küpler var onlarıda çok sevdi duru
slm kızlarrr nasılsınız....
cerennnın kuzusuna noldu yafs rotamı cıktıı ...bu ceren ayse ceren mı sadece cerenmiiii:uhm:cerenler ıkı olunca karıstırdım yafuuuu..nosunu bılen varmıı bı qarayım bende burdan yetıosemıyom tel acayım barııı bılen varsa bana yazzsa ya ozelden kızlarrrr....gazelın bıde buragın dişim,de cıkmış sanırım hayırlı olsunnn ılk ıoncınız kızlarrr darısı bıze ınşallahhhh...
çekılışmı varrr benıde yazınnnn aranıza bende katılırım...
bıze gelınce bugun ızınlıydın ama ew işi yemek temızlık utuyle gectı tum gun zaten gunler avuciçi kadar....hoopp akşam oluyo hemencık..bızde pazartesı yagızı aşı yaptırıdk kılosuna da baktılar 8300 olomus benım zuzuhuysuzluu tam gaz dewammm arada ıyılessede sık olarak mızmız hala....
bense kosusturma tam gaz dewammmmm ....
gecmişe bakamadım gene son sayfatya sole bı goz attım sadece...herkez ıyıdır uamarımmm
Selam KIZLAR,
Asılarımızı olduk geldık.Cok şükür hıç bir problem yok.Sağlığı ve gelişimi gayet yerındeymış.9200 kılomuz olmuş 70 cm boyumuz.Sıpa asıda ağlamadı ama kontrol ederken yırttı kendını resmen.Cıktığımızda hala içini cekıyordu zuzu.
Biliyorsunuz kan tahlılı yaptırmıştık.Değerlerıne göre ilave demır ve kan damlasına ihtıyac duymadı.Sadece devıt e devam edıcez.
Beslenme işine gelince.Gdo lu ürünlerın cok kafamı karıştırdığı söyledım.Daha dun bu ürünlerle ilgili konferanstan dönduğünü söyledı.Ve bu ürünlerın yıllardan berı piyasada olduğunu ve kacınılmaz bir kısır döngü olduğunu belirttı.Malesef kı doğal hiçbirsey tuketmedığımı yedığımız ürünlerın yuzde doksanında genetık değişimi vardır dedı.Vitamın deposu olarak bildiğimiz kıvı bıle doğada yetıştığinde yenemıycek kadar acı bir meyva iken genetıkle oynanarak yenılebilir duruma geliyormuş.Besınlerın içindekı yuzde oranı çok önemli dedı.Ve bebek mamlarının hıçte korkutucu oranda olmadığını bastıra bastıra belirttı.Ve içim gercek anlamda rahatladı.Hıpp markası aldıysan kullanabılısın iyidır dedi.Ama aptamılden de korkma kullan dedı.Eğer çoçuk lıtrelerle içiyorsa korkarım ama gunde 500 cc alıyorsa içerık oranı bıle yok dedı.
Sut olayına gelince.Karsı olmadığını ama sıralamada 3.sırada olduğunu belirttı.1 Anne sutu 2 formul süt 3 inek sutu 4 kecı sutu.İnek sütünün ciddi mide ve bağırsak kanamalarına yol actığını keci sütünün ise vıtamın ve fosfor eksiklığı yarattığını belirtti.Eğer ailenin mama almaya gucu yoksa su+süt 6.aydan sonra kullnılabileceğini söyledi.
Ek gıdalarımız,
Sabah taze demlenmış ıhlamur,yumurta sarısını 8/1 i (2hafta sonra 1 butune gecılecek yavaş yavas)Yarım kıbrıt kutusu kadar tam yağlı pastörize peynır (tuzsuz labne de olabilir)1 Cay kaşığı pekmez.Cevız büyüklüğünde tam buğday ekmeği.Bebe biskuvsı önermedi.Gereksiz kılo harıcı bır işe yaramazmıs.
Arada turunçgil harıçı bir meyva evde yapılanı önerdi hazır seyehat dışında kullanma dedi.
Öğlen patates,havuç,yesil kabağın meysimi olmadığı için yerine bal kabağı,pirinç ve bir parca yağsız dana eti.
