2009 Mayıs Annelerinden 2010 Mayıs Annelerine Tavsiyeler :)

ayy nekadar utandım topik eylülde açılmışş
ben daha yeni okuyorum:kedi: ama hepsini okudumkaydirigubbakcemile5

çok ii olmuş topik , bebişler doğduktan sonra eminim daha çok danışıcaz 2009 annelerine kaydirigubbakcemile5

tugba kullanıcısından alıntı
teşekkürler kaç yaşına kadar kullanılıyo ben diyorum şöyle 5 yaşına kadar falan yatabilsin oyüzden beşik daha mı kullanışlı olur bilemedimm
canım biz h. sonu sordum 5 yaş deniliyor ama yatamaz dedi satan bayan bebeğiniz ağır olacağı için taşımaz sonuçta bez dedi en falz 3 yaşına kadar kullanabilirsiniz dedi kraft. ve chicico nunkini sorduk canım biz

teşekkürler tatlım ben mbilya beşiğekarar verdim
okumak çok iyi geliyor. ben daha hiçbirşey almadım hala bekliyorum neyi bekliyorsam:)
neyibekliyon kız yolun yarısını geçtikhadi kızında oluyo daha neyi bekliyonnnklava:

kızlar benim de nacizane bikaç tavsiyem;

eğer bebeğinize mobilyadan oda yapmayı düşünüyorsanız, beşiğin korkulukları yüksek olsun. sallanabilen ama isteyince sabitlenebilenebilen olsun. katlayıp koyacağınız kıyafetler için bir şifonyer, ve asacaklarınız için en az 3 kapaklı bir elbise dolabı olsun. ben 2 kapaklı düşünüyordum,bir yerde okudum "bebeğiniz büyüyecek ve 2 kapaklı bir dolaba sığamayacak,ilerisini de düşünün" diyordu. haklı buldum 3 kapaklı yaptırdım,ama zaten şimdiden doldu içi,büyümesine gerek kalmadı:)) duvara monte edilebilen ünitelerde şık durması açısından olabilir.(bende yok) 4 ay kadar sepetinde,yanımızda yattı kuzum. 4.aydan beri odasında yatıyor.

bir diğeri bebek arabası. sanki en gerekli şey oymuş gibi,daha oğlum dünyaya gelmeden gittim, chicco'dan travel system ana kucağı ile beraber 500TL civarı para vererek aldık. ama 2 ya da 3 kere kullanabildikkaydirigubbakcemile3 birincisi çok ağır, öyle kısa mesafe için çıkarıp geri kaldırmaya deymiyor. ikincisi tam oğlumla açık hava da gezebileceğimiz zamanlarda kış geldi. üçüncüsü arabamızın bağajına zorrla sığdırıyoruz. ama ana kucağı(hemde araba koltuğu oluyor) çok kullanışlı oldu. hala da kullanıyoruz. önce hem taşıma da,hem bazen içinde uyutma da hemde araba koltuğu olarak kullanıyorduk. oğluşum ağırlaşınca sadece araba da kullanır olduk. şimdiki aklım olsa, anakucağını alır bebek arabasını bu yaza bırakıp hafif olan baston modellerden seçerdimyerimseniben hıı ama kalitesine diyecek bişey yok! her ikisi de 5 tane daha çocuk büyütürkaydirigubbakcemile3

çatlaklar konusunda arkadaşlar söylemiş,cildinizle ilgili bişey. ben her banyonun ardından vazelin sürdüm. hiç çatlağım yok. ama kıllarımı hiç sormayın:kedi:

kıyafet konusunda, çokk severek aldığım kışlık tulumları 1 kere bile giydiremedim. çünkü aldığım 6-9 aylık tulumlar yazın küçük gelmeye başladı bile:bbo: bacakları,kolları büzgülü-lastikli pijamaları uzun süre kullandık. hatta eskitebildiğimiz tek takımlar onlar oldukaydirigubbakcemile3 ama ilk doğduğu zamanlar ayaklı pijamalar da çok kullanışlı. boydan giyilen tulumlar çok şirin oluoyr ama özellikle ilk 3-4 ay o kadar hızlı büyüyolar ki bir ya da iki kere anca giyebiliyolarakannehir örme,polar,pazen,peluş battaniyelerimin toplamı sanırım 20'den fazla, ama penyeler hariç sanırım herbirini 1-2 defa kullandımkaydirigubbakcemile2

bir de belki duymuşsunuzdur, hamileliğim boyunca YUSUF ve İNSAN surelerini dinledim. bebeğin güzel ahlaklı ve güzel yüzlü olması için. ve Maşallah çok uslu bir bebeğim var. güzelliğe gelince de eee kirpi de yavrusunu pamuğum diye severmişkaydirigubbakcemile5

daha yazacak çok şey var ama, siz sorarsanız daha kolay olur cevaplamak. hepinize çoook mutlu hamilelikler ve hayırlı doğumlar diliyorum.

cerencim çok teşekkürler benim eşimde araba için acele etme ben kucağımda taşırım diyo ama ben de herşeyi tam olsun diyorum dediğini düşüncem pusetleri bende çok seviyorumm dolabı ben basit bir şey alcam ilerde oda yapmayı istiyorum zaman dediğin gibi büyük bir dolap olabilir çok teşekkürler herşey içinnnn

2009 mayıs anneleri merak ettiğim bir şey var. dogum zamnlarınız sat 'ınızla uyumlumuydu. yani doktorun verdiği dogum tarihiyle aradaki fark nedir? ne kadar önce ne kadar onra dogum yaptınız?

