2009 Nisan Anneleri buraya

kızlar bu sabah ne oldu biliyomsnz zeynep tuhaf tuhaf ses çıkartyodu bende uyyodm bi bakıyım dedim baktım ki battaniyesini başına geçirmiş onuda geri çekememiş çırpınıyoo ayy nasl korktum yaaaa

aboww bızım sıpada yapıo bazen yapıo onu ama henuz bpyle bısey yaptıgını gormedım
dıkkat edeyım bende alllah bebıslerımızı korusun. sıpalar buyudukce yandık walla ya bız uyurken yapsalar delikafaduldendelikafadulden

cnm cok gecmıs olsun cok önemlı bıseyı yokturda umarım hemen duzelır :Saruboceq::Saruboceq:

iii gecelr kızlar bugn niye pey yazışma olmamş nazar mı dedi yoksa sadece 4 sayfa ilerlemiş sabahtan beriii

elemtere fiş kem gözler şiş

dün pazar günüydü ya ondandır bence.

kızlar bu sabah ne oldu biliyomsnz zeynep tuhaf tuhaf ses çıkartyodu bende uyyodm bi bakıyım dedim baktım ki battaniyesini başına geçirmiş onuda geri çekememiş çırpınıyoo ayy nasl korktum yaaaa

dikkat etmek lazım, allah korusun, uyku tulumu kullanabilirsin.

canım çok geçmiş olsun. bol bol emzir bebişi. hastane yatısı olursa da üzülme, serumla falan daha çabuk toplarlanır. haberlerini bekliyoruz.

ben daha kısa kollu body le yatıyorum sadece. bacaklar ayaklar hep çıplak :)

selamlar herkese kızlar....hasta olan bebişlere sağlık,sıhhat versin Allah....cumartesi günü eşimin kızkardeşi annesine gelince bizde gittik kayınvalideye....görümcemin oğluda 9.5 aylık ve yürütecini getirmişler....bizimkiler da bana koy bakalım ne yapıcak dediler....neyse koyduk bizim kızda yengeç gibi yan yan gitti.....bak ne güzel yürüyor falan dediler ama 2 dakika sonra bastı çığlığı anneside aldı kuzusunu içinden....:))

canım hayırlı uğurlu olsun eşinle çocuklarınla mutlu huzurlu olursunuz yeni evinizde buradan taşınmak kısmet kendi evinize olur inşallah ....

maşallah canım miraya kocaman olmuş

canım bizim doktorumuz hazır yoğurda hatta meyve pürelerine bile yanaşmıyor mümkünse kendiniz evinizde hazırlayın diyor yoğurduna pekmez değilde biz sabah kahvaltı mamasına koyuyoruz çay kaşığının ucunla o kadar ...

canım zeynepte aynı 2 gündür misafrim vardı bizimkide acayip yabancılıyor son dakka salatayı felan malzemeliyorum benim kız bir bastı feryadı bıraktım valla salata felan kızımıda aldım kucağıma getir götür beraber o kucağımda yaptık biraz yavaşladı ama napim kızımın ağlamasından önemli değil hiç bişey ...

canım çok geçmiş olsun hava değişiminden de olabilir gerçi ishali bilemiyorum ama neyseki geçmiş

sebze pürelerini öğünlük mü yapıyorsunuz yoksa bi tencere mi..

biz öğünlük yapıyorduk canım ama doktorumuz 1 sefer ısıtılıp verilebileceğini söledi yani 2 seferlik olabilirmiş sebze püreleri

canımcım bizimde olmuştu kolanyalı pamuk sık sık masaj yap biz 1 gün içinde geçirmiştik ama hemen her aklımıza geldiğinde çok sık aralıklarla yapmıştık çabuk dağılıyor merak etme ...

hayatcım dokunmak değilde gaz yapmış olabilir bende 16.00 - 17.00 gibi veriyorum akşamdan 1 çay kaşığı gaz ilacı ver 1-2 gün alışana kadar kesme bence yoğurdu onun için çok faydalı alışana kadar olacak azıcık zorluklar ....

ayyy canım bende çok korkarım öle şeylerden aklım gider bişey olucak diye

canım çok çok geçmiş olsun inşallah çok önemli birşeyi yoktur kuzunun iyi haberlerini bekliyoruz ...

günaydın kızlar iyi bir hafta olsun hepimize

herkezlere günaydınnnnn
iyi haftalar diliyorum hepinize ....
h.sonu 2 günde de misafirim vardı iftarda
gün içinde koşuşturmaca hazırlıklarla geçti
dün akşamda zeynep hanım ipleri kopardı o kadar uykusuzum ki arkadaşlar anlatamam neden oldu ne oldu bilmiyorum ama zeynep bütün gece mıkır mıkır uyumadı diyebilirim gözlerinide açmıyo öle katıl katıl değilde ağlıyo işte alıyroum susuyo ayağımda salladım gaz ilacı verdim maması suyu bütün gece uğraştım durdum toplasanız 2 saat ya uyumuşumdur ya uyumamşımdır .... sabahta gülücükler saçıyordu sıpa pek bi mutluydu ama ben bugün iş yerinde nasıl akşamı yapıcam bilmiyorum:bbo:

günaydın gülşencim bizde aldık yürüteç erken oldu ama dayanamdım nasılsa 1 ay sonra alıcaktık neyse günde 10 - 15 dk koyuyorum zeynebi acayip mutlu oluyo düğmelerine basıyor sesler çıkınca gülücük atıyor dediğin gibi yan yan ve geri geri yürüyo çok komik gözüküyorlar .... hihoyyyt

kızlarr öncelikle herkese teşekkür ederim iyi dilekleriniz için az önce geldik hastaneden doktor antibiyotiğe başladı hastaneye yatırmaya gerek yok dedi bol su vericem sık emziricem eğer çarşambaya kadar geçmezsse o zaman işimiz zor dedi allahım inşallah geçer yaa kuzucum uyuyo şimdi.bu arada doktor mikrobu ağzına aldığı herhangi bişeyden de kapmış olabilir dedi ve bunu engellemek mümkün değil dedi.