Ara olarak yine evde günlük pastörize sütle hazırlanmış yoğurt
Akşam hazır kasık maması.Gece formul süt.
Gun içinde gereklı olursa sebzeyi 2 öğün verebilirsin dedi.
Ay uzun oldu kızlar sıkmamışımdır umarım.Atladığım seyler olabilir.
selam kızlar nasılsınız ben biraz üzgünüm bugün akşam kötü bir haber aldım arkadaşımın eşi vefat etmiş(,
sarhoşun biri durakta beklerken gelmiş çarpmış yazık 7 yaşında oğlu vardı haberi bile yok daha çocuğun nasıl söyleyecekler bilmem
çok zor çooook
banucum canim sana bi tane daha yaptim :) yeni 2 siteye izin vermişler :)
http://lb1f.lilypie.com/uquOp2.png
kizlar yeni siteden isteyen olursa söylesin :)
cnm çok sıkkın
bizim günümüz vardı güya hiç kimsede toplanılmayan benim haberim bile olmayan kimlerin olduğundan
sadece para yolluyorduk
akşam aradılar tabi bunlasr eşimin akrabaları
salı bana geleceklermiş
okluum var dedim sınavım var bi de ya
eşim de geri döndürülmez xdemişti daha önce
sen bişey yapmazsın hazır alırız demişti
neyse dün zaten sofrada atıştık biraz başka bir konuyla ilgili
akşamda onun yanında aradılar ne yapayım diyorum ses yok
pc başında oturuyor kalktı sen dersini yap dedi sadece uyudu
sinir oldum ya
çarşamba evdeyim gelin dedim
yengesine dedim pek bişey yapamam hem okul hem zeynep var dedim
şimdiye kadfar zaten 2 kişide toplanmışlar öyle dedi ya
bi akrabaları varmış da hem bebek ziyaretş hem gün olacakmış
deli oldum resmen
okullar tatilken gelsinler istedim bari çocular gelmesin diye
zeynebi hiç rahat bırakmıyorlar çünkü bide şu grip olayı var
annemde dediki 1 hafta okullar tatil diye çok üzüldüm
akşam eşime yine surat yapıcam anlamıyo hiç beni
destek olması lazımken neyse ya
menümü de hazırladım
revani,puf börek,makarna salatası yanına çay
başka da bişi yapmıycam
onu bulduklarına dua etsinler
yend-gesi bi de diyo istersen ben yapıp getireyim bişeyler yok dedim lazıj değil
sonra arkamdan konuşsunlar bi çay demlettik yediğimizi bile götürdük diye
azsa az yesinler dimi ama hkksızmıyım
günaydın hanımlar.
geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir. az önce aşıdan geldik. çok ağladı yavrum kıyamam. ağlamaktan yorgun düştü eve gelir gelmez uyudu. gitmeden önce calpol vermiştim. 6 saat sonra tekrar verecekmişim. inşallah ateşlenmez.
kıxlar arnızda diş buğdayı yapan yada nasıl yapıldığını bilen var mı?
aklıam düşünürken geldi bari sinir olduğum bugünü güzel bişeye çevireyim dedim
haftaya gün sırası bendeymiş ya
bende diğerleini arayıp aynı gün diş buğdayı yapacaımı da söyleyeyim
hazırlarım bişey netten tarifine baktım ama bilen biri anlatırsa iyi olur
akşam eşime de bir sorayım bakalım en diyecek
bu yapılan buğdayın tadı nasıl oluyor tatlı mı?
kızlar benım ogla n nerdeyse 1 haftadır geceyle gunduzu sasırdı sanırımmkaydirigubbakcemile2
cocuk gece 12 den sonra gozlerı bır acıyor uyutamıyorum ayagımda sallarken ben uyuyorum bı gun yataktan dusurucem dıye korkuyorum
ama gelgelım sabah 7den sonra uyuyor bı emmeye kalkıyor uykusuzluktan kafayı sıyırtmak uzereyım
Selam Arkadaslar,
Geceyı cok şükür ateşsiz atlattık.İnşallah bundan sonra da cıkmaz.Doktor 2 gun kontrol etmemizi söyledi.Ay su kahvaltı olayına cok gerildim ya bi beceremedim.Tabı ıhlamur su gibi olduğundan kıvamı tutmadı birtürlü.3.denemede biraz daha iyi oldu yedirdim bende.Ekmekler ağzına geldikçe öğğğğ sesleri eşliğinde bitti cok şükür.Şimdi uyuyor uyansın armut rendeliycem.
