2009 Nisan Anneleri

iyi akşamlar kızlar
ay meleeeekkkk bize doğru taşınsanıza siz
bnmde cnm bugün pilav üstü et istedi töbe yarabbim :)

ben eşimle isim konusunu konuştum duru koyalım dedi
kulağıma hoş geliyo dedi ya da doğayıda pek bi beğenmeye başladı
bunlardan 2sinden biri olacak bakalım hayırlısı

sevgi nst için erken değilmi ya neden giriyolar?

bana bugün arkadaşlar geldi kahve içtik
sonra çıktık dışarı gezdik geldik demire yemek yedirdim
saat 9 da uykusu geldi yatırdım bende onla uyumuşum

bi dillendi bi dillendi bu arabalarını şurdaki nile vericem diyorum
anne al arabaları nile ver diyo :)))

duru ismi güzelmi diyorum
çoookkk güzeellll diyo sıpaaaaa

Toplam 3 kullanıcı konuyu okuyor. (3 üye ve 0 ziyaretçi)

urla,tugbiş123,dozkan+,

müge göndereyım canım ne demek birz sulu olmuş ama ehehehhe

evet ya egede aynı şu 15 gündür nasıl dillendi susmak yok bune şu ne kelımelerde kuruyor eskiye naazaran susmak bilmıyorr bende egeyi yıkadım uyudu nasıl yan yana yatarken sızdı kaldı öptüm kokladım ay sen bnımsın ya diye svdim sevdim

güzel isim duru

demir & duru süperrrrrrrrderinde uyar müge demir & derin kardeşler:))))))))))

mügecim hayırlı olsun çok sevindim kız sanırım bebeğin..
allah sağ salim kurtarsın insllah..

Günaydınlar....
MügeCim ayrıntılıda kadının tekinin kordonu mu ne aşağıda demiş dr da nst ye bağlayalım bakalım kasılması mı ne varmış birşey çıkmamış allahtan...
Duru yu ben de çok beğeniyorum yakışır güzel kızına, bende ileri ki dönemlerde tekrar eşime sunabilirim ))

Valla siz şimdi diyorsunuz susmuyor diye bizim nerede ise 1 sene olacak aralıksız konuşmaya devam ben napayım, dün abimin oğlu vardı 1 yaş araları nasıl ağlıyor gitmesin eve diye çocukda uslu valla uykusu vardı ona rağmen ağlamadı Alp olsa kıyamet kopardı yani...

günaydınn
Müge duru harika ismi gibide duru olur inşallah
Demirede maşallah kayra çok dillenmedi ama anlatıyor ne isityorsa bide anlamlı anlamsız çıçır böceği gibi konuşuyor

geçen gün avm gittik bayanlar saç boyası alıyordu bende aldım saçımı kendim boyadım kumral tonlarıydı açayım biraz dedim ama tepesi açıldı uçları daha koyu niye öyle oldu anlamadım ama eşim hoş duruyor dedi :))

((

Toplam 2 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 0 ziyaretçi)

eftelyasu,tugbiş123,
önceden bu saatlerde kalabalık oluyorduk çocuklar büyüdükçe azalıyor inşallah tamamen bitmez

günaydınn..
son sayfayı okudum mügecim kızınız geliyo..sağlıkla gelsin inşallah..çok sevindim..
doğa da elaya isim düşünürken favorilerim arasındaydı..duru da çook güzel onu da düşünmüştüm ama bizim akrabalar var ondan koymamıştık..ikiside harika bence yani :)))
geçmişe bakayımm..

Toplam 4 kullanıcı konuyu okuyor. (3 üye ve 1 ziyaretçi)

urla,denizela,Esennn+,

Günaydınnn

deniz nerelerdeydin canım?

hava güneşli burada bugun zaten bi bakıyorsun yaz bi bakıyosun kara kış sankiii

bugun urlaya eşimin kuzeni ameliyat oldu oraya gıdecegız
size iyi sohbetler:):):):)

kızlar babaya düşkün oluyo evet..el bana hala çok daha düşkün ama daha küçük old. için ve onu en ii anlayan ben old. için sanırım..ama ileride baba aşkı çook artacak eminim ben de aşıktım babama.. :)))
meleeekk nasıl anlatmışsın ege yi ( cnm benim yaa tam unutmamış demek ki.. tamamen unutsun artık üzülmesin kuzum..bu arada kelimeler artmış maşallah..
elif aynen elanın saçlarıda yarısı uzun yarısı kısa..ama biz az saçlı old. için yaz sonu kestiricem sanırım..yazın hergün yıkanınca daha da uzar..o zaman kestirince de çok kısa olmaz diye düşünüyorum..bi de ela benimle bebekken kuaföre gelmişti kuzenim saç kestiriyorordu..saçlarıda çok gürdür..bi tutam kesip elanın kafasına koymuş teyzesine benzesin demişti saçları :)) şekil olarak çok aynı oldular gerçekten üstler düz altlar dalgalı..ama gürlüğü benzer mi şüpheliyim

