2009 Mayıs Anneleri

Banu sulandırdım canım.Pınarın 6 aylık sutunden verdım.Sanırım hıçbırıne yapmadı gaz bıze oldu işte ya.

arkadaşlar
dün burda sizin paylaşımlarınızdan bilgi edinerek bende dün akşam ilk defa keçi sütü verdim kuzuma.
önce biraz yadırgadı ama sonra içti. şimdi acaba keçi sütünemi devam etsem yoksa pınarın devam sütündenmi alsam. kafam yine karıştı ???

Kızlar Merhaba,

Direk daldım geçmişi sürekli okuyorum ama bir türlü yazma fırsatım olmadı.Cerenin kuzusu hastaymış aradım konuştum.Allah yardımcıları olsun çok zor.Uzun zamandır yine yazamadım sizden ayrı kalmak bana yaramıyor yaaa ((

Birsomuda aradım ama meşgule verdi merak ettim valla.Umarım tüm kuzular iyidir.

Şu gdo olayıda kafamı çok kurcalıyor kızlar.Neticede pastorize sütte nasıl bir işlem uygulanıyor tartışılır.UHT yani uzun ömürlü kutu sütlerin bağırsak problemlerine sebep olduğunu ve bağışıklık sistemi için hiç uygun olmadığını dile getirmişti doktorum.Bu konuda uzman bir prof yağızın doktoru.Bana sen bile kutu süt kullanma alacaksan 3 günlük ömürlü olanlarında kullan demişti.Bu durumda oda zararlı bebeklerimize.Ayrıca o kadar derine inersek mısır ve darı ki gdo lu olduğu söylenen ürünler.Hayvanları bu besinlerle besliyorlar.Bir noktada engellememiz zor sanırım.Nasıl çıkıcaz bu işin içinden ben detaylı bir şekilde konuşucam bu cumartesi doktorumla bakalım ne diycek.O süte hiç karşı değil ama kutu süte karşı.Hatta bana yoğurdu 4. ayında mama ile yemezse direk sütten mayala demişti.

Şu hipp mamasını bu akşam alıp deniycem son durumada cumartesi randevusundan sonra karar vericem.Bu kadar doğal şeyler taraftarı olan bana bebe bisküvisi bebek ekmeği gibi ürünleri kesinlikle yasaklayan bir prof yanlış yönlendirmez diye düşünüyorum.

Bebeklerimiz allaha emanet offf offffffff.

anladım incihancım bebekten bebeğe değişiyor ben keçi sütüne başladım hazmı daha kolaymış sulandırıp veriyorum

Ay evet canım ya çok gazlıydı 34.aya kadar. Korktum valla :1no2:

offf bu kötü olmuş işte. gerçektende de şanssız bir durum. inşallah 2 gün içinde kurtulur.

Amin canım inşallah :Saruboceq:

Keçi sütünü içtiyse ver bence canım a.s.

Canım hoşgeldin a.s. Valla dediğin gibi hepimiz karıştık. Şimdi Hipp'i araştırıyorum. Zaten kavanoz meyve pürelerini kullanıyordum Defnoş ek gıdaya geçtiğinden beri. Şimdi de gece için olan ek gıdasına bakıyorum da aldığı kalite belgelerinin arasında GVO (Genetik olarak değiştirilmiş hiçbir hammadde kullanılmadığına dair) diye bi belgesi varmış. En kısa sürede şu mamadan alıp bi denemem lazım. Defnoş sever umarım. Elimde de bir sürü Milupa'nın kahvalktısı, muhallebisi ve Bebelac'ın maması var offf :çok üzgünüm:

sibelcim nasılsın canım annem hep der ben sizi mama ile büyütmedim hep süt verdim pirinç unu verdim birşey olmadı diye bana sitem eder bazen ama şu gdo olayı kafamı çok karıştırdı ziraat mühendisi arkadaşımlada görüşeceğim bu konuyu bebe bisküvisinide kendimiz yapabilirz kızlar

Bebe Bisküvimizin Malzemeleri
•10 yemek kaşığı tepeleme un
•100 gram oda sıcaklığında tereyağı
•1 çay bardağı üzüm pekmezi
•1 yumurta
•1 tutam vanilya tozu
Bebe Bisküvi Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) istediğiniz şekli verin ben şekil verip üstünü çatalla bastırdım Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.

