sağolun kızlar ben 1 hafta sonra yeniden aynı renge boyayım barihemen cevap vereyim :))
bende boyuyorum da bi de kuzenim yeni boyadı o da aynı soruyu soruyordu geçenlerde..
diplerin daha koyu çünkü boyadığın renkten o yüzden gözüne çok açık geliyo..diplerin rengini açtın çünkü..ama uçlar güneş ve yıpranmanın etkisiyle açık renk oluyolar hepimizin..o zamanda boyadığın renk uçlara göre koyuymuş onlarda koyulaşmış biraz..renk reğiştirince böyle oluyo ama kısa süre sonra tekrar aynı renge boyarsan daha oturmuş olur..
o maşallah deniz ellerine sağlık bende severim mutfakta oyalanmayı mantıyı bir kaç kez denedim ama büyük açamadım bende az az alıp açıyorum öyle daha kolayıma geldi oklavada büyük yumağı dönderemiyorum, bizide davet etseydin gelirdik belkiaay okuyorum elif korkuttun beni :)) ii hasta olmuşsun eheheh...
sosyalleşmekten konuşulmuş..sabihanın dediği üzere..3 yaş öncesi çocuk sosyalleşemez..çünkü ben kavramı yoktur..ben kavramı olmayan başkalarıyla sosyalleşemez..biz sosyalleşmeyi yanlış kullanıyomuşuz..bazı çocuklar yabancılara çabuk alışıyo bazıları zor demek istiyoruz aslında..ela da zor olanlardan..hayatta bensiz ilk gördüğüne gitmez..hemen elimden tutar gitmek istese bile..
önce ben kavramı tatamen oturur sonra başkalarıda var kavramını algılar ve sosyalleşilirmiş..
melekcim beni merak etmişsin saol cnm..
ben bu hafta mantı macerasına giriştim yapacak işim yoktu iş çıkardım yani..
evde açtım baktım çok güzel oldu..
perş günü mantı günü yaptım akrabaları çağırdım..bi de ilk acılı ezmemi yaptım o da çok güzel oldu..tavsiye ederim..bu arada mantı açmak çok kolaymış..hamurla oynamaya alıştım ya çok şeker hamurundan sonra mantının ki hiç bişey değilmiş :))
Aman Allah korusun evlatlarımız Allaha emanet bende korkarım bu taz olaylardanrica ederim :)
bende sen gibi korkuyordum başta..ama bunu duyunca çok rahatladım..sonra daha da mantıklı gelmeye başladı hatta hoşuma gitmeye başladı bu yaptığı..düşünerek hareket ediyo yani..bbu yabancı tanımıyorum kendimi güvende hissetmiycem bende gitmem diyo..tabi paranoyak ve güvensiz olmasını istemem o kötü ama daha küçükler yani..çook anneciler normal bence..eltimin oğlu herkese gider hiç korku nedir bilmezdi..bi gün sokakta babası diye adamın birinin elinden tutmuş gidiyo annesi de izliyo adam da fark etmiş tabi :)) ama eltim çok korkmuştu bu çocuk çok dalgın umursamaz biri gel dese gidecek diye allah korusun..
evet deniz haklısın beyza ve ecrin çok farklılar.beyzçok hırçın ve bizgörmeden ecrine çok zarar veriyor dün yemek yerken oturma odasına geçtiler birden ecrinin ağlaması duyuldu ama ne ağlamak koştum gittim yanağını koltuğun tahta koluna vurmuş hemen lasonil sürdüm şişiyordu ittirmiş sanırım beyza.beyza ecrine yaklaştımı ecrin gelmee gelmee diyor.
dün ecrin anneee diyor ben aşkıım canımm prensesiim gibi cevaplar veriyorum
beyzaada annesine diyorki annee sende banaaşkım desenee
yok ama dedirtemedi ağzından şefkatli bi kelime çıkamıyor
kendiside itiraf ediyor ama beni annemde bizi alıp sevmezdi tatlı dil söylemezdi bende yapamıyorum beyzaya karşı diye
rica ederim :)
bende sen gibi korkuyordum başta..ama bunu duyunca çok rahatladım..sonra daha da mantıklı gelmeye başladı hatta hoşuma gitmeye başladı bu yaptığı..düşünerek hareket ediyo yani..bbu yabancı tanımıyorum kendimi güvende hissetmiycem bende gitmem diyo..tabi paranoyak ve güvensiz olmasını istemem o kötü ama daha küçükler yani..çook anneciler normal bence..eltimin oğlu herkese gider hiç korku nedir bilmezdi..bi gün sokakta babası diye adamın birinin elinden tutmuş gidiyo annesi de izliyo adam da fark etmiş tabi :)) ama eltim çok korkmuştu bu çocuk çok dalgın umursamaz biri gel dese gidecek diye allah korusun..