Günaydın

Hava burda da güzel...........dışarda yürüdük dönerkende balık alıp geldik......bakalım yiyecek mi Enes Kaan....epeydir ara vermiştik balığa....yemiyodu çünkü......

ö. sonra da park yaparız bozmazsa hava...............

güzel isim duru.........yalın ve çok şey ifade ediyo.............

Melek geçmiş olsun kuzeninize de...siz zaten urla da oturmuyo muydunuz...?

herkese iyi günler....

aay okuyorum elif korkuttun beni :)) ii hasta olmuşsun eheheh...
sosyalleşmekten konuşulmuş..sabihanın dediği üzere..3 yaş öncesi çocuk sosyalleşemez..çünkü ben kavramı yoktur..ben kavramı olmayan başkalarıyla sosyalleşemez..biz sosyalleşmeyi yanlış kullanıyomuşuz..bazı çocuklar yabancılara çabuk alışıyo bazıları zor demek istiyoruz aslında..ela da zor olanlardan..hayatta bensiz ilk gördüğüne gitmez..hemen elimden tutar gitmek istese bile..
önce ben kavramı tatamen oturur sonra başkalarıda var kavramını algılar ve sosyalleşilirmiş..
melekcim beni merak etmişsin saol cnm..
ben bu hafta mantı macerasına giriştim yapacak işim yoktu iş çıkardım yani..
evde açtım baktım çok güzel oldu..
perş günü mantı günü yaptım akrabaları çağırdım..bi de ilk acılı ezmemi yaptım o da çok güzel oldu..tavsiye ederim..bu arada mantı açmak çok kolaymış..hamurla oynamaya alıştım ya çok şeker hamurundan sonra mantının ki hiç bişey değilmiş :))

hemen cevap vereyim :))
bende boyuyorum da bi de kuzenim yeni boyadı o da aynı soruyu soruyordu geçenlerde..
diplerin daha koyu çünkü boyadığın renkten o yüzden gözüne çok açık geliyo..diplerin rengini açtın çünkü..ama uçlar güneş ve yıpranmanın etkisiyle açık renk oluyolar hepimizin..o zamanda boyadığın renk uçlara göre koyuymuş onlarda koyulaşmış biraz..renk reğiştirince böyle oluyo ama kısa süre sonra tekrar aynı renge boyarsan daha oturmuş olur..

selam arkadaşlarrr
biz dün adapazarına geldikdün akşam 2 3 pastane gezdim kataloglarıda vitrinde 2 3 pasta vardı onlarda berrrrrrbattı
20 kişilik 100 liraymış
bugün gezmeye devam edicem kendim birkaç resim götürücem
poff pastamız güzel ollmayacak sanırım

deniz bu sosyalleşme işini açıklamışsın.ellerine sağlık.bende 2 kez sordum zaten sabiha hanıma facebookdan 1 kere bizzat kendisine 1 kere yardımcısına sordum.antisosyal bi çocuk demedi normal dedi :)

doğa da çok güzel isim duru da.kuzenimin kızı duru ela amaninnn çok tatlı.

ecrin beyzayla yine anlaşamıyor.1 kere el kaldırmadığımız vurmanın ne olduğun görmemiş çocuk pataklıyor beyzayı.geçmişin intikamı sanırım :) ecrin neye ellese beyza elinden kapıyo beyza neyle oynasa evrin kafasına vurup elinden alıyo ehehehe

rica ederim :)
bende sen gibi korkuyordum başta..ama bunu duyunca çok rahatladım..sonra daha da mantıklı gelmeye başladı hatta hoşuma gitmeye başladı bu yaptığı..düşünerek hareket ediyo yani..bbu yabancı tanımıyorum kendimi güvende hissetmiycem bende gitmem diyo..tabi paranoyak ve güvensiz olmasını istemem o kötü ama daha küçükler yani..çook anneciler normal bence..eltimin oğlu herkese gider hiç korku nedir bilmezdi..bi gün sokakta babası diye adamın birinin elinden tutmuş gidiyo annesi de izliyo adam da fark etmiş tabi :)) ama eltim çok korkmuştu bu çocuk çok dalgın umursamaz biri gel dese gidecek diye allah korusun..

