• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

saol burcu teyzesı opuyorumnanaktanya burası soğuk dıyebızımkı gunesı zor goruyo demek hergun gormelıymıs bı izne ayrılalım drmuzkendı gıydıgınızden bı kalın gıydırın dedı simdi izne gıtmeden bol bol tısort ve sort alıcam tabıkıde bıde sapka :teytey::teytey:
cnm ben muglayı gormeyı cok istiyorum zatende baklım ama ben ask. hast.de calıstıgım için inş.bıgun karsılasırız(ama hasta olarak degıl haa) bızde kağan beyı opuyoruz annesıopuyorumnanaktan

ne guzel bı tablobaba veoğlu allah ailenızın mutlulugunu huzurun hic bozmasın burcum:nazar::nazar:

:))) amin cnm , cülemizinkini inş., cnm ben kağana hep alttan çıtçıtlı kolsuz zıbın giydiriyorum, nadirende kısakollu şortlu zıbın, onlardan alırsın , gece uyurkende yüzbezini üstüne örtüyorum o kadar, akşam dışarda rüzgar varsa ya penye yeleğini giydiriyorum yada penye battaniyesini örtüyorum , antalyada burası gibidir hatta daha sıcaktır sende böyle yaparsın

Son düzenleme:
:))) amin cnm , cülemizinkini inş., cnm ben kağana hep alttan çıtçıtlı kolsuz zıbın giydiriyorum, nadirende kısakollu şortlu zıbın, onlardan alırsın , gece uyurkende yüzbezini üstüne örtüyorum o kadar, akşam dışarda rüzgar varsa ya penye yeleğini giydiriyorum yada penye battaniyesini örtüyorum , antalyada burası gibidir hatta daha sıcaktır sende böyle yaparsın

saol burcu 3-6 ay arası alttan cıtcıtlı alıcam alta bısey gıydırmıyosun herhalde
bizim 2 tane fblı kolsuz cıtcıtlımız var sabırsızlanıyorum onları gıydırebılmek için az kaldı:sm_cool::sm_cool::sm_cool:

çok sıcak bugün yaaa halamlar gldi annemin altkat komsusu geldi

gerçi kadın 24X6 burada yaa fenalık getiriyor içime

Ayyyyy bu sucaklar beni fena sinirli yaptı heralde :oklava:

Kayınvalidem az önce gitti. Ama o burdayken çıldırdım resmen. Gelir gelmez ev çok havasız camları aç dedi. Halbuki ben o gelmeden yarım saat kadar önce tüm camları açıp evi bi güzel havalandırmıştım :oklava: Sonra çok esiyo kapatalım dedi. Defne'nin altını açtı. Aaaa işemiş pişik olmasın değiştirelim dedi. (Ben yarım saat önce değiştirmiştim ve belliki daha 1 kere çişini yapmış) Üzerinde kalın yarım kollu çıtçıtlı badi , altında pijaması ve ayağında çorabı olduğu halde üşüyor bu çocuk gazı ondan dedi. Aldı, üzerindekileri çıkarıp kalın askılı çıtçıtlı badi, üzerine uzun kollu tişört giydirdi. Emzirirken çocuğun kafası sırılsıklam oldu. Terlesin ama üşümesinmiş :1shok:

Gazını çıkardıktan sonra çocuğu beşiğine yatırdı. Zorla ağzına emzik verip uyutmaya çalıştı. Bizimki emzikle öğürdükçe anne kusucak dedim. Yok yok alışsın emziğe dedi. En sonunda kuzum öğürmeye dayanamayıp tüm emdiğini kustu :oklava: Hadiiii tekrar emzirme seansı başladı. Sonra benim kahvaltıma taktı. Neymiş efendim ben Defne uyurken erken uyanıp kahvaltımı edecekmişim. İkimiz aynı saatte uyanırsak ben kahvaltı edemezmişim, sütüm olmazmış :1shok: Kahvaltı niyetine ne bulursa yedirdi bana.

