Pınarr nasıl gidiyo, verdin mi bu hafta ben cuma tartılıcam bakalım inşallah fark etmiştir.Bide akşamları diyete uyuyomusun ya, ne yiyceğimi şaşırıyorum artık:içelim:
Pınarcm yattın sanırım aferim dicektim sana spor işinde çok azimlisin maş. inş istediğin hedefe ulasırsın
selam kızlar nasılsınız ben biraz üzgünüm bugün akşam kötü bir haber aldım arkadaşımın eşi vefat etmiş(,
sarhoşun biri durakta beklerken gelmiş çarpmış yazık 7 yaşında oğlu vardı haberi bile yok daha çocuğun nasıl söyleyecekler bilmem
çok zor çooook
saat bu oldu ben ayaktayım çünki ömerim öksürmekten uyumuyor
en sonunda şekerli su verdim abuk sabuk ilaçları veriyo dok.lar
bende verdim dayanamadım kuzuma ..ben .çok öksürünce boşluklarım acırdı
şimdi o öksürdükce acıyo...kuzum uyudu çok şükür oıdasından aldım alişide uyandırıyo annemim yanına geldik mecburrrr...o uyudu aliş kalktı onu besledim...şimdi ben uyuyayım azcıkk
zehracım ben dün mesajlaştım cerenle kendiside hastalanmış mikrobik enfeksiyon kapmış ateşi 39 a çıkmış berkeyle bile ilgilenememiş dün çıkacaklardı biraz geçsin arayacağım haber veririrm sizede
cnm çok sıkkın
bizim günümüz vardı güya hiç kimsede toplanılmayan benim haberim bile olmayan kimlerin olduğundan
sadece para yolluyorduk
akşam aradılar tabi bunlasr eşimin akrabaları
salı bana geleceklermiş
okluum var dedim sınavım var bi de ya
eşim de geri döndürülmez xdemişti daha önce
sen bişey yapmazsın hazır alırız demişti
neyse dün zaten sofrada atıştık biraz başka bir konuyla ilgili
akşamda onun yanında aradılar ne yapayım diyorum ses yok
pc başında oturuyor kalktı sen dersini yap dedi sadece uyudu
sinir oldum ya
çarşamba evdeyim gelin dedim
yengesine dedim pek bişey yapamam hem okul hem zeynep var dedim
şimdiye kadfar zaten 2 kişide toplanmışlar öyle dedi ya
bi akrabaları varmış da hem bebek ziyaretş hem gün olacakmış
deli oldum resmen
okullar tatilken gelsinler istedim bari çocular gelmesin diye
zeynebi hiç rahat bırakmıyorlar çünkü bide şu grip olayı var
annemde dediki 1 hafta okullar tatil diye çok üzüldüm
akşam eşime yine surat yapıcam anlamıyo hiç beni
destek olması lazımken neyse ya
menümü de hazırladım
revani,puf börek,makarna salatası yanına çay
başka da bişi yapmıycam
onu bulduklarına dua etsinler
yend-gesi bi de diyo istersen ben yapıp getireyim bişeyler yok dedim lazıj değil
sonra arkamdan konuşsunlar bi çay demlettik yediğimizi bile götürdük diye
azsa az yesinler dimi ama hkksızmıyım
bu arada kızım 9200 kg olmuş. çok sevindim ya. iyi bakmışım demek ki maşallah.
kıxlar arnızda diş buğdayı yapan yada nasıl yapıldığını bilen var mı?
aklıam düşünürken geldi bari sinir olduğum bugünü güzel bişeye çevireyim dedim
haftaya gün sırası bendeymiş ya
bende diğerleini arayıp aynı gün diş buğdayı yapacaımı da söyleyeyim
hazırlarım bişey netten tarifine baktım ama bilen biri anlatırsa iyi olur
akşam eşime de bir sorayım bakalım en diyecek
bu yapılan buğdayın tadı nasıl oluyor tatlı mı?
kızlar benım ogla n nerdeyse 1 haftadır geceyle gunduzu sasırdı sanırımmkaydirigubbakcemile2
cocuk gece 12 den sonra gozlerı bır acıyor uyutamıyorum ayagımda sallarken ben uyuyorum bı gun yataktan dusurucem dıye korkuyorum
ama gelgelım sabah 7den sonra uyuyor bı emmeye kalkıyor uykusuzluktan kafayı sıyırtmak uzereyım
Selam Arkadaslar,
Geceyı cok şükür ateşsiz atlattık.İnşallah bundan sonra da cıkmaz.Doktor 2 gun kontrol etmemizi söyledi.Ay su kahvaltı olayına cok gerildim ya bi beceremedim.Tabı ıhlamur su gibi olduğundan kıvamı tutmadı birtürlü.3.denemede biraz daha iyi oldu yedirdim bende.Ekmekler ağzına geldikçe öğğğğ sesleri eşliğinde bitti cok şükür.Şimdi uyuyor uyansın armut rendeliycem.