hihihih sağol cnm
yemiş kdr oldum eşim gelsin yapıcam o da çok sever
isim konusunda eşim gelsinde bi yüzyüze konuşucam ama duru yu pek bi beğendi
2 gündür duru napıyo diyo
mügecim hayırlı olsun çok sevindim kız sanırım bebeğin..
allah sağ salim kurtarsın insllah..
sağol cnm amin inşallahhhh
hmmm ay Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inş.
deme kız öyle çocuğuma ne gzl konuşuyo işte derdini de anlatıyo maşallahhhh
günaydınn
Müge duru harika ismi gibide duru olur inşallah
Demirede maşallah kayra çok dillenmedi ama anlatıyor ne isityorsa bide anlamlı anlamsız çıçır böceği gibi konuşuyor
maşallahhhh
inşallah cnm durulur yada babasının dediği gibi kuDURUk bişey olur :))
koyu boyanın üstüne boyadıysan açmaz cnm
bitek diplerindeki kendi saçın açılmış demekki
geçmiş olsun cnm

burda da hava muhteşem tam yaz havası sabah yürüyüşe gittikte her yerim terledi
demircik bu sefer uyumadı 23 nisan için oynayan çocukları izledi bakıcam çevir diyo bana
arabasını çeviricekmişim :)))

şimdi uyudu
bizde öğleden sonra çıkarız yeni parkımız yapıldı oraya götürücem

2 çocuğun zor ya da kolay anlaşmasıda annelerin nasıl yetiştirdiğiyle alakalı bu güne kadar gördüklerime dayalı olarak..aynı tip yetiştirilen çocuklar kolay anlaşıyo..ama başka başka şeyler görmüşlerse değer yargıları farklı oluyo...çok dinlenilen ve az dinlenilen çocuk arasında da çok fark oluyo..gerçi büyüklerde öyle değil mi..

sultan tuğba seher nerdeler ya yazmıylar hiç
kötü bişey yoktur inş.
kerem iyileştimi acaba?

çocuklarla doğru iletişim kitabında daha küçük çocuklar için bu söylediklerini diyordu sabiha.
ecin 5 6 aylıkken dedesine falan gittiğimizde daha kapıdan girince koparıyordu feryadı dedeside bu bizi sevmiyor diyordu kitapta küçük bebeklerin yabancı ortamı fark etmelerinin yabancıya gidince ağlamalarının olması gereken birşey olduğunu otistik bebeklerin yabancı kavramını bilemediğini yazmıştı kayınpeder bize gelince okutmuştum hatta.koca adam alınıyordu yoksa çocuktan :)

ama şimdilerde zor oluyor ona canım sıkkın.çok tepkili oluyor bazen.

kürtajdan sonra kontrole gitiğimde ben doktorumla sohpet ettik biraz ona anlattım.o da dedi pedofililerin tavan yaptığı günümüzde böyle olsun daha iyi dedi.ama en azından kendine dokundurmasa da sevdirmese de böyle tepkili olmasın istiyoırum.o da düzelri inşallah

evet deniz haklısın beyza ve ecrin çok farklılar.beyzçok hırçın ve bizgörmeden ecrine çok zarar veriyor dün yemek yerken oturma odasına geçtiler birden ecrinin ağlaması duyuldu ama ne ağlamak koştum gittim yanağını koltuğun tahta koluna vurmuş hemen lasonil sürdüm şişiyordu ittirmiş sanırım beyza.beyza ecrine yaklaştımı ecrin gelmee gelmee diyor.

dün ecrin anneee diyor ben aşkıım canımm prensesiim gibi cevaplar veriyorum
beyzaada annesine diyorki annee sende banaaşkım desenee
yok ama dedirtemedi ağzından şefkatli bi kelime çıkamıyor
kendiside itiraf ediyor ama beni annemde bizi alıp sevmezdi tatlı dil söylemezdi bende yapamıyorum beyzaya karşı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…