Sonra çorbasız öğün olmazmış. Sütüm azalırmış. Çorba yapıp bu sıcakta bana çorba içirdi kafamçokkarıştı Arkasından şekerli süt içirmeye çalışıp bide patlıcan salatası yedirmeye çalıştı. Mide fesatından gidiyordum resmen kafamçokkarıştı

Sonra üzerimdeki askılı tişörte taktı. Neymiş ben soğuk alıyormuşum. Ulan dışarısı yanıyor. Camları açsanda esmiyor. Evin içi zaten 28 derece. Neremden soğuk alıcam , buzdolabındamı yaşıyorum ben diyecektim hadi sustum :oklava:

Dün babalar günüymüş kahvaltıya beklemişler. Bu arada bizim haberimiz yok bu kahvaltı işinden. Olmadı öğlen yemeğine beklemişler. (Kadının aklı fikri yemekte) Ya be kadın diyecektim. Zaten haftanın 3 günü sizdeyiz. Bi hafta sonumuz var. Üstelik ilk babalar günümüz. Bi müsade edinde ailecek azcık keyfini çıkaralım. Benim babamada gitmedik. Aradık telefonla kutladık. Ama adam hiç tavır yapmadı. Keyfinize bakın kızım siz buda oğlumun ilk babalar günü ailecek gezin dedi alkisalkisalkis

Sonra ben dün temizlik yaptığım üstelik kendide bildiği halde -evi falan süpürüceksen yap sen kızım Defne uyurken dedi. Yuh ya ev zaten mis gib. Hergün delimiyim ben senin gibi ev temizliyicem diyemedim. Ben dün yaptım zaten anne dedim.

Buzdolabında bezelyem olduğu halde ben size bi mantar sote yapayım dedi. Kalktı onu yaptı hemde koca bir tencere. Eeeee ne olacak şimdi? Hem o bezelye kalacak hemde mantar bitmeyecek. Haydiiii çöpe :oklava:

Burda bulunduğu bikaç saat içinde hatırlamadığım kadar sayıda çocuğu emzirtti bana. 5000 kerede aman kızım şu çocuk hastalanmadan bikaç ayı atlatalım. Üşüyeceğine terlesin. Uzun kollu giydir. Altına ayaklı pijama giydir. İçine askılı badi giydir. Dışarıya hırkasız çıkarma. Bak sonra millet bi çocuğa bakamadılar der. Sen ne yersen gaz ona geçiyor. Bikaç ay idare ediver. Evde kısa kollu tişörtle gez terini alır. Aman tüm camları açma. Hangi oda serinde bebeği orda yatır. Kucakta fazla tutma. İlacını fazla verme. Aman doktoruna sordun mu. Bizim zamanımızda ilaç yoktu gibi cümleleri tekrarladı durdu :oklava:

Ya bu kadın niye çocuktan sonra böyle oldu kızlar. Herşeye karışıyor. Herşeye muhalefet. Çıldırıcam ya. Tamam çok iyi kadın, Allah razı olsun ne zaman ihtiyacım olsa her işime koşar. Ama çocuktan sonra delirdiler. Artık çekemiyorum kızlar. Hep aynı cümleler. Hep aynı konular. Bebek-gaz-süt-yemek-üşümek gibi konularda dönüp duruyoruz. Hafta içi oraya gitmek zorundaymışım gibi davranıyolar. Giderken bile bi komşuları var çok iyi kadın Ayşe Abla o cuma günü kahvaltıya çağırmış. Sen çarşambadan gel diyor. Yuh dedim ya :oklava: Bu hafta anneme gidicem ben, kahvaltı için cuma sabahı taksiyle gelirim dedim alkisalkisalkis

Ay gitsede size içimi döksem diye delirdim valla. Ya ben mi kötü düşünüyorum Allah rızası için çıldırdım artık ya laelaelaelaelae

sibiko melin yeni anne maşallahhhhhh oğluşlara hepsi soyunmuş dökülmüş azcukta kızlarıı görelimmm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

yeni anne maşallah cnm ne kadarda güzel çıkmışlar,ne de olsa ilk babalar günü,eşinin mutluluğu gözlerinden okunuyor doğrusu
Pınar Allah kolaylık versin cnmdelikafadulden

civcivvvvvvvvvv bu ne yaw
ne kadar şeker olmuş
ay ısırılır kız bu
maşallah maşallah
:nazar:

çok saol teyzesiii bende zorr tutuyorumm canımm kendimi ısırmamak içinnn kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

pınarcımm valla bende bekliyordumm bu kız ne zaman patlayacak diye kaydirigubbakcemile3 bi sen bu kadar kaynanla içli dışlısınn ben 6 aydır kaynanama bile gitmiyorum yüz versem hemen benimkide başlar zırt pırt gelmeye herşeye karışmaya kötükedihüso o yüzden amannn uzak olsun tatlı olsun kaydirigubbakcemile3

