziriyorum geri uyuyor gerçekten hasta yavrum yaa,çok üzgünüz senağlama ınşallah iyileşiriz bir an evvel..dua edin bize..
Ohh bisküviler yapılmış valla,bu arada bendede muhallebi tarifi var kızlar yazıcam şimdi doktor verdi,,
1 su bardağı süt
2 tatlı kaığı şeker
2 tatlı kaşığı pirinç unu
pınarcım dr.Beckmann renk kurtarıcı ,ben her ay evim dergisi alıyorumda ondan vermişlerdi,hatta bi bez parçası var onu yıkarken içine atıyosun makşnenin renkler karışmıyor,sana dediğimde karışan renkleri eskş haline çeviriyor,ben denemdim başıma gelmedi ama dene derim güzel bişeye benziyoo,çünkü onlar hiçbi şekilde eski haline geri dönmez malisef..
Bu arada iyi gezmişsiniz valla 4 lere kadar Defneyi ne yaptınız bu arada??

slm canlar..
sormayın başımıza gelenleri,oğlumla ikimiz hasta olduk,şakır şakır burnumuz akıyor..nerden kaptık anlamadım hep evdeyiz sadece dün bi ara kuaföre gidip kaşlarımı aldırmıştım ordanmı kaptım anlamadım!!Bugün aldığımız gibi Dağhanı doğru doktora gittik,ciğerleri filan temizmiş sadece pedutus diye soğuk algınlığı için şurup verdi bide eğer Balgam filan olursa asist verin dedi,Tonimerede devam edicekmişiz.bende tamol kullanabilirmişim!neyse içimiz rahatladı ama oğlum çok huysuz babasına bile gitmiyoo artık kucağımdan inmek bilmiyor.Doktordan sonra carfour a gittik Dayımın aldıklarını değiştirecektik ama yoktu büyükleri değiştirmedik,tabi dayanamayıp bişeyler daha aldık ama hepside çok güzel yine kendimi unuttum bayram için bişeyler bakıyım diyodum dağhandan sıra gelmedi :))Olsun oğluma canım feda..!! :)) sonrada evimize geldik 6 giibi bizimki uyudu ve uyanamıyor,ağlıyor gidiyorum pışpışlıyorum yada emziriyorum geri uyuyor gerçekten hasta yavrum yaa,çok üzgünüz senağlama İnşallah iyileşiriz bir an evvel..dua edin bize..
Ohh bisküviler yapılmış valla,bu arada bendede muhallebi tarifi var kızlar yazıcam şimdi doktor verdi,,
1 su bardağı süt
2 tatlı kaığı şeker
pınarcım dr.Beckmann renk kurtarıcı ,ben her ay evim dergisi alıyorumda ondan vermişlerdi,hatta bi bez parçası var onu yıkarken içine atıyosun makşnenin renkler karışmıyor,sana dediğimde karışan renkleri eskş haline çeviriyor,ben denemdim başıma gelmedi ama dene derim güzel bişeye benziyoo,çünkü onlar hiçbi şekilde eski haline geri dönmez malisef..

Gemiş olsun cnm ya, inş hemencik atlatırsınız ana oğul, senin için aysunun bi tavsiyesi olarak balın içine limon önericem iyi geliyomuş cnm, bende hasta olunca ballı limnlu sıcak ıhlamur içiyodum bide terliyodum şipşak geçiyodu

pınarcım yürütece benziyor ama değil hoppala canım kapıya asılıyorAhsen çok sevdi:)
bisküvinin tadı çok güzel olmuş yaaa Ahsende kemirdi sevdii
muhallebiyi de yapmadım 12 ye kadar uyumazsa 12 de yapar veririrm

Gemiş olsun cnm ya, inş hemencik atlatırsınız ana oğul, senin için aysunun bi tavsiyesi olarak balın içine limon önericem iyi geliyomuş cnm, bende hasta olunca ballı limnlu sıcak ıhlamur içiyodum bide terliyodum şipşak geçiyodu[/B]

evet yaa aysuncum atladım kusura bakma teşekkür ederim tavsiyeleriniz için limonata içiyyorum sürekli ama içine bal koymadım bi de öyle deniyim o zaman!!sağol cnm öpüyorum oğluşuda senide..

Selam Kızlar,

Feda gecmış olsun canım ya kötu olmuş.Hemen duzelırsınız inşallah.Dağhana ıhlamur verbılırsın canım.Gunde 100 cc içebılır dedı bizim doktor.

Ay gdo olayı çok gerdı benı ya.Bora hep mama yedı biliyorsunuz.Sut verıcekmışsınız bircoğunuz.SAma cok vermek gerekmıyormu.Bora gunde 500 cc mama yıyor.E o oranda sut verılmezkı ya.Tamam gece muhallebıyı sutle hazırlarım ama dığerlerı.Carsamba dr sorucam bakalım ne dıycek.
adı ya.
Domuz grıbı yok gdo yok şu bi oh dıyemıyoruz valla.Boranın kan,idrar ve kultur tahlıllerı vardı.Simdı hastaneden geldik.Pazar akşam gıttık boş olur dıye öylede oldu kımseler yoktu.Zaten kapıya bile dokunmadım.Malesef idrar cok az yaptı.Sadece kulture yettı.Şimdı nobetteyız çiş için.Kan alırkende cok ağladı kuzum.Of nolur onlara bırsey olmasın.