nasılsınız kızlar?
ben hasta olamadım bu ay 5 gün gecti..fenayım o yuzden gergn ve şiş....
hamile olmayayımda..
hoşbulduk banucum ben valla stresliyim ofisi taşıcaz ve tek başıma çıldırmak üzereyim burda ayrıca belimi incittim(( baston tumuş gibi yürüyorum.selin iyi canımya artık annem hiç yalnız bırakmıyor yoksa bütün evi turluyor..duru ve yağmur nasıl hazırlıklar nasıl gidiyor.
kızlar yedi yıl sonra tanışacağım eşimin çevresiyle offffffffff çok stresliyim acaba geçmiş aklıma gelince üzülecekmiyim bize düğün yapmak için iğne kadar destek olmadılar memlekette düğün yaparız çevremiz oraya gelir dediler onuda yapmadılar tanışmama sebebimiz bu ama şimdi orada kaynanayı ve kayınbabayı göreceğim zaten çok doluyum onlara karşı bende bilmiyorum neyse eşimi üzmemek adına çok mutlu gözükeceğim
merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyorum ama sizleri hep takip ediyorum umarım hepinizin kuzuları iyidir ek gıdalarımız hayırlı olsun bizde ek gıdalara geçtik gülce emmeyi bıraktı malesef artık tamamen mama veriyorum çorbalarla aramız gayet iyi meyvaların delisiyiz umarım iştahı hep böyle gider ama diş huzursuzlukları başldı gece hiç uyanmayan kız artık uyanır oldu inşallah hayırlısıyla hepimizin kuzuları bu sıkıntılı dönemi atlatır hepinizi e kuzularınızı teker teker öptüm a.s.
Kızlar merhaba, oğluşu dr kontrlüne götürdük, burnu tıkalı gibiydi bişi yokmuş iyi dedi, 71cm 8800 olmuşuzek besin olayı yaradı bize maş., kahvaltıya geç dedi, yarın ilk kahvaltıyı vericem bakalm, inek sütünü sakınnnn verme dedi, 6-12 ay sütü yazıyo dedim 1 yaşına kadar yasak dedi, muhallebiyi sütle yapıyorum dedim, yapma mamayla yap dedi, yemiyo dedim , mamayla dene yemezse verme muhallebi dedi
Kızlar bu arada hepinizin bebeği oturuyomu, merak ettim kağan oturmuyo varmı daha oturmayan bebiş, gerçi ben oturtmadım şimdiye kadar...
slm tekrar kızlar,bugünlerde Dağhan bey beni çok yorduğu için sbahtan akşama kadar bilg. açık ama ne bakabiliyorum ne de yazabiliyorum.Bugün ben yine kötüyüm boğazlarım acıyoo şimdide,belki doktora gidicem eşimle akşam duruma göre bakalım!
Süt konusuna gelince bizim doktorumuz muhallebi için ve sabah kahvaltısı için günlük sütleri kullanabilirsin dedi.Yoğurduda ondan yapıyorum tabiki,Dağhan yoğurdu sevdi şimdilik,böyle devam edicez gibi..
Bence içinizdeki korkuları atın rahat olun,bende panik yapmıştım ama şimdi rahatım eğer çocuk bişeyi kabullenip yiyosa ve zararı olmuyorsa devam edilebilir diye düşünüyorum..Yani süt içiren anneler çok da kötü bişey yaptığınızı düşünmüyorum..
Selammmmm,
Ay ya cok güzel yağmur yağıyor.Keyfim yerimde cok sukur.Bora da ateşlenmedi atlattık ası olayını.Öğleden sonra arkadasıma gittim.Borayıda götürmedim cay keyfi yağmurda süperdi.Ama kosa kosa eve geldim kuzuma.Ben cıkınca bir uyumus geldim 5 dk sonra uyandı.Gunduz Boranın 2 saat uyuduğu hiç görülmemişti.Heralde calpol uyuttu.Öyle işte bizde durumlar.
ayy kızlar yıne kadır tuğcudan alıntı
sanırım oda baska bı hocadan almıs hosuma gıttı
BÜTÜN ANNE-BABALARA. ...
Dr. Murat Kınıkoğlu:
Modern yaşamın başımıza sardığı en büyük dertlerden birisinin 'çocukların anne babalarına uyguladığı terör' olduğuna inanıyorum. Etrafımda (kendim dâhil) bu terörden mustarip pek çok anne baba var. Hele anneler çocukları tarafından öyle bir sıkıştırılıyorlar ki çoğu farkında bile olmadan depresyona giriyor.