gunaydınlar hasta bebişlere geçmişler olsun ben hafta sonu annemde olduğundan pek b rahattım selenle koca gun gece ilgilendi bende bol bol dınlendim sağolsun bızde bırazdan selenı kontrole götürcez bakalım ne kadarlık olmuş

günaydın kızlar bende haftasonu annemdeydim müthiş geçti heryeri gezdik bizim bebiş çok seviyo gezmeyi ...................

bu arada hasta bebişlerimiz varmış çok geçmiş olsun.................................

günaydıınn
annem geldi kızlar :)) bi haftalığına biraz rahat edicem inşallah :)
2 gündür giremedim bakayım neler yapmışsınız
hasta bebişler mi var çok geçmiş olsun

günaydıınnnnnn

ipekcim bende sadece kısa kollu bady le yatırıyodum aynı seninki gibi her yeri açıktı ama üstüne örttüğüm pikeyi suratına çekiyo diye bende ince bi tulum giydirip yatırıyorum zaten sabah 6 ya doğru deniz kenarında olduğumuz için biraz serin oluyo o yüzden

kayra bebek iyileşecek annesi hiç merak etme sen
dr. doğru demiş onlara sterileze bi hayat sunamıyoruz maalesef böyle böyle bağışıklık kazanacaklar
sakınan göze çöp batıyo sokaktaki çocuklar nasıl büyüyo anlamıyorum

canım sevindim yatmadıgınıza. antibiyotiğe basladıysa virütik değildir, bakteriyel enfeksiyondur. sen bol bol emzir, su takviyesi de yap mutlaka ama önceliğin anne sütünde olsun. hem besler, hem bagısıklık sistemini destekler. fazla su verirsen bu sefer karnı doyar, sütü içemez. geçer inşallah çarşamba ya kadar, atlatır kuzucuk. engellenemiyor çok fazla işte biz ne kadar dikkat etsek de.. napalım allah dermansız dert vermesin..

güle güle otur şenaycım yeni eviniz hayırlı olsun
maşallah miraya 6 aylık bebek kilosundadır tabi cnm 1 yaşındaki bebek 9 civarı oluyomuşya normalde.bir de bende gece kalkma nedenini dün anladım beniarıyo sanırım laya hiç bakmadan ninni söylemeye başladım gece sustu anladı yanında olduğumu yaşasıınn gerçek sebebi bulduk sanırım :)) ama işin ilginci annemlere gidince hiç yapmıyo bizim evde yapıyo neden ki orda deliksiz uyuyo
ewet bende evde yapamayınca katkısız dediği için dr da..ne yoğurt verebilirsindedi onu verdim dün 2 kaşık yavaş yavaş arttırıcam
bende ööle düşünüyorum olduğu gibi yesinde bu kadarken küçükken sevdirmek daha kolay ilerde rahat ederiz

bende rendeyle hallediyorum şimdilik zaten meyva sularıyla başladık püreye yeni geçicem o zamanda sıkıcı gerekmiyo alsam mı almasam mı kararsızım

nAGİHAN MİRAY DA YAPIYOR BUNU,HATTA GÜNDÜZ EN BÜYÜK EĞLENCESİ OLDU DİYEBİLİRİM,O ANDA ne bulursa yüzüne kapatıyor,sonra da tepiniyor,açınca da gülüyor bize.Ama gece yapması tabi tehlikeli,ben de hala üstüne birşey örtmüyorum o yüzden,havalar serinleyince de uyku tulumu alırız.

Canım çabuk atlatır inşallah,elleri ağızlarındamümkün değil ki her an steril dolaştırmak.

günaydın kızlar...

canım çok geçmiş olsun.ecrin bu bağırsak mikrobunu 1 aylıkkken geçirdi hemde 2 kez tekrarladı.bunun en güzel ilacı emzirmek allahtan anne sütü alıyor bebişin.emzireceksin o da kakasını yapıp atacak o mikropları inşallah.biz de antibiyotik ve suprax diye bir şurup kullanmıştık.ecrin de ağız yoluyla kapmıştı havadan bile kapmış olabilir dedi.malesef dediğin gibi engellemek mümkün değil.ellerini ağzına sokmasın demişti ilk seferinde eldiven taktık ama eldivenle sokmaya başladı doktora söyledim o zaman ellerini sık sık temiz bir bezle sil dedi.bende bir mendili dalin sabunla yıkayıp güzelce durulayıp ellerini siliyorum.hemde gün içinde defalarca nasıl oluyorsa elleri çok pislik topluyor parmaklarının araları falan iyice siliyorum...

herkese günaydınlar bu puanlar nedir nasıl oluyo hep sorucam unutuyodum

Mesajları okuduğumuz yerde sağ taratfta terazi işareti var ya,oraya tıklayıp mesajı değerlendiriyorsun,bu şekilde o kişiye puan vermiş oluyorsun.Puanlar da yeşil kutucuklar var ya,orada anlamları yazıyor üstüne gelince kutucukların.

kızlar benim biberon ememeyen kızıma dr.browns nuby bebedor ne kadar biberon çeşidi vrsa alıp denemiştim.bi dünya para gitti biberonlara meğer işin sırrı 4 liralık bebedor damaklı biberon ucundaymış.delikafadulden 2 gündür onunla emdiriyorum birinin daha bebişi ememiyordu biberon onun için paylaşayım dedim belki işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…