Pınarcım Allah kolaylık versin sana canım senin kayınvalide biraz uçmuş sanırım valla zor böyle ya bence nazikçe onları bu konuda uyarmalısın yoksa daha çok stres olacaksın süt müt kalmıyacak sende canım

saol burcu 3-6 ay arası alttan cıtcıtlı alıcam alta bısey gıydırmıyosun herhalde
bizim 2 tane fblı kolsuz cıtcıtlımız var sabırsızlanıyorum onları gıydırebılmek için az kaldı:sm_cool::sm_cool::sm_cool:

Altta bişi yok cnm, sadece bez :)))

Ayyyyy bu sucaklar beni fena sinirli yaptı heralde :oklava:

Kayınvalidem az önce gitti. Ama o burdayken çıldırdım resmen...........
..........
........
Ay gitsede size içimi döksem diye delirdim valla. Ya ben mi kötü düşünüyorum Allah rızası için çıldırdım artık ya laelaelaelaelae

OYyyy kız buda sonradan cadılaşan kaynanalardan he, cicianne kaynanatöre dönüştü demek, Allah sabır versin ne diyim duymazlıktan gel boşver

sibiko melin yeni anne maşallahhhhhh oğluşlara hepsi soyunmuş dökülmüş azcukta kızlarıı görelimmm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

işte buda benimm çilekkkkk reçelimmm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:nazar:

Kuzuuuuuuuuum tam çilek reçeli olmuş annesiiiiii,cidden maşallah nazar değmesin :)))

yeni anne maşallah cnm ne kadarda güzel çıkmışlar,ne de olsa ilk babalar günü,eşinin mutluluğu gözlerinden okunuyor doğrusu
Pınar Allah kolaylık versin cnmdelikafadulden

Sağol cnm :))) bende beğendim bu pozlarını :)))

kızlar kaç gündür giremiyordum,artık gezmelere başladık umarım herkes iyidir, biz 1caylık olduk bugün aşımızıda olduk dr gittik herşey Allah şükür çok iyi dr çok iyi bakmışsın dedialkisalkisalkis çok sevindim

kızlarrrrr kırklanınca doğumdan sonraki kanamanızda bitti mi ?
anneme soruyorum biter diyor,yarın kırkımız çıkacak bizimde
zaten çok gelmiyor ama bitmeyecek sanırım,sarımsı bişey geliyorCADIARZU

kızlar kaç gündür giremiyordum,artık gezmelere başladık umarım herkes iyidir, biz 1caylık olduk bugün aşımızıda olduk dr gittik herşey Allah şükür çok iyi dr çok iyi bakmışsın dedialkisalkisalkis çok sevindim

Maşallah :))iki aferin bi sana bi bebişine
kızlarrrrr kırklanınca doğumdan sonraki kanamanızda bitti mi ?
anneme soruyorum biter diyor,yarın kırkımız çıkacak bizimde
zaten çok gelmiyor ama bitmeyecek sanırım,sarımsı bişey geliyorCADIARZU

Cnm benim bitti , tam zamanını hatırllayamadım ama 40 öncesiydi

pınarım haklısın devamlı oradasın valla abartmış bide eskilerde ben daha iyi bilirim işte şukadar çocuk yetiştiridm havası var ......bırakta bizde kendi bildiğimizi yapalım dimi bizimde limizin altında bilim var doktor yazıları vs.vs.şeyler var ne yapacaksak kendimiz yaplım ama yokk büyük ya onlar boşverrr diyecem ama olmuyor işteee

hülyaaaaaaaaaaa maşşallaaaaaaaaahhhh çileğine çok güzel yaaa

Pınarcım bide unutmadan, terlemesi çok kötü bişey dedi dr, üşüsün daha iyi dedi, 2 nedenden, birincisi bebeklerde su kaybı çok tehlikeli. ikincisi üşürse en çok grip olur ama terlerse bronşit bile olabilir dedi, bizim evin içi 28- 29 derece ben tek zıbın giydiriyorum cnm, senin kız pişer öyle soy biraz onu bence

Back
X