Tubış kreş kuruyormuşsun cıcım mümkünse gece bakımıda olsun.Cok rahat edersin kuzu gıbı uyur valla benım oğlum.kaydirigubbakcemile3 Bende finans işlerine bakarım.İşletme cı olarak.
Özlem canım üzme kendini 2 cesıt yap 1 ceşitte hazır al yesinler.Diş buğdayı nasıl bilmiyorum.Ama babaannenın içine altın attığını biliyorum.Ve hediyeler geldiğinin.Barı geldikleri bir işe yarasın.
Aysun,Semoş,Simal ve Zehra sizede gunaydınlar kızlar,
nasılsınız kızlar?
ben hasta olamadım bu ay 5 gün gecti..fenayım o yuzden gergn ve şiş....
hamile olmayayımda..
burak ve gazelin dişleri çıkmıs..hayırlı olsun
yaa kızlar ojeli cerenin oğlu mu hasta tel.ini rica etsem banada yazar mısınız....
/B]
kızlar yedi yıl sonra tanışacağım eşimin çevresiyle offffffffff çok stresliyim acaba geçmiş aklıma gelince üzülecekmiyim bize düğün yapmak için iğne kadar destek olmadılar memlekette düğün yaparız çevremiz oraya gelir dediler onuda yapmadılar tanışmama sebebimiz bu ama şimdi orada kaynanayı ve kayınbabayı göreceğim zaten çok doluyum onlara karşı bende bilmiyorum neyse eşimi üzmemek adına çok mutlu gözükeceğim
merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyorum ama sizleri hep takip ediyorum umarım hepinizin kuzuları iyidir ek gıdalarımız hayırlı olsun bizde ek gıdalara geçtik gülce emmeyi bıraktı malesef artık tamamen mama veriyorum çorbalarla aramız gayet iyi meyvaların delisiyiz umarım iştahı hep böyle gider ama diş huzursuzlukları başldı gece hiç uyanmayan kız artık uyanır oldu inşallah hayırlısıyla hepimizin kuzuları bu sıkıntılı dönemi atlatır hepinizi e kuzularınızı teker teker öptüm a.s.
Kızlar merhaba, oğluşu dr kontrlüne götürdük, burnu tıkalı gibiydi bişi yokmuş iyi dedi, 71cm 8800 olmuşuzek besin olayı yaradı bize maş., kahvaltıya geç dedi, yarın ilk kahvaltıyı vericem bakalm, inek sütünü sakınnnn verme dedi, 6-12 ay sütü yazıyo dedim 1 yaşına kadar yasak dedi, muhallebiyi sütle yapıyorum dedim, yapma mamayla yap dedi, yemiyo dedim , mamayla dene yemezse verme muhallebi dedi
Kızlar bu arada hepinizin bebeği oturuyomu, merak ettim kağan oturmuyo varmı daha oturmayan bebiş, gerçi ben oturtmadım şimdiye kadar...
slm tekrar kızlar,bugünlerde Dağhan bey beni çok yorduğu için sbahtan akşama kadar bilg. açık ama ne bakabiliyorum ne de yazabiliyorum.Bugün ben yine kötüyüm boğazlarım acıyoo şimdide,belki doktora gidicem eşimle akşam duruma göre bakalım!
Süt konusuna gelince bizim doktorumuz muhallebi için ve sabah kahvaltısı için günlük sütleri kullanabilirsin dedi.Yoğurduda ondan yapıyorum tabiki,Dağhan yoğurdu sevdi şimdilik,böyle devam edicez gibi..
Bence içinizdeki korkuları atın rahat olun,bende panik yapmıştım ama şimdi rahatım eğer çocuk bişeyi kabullenip yiyosa ve zararı olmuyorsa devam edilebilir diye düşünüyorum..Yani süt içiren anneler çok da kötü bişey yaptığınızı düşünmüyorum..