Geçenlerde uyku bozukluğu, sabah yorgunluğu, endişe hali ve kolay ağlama şikâyetleri ile gördüğüm hastama 'Sizi üzen, sıkan önemli bir sorununuz mu var?' diye sorduğumda 'İki küçük çocuğum var...' diye cevap verdi... Öyle acınacak bir halleri vardı ki anlatamam... Yanındaki kocası da başını salladı, iki küçük çocukları var ya 'Depresyona girmek için daha ne olsun doktor bey....' der gibiydiler. Şurası bir gerçek ki bizim ülkemizde doğumla birlikte ailenin yaşamı baştan aşağı değişerek 'bebeğin rahatını sağlama' üzerine kurulu yeni bir dönem başlıyor. Bebeklik dönemi boyunca, anne babanın kendileri için vakit ayırmaları en büyük yasak, en büyük vicdan azabı... Çoğu annede muazzam bir sahiplenme duygusu; televizyonda izlediğimiz Amazon belgesellerindeki yavruları boyunlarına asılı maymunlar gibi nerdeyse çocuklarını hiç kucaklarından indirmeyecekler. Bir de işin ekonomi boyutu var. Doğumla birlikte, çocuğun ihtiyaçları bir daha hiç geriye düşmemek üzere aile bütçesinin en önüne yerleşiyor; çeşit çeşit biberonlar, bebek arabaları, pusetler, kucaklıklar, sırtlıklar, arabaya konan ayrı, arka koltuğa ayrı... Ya çocuk bezlerine ne demeli... Bantlısı bantsızı, sızdıranı sızdırmazı, yumuşağı ipek gibisi... Bizim popomuz popo değil miydi, altımızda zımpara gibi Amerikan bezleriyle büyüdük, hangimizin popo estetiğinde bir zayıflık var?
İşin garip tarafı bu 'çocuk terörü' belası daha çok bizim ülkeye has bir sorun gibi görülüyor. Amerikalı bir annenin çocuğunun peşinden elinde mama tabağı ile saatlerce gezdiğini duydunuz mu? Yakınımızda oturan Fransız bir aile var, sabah küçük kızlarının okul servisine binme saatinde evlerinin önünden geçiyorum, daha bir gün bile annelerinin pencereye çıkıp arkalarından baktığını görmedim. Bizim paşaların, prenseslerin okul servis törenini ise hepiniz görmüşsünüzdür; kapıdan elinden tutarak çıkarmalar, birlikte karşıya geçirmeler, servise bindirmeler, arkasından gözler yaşlı el sallamalar, öpücük atmalar...
Sanki çocuklarını okula değil de hacca ya da cihada yolluyorlar. .. Bebeklik, çocukluk derken, aileler arası en büyük mücadele 'çocuğu en iyi okulda okutma' engelli yarışları ile devam ediyor. Şu kurs iyi, bu daha iyi, şundan özel ders, o dershane, bu dershane... Kemerleri sıkıp, uğraşıyoruz ki sonunda çocuğumuz gene paralı bir okula girsin ve biz de çileye devam edelim... Hâlbuki rahmetli babam, benim daha iyi bir okula gitmem gerektiğini söyleyen anneme 'Oğlum akıllı malı nede, oğlum deli malı nede?' şeklinde bir vecize söyleyip kenara çekilmişti. (Günümüz Türkçesiyle: Eğer çocuk akıllı ise zaten başarılı olur, yok akıllı değilse boşuna uğraşma en iyi okula da gitse adam olmaz) Doğrusu zaman zaman çocukların bu rahatını ve saltanatlarını kıskanmıyorum dersem yalan olur. Oğlumun cep telefonu benimkinden yeni model, kızımın çizmesi annesininkinden daha pahalı ve çoğumuz şöyle veya böyle çocuklarımıza imkânlarımızı aşan bir yaşam tarzı sunmaya çalışıyoruz. Sabah işe giderken yakınımızdaki devlet okuluna giden çocuklarla karşılaşıyorum. Çoğunun ayağında (nedense bağcıkları çözük) tek tip, kocaman, marka bir bot var ve çoğunun anne babasının o botu almak için çok daha lüzumlu bir harcamayı ertelediklerinden eminim... Üstelik sağlanan o kadar imkâna rağmen hala halinden memnun olmayan ve daha fazlasını, yetmedi daha fazlasını isteyen mutsuz çocuklarımız var. (Bundan 40 yıl önce ilk depresyonun görülme yaşı ortalaması 29 yaş iken şimdi 14) Bilmem sizde benim gibi çocuklarınıza sağladığınız imkânları kendi çocukluğunuzdaki imkânlarınızla kıyaslıyor ve sinirleniyor musunuz? İlkokulu bitirene kadar tek servetim beş-on bilye, bir lastik veya metal çember ve bir sapandı (O da herkesin eline geçmezdi özellikle çember). Bütün gün çemberin peşinde tabanlarım sızlayana kadar sokak sokak dolaşmaktan ne anladığımı hatırlamıyorum ama hava kararıp da yorgunluktan bitap eve geldiğimde son derece mutlu olduğumu çok iyi hatırlıyorum.. . Unutmayalım ki çocuklarımıza vereceğimiz en güzel şey, neşeli ve mutlu bir aile ortamıdır. Gecelerini uykusuz geçiren, çocuğu için özel zevklerinden ve tüm hobilerinden vazgeçmiş anne
babalarla mutlu bir aile ortamı sağlayabilir miyiz? Yapılacak şey belli... Tüm dünyanın ezilen anne babaları, çocuk terörüne karşı eyleme geçmenin zamanı geldi geçiyor...