üşüttü demekki yaramaz kuru çay da iyi gelir ishale ama o içemez bben bi kaç kere boğuluyodum içerken:)ben oyumu duru dan yana kullanıyorum :)
mutlaka her çocuk babaya düşkündür de sen bi de kızı gör diyorum işte ehehe
demirin saçlar süperdi yaa neden kestirdiin
ecrinin şimdi ateşi yok ama bugün 3.ye sulu kaka yaptı.biraz önce gitti koltuğun arkasına eşofmanını çıkardı oturdu kitap bakmaya başladı üşürsen gel giyelim dedim kii eşofman kaka içinde
nasıl sulu yapmış tabi halıyada bulaşmış
banyoya soktum hemen halıyı sildim biraz kurusun toplucam zaten haftaya yıkamaya verecektim
kahve telvesi ishale birebirdir ya kendimize sütlü türk kahvesi yaptım telvesinin hepsini yedi sıpa :)
aslında limonlu telve derler ishal için ama benim kızımın ağız tadı var herşeyi yemez ehehe
daha önce çok denedim gerçekten çok iyi geliyor aklınızda bulunsun
bana sorarsan sen bilirsin hehe br an isimleri tekrar okudum ve kararv veremedim çok yardımcı oldum dim:))nehir arkadaşımın kızın ismi bebek gibi bi kız..slmlar
valla bu kilo işini bende anlamadım bigün tartılıyorum 4 kilo fazlam çıkıyo bigün 5 kilo
su topluyorum herhalde
valla almışım herhalde bilmem ama bu aralar biraz fazla kaçırdım ipin ucunu artık yemiyorum
ağzım durmadı 2 haftadır :)))
ecrininde ateşi yükselmez inş. hemencecik geçer
demirde öyleo lmuştu 3 gün calp.l + ibuf.n verdim geçti
tuğbacım kızlar babaya düşkün demişsin de demirde babasına düşkün
eee ben napıcam şimdi :))) 2si birbirini yer herhalde babası için
gerçi demir şu aralar annem annem diyip duruyo :))
anneemmm o alpin ağzını yerim ben yaaa
yaaaa oldumu size cemilenin suçu ne?
devrimcim bnm yeğenlerimin biri 6 yaşındayken sünnet oldu
ve o zmna kdr yapışık olarak durdu hiçte bişey olmadı cnm eğer sıkıntı vermiyosa yaptırma
elif hadi bakalım hayırlısı
yaaa bana kız ismi bulun bu kocam olacak adama hiçbi isim beğendiremiyorum şunlar hariç
duru (bunu kendi buldu)
nehir
derin
beren
aaa şimdi aklıma geldi yazarken çiçekimin kızının adıda duruydu dimi :) heran adaş olabilirler :)
sevgi sen ne koyucaksın kızın adını?
ya bi röfle attırırsın elif anlamaz saçının kesildiğini miray:)Kahkül de çok sık kesilmek isteyecek,biraz uzasa gözüne girer.Mirayın saçlar da kesilirse sarılar gider,kumral olur saçları.O da istemez, hatta ağlar diye ,şimdiye kadar hep erteledim.Ama bir fikir buldum,oje çok seviyor,kimde görse bayılıyor,tırnaklarını seviyor,kaygan oluyor ya.Ben de kuaförde ona oje sürerken oyalamayı düşünüyorum nassı fikir ama)
keremde öyle severse karşısındakini gider hatta evde olsak o yabancı da kapıda gel parka gidelim dese direkt bana babay anneeeee der:)demir gidiyo ama severse kişiyi
ama giderken benide götürüyo annemde gelsin diyo :)
sosyal bi çocuk nerden olduysa :)))
size doyum olmaz bnm gözlerim kapanıyo herkese iyi gecelerrr
Allah gönlünüze göre versin cnmherkese günaydın...sosyalleşmeden konuşulmuş sanırım... bizimki de doğduğundan beri çok sosyal..herkese gülücük,öpücük ne arasan var...hele çocuk görmesin hemen koşar boynuna sarılır, kardeşim der... elinden tutar götürmeye kalkışır... ufak bebek hastası zaten..tv de bile bebek çıksa hemen ayyy bebek der öpmeye kalkışır tvyi...bakalım biz de artık 2. için çalışmalara başladık sayılır.. biliyorsunuz yazın bir düşüğüm olmuştu... bakalım çok dikkat etmiyoruz ama korunmuyoruz da.. melis tüp bebek tedavisi ile olmuştu..düşen de kendiliğinden.. bakalım bu sefer tutacak mı bilmiyorum açıkçası..hem 2. bebeği çok istiyorum bebekleri sevdiğimden hem de korkuyorum iki çocuk nasıl olur diye...bizim burada kimsemiz yok...çok iyi bir bakıcımız var abla gibi gördüğüm o kadar... kısmet bakalım...hakkımızda hayırlısı diycez artık...