MERHABALAR CEYLİN2009 DAN BAŞKA KİMSE GECE 4 DA YAZDIĞIM YAZIYIYA BİŞEY DEMEDİ
SORANDA OLMAMIŞ.
neyse ....biz hastaneye gittik hemen boy kilo ateş vs. bakıldı ...
ömerde alide 8500 gr olmuş ali 1kilo ömer yarım kilo almış
ömer 69 cm alide 68 cm olmuş ikiside 3 cm uzamış
aişin ateşi çıkmış hemen bizi bir odaya aldılar
üstünü giydirmedik ve randevu aldığımız doktordan değil
başka bir doktor bakacak dedi....
neyse gittik çok iyi bir doktor çıktı kadın yabancıydı
ama anlaştık türkçesi bozuktu azcukk
tek tek anlattım ömerin durumunu şüpelerimi
ve ömerden birsürü tahlil istedi....bunun içinde alerji kan sayımları vs.
ve ömerden mide ultrasonu istedi reflümü var diye
alişden sadece test istedi ...yarın tahliler için gideceğiz...
erkenden .....hastaneden çıktık...metroporta gittik yemek vs. yedik
eve geldik ...,
doktora mama konusunu gdo olduğunu sordum
keçi sütü önermiyoruz kesinlikle dedi
eğer mama alamıyorsanız inek sütü veriniz derim
sizinkiler 6 ayını geçtikleri için sulandırmanıza gerek yok dedi.
yani keçi yok...süt olabilir dedi...öle kansızlık vs. için bişey demedi
ama mamaya devam edin dedi.....
Günaydınlar herkese bugün işe gelebildim nihayet. daha iyiyim. berkede daha iyi. dün 3 kere kaka yaptı ama eskisi kadar cıvık değil. doktor ishal maması verdi isheli geçene kadar onu içiriyoruz. ama keyfi yerinde şükür. geceleri bazen huzursuzlaşıyor..oda olacak artık.
benimde boğazım hala çok kötü ağrıyor ama ateşim çıkmıyor sürekli terliyorum şu anda bunları yazarken ter basıyor.
bu arada arayan soran geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese çok çok çok teşekkür ediyorum iyiki varsınız...
geçmişi okuyamadım...yazan yazamayan herkese teşekkürler....
Canım oğluşunada sanada çok geçmiş olsun.canım yaa oğlunu böyle kolunda serumla görünce kendi halim geldi aklıma sarılıktan dolayı toplam 5 gün yattık hastanede doğum sonrası sarılık oldu oğlum koluna serum taktılar çok zor günlerdi çok allah beterinden korusun tekrar çok geçmiş olsun.öp oğlunu benim içinopuyorumnanaktan
kızlar günaydın naıslsınız??????? ceren canım çok çok geçmiş olsun.her ikinzde umarım daha iyisinizdr.
cerenn çok gecmıs olsun kuzucunada sanada inşallah toparlar hemen kendını kıyamam ayy cok fena oldum resmı gorunce mınıcık kolunda serum takılı kıyamam allah beterınden sakınsın çokk gecmıs olsun
gunaydın kızlar gercı bana pe gunaydın olmuyor malesef bnım burakdan sonra nazlı huysuzlanmaya başladı bakıyorum diş yok ortalıkda ama huysuzluk cok fena gece yatmıyorlar hep sersem gıbıyım uykusuzlukdan
cerencım cok gecmış olsun tatlım kuzucun nasıl sımdı yavrum bıde serumla yatıyor
Maşallah yağız oğlana kocaman olmuş.Çalışan anne olmakta çok zor tatlım öyle bir koşuşturmadır gidiyor günler akıp nasıl haftasonu oluyor anlamıyorum.Allah yardımcınız olsun.
Maşallah boracığa bilgiler içinde saol tatlım benim doktorumla hemen hemen aynı şeyleri söylemiş.Biraz daha rahatladım şimdi.Yeni başlayacağınız ek gıdalarıda severek yer inşallah.
Ellerine sağlık süper gözüküyor.
Ay kıyamam ya başları sağolsun çok acı.
