2009 Mayıs Annelerinden 2010 Mayıs Annelerine Tavsiyeler :)

bende duştan sonra bebek yağı kullanıyordum bazende vazelin kullandım Allaha şükür hiç çatlağım olmadı ama tabi çatlayan çatlıyo her ne yaparsa yapsın bence bu vücutla alakalı ama herşeye rağmen önleminide almak gerekiyorzemuszemus

Son düzenleme:
bence çatlak için hiç uğraşmayın aynı zamanlarda hamile kaldığımız bi arkadaşım herşey kullandı ama çatladı ben hiç bir şey sürmedim hemde hiç ama bende tek bir çizgi bile yok yani senin vücudunla ilgili genetikte olduğuna inanmıyorum çünkü annemde çatır çatır çatlamış ama bende olmadı...

kesınlıkle normal doĞum kızlarrrrrr
hıÇ korkmayın etrafınızdakılere aldırmayın. Ben normal yaptım Çok memnunum..

arkadaşlar öncelikle sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi kuzularınızı sağlıkla kucaklamanızı dilerim. ben de 2009 mayıs annesiyim. çatlaklardan bahsetmişsiniz. ben sadece kakao yağı kullandım. suna dumankayadan dinlrmiştim. ve gerçekten de çok işe yaradı. tek bir çatlağım bile olmadı. genetik diyorlar ama benim annemde çok çatlak hatta yırtıklar var. ben de olmadı. aktarlarda satılıyor çok da ucuz. deneyin isterseniz. hamileyken 13 kilo aldım.11 in verdim. şu an iki kilo fazlam var. benim tavsiyem kilo aldıran değil bebeğe faydalı şeylerle beslenin. mesela hafta da en az 3 defa balık yiyin. bebeğin zeka gelişimi için çok önemli.
benim naçizane tavsiyem bunlar. yine aklıma gelenleri yazarım.

baştan sona kadar okudum. Tavsiyelerini paylaşan kanatsız meleklere çokk teşekkür ederim. Yazdıklarınızı okurken de ara sıra duygulandım.

Paylaşımlarınızın devamını bekliyorum. inanın okumak iyi geldi...

Kızlaaaaar hiiiiiiiiiiiiiiiç bişi sürmedim çatlamadım çünkü içten nemlendirdim günde 4.5 lt su içtim kesinlikle tavsiye ederim a.s.

benim doktorum günde 2-2.5 litre su yeterli demişti. fazlası da zararlı olabiliyor. zaten son ay nerdeyse tuvaletten çıkamayacaksınız. her 10 dakikada bir idrara çıkacaksınız. çünkü bebek mesaneye baskı yapıyor büyüdükçe. usanmıştım tuvalete gitmekten. hatta eşimle dışarı çıkınca adam deliriyordu. yeteeeer sana tuvalet aramaktan bıktım diyordu. bu yüzden alışverişlerinizi son aya bırakmayın derim kızlar :)))

2009 mayıs anneleri merak ettiğim bir şey var. dogum zamnlarınız sat 'ınızla uyumlumuydu. yani doktorun verdiği dogum tarihiyle aradaki fark nedir? ne kadar önce ne kadar onra dogum yaptınız?

2009 mayıs anneleri merak ettiğim bir şey var. dogum zamnlarınız sat 'ınızla uyumlumuydu. yani doktorun verdiği dogum tarihiyle aradaki fark nedir? ne kadar önce ne kadar onra dogum yaptınız?

evet canım benimki uyumluydu.sat 5 ağustostu normal doğum tarihim 12 mayıstı fakat sezaryan olduğu için bir hafta erken yani 5 mayısta aldı doktorumuz a.s.

sat benimkiyle aynı
teşekkürler güzel annea.s.

rica ederim canım. sizin topiklerinizi takip ediyorum ve fırsat buldukça da cevap yazıyorum sorularınıza. çok güzel bir dönem hamilelik tadını çıkarın.ben en çok tekmelemelerini özlüyorum. çok özledim hamişliği ama başka çocuk düşünmüyoruz biz. allah sağlıklı uzun ömür versin bir tane olsun. allah isteyen herkese versin. hiçbir kadının kucağını boş bırakmasın

Amin inş. :Saruboceq:
Bende sizleri takip ediyorum. tecrübeli insanları okumak keyif verici. eksik olmayın.
Rabbim bebeklerinizle sizlere saglıklı, bereketli, hayırlı ömürler versin inşallah...