kııız yahni sevilmezmi tabi yapışımız malzemelerimiz farklı olabilir ben bayılırımmmmToplam 6 kullanıcı konuyu okuyor. (4 üye ve 2 ziyaretçi)
urla,eftelyasu,sev_rey,TugbaEcrin,
slmmmmmmmmmmm
dişler başlamış ben egnın agzına bakıyorum kabaran falan yok sanki tüm dişlerı varrr yıne ben anlamıyorum amaaaa
ayy evlendigimden beri 2yada 3.kez yahni yemegi yapıyorum etttttt ben pek sevmemde eşimde cok severrrrrr
düdüklüye attım korka korkaa zor pişiyor
şu düdüklüden korkamasam ufagını alıcam bende 9 ltreligi varda şu 3 ltremi onlar mminikler var kafayı onlara taktım dolabımda lkaldıracak yer yok
annemler geldi egeyi parka alıp gıttılerrr
ege ne zaman annemler gelse dedeeee kalk park dşiyor adamı oturtmuyor 5 dkkkkkkkk
deniz de yok ne zamandırrrr elanın annesiiiiii herkes ler ugramıyor artıkkkkkkkkkkkkkk egenin deyişiylşeeeee küstümmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
hadi gözün aydın netten neler varmış die bakılıyormu elif oyuncaklara baktım temin sitesine göremedim..Selam,yoklamamı vereyim)
Regl oldum hamile değilm,ama baya korktum,hatta olursa nasıl olurları falan diye düşünmeye başlamıştım.Kim yazarsa ertesi gün regl oldu,buranın büyüsü mü var ne
Kısır yaptım ilk kez,özendirdiniz beni de,hiç yapmamıştım daha önce.Güzel oldu,bol acılı.
Yarın Migros ta 3 gün, oyuncaklarda %50 indirim varmış,belki bakarsınız.
demir&duru kardeşler ltd. şti. :))Toplam 3 kullanıcı konuyu okuyor. (3 üye ve 0 ziyaretçi)
urla,tugbiş123,dozkan+,
müge göndereyım canım ne demek birz sulu olmuş ama ehehehhe
evet ya egede aynı şu 15 gündür nasıl dillendi susmak yok bune şu ne kelımelerde kuruyor eskiye naazaran susmak bilmıyorr bende egeyi yıkadım uyudu nasıl yan yana yatarken sızdı kaldı öptüm kokladım ay sen bnımsın ya diye svdim sevdim
güzel isim duru
demir & duru süperrrrrrrrderinde uyar müge demir & derin kardeşler:))))))))))
keremde öyle bazen anlamsız şeyler söylüyor bilmediği şeyleri gösterirken anne taaaa diyorgünaydınn
Müge duru harika ismi gibide duru olur inşallah
Demirede maşallah kayra çok dillenmedi ama anlatıyor ne isityorsa bide anlamlı anlamsız çıçır böceği gibi konuşuyor
biz geçen parka gittik kerem cipse bayılıyor kadının elinde vardı çocuğuda yiyodu kerem bakıp ağlıyor bir tane vereyim demedi ben de sonradan farkettim cips için ağlaldığınıDeniz geçen bu yabancılara gitmemesi iyi birşey derken,bundan dolayı demiştim.Çocuklar tehlikelere karşı çok açık ve masumlar.Heran kandırılabilirler de,Allah korusun.Ben daha liseye gidiyorken durakta çikolata almıştım kendime,durakta bir çocuk vardı ,ona da aldım,ama annesi kabul etmemişti.O an için ne kaba bir davranış diye geçirmiştim,ama şimdi daha iyi anlıyorum onu.Ben yine de yapamıyorum,biri verince alıyorum,mümkünse o an açmıyorum,ama karşıdaki kırılmasın diye de alıyorum hala.
İnsan Müge yi seyrettikçe iyice paranoyak oluyor,ama malesef bu olaylar da bizim içimizde yaşanıyor:-(
Sultan sitede yok galiba,normalde ürünler oluyor,Migroskop ta.Ama sitede olsa bile markette kalmamış olabilir.Uzaktan kumandalı arabalar falan vardı.
Ay noldu orda.3 kız arkadaş reyonda rafları karıştırıyorlard.Meğer Tabu XL arıyorlarmış.Bir tanesi buldu ,2 tane arkadaşlarına verdi,1 tane daha bulacak diye.Ama 3.yü buamadılar.E ilk bulana kalmadı yani.Öbürleri başta,aaa olmaz biz sana veririrz,sen buldun falan dediler,ama vermediler,nasıl sıkı tutmuşlarAy nasıl vicdanları rahat edip oynayacaklar onu bilmem.
Günaydın
Hava burda da güzel...........dışarda yürüdük dönerkende balık alıp geldik......bakalım yiyecek mi Enes Kaan....epeydir ara vermiştik balığa....yemiyodu çünkü......
ö. sonra da park yaparız bozmazsa hava...............
güzel isim duru.........yalın ve çok şey ifade ediyo.............
Melek geçmiş olsun kuzeninize de...siz zaten urla da oturmuyo muydunuz...?
herkese iyi günler....
Müge sen karşıdaki kız çirkin diye Nehir koymak istemiyorsun ya,benim arkadaşımın kızı var,adı Nehir,çook güzel ve çook akıllı bir kız.Haa buraya yazarken aklıma geldi,annemin de komşusunun torunu var,o da çok güzel bir Nehir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?