Selam Kızlar,

Feda gecmış olsun canım ya kötu olmuş.Hemen duzelırsınız inşallah.Dağhana ıhlamur verbılırsın canım.Gunde 100 cc içebılır dedı bizim doktor.

Ay gdo olayı çok gerdı benı ya.Bora hep mama yedı biliyorsunuz.Sut verıcekmışsınız bircoğunuz.SAma cok vermek gerekmıyormu.Bora gunde 500 cc mama yıyor.E o oranda sut verılmezkı ya.Tamam gece muhallebıyı sutle hazırlarım ama dığerlerı.Carsamba dr sorucam bakalım ne dıycek.
adı ya.
Domuz grıbı yok gdo yok şu bi oh dıyemıyoruz valla.Boranın kan,idrar ve kultur tahlıllerı vardı.Simdı hastaneden geldik.Pazar akşam gıttık boş olur dıye öylede oldu kımseler yoktu.Zaten kapıya bile dokunmadım.Malesef idrar cok az yaptı.Sadece kulture yettı.Şimdı nobetteyız çiş için.Kan alırkende cok ağladı kuzum.Of nolur onlara bırsey olmasın.

Cnm hoşgeldn inş sorunsuz çıkar boranın tahlilleri, 6.ayı dolduruyoruz bakalm bizdende alırlar bu ay heralde ama ben dayanamam ya babamızla gideriz o tutar

Ay ne yazmışım be ben bıle anlamadım valla.Dilbilgisi süper.

Esen kurabıye gıbı olmuş valla ellerıne sağlık.Boncukta hoppalasını cok sevmış.Gule gule kullanın.

Birso sız fanatıklerın sandalyelerı de cok havalı ya.Amca almış sonunda.

Pınarcım cıcılere kotu olmuş valla.Tekrar yıka ama cıkmaya bılır.Evde gıydırırsın artık sağlık olsun.

Burcu muhallebın guzel olmuş.Seker yerıne meyva koyarım bende.

Selam Kızlar,

adı ya.
çok sağol cnm deniyim bari bende ıhlamuru,yavrum yaa çok üzülüyorum evet onlar hasta olmasın..
sizede geçmiş olsun cnm bişeyciği çıkmaz inşallah!!
sorma yaa bu gdo muhabbeti filn kafayı yedirtcek eşimde o ne diyo bana :)) aman anneler çok duyarlı valla bu konularda..anlattım biraz ama henz panik havasında değiliz!!!

slm kizlar

ayy su gdo aklimi karistirdi ,gerci sanmam buradaki ek besinlerde bulundursunlar
adamlar dogal dan yana...gerci burda milupa,herobaby felan yokk, hipp nestle ve semper var..
yine de kalktim baktim iceriginde yokk bisi yazmio
devam sütüne basladik bizde dün itibariyle
inek sütü kullanacak arkadaslar 1 yasina kadar kullanmayin derimm
1 yasindada öle kabiz yapiokiiiiiiii cocuklariiiii mahvediyoo..
onun yerine keci sütü kullanin bence su ile karisim yaparakk
bende vermek isterdim keci sütünü arastirdim yok buradaki buyuk marketlerde...

esen81 biskuviler super görunuyorrr ,ellerine saglik ,yarasin tatli kizina,bende o marifet yoq valla :kedi:

birsen cnm sandalyeniz cok guzel ve gayet kullanisli,benim gibi fildir fildir gezenler icin hehe
kizimin sandalyesi vardi evvelden onu kullanicam simdi tekrar...
ama bi dene de bundan alayim ben,gecen gördum burda kumas,sandalyeye geciriyosun yüz gibi.biras desoiik ama alayim bende,sofrada kucagimiza gelmek istio beyefendi
misafirliklerde kullanisli olur ...

bu arada cok stressssssss yapiodum hala dönmuyo cocuk diyeeee,simdi ise tutamiyoz yerinde hep dönuo sırnaşık şey. daha ayaklari ustune basmiyo ama yurutec aldim bakalim yarayacakmi,gunde yarim saat koyuyorum..