Canım benim uyumluydu ancak gebelikte kolestaz sorunu yaşadığım için 38 de aldılar.

Kızlar naçizane benimde birkaç tavsiyem olacak.

Gerçi arkadaşlar birçok şeyi çok detaylı anlaymışlar.

Kıyafet konusunda söylenenlere katılıyorum.Çok fazla bişey almamak lazım gerçi hamilelikte o heyecanla kendini almaktan alıkoymak mümkün değil.Bol bol iç badisi alın.Ve ayaklı altlar pek tercih etmeyin derim.Çok çabuk boy attıkları için çabuk küçülüyorlar.Ben penye battaniye çok kullandım halada kullanıyorum.Kolay kirlenebiliyor o yüzden ben 5 tane almıştım.Oğlum ilk 5 ay sepetinde yattı şimdide odasında yatıyor.Oda için genç odası şeklinde büyüyenlerden alabilirsiniz.Benimki o tarz bi mobilya ve üzerindeki figürler tamamen çıkabiliyor.İlerleyen yaşlarda sıkıldığımızda yeni bir mobilya almadan değiştirme şansımız oluyor.

Yan yatırma yastığını tavsiye ederim.Çok kullandım.Biberonda nuk tavsiye ederim.Benimkilerin çoğu cam.2 tanede büyük polikarbonat var.Biberon çürüğü konusunda en güvenilir marka.

Bakım ürünlerimin tümü chicco.Bebek arabası konusunda da ben Pierre Cardin aldım.Arabam çok süper kullanışlı ancak şimdiki aklım olsa şu tam yatar pozisyonda da kullanılabilen bastonlardan alırdım.Birde evde kullanılan ana kucaklarından almadım çok pişman oldum sık gittiğim bir arkadaşımda oğlumu her yatırdığımda çok rahat uyudu.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.kaydirigubbakcemile5

dün aklıma gelen herşeyi yazdım ama bugün bir konuda biraz daha ısrarcı olmak istedimkaydirigubbakcemile3 bugün eşim ve oğlumla dışarı çıktık. oğlum kucakta taşınamayacak kadar ağırlaştı ve bebek arabamızı arabamızın bagajına girdirip çıkarmak büyük bir mesele!! bende alt komşumun baston tipi bebek arabasını ödünç aldım. ve bir kere daha çook pişman oldum onlardan almadığıma ki hatta birde ondan mı alsam acaba diye düşünüyorum:kedi: bizim arabayı çıkartıp kaldırdığımıza deymeyecek kadar kısa mesafelerde çok pratik kullandık bastonu. hemde bagajda hiç yer kaplamıyor:1no2:

baston bak hiç düşünmedim saolun sibiko ve cerencim aklımızda bulunsun alırken fikir olur

hepinize sağlıklı mutlu hamilelikler diiyorum kızlar,inşallah hayırlısıyla alırsını< bebişleri kucağınıza,bazılarınız hayal kırıklığına uğrayacak ama benim gib iolsun yinede çok güzel bişy...

benim tavsiyem bebek arabası ile ilgili,ben römer marka oto koltuğu ve uyumlu britax araba aldım çokda memnun kaldım tavsiye ederim..ana kucağı bağımsız kullanılıyor..büyüyüncede arabaya geçiyorsunuz..hem ana kucağını evdede kullandım çok rahattı,güvenlik ödülüde var..

ikincis, ve belkide en önemlisi göğüs çatlakları,ben çok çektim ama 10 aralıkta kardeşim doğum yaptı o ilk günden itibaren ilk emzirmedewnde önce ve her emzirmeden önce karbonatlı suyla göğsünü sildi ve hiç çatlamadı göğüsleri bence doğum çantanıza ekleyin çünkü berbat bi acı yaşamayın dilerim..

bide hala kullanıyorum ıslak mendilde uni baby yenidoğan biraz pahalı diğerlerine göre ama hiç pişik olmuyor..tavsiye edrim ş
şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım...

tavsiyeler için teşekkürler, inşallah seneye bu zaman biz de tecrübeli olacağız

kaç ay olmuş ben daha yeni gördüm bu topiği iyimi,çook teşekkürler tavsiyeleriniz içinopuyorumnanaktan

bi tavsiye daha doğum için imkanınız varsa doğum fotoğrafçısı ayarlayın süper bişey,bebeğinizin harika resimlerine bakmaya doyamazsınız..Ben çok araştırıp yaptırdım isteyen olursa ıstanbul için yardımcı olabilirim..

bendende en buyuk tavsıye kesınlıkle ana kucagı alın bebgınızee ben cok pısmanım almadıgıma veya chıconun sallanan besıklerınden alın salıncak gıbı hem donencesı falanda var acayıp ısınıze yarar keske dedıklerımden bıtanesıdır bu salıncak aklınızda olsun
bıde emzıkte nuk tan baskasını tanımam hemen hemen her cocuk emer nuku
bıberonda avent ve dr browns
bebek arabasındada kesınlıkle baston tipi tavsıyemdır.
herkeze hayırlı dogumlarrr

neden hayal kırıklığına uğradınız?

2009 mayıs anneleri sorum olacak ateşölçerde neyi önerirsiniz ben braun kulaktan ölçeridüşünmüştüm ama kullanımı zor diyola fikriniz nedir sizler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…