Bende istiyorum15 nisan
Aman canım ya boşver bu kocişlerin bi günü bir gününü tutmuyor,yapacaklarında çok bile o kadarı bulduklarına dua etsinler.Hiç kendini hırpalama sorma kıymet bilen olmuyor
İnşallah ateşlenmemiştir.Gerçi ben okuyana kadar üzerinden 1 gün geçti.
Canım bende çok yapmak istiyorum aynı günde çıkarmak çok iyi fikir.
Siteden birkaç link;
http://www.kadinlarkulubu.com/nisan-anneleri/324892-dis-bugdayi-partim-miicerde.html
http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/323909-dis-bugdayi-partimizden-goruntuler.html
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/320248-adasahin-dis-bugdayi.html
http://www.kadinlarkulubu.com/kasim-anneleri/287132-dis-bugdayi-yapmak-istiyorum.html
Ay kıyamam ya bende diş diye düşünüyorum beilrgin bişey olmasada yağızda bu aralar aynı şeyleri yapıyor tatlım bide düşün ben o kadar uykusuzlukla işe geliyorum.kafamçokkarıştı
Gülhancım Yağız da ekmeğe ilk anda alışamamıştı ama birkaç denemeden sonra sorunsuz yemeğe başladı Boracımda alışacaktır.
Neee hamilemi ay Fulyacım şakası bile beni ürküttü.kaydirigubbakcemile3
Banucum bencede hiçbirşey yokmuş gibi mutlu davran,onlara karşı soğuk ol tabi ama aynı ortamda bulunmaktan rahatsız olduğunu hissettirme derim.
Hoşgeldin.Hepimizde aynı sorunlar var canım sanırım diş çıkarma deönemindeyiz.Mamalarınıda güzel yiyormuş Gülce kız ne güzel maşallah ona.
Ohhh kocaman olmuş boncuğum.
Desteksiz yaklaşık 1 aydır oturuyor tatlım.
Çok geçmiş olsun tekrar ferdacım dikkat et kendine
maşallah paşalarıma tahlillerde iyi olmuş aklındaki soru işaretleri aydınlanır böylelikle.Umarım kısa zamanda iyileşirler.Cevap konusuna gelince bende uzun zamandır giremiyorum malesef
Çok çok geçmiş olsun tekrar tatlım oy kıyamam kuzumada perişan olmuş çok şükür şimdi iyi.
kızlar merhaba!
bu kız bana nefes aldırmıyor.
cerenn geçmiş olsun canım. inşallah bi daha hastalanmaz paşan. nasılda masum fotolarda.
herkes iyidir umarım. okuyırum ama yazamıyorum. ayy benimki fareyi vuruyo kafasına gözüne. ben kaçarrrrrrr
selam hanımlar.
aşı kızımı mahvetti. sabaha kadar nerdeyse hiç uyumadı. ateşi bi ara 39' a kadar çıktı. calpol düşürmedi bir de fitil kaldırdım. ılık suyla banyo yaptırdık anca 37.5 oldu.diğer aşılarda hiç ateşlenmemişti halbuki. bugün ateşi yok ama huysuzluğu var biraz.bir yaşına kadar aşı yok allahtan.
cerencim çok geçmiş olsun arkadaşım oğluşuna da sana da. allah acılarını göstermesin bize. hep iyi olsunlar inşallah kuzularımız.
kızlar merhaba!
bu kız bana nefes aldırmıyor.
cerenn geçmiş olsun canım. inşallah bi daha hastalanmaz paşan. nasılda masum fotolarda.
herkes iyidir umarım. okuyırum ama yazamıyorum. ayy benimki fareyi vuruyo kafasına gözüne. ben kaçarrrrrrr
kızlar siz biberon maması olarak hangisini kullanıyorsunuz
kızlar siz biberon maması olarak hangisini kullanıyorsunuz
dün duruya ve yağmura süt mayaladım sabah güzel tutmuştu cevizide rondodan geçirdim kahvaltılarına ekleyeceğim azar azar çorbalardan hangilerini vermeye başladınız kızlar
BU ARADA 3 GÜNDÜR YOKTUMYA ACAİP İŞ BİRİKMİŞ ONLARLA UĞRAŞIYORUM FAZLA GİREMİYORUM HEMEN YAZIP ÇIKIYORUM KUSURA BAKMAYIN GİRMEZSEM....:kedi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?