Bebe Bisküvimiz hazır. Afiyet olsun

http://img121.imageshack.us/img121/3505/p1030681.jpg
http://img682.imageshack.us/img682/9716/p1030682.jpg

kızlar çokmasum arkadaştan alıntı yaptım

herkeze selam kızlar....

berke bebek hastaymışş çokkk üzüldüm ona yaw Allah şifasını versin inş en yakın zamanda düzelir.. cerenin tel.no bana özelden atarsanız sevinirim Şeniz

kızlar bu HıPP markasından konu açılmış sizlerin kafasını karıştırmak istemem ama bir hipp in sitesine üye olurken oranın bir çalışanıyla tesadüfen tanıştım ve msn da mamalar hakkında bi kaç defa görüştük...
geçen akşam bizzat kendisine sordum sizin ürünlerde GDO lumu diye...
aldığım cevap
evet bunlar yıllardır zaten hayatımızda bütün ürünlerde mevcut bugünlere konu olmasının sebebi sadace gündemi değiştirmek diye bir yanıt aldım...CADIARZUCADIARZU

ben zaten hiç mama vermedim şimdiye kadar ama 5.aydan beridir bebelac muhallebi ve 1 aydırda kahvaltı veriyorum zaten yediğide günde toplam 150 cc yi geçmiyor ...o yüzden tam biraz alışmışken düzenini bozmayı düşünmüyorum: zaten ağlayarak yiyiyor sürekli bakalımallah sonumuzu hayır etsin daha neler çıkacak neler duyacaz neler göreceğiz :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

kızlar merhaba nasılsınız?? berke mirza hastalanmış çok üzüldümya.inşallah en kısa sürede iyileşir.diğer arkadaşlarda umarım iyidir.bizde bugün aşılarımızı olduk umarım kuzumun ateşi çıkmaz.kızlar bana sağlık ocağında kesinlikle keçi sütü verme dediler inek sütüne oranlar daha yağlı olduğu için bebeğe iyi gelmez dedi hemşire.onun yerine günlük süt kullanmanızı tavsiye ederiz dedi.kafam iyice karıştı ya................offfffffff

doğru hülyacım yıllardır aynıymış.bizde zaten günde 2 kere veriyoruz mama en azından elimdekiler bitinceye kadar devam edicem.peki bu kadar zararlı niye üretime izin veriyorki sağlık bakanlığı.sonuçta yeni doğup anne sütü alamayan bir sürü bebek mamayla besleniyor yazık değilmi ğeki onlara

pınarın sütlerini verebilirsin bende mama veriyordum arada vermiycem süt alıcam

merrhaba kızlar sağolsun arkadaşlarımla konuştum rahatladım...ömerim çok mız mız onlar uyurken hemen oturma odamı sildim düzelttim ..yeni koltuklarım geldi zehir etti kaynanam ama gördükce mutlu oluyorum...odamı boğmadıda ...içime sine sine oturacağım inş.

başka bişey yapamadım ...annemlerden getirdiğim kanepe açıkta kaldı tavan alcak olduğu için kanepeyi balkona sokamadık......eskici aradım gelin parada istemiyorum dedim alın dedim
6 kat olunca ve tek eşya olunca kimse almak istemiyor..

kaynana uyuzuna verelim demiştim hiybe edeceğimmm şimdi

hülyacım merhaba canım nasılsın hepimizin kafası karıştı herkes birşeyler söylüyor bu konuda yıllarır bu şekilde beslenmişisz haberimiz yokmuş sebzelerde bile varsa ne yedireceğiz çocuklarımıza Allah sonumuzu hayırlara getirir inşallah
ben çoğu arkadaşımın tavsiyesi üzerine keçi sütüne başladım ve bunu bana ısrarla söyleyen arkadaşım hemşire diğeri ziraat mühendisi ki onlar bebeklerini bu şekilde büyüttüler şimdi bir yaşını geçti kuzuları gelişimleride çok iyi bende karşıydım süte ama bu haberler çıkınca daha mantıklı geldi

hadi geçmiş olsun cnm inş çıkmaz kuzumun ateşi....

meselde zaten orda cnm uzmanlar boş yere ilk 6 ay sadece anne sütü verin diye bağrınmıyolar tabi annenin sütü olup olmayacağını kimse hesap etmiyor....
6 aydan sonra zaten ek gıdaya geçildiği için ve bebeğin bağışıklık sistemi güçlendiği için zarar verceğini düşünmüyolar...

saol cnm iyiyim allah a şükür inş sen ve kuzularda iyisinizdir...

canım valla hep derley ya EN İYİ YOL BİLDİĞİN YOLDUR diye o yüzden insanların söylediğine pek kulak asmıyıp biraz da kendi içimize sinen şeylere göre haraket etmemiz lazım..senin bebeğini en iyi sen tanırsın neyi seveceğini nelerden rahatsız olacağını yada alerji yapacağını en iyi sen bilirsin o yüzden biraz mantığımıza göre hareket etmemiz lazım diye düşünüyorum....

kızlar cerenle konuştuk şimdi çocuk öe hiç tepkisiz yatıyormuş
çok hareketliydi çocuğum diyor yaa
bize doktor isterseniz yaptırın dedi diyor keşke yaptır deseydi diyor
o zaman para bulamadık diyor şimdi aşı parasından fazlasını vereceğiz dedi
bide çocuğun çektikleri cabası...

aman yaa .....,

hülya msn aç vereyim tlf numarası
imci sanada vereyim bacım aç msn yi

siboo cnm kafa kalmadı o anda aradın kapattım dönemedim yaaa kusura bakma cnm şu dk.bakim ne kadar kalmış arayım seni...

kesinlikle katılıyorum sana tatlım bizde iyiyiz çok şüküra.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…