Birleşelim...
Yarından tezi yok önlem alalım...
Yaşamak bizim de hakkımız...
MERHABALAR CEYLİN2009 DAN BAŞKA KİMSE GECE 4 DA YAZDIĞIM YAZIYIYA BİŞEY DEMEDİ
SORANDA OLMAMIŞ.
neyse ....biz hastaneye gittik hemen boy kilo ateş vs. bakıldı ...
ömerde alide 8500 gr olmuş ali 1kilo ömer yarım kilo almış
ömer 69 cm alide 68 cm olmuş ikiside 3 cm uzamış
aişin ateşi çıkmış hemen bizi bir odaya aldılar
üstünü giydirmedik ve randevu aldığımız doktordan değil
başka bir doktor bakacak dedi....
neyse gittik çok iyi bir doktor çıktı kadın yabancıydı
ama anlaştık türkçesi bozuktu azcukk
tek tek anlattım ömerin durumunu şüpelerimi
ve ömerden birsürü tahlil istedi....bunun içinde alerji kan sayımları vs.
ve ömerden mide ultrasonu istedi reflümü var diye
alişden sadece test istedi ...yarın tahliler için gideceğiz...
erkenden .....hastaneden çıktık...metroporta gittik yemek vs. yedik
eve geldik ...,
doktora mama konusunu gdo olduğunu sordum
keçi sütü önermiyoruz kesinlikle dedi
eğer mama alamıyorsanız inek sütü veriniz derim
sizinkiler 6 ayını geçtikleri için sulandırmanıza gerek yok dedi.
yani keçi yok...süt olabilir dedi...öle kansızlık vs. için bişey demedi
ama mamaya devam edin dedi.....
cerencim hoşgeldin tatlım nasıl oldun berke nasıl
kıyamam ya cerencim berkeye Allah yavrularımıza sağlık versin
Gunaydın Kızlar,
Ceren hoşgeldin canım.Cok cok gecmış olsun.İyıleştığınıze cok sevındım.Berkeyede masallah.Kıyamam ya serum da var kolunda.
Ferda ne dıyeyım arkadasım.Ben bır gece sut verdım muhallebı yaptım yanı.Sabaha kadar ayaktaydık.Yoğurt ben de bir kavanozdan daha az verıyorum.Diş kontrolu yaptın mı?Umarım kadını beğenırsın ve bıraz olsun nefes alırsın.
Banu sanada gunaydın arkadasım ya dun sen onlıne değildin o ara ondan yazmadım.Unuturmuyum ben hıç senı.Bı de bunların hepsı aynı dönemde sapıtıyor.Ben de hasretım delıksız 3-4 saat uyumaya.Tabı sen bırde işe gıdıyorsun.Allah guç kuvvet versın canım.
Gunaydın Kızlar,
Ceren hoşgeldin canım.Cok cok gecmış olsun.İyıleştığınıze cok sevındım.Berkeyede masallah.Kıyamam ya serum da var kolunda.
Ferda ne dıyeyım arkadasım.Ben bır gece sut verdım muhallebı yaptım yanı.Sabaha kadar ayaktaydık.Yoğurt ben de bir kavanozdan daha az verıyorum.Diş kontrolu yaptın mı?Umarım kadını beğenırsın ve bıraz olsun nefes alırsın.
Banu sanada gunaydın arkadasım ya dun sen onlıne değildin o ara ondan yazmadım.Unuturmuyum ben hıç senı.Bı de bunların hepsı aynı dönemde sapıtıyor.Ben de hasretım delıksız 3-4 saat uyumaya.Tabı sen bırde işe gıdıyorsun.Allah guç kuvvet versın canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?