Kızlar erken doğum tehlikem olduğu için bol su içiyodum ben önlesin diye dr demişti, 4.5 lt suyuyn bi zararı yok olsa bana olurdu kimi zaman 5e bile çıktım, tavsiyem 2 lt den başlayıp arttırın , suyu az içerseniz bebeğin suyu gitgide azalır ve suyu çok içmekle yeniden artmaz faydasız kremlere yağlara dünya para harcayacağınıza su için hem emzirirkende içiceksiniz süt bol olsun diyea.s.
Bide benim oğluş 23. haftanın bitiminde gelicem dedi 38. haftaya kadar güç bela tuttuk şükürler olsun,bence 36 dan sonra hazırlıklı olun her an gelebilirler

annişler park yatağı kullanan var mı aranızda kullanışlı mı ve ne kadar süre kllanılır

ben park yatak kullanıyorum.kullanışlı gerçekten.ben ikinci bebeğimi 2-3 yıl sonra düşünüyorum.o doğunca ilk bebeğime oda alıp park yatağı ikinci bebeğimde kullanıcam.

ben park yatak kullanıyorum.kullanışlı gerçekten.ben ikinci bebeğimi 2-3 yıl sonra düşünüyorum.o doğunca ilk bebeğime oda alıp park yatağı ikinci bebeğimde kullanıcam.
teşekkürler kaç yaşına kadar kullanılıyo ben diyorum şöyle 5 yaşına kadar falan yatabilsin oyüzden beşik daha mı kullanışlı olur bilemedimm

oy oyy yolun yarisini geçtiniz cok sukur :) alişverişlerde baslamiş :) kıyafet konusunda size en büyük tavsiyem 0-3 aylik kiyafetleri mümkün oldugu kadar az alin..1 ay kadar ancak giyiyor cocuk..cok hizli büyüyor o arada..ben cok az almama ragmen yep yeni kaldi hepsi..hoş cocugun herşeyi yeni kaliyor zaten :) ama bunlar hepten gicir gicir kaldi :))

eldiven sadece 1 ay kullaniliyor zaten..sonrasinda cocugun gelişimini etkiliyor..ama cok kirleniyor :) 0-3aylik tulumlarda bazi markalar eldivenide koyuyorlar..yani böyle kol agizlarinda bi kat daha var..ters cevirip eldiven oluyor..onlar daha kullanişli :)

penye sapkalari benim kiz hiç kullanmadi..hiç sevmedi..ütüleri bile bozulmadan duruyorlar :) oyuzden cok almayin..eger cocugunuz kullaniyorsa alirsiniz

gögüs pedi chiccoda dalinde güzeldi..

özellikle ilk aylarda gögüs catlamasi cok oluyor..bebiş emdikçe caniniz yanabiliyor..lansinoh cok iyi geliyor..genelde herkesin basinada geliyor..şimdiden yedekleyin :) bepanthende iyi geliyor buarada..

ayakli tulumlar cok faydali..citcitli kisa kollu bodylerde öyle..zibin felan almayin..hiç bi işe yaramiyor :) ben hiç kullanmadim..tulumlarda chicco ve mothercare ürünleri gercekten cok kullanişli..az alin öz alin..bodylerde ben hep lcw'den almiştim..hala daha kullaniyorum..cok memnun kaldim..

kışlık hiçbişey almayin derim..insan cocugun boyutunu tam kestiremeyebiliyor..sizin bebişlerde 1-2aylikken yaza girecekler inşaAllah..yazdan ciktiklarinda kocaman oluyorlar :) yaz cikişi kişlik alişverişinizi yaparsiniz zaten :) cocugun eksigi bitmez :))

yenidoğan bezde cok fazla almayin..ben 1 kutumu ne kullanmiştim..sakin stok felan yapayim demeyin :)

biberonlarda chiccodan cok memnun kaldim..dr browns ve aventte iyi diyorlar..ama hiç kullanmadim..chicconun gaz yapmayan yamuk agizli bi biberonu var..ondan cok memnun kaldim özellikle..

yatak konusunda ben hasir sepet almiştim..4 ay orda kaldi kuzum..artik odasinda yatiyor tabi :))

temizlik ürünlerine gelince..bu aya kadar hep chicconun sampuani,sabunu,kremi,yagini vs..kullandim..bu ay johnson's baby sampuan aldim..ondan da memnun kaldim ama chicconunki daha güzel kokuyor :)) bez konusunda primadan baska kullanmadim oyuzden fazla alternatif sunamayacagim :) islak mendil cok cesitli kullandim..ama en güzeli chicco,unibaby ve molfix..

daha aklima bişi gelirse yazarim :)

mutahhara çok saol arada girin bilgilendirin bizi çünkü vakit yaklaştı ben de bugün kızıma weniceden uzun kollu badi atyayklı pijama aldım ne bilim çok heveslendim 6-9 aylık elbşse gördüm aldım ama küçük gözüküyo inş yaza giydirebilirim bide iki pantolon aldımmm inş olurlar kuzuma bende 3*-6aylık aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…