[/U]

Sağol Burcucum evet carsamba 6.ayları doluyor.Sunnetten sonra idrar kontrolu için kan tahlılıde demır eksıklığı için yaptırdık canım.Cok şükur önemlı bırsey yok.Ay bızde esımle gıttık.Ben dışarda durucaktım ama dayanamadım gırdım.Doktor,hemşire,esım ve ben zor tuttuk valla.Esımle ikimiz heyecandan ter içinde kalmışız.

aa kötü olmuş cnm ya, ben olsam yeniden yıkardım belki bi faydası olabilir... ama bilemiyorum

Yıkadım canım yıkadım ama maalesef :çok üzgünüm:

Kızlar merhabaaaa, bu aksam oğlanın muhallebisini pınarın 6-12 aylık sütü ile yaptım,gerçi 6 ayımızın bitmesine 3 gün var ama sorun lmaz diye düşündüm, sadesi kalmamış muzlusundan ve vanilyalısından aldık birer kutu süt, muzlusundan 1 bardak süte 3 silme kaşık pirinç unu koydum pişirdim, şeker eklemedim, piştikten sonra içine yarım armutu rendeleyip ekledim ve tamamını yedi paşam nazlana nazlanada olsa :)))

Ohhh afferim oğluşa afiyet şeker olsun a.s.

slm canlar..
sormayın başımıza gelenleri,oğlumla ikimiz hasta olduk,şakır şakır burnumuz akıyor..nerden kaptık anlamadım hep evdeyiz sadece dün bi ara kuaföre gidip kaşlarımı aldırmıştım ordanmı kaptım anlamadım!!Bugün aldığımız gibi Dağhanı doğru doktora gittik,ciğerleri filan temizmiş sadece pedutus diye soğuk algınlığı için şurup verdi bide eğer Balgam filan olursa asist verin dedi,Tonimerede devam edicekmişiz.bende tamol kullanabilirmişim!neyse içimiz rahatladı ama oğlum çok huysuz babasına bile gitmiyoo artık kucağımdan inmek bilmiyor.Doktordan sonra carfour a gittik Dayımın aldıklarını değiştirecektik ama yoktu büyükleri değiştirmedik,tabi dayanamayıp bişeyler daha aldık ama hepside çok güzel yine kendimi unuttum bayram için bişeyler bakıyım diyodum dağhandan sıra gelmedi :))Olsun oğluma canım feda..!! :)) sonrada evimize geldik 6 giibi bizimki uyudu ve uyanamıyor,ağlıyor gidiyorum pışpışlıyorum yada emziriyorum geri uyuyor gerçekten hasta yavrum yaa,çok üzgünüz senağlama İnşallah iyileşiriz bir an evvel..dua edin bize..
1 su bardağı süt
2 tatlı kaığı şeker

Çok geçmiş olsun canım ya :çok üzgünüm: Cicilerinizi de güle güle kullanın.

Şu Dr.Beckmann'ı yarın bi bakayım bulabilirsem alayım hemen sağolasın canım a.s.

Defnoş'ta yanımızdaydı canım. Arabasına yatırdık uyudu saat 10 gibi. Arada uyandı, emzirdim geri uyudu alkisalkisalkis

pınarcım yürütece benziyor ama değil hoppala canım kapıya asılıyorAhsen çok sevdi:)
bisküvinin tadı çok güzel olmuş yaaa Ahsende kemirdi sevdii
muhallebiyi de yapmadım 12 ye kadar uyumazsa 12 de yapar veririrm

Heee bende yürüteç sandım canım. Eğlensin bakalım kuzum a.s.

Selam Kızlar,

adı ya.

İnşallah sonuçlar temiz çıkar canım a.s.

Ay ne yazmışım be ben bıle anlamadım valla.Dilbilgisi süper.

Esen kurabıye gıbı olmuş valla ellerıne sağlık.Boncukta hoppalasını cok sevmış.Gule gule kullanın.

Birso sız fanatıklerın sandalyelerı de cok havalı ya.Amca almış sonunda.

Pınarcım cıcılere kotu olmuş valla.Tekrar yıka ama cıkmaya bılır.Evde gıydırırsın artık sağlık olsun.

Burcu muhallebın guzel olmuş.Seker yerıne meyva koyarım bende.

Sorma canım ya badiler sorun değilde alt değiştirme minderinin örtüsü, havlusu ve penye battaniyesi vardı onlarda mahvolmuş ona üzüldüm :çok üzgünüm:

Zaten boyayan benim aldığım eşofman değil kayınvalidemin pazardan aldığı bordo gibi bi eşofman altı vardı oymuş :oklava:

Yaklaşık 2 saat önce ariel leke çözücüye bastım. Birazdan çıkarırım. Eğer çıkmamışsa şu Dr.Beckmann'a başvurucam bakalım CADIARZU

Ariel çıkarmaz cnm moralini bozmak gibi olmasında,çok berbat bişeydir o bilirim!!ama inşallah dediğim şey çıkarır çok iddalı bişey gibi görünüyor,migroslarda varmış bilgin olsun!!

Selam Kızlar,

adı ya.

canım bora ya niçin tahlil yapıldı bi sorun mu var?geçmiş olsun arkadaşım.inş. bişey çıkmaz yüreğini ferah tut.

Simal sağol canım yok önemli birsey değil.Kan tahlılı dr istedi.6.Aydan sonra kan damlası başlanıyorya bakalım gerek varsa veririz dedi.Gereksiz yukleme olmasın diye.ıdrar ve kulturde Bora sünnet oldu.Sünnet sonrası tamamen temiz cıkıyormuş tahlıller kontrol etmek için istedi.

kızlar az önce kağanın gülme videosunu molfixe yükledik onay verilince gösterilecekmişşş :)))) o zaman linkinide atarım size

Back
X